DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Mobilul la benzinarie

elro
post 8 May 2005, 15:41
Post #31

Membru

Group: Members
From: Ct

cred ca la tanti aia din film,a fost devina puloverul de pe ea wink.gif
Nu vi se intampla si voua iarna,cand coborati din masina si cand inchideti usa sa simtiti o descarcare electica?intre degetul cu care ati atins portiera?(eu iarna imping usa de manerul de plastic rolleyes.gif )Eu asa cred ca a patit si tanti aia in film...dupa ce a iesit din masina,s-a dus si a pus mana pe pompa care era bagata in rezervor,normal ca la gura rezervorului erau vapori de benzina,bluzita ed pe ea a facut o scantee mica si gata sleep.gif

This post has been edited by rcosmin: 8 May 2005, 15:42

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2, 1,5 dCI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
asarban
post 8 May 2005, 18:06
Post #32

Membru autentic

Group: Banned

Nuuu...numai la Logan..la masinile astealalte..nu..-

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
draku
post 8 May 2005, 19:19
Post #33

Membru autentic

From: Bucuresti

din acelasi motiv, al electricitatii statice, este interzis a se folosi recipienti din plastic (probabil un anume tip de plastic) la transportul benzinei, sau de a umple sticle de plastic de la pompa.

PS
daca ma gandesc bine, unele masini (printre care si a mea smile.gif ) au rezervorul din plastic...

--------------------
ex Dacia Nova Barkas B1000 1989 - Barkas
Io stiu ca sunt prost, da' cand ma uit in jurul meu prind curaj...
+
Bihomoldoveanul
post 9 May 2005, 06:05
Post #34

Membru autentic

Ma indoiesc ca din motive electrostatice este interzisa folosirea lor pentru transportat combustibil. Mai degraba e vorba de faptul ca anumite mase plastice, care par super ok la prima vedere, se inmoaie considerabil in contact cu benzina, se pot produce rupturi, fisuri, scurgeri dintr-un recipient care altfel pare beton.

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4 MPI
+
Lucian BLK
post 9 May 2005, 07:28
Post #35

membru blue extreme

From: Pitesti - Bucuresti

QUOTE(KoD @ 8 May 2005, 12:09)
Totusi am vazut un fizician care recomanda ca la coborarea din masina la statia de benzina, sa se atinga o parte metalica(usa, capota, cupola, sau orice alt surub conectat la masa mai gasiti prin masina) pentru a se descarca electricitatea statica
*

Auzi KoD, eu lucrez in domeniul auto de cca. 10 ani da' de componenta "cupola" n-am auzit!!! Aaaaaaaaa poate te referi la cupola circului! Da' cum mama d***ului sa pun mana pe ea cand eu alimentez in Pitesti!? wink.gif

--------------------
Renault Megane Bicorp 1.6 16V 2007
Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz
+
KoD
post 9 May 2005, 11:53
Post #36

Membru incepator

From: Barlad

QUOTE(boiolu @ 9 May 2005, 07:28)
Auzi KoD, eu lucrez in domeniul auto de cca. 10 ani da' de componenta "cupola" n-am auzit!!! Aaaaaaaaa poate te referi la cupola circului! Da' cum mama d***ului sa pun mana pe ea cand eu alimentez in Pitesti!?  wink.gif
*

Imi pare rau de neintelegere, ma refeream la plafonul masinii, oricum nu conteaza. Ai inteles u despre ce era vb in propozitie. smile.gif

--------------------
Dacia 1304 E - vs01kod
+
wo_name
post 9 May 2005, 15:01
Post #37

Membru

From: Timisoara

Poate putin off topic,

Am avut o problema cu gazul, au venit meseriasii(2) de la distrigaz si au inceput sa repare, unul era cu tigarea aprinsa (ok, au desfacut scule) au dat jos robinetul, gazul iesea fara nici o problema asta cu tigarea aprinsa in spatele celui ce lucra, i-am spus ca poate ar fii bine s-o stinga, la care el pasiv:
"Nu se aprinde chiar asa de usor"

Oricum cred ca inconstient tot era.

--------------------
Dacia Logan MCV Laureate 1.6 8v 2011 - TM ?? ???
Parerea mea ...
+
cg_ivan
post 9 May 2005, 15:10
Post #38

Membru incepator

Telefonul mobil poate genera scantei destul de puternice pentru a aprinde vaporii de benzina. Pentru asta sunt necesari insa cel putin doi factori:
- Telefonul trebuie sa fie defect, astfel incat sa emita scantei cu o energie suficient de mare;
- Scanteia trebuie generata la o distanta suficient de mica de zona de concentratie maxima a vaporilor de benzina (busonul de alimentare)

In ceea ce priveste descarcarea statica... este mult mai periculoasa decat mobilul. Insa sansele de explozie sunt minime daca nu te urci in masina pe timpul alimentarii.
Si chiar daca o faci, te poti descarca fara probleme si "painless" atingand cu orice parte a corpului (pantof, maneca, etc.) un obiect conductor. Trebuie sa tinem cont ca electricitatea statica este distribuita pe suprafata. Eu unul lucrez intr-o zona cu o mocheta foarte "electrizanta" in sensul ca dupa doar cativa pasi scoti scantei. M-am invatat sa ating cu pantoful o usa metalica, un calorifer, etc inainte de a pune mana pe orice. Si merge.

BTW: descarcarea trebuie facuta la 2-3 m de busonul rezervorului.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 - B-00-XXX
Repar pompe de benzina de Trabant la preturi fara concurenta.
Bonus: reglarea litrometrului.
+
WUB
post 9 May 2005, 16:53
Post #39

Membru incepator

Cate din cele 150 de accidente s-au intimplat in Europa si cate in State ???

--------------------
ARR NXT 2002
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th May 2025 - 12:54
Forum Renault