DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> ROND Sos. Chitilei - Sos. Centura, Ingreuneaza traficul

gorjeanul
post 8 Nov 2006, 09:10
Post #1

Membru

Group: Members

Stimati co-forumisti,

Folosesc foarte des soseaua de centura a Bucurestiului (portiunea intre Chitila si Carrefour Militari) - este (sau era) o solutie mult mai rapida de a ajunge din Militari in nordul Bucurestiului.

In urma cu 2 saptamani, la intersectia soselei de centura cu sos. Chitilei a aparut un rond care, in loc sa fluidizeze traficul, il bulverseaza cu desavarsire.

De obicei, aveam nevoie de 7 minute sa ajung de la Carrefour la Chitila, acum imi trebuie 30 - 40 min. (dimineata). Seara, ca sa ma intorc, pentru a intra in rond am nevoie de alte 40 min.

Asta inseamna ca trebuie sa stau mai mult la volan cu o ora si douazeci de minute, totul "multumita" acestei geniale idei - rondul menit sa fluidizeze traficul.

Avand in vedere cele de mai sus:
1) Pentru cei ce cunosc zona - ii rog sa-si exprime parerea;
2) Cine stie sa ne anunte ce mijloace oficiale exista pentru a obtine desfiintarea acestui rond;
3) Rog (pe cine poate) sa puna la dispozitie link-uri utile catre televiziuni, radio-uri care pot prezenta / sensibiliza opinia publica si organele decizionale in legatura cu aceasta problema.

Va multumesc,
Gorjeanul

--------------------
RENAULT/DACIA LAGUNA/LOGAN 2008/2005 - B-xx-GORJ
L3, 2.0/16v, sedan
L1-Laureate 1.4MPI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vijelie
post 8 Nov 2006, 09:15
Post #2

membru violet

From: Bucuresti

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA (si sucursala ei Directia Regionala de Drumuri si Poduri Bucuresti) + Politia Rutiera, da' vezi ca ii cam doare-n pix daca lucrarea e deja facuta...

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
VladG
post 8 Nov 2006, 09:33
Post #3

Membru preistoric

Da cunosc zona foarte bine, am locuit in Chitila 25 de ani.
Sunt de fapt 2 ronduri, cel mentionat de tine si cel de la intersectia DN7 cu centura catre Mogosoaia.
Problema e ca au fost gandite cu spatele, sunt supradimensionate partile centrale si de unde se circula pe 2 benzi, in rond se ajunge la una singura, cu niste unghiuri de virare aproape imposibile pentru camioane.
Niste idioti le-au proiectat. mad.gif

Pentru cine vrea sa trimita mailuri la AND (eu am facut-o):

http://www.major-companies.ro/c16/s01/c903/index.html

This post has been edited by VladG: 8 Nov 2006, 09:49

--------------------
Ex Dacia SuperNova -- - --
+
bj
post 8 Nov 2006, 11:10
Post #4

membru de nevoie

hehe, centura asta e un fel de wild-wild-west al bucurestiului. Nu vezi picior de politai pe acolo, iar unde pierzi prioritatea pierzi si cate 20-30 de minute cand e aglomeratie. Iar incalcarea legii e atat de flagranta si de periculoasa astfel incat daca esti mai slab cu duhul iti face cruce dupa cruce.

Si eu merg pe centura de obicei de la Pantelimon la Otopeni, pentru a iesi spre Ploiesti. In lungile perioade de asteptare pe centura mi-am dat seama ca singura solutie viabila pentru fluidizarea traficului sunt pasarelele cum este cea de la Pantelimon.

...dar pana acolo mai avem

aaaa ca sa nu mai zic de meseriasii care depasesc coloanele la semafor. Eu pe astia nu ii inteleg: inainte de intersectia cu cedeaza trecerea depasesc toata coloana. In urmatorii 2-3 km eu ii prind din urma depasind regulamentar dupa ce trec de intersectia fara prioritate... blink.gif

--------------------
Skoda / BMW Fabia Variant - de munca / F650 - capra exLeon, exDSN - B-65-xxx
BMW F650ST - tot un fel de capra
+
gorjeanul
post 8 Nov 2006, 15:48
Post #5

Membru

QUOTE(VladG @ 8 Nov 2006, 09:33)
Da cunosc zona foarte bine, am locuit in Chitila 25 de ani.
Sunt de fapt 2 ronduri, cel mentionat de tine si cel de la intersectia DN7 cu centura catre Mogosoaia.
Problema e ca au fost gandite cu spatele, sunt supradimensionate partile centrale si de unde se circula pe 2 benzi, in rond se ajunge la una singura, cu niste unghiuri de virare aproape imposibile pentru camioane.
Niste idioti le-au proiectat.  mad.gif

Pentru cine vrea sa trimita mailuri la AND (eu am facut-o):

http://www.major-companies.ro/c16/s01/c903/index.html
*

Multzam pentru link! Am transmis si eu o scrisorica de protest...

This post has been edited by gorjeanul: 8 Nov 2006, 16:50

--------------------
L3, 2.0/16v, sedan
L1-Laureate 1.4MPI
+
angel35
post 8 Nov 2006, 16:30
Post #6

Membru

ca sa nu mai spun ca la iesirea din Bucuresti catre chitila inainte de a intra in acel giratoriu drumul de la 2 benzi se ingusteaza doar la o banda....citeodata stai si 45 de minute ca sa poti trece in chitila....trebuie facut ceva...
Este o lucrare facuta cu picioarele....

--------------------
Logan Ambition - B-xx-CHE
+
andu911
post 9 Nov 2006, 09:24
Post #7

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

iar intre Glina si autostrada Pitesti iti vine sa te impusti, se sta intre 30 min si 1-2 ore la fiecare intersectie, fiindca e drum cu prioritate pentru soselele care ies din bucuresti. Centura are stop.

--------------------
- - -
+
vijelie
post 9 Nov 2006, 09:28
Post #8

membru violet

Asa e si la cimitir, spre Domnesti. Solutia: PASAJ.
Dar... scump, dom'le, scump!

--------------------
+
gorjeanul
post 9 Nov 2006, 12:27
Post #9

Membru

Ar fi extraordinar un pasaj.

Problema este ca la Chitila traficul se derula f. bine fara rond - dupa ce s-a "plantat" acel rond, traficul fluent a devenit istorie...

--------------------
L3, 2.0/16v, sedan
L1-Laureate 1.4MPI
+
vijelie
post 9 Nov 2006, 12:31
Post #10

membru violet

Autoritatile noastre sunt depasite atat profesional cat mai ales ca mentalitate la astfel de provocari. Desi umbla, pe banii nostri, prin toata lumea civilizata (adica aia cu pasaje peste pasaje), se vede treaba ca nu au priceput nimic din ce au vazut...

--------------------
+
Kunt
post 10 Nov 2006, 15:33
Post #11

Membru lenes

Centura asta e de groaza. Asta vara, la intoarcere de la mare, am intrat pe centura de pe autostrada soarelui pe la 11.15 si am ajuns pe autostrada A1 cam pe la 13.45 - 14. mad.gif Mai mult am stat pe loc decat am mers. N-o s-o mai folosesc niciodata, macar in oras daca esti blocat in trafic e privelistea mai interesanta....

--------------------
Dacia Logan Preference 1.4 MPI, 2005 - 50 VDU
"Oamenii sunt persoane umane" - ...
+
B30KDT
post 11 Nov 2006, 13:27
Post #12

Membru autentic

From: bucuresti

si eu folosesc ,defapt foloseam centura pe acea bucata .
de cand cu rondu mi-am schimbat traseul si o iau prin oras dar si asa tot fac 30-45 min pana in ghencea(in functie de ora,ca poti sa faci si mai putin)
dar centura este blocata la orice ora

This post has been edited by B30KDT: 11 Nov 2006, 13:27

--------------------
DACIA DACIA 2012
+
Adrian78
post 12 Nov 2006, 00:34
Post #13

Membru autentic

M-am lovit si eu de acel rond. Ca sa ajung la serviciu o luam prin oras, insa de cand a intrat Podul Grant in lucru mi-am schimbat traseul pe centura. Desi faceam 10 km in plus castigam 10 min. din durata drumului. De cand cu rondul mi-am schimbat din nou traseul prin oras. In plus, in ultima vreme, a inceput sa fie aglomeratie mare la centura la Carrefour si dimineata.

Nu pot sa imi imaginez la ce s-au gandit cei care au proiectat acel rond. Inainte se circula normal si acum au facut acolo un blocaj groaznic. Din pacate, la fel ca si cu liniile de metrou usor, nu se mai poate face nimic, decat cu o bomba sau cu vreun super buldozer.

--------------------
Logan Laureate 1.6 gri perla
"Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
+
bulan
post 12 Nov 2006, 01:05
Post #14

Membru autentic

Practic intersectia era un T cu toate cele trei cai pe doua benzi si se circula relativ bine insa acum au trantit un rond exagerat de mare si in sensul giratoriu propriu zis se circula doar pe o singura banda iar camioanele articulate doar daca este soseaua goala pot sa faca virajele fara sa calce pe bordurile deja instalate.
Economia de piata si legea cererii si a ofertei sunt valabile doar in alte tari pentru ca la noi daca vrei sa faci bani ai nevoie de cineva din conducerea AND sau de pe la vreo primarie care sa-ti aprobe o lucrare pe unde te asorteaza pe tine si sa angajezi vreo 20 de necalificati+inchiriat ceva utilaje de la alte firme iar incontinuare faci ce vrei pe banii altora si bagi la buzunar cat vrei fara frica.

--------------------
a b c
+
Vinti
post 12 Nov 2006, 01:14
Post #15

Membru

From: Bucuresti / Militari

eu trec de luni pana vineri prin chitila si era sa intru in primul rond care l-au facut mad.gif nici o semnalizare nimic, erau doar niste borduri iar la al doilea l-au gresit grav de tot cum zicea si VladG din 2 benzi cat sunt exact in rond ramane una dupa ce ca tre sa acorzi prioritate celor care sunt in rond trebuie sa mai fi atent si la cel din dreapta sau stanga depinde pe ce banda esti si pana se baga unu din noi mai trece unu prin rond si iar stai mad.gif mad.gif . Inainte stateai mai mult cand veneai pe centura acum nu mai conteaza din ce parte vi

--------------------
Opel Vectra c18nz
+
adip
post 12 Nov 2006, 13:34
Post #16

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(Adrian78 @ 12 Nov 2006, 00:34)
Nu pot sa imi imaginez la ce s-au gandit cei care au proiectat acel rond. Inainte se circula normal si acum au facut acolo un blocaj groaznic.
S-au gandit ca pot baga usor in buzunarul prietenilor carca de bani pentru un jaf de lucrare, facuta fara pic de discernamant.
Eu nici nu stiu de ce ne putem atatea intrebari cand stim deja raspunsurile. Ce se intampla in cenzuratul asta de tara cu banul public e dezastru. Nimeni din cei vinovati nu e tras la raspundere, firme ca mari vila sau altele prospera luand parte la bataia de joc generalizata.
(A, a pomenit cineva pe aici de ce se intampla cu Sos. Giurgiului?)

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th June 2025 - 22:14
Forum Renault