Generatia SMS, MSN, etc., Mai stiti sa scrieti?
![]() ![]() ![]() |
Generatia SMS, MSN, etc., Mai stiti sa scrieti?
laurian |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 466 Joined: 15 August 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
2006
- B39xxx Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145 |
|||
alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
Cei care scriu corect dar folosesc sh si tz poate ca nu stiu ca problema scrierii cu diacritice pe o tastatura US se rezolva foarte simplu instaland driver-ul de la http://www.secarica.ro/html/ro_keyboard.html
Dupa alegerea setarii de limba Romanian (Programmers), se poate scrie foarte usor cu diacritice apasand tasta ALT Grey (ALT-ul din dreapta) si litera care se vrea a fi transformat in diacritica. In rest (cand nu e apasat ALT GR), tastatura functioneaza, normal, in modul US. De exemplu ALT GR + t = ț, ALT GR + e = €. |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
LemonDemon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 21 February 06 ![]() |
Parerea mea este ca in particular au dreptul sa vorbeasca si sa scrie cum doresc , insa , in momentul in care comunicarea razbate dincolo de mediul in care se complace respectivul sa se adopte o forma acceptata de intreaga societate , sau sa se muleze pe situatia respectiva.
URASC! exprimarile asl pls , LOL si alte chestii de genul acesta , menite sa ii faca mai cool. Pana la una alta le trag si eu un wtf , merg mai departe si in cazuri exasperante le trag un traditional " in p*** m*** vorbeste romaneste" ![]() This post has been edited by LemonDemon: 7 Nov 2006, 21:54 |
--------------------
None
None
N/A
|
|
ovidiums |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 14 August 06 ![]() |
QUOTE(alex @ 7 Nov 2006, 22:51) Cei care scriu corect dar folosesc sh si tz poate ca nu stiu ca problema scrierii cu diacritice pe o tastatura US se rezolva foarte simplu instaland driver-ul de la http://www.secarica.ro/html/ro_keyboard.html Dupa alegerea setarii de limba Romanian (Programmers), se poate scrie foarte usor cu diacritice apasand tasta ALT Grey (ALT-ul din dreapta) si litera care se vrea a fi transformat in diacritica. In rest (cand nu e apasat ALT GR), tastatura functioneaza, normal, in modul US. De exemplu ALT GR + t = ț, ALT GR + e = €. scuze pentru "off topic": dar cu o tastatura frantuzeasca, adica facuta la mama lor pentru ei, unde gasesc toate short cut-urile astea? am preferat sa-mi reinscriptzionez tastele cu "a" in loc de "z", ";" cu "m" samd ca sa pot scrie coerent. norocul meu ca nu m-a biciuit nimeni pentru "shtze" (ma rog, mai putin locul de fat(z)a). cat priveste: "Si sa ma scuze reprezentantii demni de respect ai "generatiei SMS" dar tocmai ei sunt exceptiile in aceasta generatie ... nu cei care scriu fara sa tina cont de nici o regula." mi se pare o ironie grosolana atata timp cat nu exista o evaluare a mesajelor ce genereaza warn-uri shi ban. problema e sa dispara limbajul obscen ca intentie, indiferent ca se scrie "wtf" sau "ce p*** mea". This post has been edited by ovidiums: 7 Nov 2006, 23:15 |
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
- - cu fete de usi din vitan
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Pentru cei care se intreaba ce m-a facut sa deschid discutia...
- in ultima vreme primesc tot felul de CV-uri in care apar tot felul de mutilari de-astea. Eu ca eu, mai inteleg, dar sunt in firma oameni mai in varsta care-si fac cruce cu ambele maini cand vad asa ceva. - in aceeasi serie de CV-uri vad la Hobby-uri trecut: Internet. Pai ma scuzati, eu pana acum credeam ca e total inutila rubrica asta intr-un CV. Acum ma ajuta sa-i exclud din start pe respectivii. Pai ce certitudine am eu ca astia n-o sa-si practice hobby-ul cu indarjire si la birou ![]() -cireasa de pe tort a fost un post pe care am incercat sa-l citesc de la dreapta la stanga...din doua in doua litere... si tot n-am inteles. Postul suna cam asa (autorul are mai putina importanta) "Pai din readme jocului daca sti de e uite scoaltel de aicea si uitate si lai bagat pe windows xp 64bit". E drept ca din pozitia de moderator ajung sa citesc mult mai multe posturi de acest gen decat poate un user normal sa vada. Asta pentru ca multe din ele ajung instant in "cosul de gunoi". Nu sunt absurd, si nu cred ca trebuie corectat cineva care scrie "Am o fatza frumoasa". Daca ar scrie "am o fata frumoasa" ar fi omul asaltat de email-uri. La fel o prescurtare pe ici pe colo mai merge. Din cand in cand si mie mi se par ori mai utile ori mai sugestive decat o fraza. Problema e cand scrii cap-coada un mesaj din asa ceva -alta chestie. Am un amic a carui fiica scrie SMS-uri mai repede decat citesc eu in mod normal. Trimite in medie 50 de SMS-uri pe zi. In schimb, daca o intrebi ceva, raspunde monosilabic. Socializare lula: barfeste si glumeste cu prietenele toata ziua pe telefon sau pe net, dar cand se intalnesc la o petrecere abia de-si vorbesc intre ele. -o fi si americanii de vina? Am fost nu demult la un miting cu niste cucoane bine infipte in functii, MB(embi), PhD(pieigidi), pe la diverse locuri de renume mondial. Eu fiind in alt domeniu de activitate, tantile alea trebuiau sa-mi explice cam ce lucrare vor ele de la sufletul meu. Cam asa: "am vrea doua ousi langa eigiaa dar siaipi sa fie in spatele piaa " ![]() |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
QUOTE(ovidiums @ 7 Nov 2006, 23:14) "Si sa ma scuze reprezentantii demni de respect ai "generatiei SMS" dar tocmai ei sunt exceptiile in aceasta generatie ... nu cei care scriu fara sa tina cont de nici o regula." mi se pare o ironie grosolana atata timp cat nu exista o evaluare a mesajelor ce genereaza warn-uri shi ban. Ce nu e clar din ce am spus eu ? Am spus ca tocmai astia care sriu corect sunt exceptiile. Si crede-ma ca stiu ce spun. Am vazut si vad in permanenta emanatiile "generatiei SMS" si ma crucesc de fiecare data . Sunt foarte putini care VOR sa scrie corect din punct de vedere gramatical. Din ceea ce stiu eu, aia putinii sunt exceptii intr-un grup mare ... sau nu ? Oricum vreau si eu sa vad unde e "ironia grosolana" (poate intr-adevar, m-am senilizat intr-atat incat nu mai inteleg realitatea). Multumesc. Later edit (ca mi-am adus aminte): Domnilor care va plangeti de mesajele lipsite de substanta ... de ce nu amendati chiar dvs aceste mesaje ? Aveti un buton REPORT sub fiecare mesaj al acestui forum. E suficient sa dati click pe el si sa treceti o mica observatie. Va asigur ca un moderator se va uita la acel report (caci este receptionat ca un mesaj privat). |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
Vinti |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 1 June 06 From: Bucuresti / Militari ![]() |
fosta prietena scria niste SMS-uri de ma chinuiam vro 30 min sa-mi dau seama ce a vrut sa zica, pana deschifram SMS-ul o sunam si dupa aia ma uitam pe mesaj si incet incet imi dadeam seama ce scrie si scrie un SMS mai repede decat vorbeste
![]() PS eu am optiunea la abonament cu 25 de SMS-uri [ parca nu mai stiu ] cu 1$ si nu am trimis nici unu de cateva luni PS 1 acum am vazut mai am 50 SMS -uri cred ca se aduna daca nu le consum sau cum ? maine sun sa imi scoata optiunea |
--------------------
Opel
Vectra
c18nz
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Scoala aia in care am invatat noi nu mai exista. Geniile sunt putine si au grija sa ne paraseasca de foarte timpuriu pentru ca ii plictisim de moarte.
Langa mine e un liceu. Si un xerox. Toata pustimea in par trage lectiile la xerox. Peste zece ani isi vor trage la xerox lectiile cu bastonase de la gradinita. Sau mai grav - ne vor trimite pe noi la xerox pentru asta ![]() Cica acum se invata de la gradinita scrisul si cititul. In clasa I se fac sisteme de ecuatii. Probabil intr-a V-a vor face integralele pe contur si ecuatiile diferentiale. In ritmul asta la liceu isi vor da doctoratul si de la facultate vor iesi toti academicieni. Sau nu ? Generatia PRO ... |
--------------------
-
-
-
|
|
ovidiums |
![]()
|
imi cer scuze, dar fiind suspendat mai demult 5 zile pentru niste "sh"-uri scapate din neatentie nu am cum sa percep altfel indulgenta actuala. si pentru ca am fost ars din cauza de limbaj mirc consider ca fac parte din "reprezentantii (demni de respect ai) generatiei SMS". ei bine, nu! nu fac parte, chiar daca scriu sms-uri si comunic pe messenger. de asta mi s-a parut o ironie.
|
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
In cazul ăsta (hehe ... uite că folosesc și diacritice, merci alex) ar trebui să i te adresezi moderatorului care ți-a acordat suspendul respectiv.
Strict din punctul de vedere al moderării, eu nu sancționez textele în care apare, de xemplu, un "SHI" intre alti cațiva de "ȘI" (sau, mă rog, "SI", după caz). Dar ăsta sunt doar eu, alți moderatori fac așa cum știu ei mai bine. |
--------------------
.
.
|
|
ovidiums |
![]()
|
am facut-o si am fost luat la misto ca daca vreau sa comentez sa o fac catre un admin sau proprietar al forumului (in ideea ca poate vanez vreo functie administrativa).
enyway... ma bucura in schimb faptul ca sunt oameni care privesc si altfel lucrurile, in sensul ca se fac diferente intre neatentie si rea vointa. promit ca nu o sa mai fiu off topic. |
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
|
|
Leonard_Predoiu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 11 July 06 ![]() |
QUOTE(Ake @ 7 Nov 2006, 23:33) -alta chestie. Am un amic a carui fiica scrie SMS-uri mai repede decat citesc eu in mod normal. Trimite in medie 50 de SMS-uri pe zi. In schimb, daca o intrebi ceva, raspunde monosilabic. Socializare lula: barfeste si glumeste cu prietenele toata ziua pe telefon sau pe net, dar cand se intalnesc la o petrecere abia de-si vorbesc intre ele. i zice ca vrea o receptie nu munceam de trei ori!" Hehe..se pare ca eu si domnul Ake suntem apropiati ca varsta (daca ma insel imi cer scuze anticipat!) Acu cativa ani il apucase amocu chat-ului si pe al meu. mirc, kappa, msn..icq...aveam toate ale deschise pe calculatorul de acasa. Nu puteam sa deschid calculatorul sa scriu sa sau caut ceva ca incepea ecranul sa faca in toate felurile, ecranase peste ecranase Normal ca m-am uitat si eu la ce se scria. Ok...erau si gagici prin listele lui..dar...cum dracu sau mai precis ce dracu de relatie e aia pe care o incepi cu asl pls jpg rpd ctf? Cum se raspunde acum la un "te iubesc" spus tremurat si cu inima ticaind in gat? cu LOL sau ROFL??? Si plus ca statul cu orele in fata calculatorului duce la o desocializare..la lipsa relatiilor umane prin contact direct Ok..pentru comunicari rapide, fara continut, pentru comunicari speciale, sunt de acord sa se foloseasca astfel de "prescurtari" Dar atunci cand chiar vrei sau trebuie sa comunici ceva important trebuie sa alegi o cale de comunicare cat mai incarcata de semantica. |
--------------------
Renault
Megane
2003 1,6 16V
|
|
maxiK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 346 Joined: 10 May 05 ![]() |
Ce sa zic ... ma bucur ca mai sunt si altii pe care-i "ataca" prescurtarile gen irc. Credeam ca sunt eu nebun. Cea mai idioata prescurtare mi se pare "k" in loc de "ok", adicatelea cata lene sa-ti fie sa mai apesi o tasta in plus. In ceea ce priveste "generatia SMS" sunt convins ca este formata atat din oameni care au 18 ani cat si din cei care au 30 de ani. Mult mai grav mi se pare ca este, in ziua de azi, nu modul in care se scrie un sms ci modul in care se poarta o discutie face to face, cu adoptarea unor expresii idioate gen: "fac ce vrea muschii mei"
|
--------------------
dacia
logan laureate1.6
- B 37 KNH
|
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
Eu zic sa privim si partea plina a paharului din perspectiva unor oameni care mai pastreaza un minim de bun simt, decenta si reguli de comportament care ni se par normale. Idee este ca vrand nevrand o parte din tinerii de azi ajung exact asa cum se discuta pe aici, iar altii cresc si se dezvolta ,,normal" ca si noi. Este un fel de selectie naturala, daca se poate zice asa. Prin urmare o sa fie mai putini oameni culti, educati si destepti, fapt care ii avantajeaza pe acestia din perspectiva faptului ca o sa le fie mai usor sa reuseasca in viata decat noua, acestia nemaiavand parte de mare concurenta in orice domeniu din partea unor ,,adversari" pe masura lor.
|
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
roa |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 11 July 06 From: ploiesti ![]() |
varsta pe care o am ma situeaza, consider eu, la granita intre generatii.
inteleg oarecum folosirea prescurtarilor, a sh-urilor si tz-urilor intre prieteni si in familie dar nu pot intelege sub nici o forma folosirea acestui tip de limbaj in mail-uri oficiale, cv-uri, etc. prin natura muncii mele folosesc foarte mult mail-ul ca forma de comunicare intre mine si clienti si singurul ''lux'' pe care mi-l mai permit uneori este scrierea cu litere mici la inceputul propozitiei si fara aliniat. in rest... citesc si recitesc mail-ul de cate 2- 3 ori sa fiu sigura ca e scris corect desi nu ar fi sfarsitul lumii daca as gresi ceva. cred sincer ca a scrie corect denota in primul rand respect pentru cel caruia ii este adresat mesajul. poate asta este problema noii generatii... si inca ceva: nu cred ca exista genii ''ascunse'' in pielea unor oameni care nu stiu sa scrie corect dpdv gramatical. |
--------------------
dacia
logan
2006 1,5 dci
- ... ... ...
|
|
ovidiums |
![]()
|
cu siguranta un agramat nu poate fi geniu (poate fi cel mult autist)
|
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
|
|
apunake |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(roa @ 8 Nov 2006, 11:33) si inca ceva: nu cred ca exista genii ''ascunse'' in pielea unor oameni care nu stiu sa scrie corect dpdv gramatical. QUOTE(ovidiums @ 8 Nov 2006, 12:53) Off: Eu personal as avea unele dubii. Si nici nu vad legatura intre gramatica si autism. On: E un limbaj alternativ la fel ca multe altele. Voi cand erati mici n-ati vorbit niciodata pasareshte:)? Singura chestie este ca limbajul asta are cauze mult mai complexe si inca nu e foarte standardizat. Dar in viitor..... s-ar putea sa avem surprize mari de tot. |
-------------------- |
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
bapa sipigupur capa apam voporbipit sipi papasaparepestepe in copopipilaparipiepe....
a inteles cineva ceva? una e sa vorbesti pasareste in copilarie, si alta e sa folosesti un asemenea limbaj zilnic la o varsta (cred eu ) trecuta de cea de gradinita ... sa nu stii altceva decat "cf","asl","lol".... etc... mai primesc si eu pe yahoo messenger tot felul de mesaje din astea care trebuie sa stau cate jumatate de ora sa descifrez ceea ce a vrut sa spuna. Cat despre sms-uri... Decat sa stau 10-15 minute sa scriu un sms mai bine pun mana si sun ca mai bine ma inteleg cu omul... Suma respectelor, Alydor. |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
@apunake
tot off. Nu era vorba de legatura intre gramatica si autism ci intre genii si autism On Ce surprize sa avem in viitor? Cel mult sa ni se atrofieze limba. Ba nu ca asta ramane ca organ sexual. Corzile vocale poate . O sa scoatem doar bipuri in cod binar |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
SilviuB |
![]()
|
Membru de BUKOWINA Group: Members Posts: 281 Joined: 19 August 04 From: Suceava-Bukowina ![]() |
Solutia e limbajul morse.
![]() |
--------------------
VW
POLO
2005
- 8XSYL
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
limbajul de la morse? adica ala care il folosesc morsele???
Suma respectelor, Alydor. |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
ovidiums |
![]()
|
QUOTE(apunake @ 8 Nov 2006, 14:56) Off: Eu personal as avea unele dubii. Si nici nu vad legatura intre gramatica si autism. On: E un limbaj alternativ la fel ca multe altele. Voi cand erati mici n-ati vorbit niciodata pasareshte:)? Singura chestie este ca limbajul asta are cauze mult mai complexe si inca nu e foarte standardizat. Dar in viitor..... s-ar putea sa avem surprize mari de tot. http://drawn.ca/2006/10/03/the-human-camera/ |
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
|
|
Uncle-Sam |
![]()
|
![]() MEMBRU DE PARTID Group: Members Posts: 1.377 Joined: 1 April 04 From: Bucuresti ![]() |
uitati un exemplu de pe un site:
"Sal . ma nun (numele) sunt din buc am 18 ani! asha fak cursuri de fotomodel am 1.70 oki verzi satena imi place sa ma distrez cu priteni zp mult ....sunt o fire kteodata fitoasa ![]() kre nare gusturi rele (mai ales l baietzi) asha...sunt zp lipicioasa descurkreatza shi sociabila ... asha k va zuc:* (poop adik) mai vb" This post has been edited by Uncle-Sam: 8 Nov 2006, 16:05 |
--------------------
DACIA 1100
1971 / DAEWOO
TICO 1999
- B ** *** Eu am numai 3 pistoane si ma cheama piTICOt
|
|
Uncle-Sam |
![]()
|
![]() MEMBRU DE PARTID Group: Members Posts: 1.377 Joined: 1 April 04 From: Bucuresti ![]() |
altul:
"un baiat dragutz cu bani shi mai mik dek mn def ii kut lu sormea kre se ofera sau are frate d vr 12-14ani contactatzima shi.. cu u mai vb :*( e shi prt mn kut )" |
--------------------
DACIA 1100
1971 / DAEWOO
TICO 1999
- B ** *** Eu am numai 3 pistoane si ma cheama piTICOt
|
|
ovidiums |
![]()
|
asta e deja, cum s-ar spune, extrema ailalta.
|
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
|
|
wo_name |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 150 Joined: 10 August 04 From: Timisoara ![]() |
ce-i aia "T9"? dar "SMS"?
"SMS"-urile sunt alea din "Messages"->"Inbox" la care fac "delete"? Eu am crezut ca SMS-urile sunt pentru a trimite informatie intr-un mod cat mai exact(numere de telefon, cont, etc.). Pentru "vorbarie" exista ceva care cred ca se numeste "comunicare prin voce". La job cele mai folosite mijloace de a creste viteza sunt niste combinatii de taste: <CTRL>+<C>, <CTRL>+<V> si altele. Apropo de diacritice, e destul de greu (pentru mine) de folosit o tastatură care are imprimat pe taste anumite caractere și când le apeși apar altele. Sau dacă vrei să scrii ceva cu diacritice stai să te gândești pe unde "vine" caracterul ăla. Că de, ești obișnuit să scrii niște instrucțiuni din limba engleză. Gata, back to english keyboard. Cred ca mi-am dat seama ce-i cu noua generatie. Suna cunoscut: nop, djnz, mov, cmp, ret ? This post has been edited by wo_name: 8 Nov 2006, 17:23 |
--------------------
Dacia
Logan MCV Laureate 1.6 8v
2011
- TM ?? ??? Parerea mea ...
|
|
Liviu |
![]()
|
wo_name ... ala era motivul pentru care nu scriam nici eu cu diacritice ... faptul ca am si folsoesc tot timpul english US keyboard. Dar driverele din linkul dat de alex, adauga la o tastatura US diacriticele pe tastele normale in combinatie cu AltGR (ALT-ul din dreapta) pastrand in acelasi timp tastatura full US. De aceea ii multumeam ca in sfarsit pot folosi diacriticele (bine, numai de acasa ca la munca nu am posibilitatea sa instalez nimic pe computer).
|
--------------------
.
.
|
|
zodrac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 13 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
*
*
* Dacia Logan Ambition 1.5 dCi - iunie 2006
|
|
alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
@Liviu, ma bucur ca am reusit sa fac macar o persoana fericita cu mini tutorialul de instalat diacritice peste tastatura US.
QUOTE Cred ca mi-am dat seama ce-i cu noua generatie. Suna cunoscut: nop, djnz, mov, cmp, ret ? Genial ![]() ![]() |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
randomm |
![]()
|
![]() Ex Dacia owner Group: Members Posts: 216 Joined: 27 June 06 From: Iasi ![]() |
QUOTE(Liviu @ 7 Nov 2006, 18:59) Mai, "altfel" este un termen corect .. Nu ma deranjeaza sa scrii "altfel" atat timp cat esti compatibil cu un sistem mai vechi. Aici e de fapt problema. Ca sa o dam pe IT (ma rog, foaaarte general vorbind): La inceput a fost DOS, apoi Win 3.1 apoi Win 95 .. apoi Win Me, apoi WinNT si 2000 .. apoi XP .. acum e Vista si ce alte denumiri s-au mai dat. Fiecare sistem a fost "altfel" decat cel anterior (in sensul bun, bineinteles) .. dar de fiecare data s-a pastrat compatibilitatea 100% cu "trecutul". Generatia SMS (general vorbind) incearca sa vina la mine, care am folosit toata viata Windows cu mouse si imi pune in fata Linux fara interfata grafica .... exact aici e problema ... (cine cunoaste cat de cat cele doua sisteme stie despre ce vorbesc). Off: Urata comparatie ai mai gasit Liviu.... Serios acum, dar cum poti da Linux-ul ca pe un exemplu negativ? trebuia sa formulezi invers..... suna mai normal. On: As putea spune ca fac parte din generatia care a inventat sh, tz. Inca mai folosesc acest limbaj pe messenger, pentru a evita unele neintelegeri, dar asta nu inseamna ca nu pot folosi o scriere normala. E adevarat, uneori imi mai scapa cate un sh si in mail-uri catre clienti, dar astea se rezolva usor inainte de trimitere. Una peste alta, nu consider o crima folosirea sh si tz in mesaje, in schimb consider foarte obositoare pentru cititor, folosirea prescurtarilor aferente SMS-urilor, in scrierea de zi cu zi. Asta din punctul meu de vedere. Pustii care le folosesc in mod curent, probabil considera la fel de normale aceste prescurtari, cum consider eu sh si tz. |
--------------------
Opel
Astra G
2000
- BT-03-TBF
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th June 2025 - 22:41 |