Mobilul la benzinarie
![]() ![]() ![]() |
Mobilul la benzinarie
elro |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|||
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Nuuu...numai la Logan..la masinile astealalte..nu..-
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
draku |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 3 November 04 From: Bucuresti ![]() |
din acelasi motiv, al electricitatii statice, este interzis a se folosi recipienti din plastic (probabil un anume tip de plastic) la transportul benzinei, sau de a umple sticle de plastic de la pompa.
PS daca ma gandesc bine, unele masini (printre care si a mea ![]() |
--------------------
ex Dacia Nova
Barkas B1000
1989
- Barkas Io stiu ca sunt prost, da' cand ma uit in jurul meu prind curaj...
|
|
Bihomoldoveanul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 515 Joined: 31 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Ma indoiesc ca din motive electrostatice este interzisa folosirea lor pentru transportat combustibil. Mai degraba e vorba de faptul ca anumite mase plastice, care par super ok la prima vedere, se inmoaie considerabil in contact cu benzina, se pot produce rupturi, fisuri, scurgeri dintr-un recipient care altfel pare beton.
|
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
|
|
Lucian BLK |
![]()
|
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
QUOTE(KoD @ 8 May 2005, 12:09) Totusi am vazut un fizician care recomanda ca la coborarea din masina la statia de benzina, sa se atinga o parte metalica(usa, capota, cupola, sau orice alt surub conectat la masa mai gasiti prin masina) pentru a se descarca electricitatea statica Auzi KoD, eu lucrez in domeniul auto de cca. 10 ani da' de componenta "cupola" n-am auzit!!! Aaaaaaaaa poate te referi la cupola circului! Da' cum mama d***ului sa pun mana pe ea cand eu alimentez in Pitesti!? ![]() |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
2007 Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz |
|
KoD |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 5 May 05 From: Barlad ![]() |
QUOTE(boiolu @ 9 May 2005, 07:28) Auzi KoD, eu lucrez in domeniul auto de cca. 10 ani da' de componenta "cupola" n-am auzit!!! Aaaaaaaaa poate te referi la cupola circului! Da' cum mama d***ului sa pun mana pe ea cand eu alimentez in Pitesti!? ![]() Imi pare rau de neintelegere, ma refeream la plafonul masinii, oricum nu conteaza. Ai inteles u despre ce era vb in propozitie. ![]() |
--------------------
Dacia
1304 E
- vs01kod
|
|
wo_name |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 150 Joined: 10 August 04 From: Timisoara ![]() |
Poate putin off topic,
Am avut o problema cu gazul, au venit meseriasii(2) de la distrigaz si au inceput sa repare, unul era cu tigarea aprinsa (ok, au desfacut scule) au dat jos robinetul, gazul iesea fara nici o problema asta cu tigarea aprinsa in spatele celui ce lucra, i-am spus ca poate ar fii bine s-o stinga, la care el pasiv: "Nu se aprinde chiar asa de usor" Oricum cred ca inconstient tot era. |
--------------------
Dacia
Logan MCV Laureate 1.6 8v
2011
- TM ?? ??? Parerea mea ...
|
|
cg_ivan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 24 March 05 ![]() |
Telefonul mobil poate genera scantei destul de puternice pentru a aprinde vaporii de benzina. Pentru asta sunt necesari insa cel putin doi factori:
- Telefonul trebuie sa fie defect, astfel incat sa emita scantei cu o energie suficient de mare; - Scanteia trebuie generata la o distanta suficient de mica de zona de concentratie maxima a vaporilor de benzina (busonul de alimentare) In ceea ce priveste descarcarea statica... este mult mai periculoasa decat mobilul. Insa sansele de explozie sunt minime daca nu te urci in masina pe timpul alimentarii. Si chiar daca o faci, te poti descarca fara probleme si "painless" atingand cu orice parte a corpului (pantof, maneca, etc.) un obiect conductor. Trebuie sa tinem cont ca electricitatea statica este distribuita pe suprafata. Eu unul lucrez intr-o zona cu o mocheta foarte "electrizanta" in sensul ca dupa doar cativa pasi scoti scantei. M-am invatat sa ating cu pantoful o usa metalica, un calorifer, etc inainte de a pune mana pe orice. Si merge. BTW: descarcarea trebuie facuta la 2-3 m de busonul rezervorului. |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- B-00-XXX Repar pompe de benzina de Trabant la preturi fara concurenta.
Bonus: reglarea litrometrului. |
|
WUB |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 3 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Cate din cele 150 de accidente s-au intimplat in Europa si cate in State ???
|
--------------------
ARR
NXT
2002
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 12:54 |