Cazul "taxei de prima inmatriculare"
![]() ![]() ![]() |
Cazul "taxei de prima inmatriculare"
gdm |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 13 May 04 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|||
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Sună bine...Să vedem continuarea...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
UE bate campii. Teoretic nu vor castiga. Taxa este pentru prima inmatriculare doar. Si nu se face nici o diferentiere daca tu cumperi masina din Romania sau din restul UE.
This post has been edited by ssilviu: 19 Mar 2007, 21:17 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
E o diferenta. Tu daca iei o masina SH din Romania nu mai platesti inmatriculare. Daca o iei din Germania insa platesti. Eu zic ca o sa o schimbe, in sensul in care taxa isi va schimba denumirea.
Guvernul va trage de timp cat se poate de mult, ca sa evite inmatricualrea de masini vechi. Cu cat dureaza mai mult, cu atat scade interesul pentru masini vechi, odata cu cresterea veniturilor populatiei. |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
stuiberv |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 8 April 05 From: Iasi ![]() |
AlexC, nu vad diferenta:
Daca eu cumpar o masina SH din Romania, acea masina a fost inmatriculata pentru prima data candva, deci s-a platit taxa si pt ea... Nu imi convine taxa asta deloc, dar din punct de vedere legal nu cred ca au ce sa le faca. Ar trebui sa demonstreze ca e discriminatorie, dar e cam greu, atata timp cat taxa se aplica la toate masinile, nu doar la cele SH. |
--------------------
Papuci
marimea 43
3 ani bocanci
- is xx undoitrei “All parts should go together without forcing. You must remember that the parts you
are reassembling were disassembled by you. Therefore, if you can’t get them together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer.” — IBM maintenance manual, 1925 |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic ca cel mai important lucru este:
QUOTE(gdm @ 19 Mar 2007, 20:53) o eventuala declansarea a procedurii de infringement impotriva Romaniei urmand a avea loc cel mai devreme in luna octombrie 2007. Deci nenea pleziristul-epicurian poate dormi linistiti anul asta, ca banul il va putea lua pana in decembrie. Asta daca nu pica la un acord. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Turkish |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 339 Joined: 11 November 05 ![]() |
diferenta, stuilberv este ca aceasta prima inmatriculare afecteaza mai ale achizitionarea de second hand din strainatate. deci exista o piata care este dezavantajata.
incurajeaza cumparatorul sa ia fie masini noi cu cilindree mica, fie orice fel de masini dar care sunt deja in tara inmatriculate. intr-un mod distorsionat efectul partial asupra parcului auto va fi ca acesta se va invechi si mai mult - in ciuda perspectivei guvernamentale care afirma altceva. Aceasta taxa este de fapt un nenorocit de impozit. Atat. Valoarea ei creste substantial dupa 1600 de cm. |
--------------------
Honda
Accord
2.4, 2007
|
|
Mutzunache |
![]()
|
![]() Milk my sheep, bitch! Group: Members Posts: 1.571 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
E putin cam aiurea aceasta taxa, inteleg pentru masinile vechi, cica "ecologica" dar sa platesc la un Megane, euro 4, nou nout, 501 euro fara TVA, taxa de inmatriculare, mi se pare aberant.....in fine traim intr-o tara de Nestle....o noua revolutie cineva? Deschidem o petitie? Ne adunam la Universitate......
|
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Va rog nu "deviati" din nou
![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
Turkish |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 339 Joined: 11 November 05 ![]() |
Nu deviem. Este un impozit pe cilindree.
|
--------------------
Honda
Accord
2.4, 2007
|
|
stuiberv |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 8 April 05 From: Iasi ![]() |
Eu as fi bucuros daca ei chiar ar face ceva pentru a proteja mediul, cum se tot lauda: Ai masina euro X, de atatia ani, cu atatia km, costa atat. Si criteriile de variatie ale taxei sa fie intr-adevar bazate pe cat de poluanta este acea masina.
Problema este ca ei au fost destul de destepti incat sa faca foarte grea demonstrarea faptului ca taxa este discriminatorie. Oricum, ramane sa vedem ce si cum se va hotara, dar pana la o concluzie mai este foarrrte mult, asa ca nu stiu daca nu va ajunge si topicul asta sa fie inchis. |
--------------------
Papuci
marimea 43
3 ani bocanci
- is xx undoitrei “All parts should go together without forcing. You must remember that the parts you
are reassembling were disassembled by you. Therefore, if you can’t get them together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer.” — IBM maintenance manual, 1925 |
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Pai daca ajungeti din nou la "cutite" care pe cine si cum bate si cine are mai multa dreptate dintre voi si asa mai departe ... atunci se va inchide din nou.
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
gdm |
![]()
|
"Ministrul finanțelor a introdus și a susținut taxa de primă înmatriculare. Vlădescu a declarat, la începtul anului, că se "va bate" pentru păstrarea taxei și că singurele discuții cu UE pe această temă se vor referi doar la nivelul taxei, și nicidecum la modificarea acesteia. Mai mult, ministrul a precizat că taxa ar putea fi aplicată ori de câte ori se înmatriculează o mașină veche în România, pentru a evita discriminările."
Sursa Este halucinant ce spune acest ministru. Simt ca ma ia cu ameteli. Ceva in genul a incercat si Caragiale: "sa se revizuiasca, primesc, dar atunci sa nu se schimbe nimic, ori sa nu se revizuiasca, primesc, dar atunci sa se schimbe, si anume, pe ici, pe colo,... prin punctele esentiale.." This post has been edited by gdm: 20 Mar 2007, 16:30 |
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu e halucinant, e logic prin prisma legislatiei in vigoare: nu poate sa vina nimeni la guvern sa-i ceara desfiintarea unei taxe care aduce bani la bugetul de stat. A, daca vine cineva asa drag noua cum sunt cei de la UE care sunt pe buna dreptate deranjati de faptul ca aceasta taxa se percepe numai la prima inmatriculare, adica aproape numai la masinile sh din ograzile lor, suntem amabili si negociem. Ce? Nivelul taxei, altceva nu se poate.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
faty |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 3 January 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu cred(sper) ca UE va considera aceasta taxa discriminatorie atata timp cat valoarea taxei depaseste valoarea masinii cumparate ceea ce este aberant.
|
--------------------
Dacia
1300
'75
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Mai eu unul ma gandesc la altceva: este de presupus faptul, asa cum s-a intamplat si in tarile vecine ca peste sa zicem 3 ani taxa nu va mai exista. Daca va fi asa de unde va da statul roman inapoi contribuabililor taxele deja colectate prin intermediul acestei taxe? Nu cumva la momentul restituirii banilor vor baga ceva o taxa care sa permita statului sa dea banii inapoi contribuabililor? Si cine vor fi suportatorii acestei noi taxe? Toti?Aham! Buna treaba va face statul roman. Va fi probabil vreo noua taxa de drum descoperita pe afara care de fapt e inclusa in pretul benzinei dar de fapt nu este sau ar trebui sa fie....trebuir romanesti
This post has been edited by ionutctn: 20 Mar 2007, 17:32 |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
E, pentru cine infiera cu ardoare pe APIA, iaca ies la iveala niste lucruri interesante:
QUOTE(Hotnews.ro) In decembrie 2006, la modificarea Codului Fiscal taxa de prima inmatriculare a fost dublata de Parlament Valoarea taxei de prima inmatriculare a fost marita “surprinzator de mult” in Comisia de buget, finante si banci din Camera Deputatilor fata de varianta Guvernului, a declarat, marti, secretarul de stat Adrian Ciocanea, in cadrul unei conferinte de presa. In plus, Ciocanea a adaugat ca autoritatile vor trebui sa inapoieze diferentele rezultate in cazul in care taxa va fi anulata sau micsorata. In momentul in care a fost trimisa catre Parlament, taxa de prima inmatriculare avea o valoare mult mai mica. Comisia de buget, finante si banci din Camera Deputatilor a marit insa cuantumul acestei taxe, in unele situatii chiar si pana la 100%. Adrian Ciocanea a precizat, pentru HotNews.ro, ca in cea mai mare parte din cazuri, taxa a fost majorata cu 50%, ajungandu-se in unele cazuri la aproape 100%. Si Gratiela Iordache, membru in Comisia unde a fost marita taxa, a declarat, pentru HotNews.ro, ca taxa “aproape s-a dublat” in Comisia de buget, finante si banci. Si acum legiuitorii nostrii se faceau ca ploua, ca nici usturoi nu au mancat, nici gura nu le mirosea... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
Am mai spus e bine sa fie limitari pentru inmatricularea de harburi de 250 E din vest (ca alea numai masini nu se pot numi) dar ma gandesc ca guvernoi va plati si amenzi si orice (din buget evident deci de la toti) numai sa nu renunte la o taxa a carei valoare spun unii nu se mai stie care parlamentar(i) a (au) marit-o la o valoare jenanta asa cum e ea astazi! ăentru ca de la propunatorii actiului normativ cica valoarea era sensibil mai mica.
|
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
gdm |
![]()
|
Cateva observatii:
eugeniuz2004, cu 1000 de Euro in Germania gasesti masina euro2 mai buna decat solenza ta. ![]() Asa cum a spus Laszlo Kovacs, taxa nu trebuie sa fie discriminatorie. Ai nostri mafioti s-au gandit repede sa puna taxa si pe masinile inmatriculate in tara. ![]() Apoi domnul Laszlo K a spus ca taxa trebuie sa scada odata cu vechimea masinilor (taxele se aplica procentual cu valoarea marfii). Aici mafiotii dau din colt in colt pentru ca taxa este pentru protejarea intereselor APIA. Daca sa zicem ca pentru un Citroen nou taxa este 200Euro, imi convine sa platesc si 199 Euro taxa pe o masina de 8 ani, euro2 pe care o iau de dincolo cu 2000Euro. Inca o observatie: in istoria romanilor ei nu au fost in stare sa-si creeze un stat viabil. A trebuit sa vina un neamt acum 140 de ani ca sa ne scoata din evul mediu. Si acum avem noroc cu UE, poate ne creaza un stat modern. Romanii, neam de hoti si fara coloana vertebrala n-ar fi in stare sa se puna pe picioare prin forte proprii. Doamne ajuta! |
--------------------
Dacia 1410
|
|
smailmiami |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 318 Joined: 7 September 06 ![]() |
QUOTE(gdm @ 20 Mar 2007, 22:45) ... Romanii, neam de hoti si fara coloana vertebrala ... Totusi, n-are rost sa jignesti asa o natie din care faci parte. Ia si studiaza istoria si vei vedea ca au fost cateva momente in istorie cand romanii au fost de fala, iar Europa se zbatea in mediocritate. Iti recomand sa citesti istoria romanilor scrisa de Nicolae Balcescu in "Romanii supt Mihai-Voievod Viteazul". Iar despre taxe stupide si aberante, daca te documentezi despre ce gasesti prin unele tari europene, iar vei ramane fara replica. Nici eu nu sunt de acord absolut deloc cu taxa de prima inmatriculare, si singurul lucru pozitiv pe care il vad este acela ca protejeaza firava economie nationala. Iar despre coloana vertebrala, cred ca s-au mai gasit cate unii, (in ciuda atator idei exprimate) cu cativa ani in urma (vreo 18) care au demonstrat altceva ... Numai bine. This post has been edited by smailmiami: 20 Mar 2007, 23:08 |
--------------------
Daewoo
Leganza
2004
- DJ-10-DKL
|
|
gdm |
![]()
|
Uite ce spune in Cotidianul
Nu trebuie uitat ca administratii mult mai puternice decit cea romaneasca, cele din Polonia si Ungaria, au fost obligate recent de Justitia europeana sa dea inapoi banii cetatenilor, luati pe taxe care au blocat importul de masini second-hand. La fel cum face si taxa lui Vladescu. De aceea, chitanta care dovedeste plata taxei de inmatriculare ar trebui pastrata la loc uscat si racoros pentru ca, peste un an si ceva, poate valora pina la 8.000 de euro. Atit cit cere statul unui roman care a ales sa-si ia o masina la mina a doua care are un raport calitate-pret mult mai bun decit supraevaluatul Logan. Asta fara a mai pune la socoteala dobinda de 0,1% pe zi pe care statul ar trebui sa o plateascadupa ce taxa va fi gasita ilegala. Nu stiu cat de sigura e chestiunea ca statul iti da 0,1% dobanda pe zi. Din instinct am invatat sa n-am incredere in stat, inventeaza ei tot felul de bariere birocratice sa iti pierzi timpul si nervii pana renunti. Dar daca da statul aceasta dobanda, m-as duce acum sa-mi iau masina si sa platesc o taxa cat mai mare. Este o dobanda foarte convenabila, nu stiu cat e de sigura si daca trebuie sa dau statul in judecata pentru a-mi recupera banii. |
--------------------
Dacia 1410
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Deci in Cotidianul se face o asemanare fortata si inutila intre o taxa aplicata TUTUROR masinilor la prima inmatriculare in Romania si o taxa aplicata NUMAI masinilor sh aduse in tarile respective.
Nu sunt fan "taxe" dar chiar trebuie sa o luam de la capat? Doar ce mai fuse un topic... |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
klaus |
![]()
|
gdm, vezi http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=64683 ca acolo s-au mai zis niste lucruri si e bine sa nu reinventam roata si apa calda o data pe saptamana.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Comunicatul emis astazi de Comisia Europeana:
http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction...&guiLanguage=en |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
bolek_bolek |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 309 Joined: 14 June 06 From: Bucurestii din deal ![]() |
O intrebare: Daca se VA impune si la masinile din Romania ( interne) taxa asta ,
la masinile luate in LEASING, se va plati taxa asta la sfarsitul platii ? (cand, deci, se schimba proprietarul?) |
--------------------
dacia
slz
$K@|@_04
- Numar inmatriculare Dau raspunsuri tampite la intrebari tampite.
Conduc Incet, Dar Prost...asa , ca si voi... |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Tocmai am auzit-o pe Sufina intr-un interviu, in care sustinea sus si tare ca toate masinile din Romania care emit mai mult de 120 g/km CO2 vor fi supuse unei taxe speciale de mediu, pentru ca polueaza excesiv. Ca a va dati seama de dobitocenia subiectei, certetati emisiile de CO2 la toate masinile euro4 ce se comercializeaza la ora actuala. De exemplu, toate motoarele E4 de pe Logan si orice Renault de exemplu, emit intre 128 si 200 g CO2 / km.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
denisCT |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 30 May 04 From: Constanta ![]() |
E adevarat ca taxa se ia doar la masinile de provenienta UE?? Eu cand am inmatriculat Megane-ul am platit-o, iar sapt asta cand a vrut sa o plateasca un coleg cu acelasi model de masina, a fost anuntat ca masina este fabricata in Turcia si ca nu trebuie sa plateasca taxa de prima inmatriculare. Am auzit de un caz concret in care o femeie a primit banii inapoi. E vreo precizare in noul cod fiscal fata de tara de provenienta a masinii? Sper sa imi recuperez si eu banii in scurt timp.
PS: Nu trebuia sa inchideti topicul celalalt. This post has been edited by denisCT: 21 Mar 2007, 21:01 |
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Cum asa? Taxa se plateste si la masinile fabricate in Romanica
|
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
Chrome |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 160 Joined: 24 October 05 ![]() |
Super tare! Daca se aplica si masinilor luate in leasing (asa cum vor mai nou) mai dau 1000 de euro la final. Excelent asa. Sper sa sare astia din asociatia IFN-urilor ca ii cam omoara (la fel si pe noi).
|
-------------------- Renault Symbol 1.5 dCi 2005
Ford Focus 1.6 tdci 2007 |
|
denisCT |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 30 May 04 From: Constanta ![]() |
@ssilvviu: Si Romania nu face parte mai nou din UE?
Din cate am inteles cand a venit din Turcia a fost platita vama si nu mai trebuie platit si altceva. Alte detalii nu am. |
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 06:35 |