URGENT! Am blocat antifurtul pe janta
![]() ![]() ![]() |
URGENT! Am blocat antifurtul pe janta
kinderu |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 11 April 05 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
logan
2006 laureat 1.4
- PH.09.CFR
|
|||
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
banuiesc ca ai luat jante de aliaj
solutia este una singura trebuie sa "prelucrezi" antifurtul cu un flex sau .... alta scula aschietaoare sa-i dai o forma patrata .... cu latura de-oanumita dimensiune si apoi sa fortezi cu o cheie fixa + prelungitor .... daca nu merge prelucrarea (nu ai loc) .... atunci .... nu prea ai ce face |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
kinderu |
![]()
|
nu prea merge...modelul jentei nu permite aproape deloc accesul la capul surubului...cei de la service..deja incercand sa il forteze am atins janta....
|
--------------------
dacia
logan
2006 laureat 1.4
- PH.09.CFR
|
|
kinderu |
![]()
|
beleaua cea mai mare a-r fi ca cei din carrfour sa nu imi vanda doar o bucata janta ci doar tot setul........atunci......
![]() ![]() ![]() |
--------------------
dacia
logan
2006 laureat 1.4
- PH.09.CFR
|
|
kinderu |
![]()
|
|
--------------------
dacia
logan
2006 laureat 1.4
- PH.09.CFR
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu as da gaura exact in milocul prezonului, la inceput cu un burghiu de 5 mm, apoi cu 7, 10, etc. pana la nivelul unde incepe filetul, ar trebui "sa cada".
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
da ... incearca treaba cu gauritul
e roata de pe fata sau pe spate? in cel mai rau caz strici filetul de pe etrier, cred ca un etrier e mai ieftin decat un set de jante |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Etrierul de frana sau de acceleratie?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
kinderu |
![]()
|
e pe spate ...am inteles ca a-r fi o solutie sa fac o gaura in el de 8 cu un tarod pe staga si a-r trebui sa cedeze.......nu stiu ce sa fac si ce sa incerc........
|
--------------------
dacia
logan
2006 laureat 1.4
- PH.09.CFR
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
In cel mai rau caz dai gaura de 8 cu un burghiu si incerci sa dai filet pe stanga cu un tarod. Tarodul ar trebui sa se "infiga" in prezon si sa slabeasca prezonul.
Buna si ideea asta ![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Asa de curiozitate, ce-au facut cei din service o jumatate de zi?
Dai o gaura si bati cu ciocanul fortat un imbus. Si ideea cu tarod pe stanga e buna. Si alta intrebare: Ce e asa urgent? |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
kinderu |
![]()
|
cei de la service am tot batut si au tot modelat "cheia"pana ce au stricat-o dupa care m-au trimis in carrfour sa iau alt set de antifurturi sa folosesca "cheia" asta noua,au pus o tabla subtire pe conturul profilului "cheii" dar nu a mers nici asa .dupa care cu dalta infasurata in carpa sa nu "raneasca" prea tare janta au tot batut in antifurt sperand sa cedeze...dar NU......
iar de urgent e cam urgent ca eu cam merg cu masina...e adevarat ca se poate sa nu fac pana 1 an dar daca fac?????care erau sansele ca antifurtul sa se blocheze de prima data...mici nu.....e s-a intamplat...care sunt sansele sa plec prin tara si sa fac pana ..mici nu.?dar daca se intampla? ce fac? |
--------------------
dacia
logan
2006 laureat 1.4
- PH.09.CFR
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Gaura in prezon si dupa aia bagi un extractor (un soi de burghiu "pe invers"
![]() |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
In functie de felul de otel din care sunt fabricate antifurturile, ar trebui sa reusesti cu un burghiu. Daca nu merge cu un tarod, cu un burghiu cu acelasi diametru cu surubul ar trebui sa poti distruge antifurtul (si sa eliberezi roata).
Treaba necesita oarecare rabdare si-ar fi bine sa incepi cu un burghiu de diametru mic, sa faci gaura cat de lunga iti trebuie si apoi sa schimbi cu un burghiu din ce in ce mai mare. S-ar putea sa distrugi si filetul interior daca nu centrezi exact. Eu am facut figura asta la bicicleta, dar ar trebui sa mearga si la scara mai mare. Singura problema este ca antifurtul sa fie facut dintr-un aliaj similar cu cel al burghiului, caz in care se se toceste burghiul fara sa avanseze, si atunci abordarea nu functioneaza. Nu te mai duce la ciocanarii aia ! Lucrurile astea nu cedeaza aplicind forta bruta ! This post has been edited by hash: 26 Nov 2006, 20:40 |
--------------------
-
-
-
|
|
tedy |
![]()
|
![]() Membru Indoctrinat Loganist Group: Members Posts: 580 Joined: 7 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca cunosti vreun tinichigiu bun,care ii merge mana la fineturi,roaga-l sa sudeze un surub sanatos de prezonul ala .Imediat dupa sudura pune cheia pe el si iese imediat ca se incalzeste.Bafta
PS : sau mergi vreo 2 km cu frana de mana trasa si il scoti cu mana pe urma,daca nu te frige This post has been edited by tedy: 26 Nov 2006, 21:51 |
--------------------
VW
bettle
1.9 tdi
- xxx
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Poate ne explici si cum sa sudeze fara sa topeasca janta ..Faza cu frana de mana eu nu as incerca'o..
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
tedy |
![]()
|
![]() Membru Indoctrinat Loganist Group: Members Posts: 580 Joined: 7 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai ce janta e de plastic?Daca e meserias sudeaza stai linistit.Sta unu cu sticla de apa pe janta si el sudeaza.Fiind aluminiu disipa repede caldura,nu se topeste
|
--------------------
VW
bettle
1.9 tdi
- xxx
|
|
andrei2005 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 96 Joined: 14 March 05 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(GoGu @ 26 Nov 2006, 20:07) Gaura in prezon si dupa aia bagi un extractor (un soi de burghiu "pe invers" ![]() Cred ca este singura solutie cu adevarat viabila. Din pacate, ce am vazut eu (si am) sunt doar extractoare relativ mici, pentru suruburi de pana la M10.. Incearca la vreun service de reparatii autoutilitare mari/camioane, sigur trebuie sa aiba ceva scula sa scoata prezoanele rupte din motoare, galerii evacuare etc. |
--------------------
DACIA, RENAULT
LOGAN PREFERENCE, SOLENZA, CLIO, RENAULT TRAFIC
2004-2005
|
|
Cris999 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 26 November 06 From: Târgu Mureș ![]() |
Inaintea fiecarei tentative de desurubare, foloseste abundent spray pentru slabirea imbinarilor filetate.
|
--------------------
Logan
MCV
2006
|
|
gogota_69 |
![]()
|
![]() JUST ME Group: Members Posts: 439 Joined: 5 July 06 ![]() |
incearca prima data wd 40 din abundenta si lasal vreo 10-15 min sa actioneze si apoi incearca iar daca nu merge nici asa incearca sa dai niste afturi intre un surub si antifurt si daca nu merge nici asa baga bormasina si rupel.Spor la treaba...Ciao
|
--------------------
DACIA
LOGAN 1.5 DCI
PREFERANCE
- B-51-W U D GOGOTA
|
|
kinderu |
![]()
|
am rezolvat !!!!
![]() Multumesc oricum pentru sfaturi..... This post has been edited by kinderu: 27 Nov 2006, 17:14 |
--------------------
dacia
logan
2006 laureat 1.4
- PH.09.CFR
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 22:58 |