DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Aprinderea el. imi tremura turometrul !

dkrysty
post 14 Jul 2005, 14:53
Post #1

Membru

Group: Members

Am inteles ca are legatura cu bobina printr-un fir care merge de la bobina si la aprindere. ce sa-i fac ca e enervant joaca aleatoriu. Trebuie vre-un condensator pus pe undeva ?
pls.

--------------------
dacia 1310 L berlina 1998 - DB 03 GAO
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
rtulea
post 15 Jul 2005, 07:40
Post #2

Membru autentic

From: Ploiesti (Alba-Iulia)

Dupa ce ai montat aprinderea electronica ai decuplat firul care merge de la bobina la delcou? Daca da si daca motorul merge rotund inseamna ca electronica din ceasul tau are ceva probleme.

--------------------
Dacia Logan sept 2006, Laureate 1,6 - PH-78-UTU
Do not try to forget your past, IT made you what you are!
+
diaconuliviu
post 15 Jul 2005, 09:46
Post #3

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

Ce fel de electronica?
Am avut o Malvina la care aleator imi sarea turometrul de nebun de la 2000 la 5-6000 scurt..masina se cam zguduia sub mine de credeam ca e carburator infundat sau apa in benzina. Ei, bine, era de la Malvina si de la apa - patrundea apa in ea, deci oarece scurtcircuite. Deci, vezi si aprinderea.
Edit: ai turometru original Dacia? sau din ala digital? ala e posibil sa trebuiasca legat la firul de platina. Adica pe tensiune de impuls joasa.

This post has been edited by diaconuliviu: 15 Jul 2005, 09:50

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
tabek
post 20 Nov 2006, 10:42
Post #4

Membru autentic

From: Cluj Napoca

Exact asa face si masina mea de 2 zile. Aleator, sare turometrul de 1000 la 5000rpm, si se zguduie masina f.f. tare. Am Malvina. Liviu, pana la urma la tine ce a fost? S-a stricat Malvina? trebuie sa-l schimb? ce defect avea?
Multumesc

--------------------
Dacia/Peugeot 1310L/307 1996/2006 - MM05HVM
+
against
post 20 Nov 2006, 12:55
Post #5

Membru incepator

scuze de interventie, dar la mine ce dracu are? ca eu nu am aprindere electronica, si tot asa imi face.azi de dimineata, a batut recordul de zguduieli si curse anormale ale turometrului.ambele vin concomitent.mentionez ca am nova, desi nu ar conta...
daca aflati ceva, sa imi spuneti si mie, ca ii dau foc.anul asta a fost nefast.am mers cred 5 luni.restul lunilor a stat la reparat. 251.gif

--------------------
bmw audi quattro bmw audi quattro - CT 00 OOO
+
diaconuliviu
post 20 Nov 2006, 12:56
Post #6

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

La mine sarea aleator turometrul dar insotit si de scuturaturi si uneori rateuri in esapament. Era de vina platina, pe care trebuia s-o curat foarte des. Am montat una ventilata pe care am aliniat-o cit mai bine (paralelism intre cea fixa si cea mobila) cu rezultat rarirea efectului. Solutia finala a fost inlocuirea platinii cu sistem Hall. Mergi pe Imbunatatiri CLT- Aprindere electronica si gasesti acolo solutia.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
tabek
post 20 Nov 2006, 14:29
Post #7

Membru autentic

From: Cluj Napoca

Ok, multumesc, am sa ma uit la platina. Oricum va trebui sa fac o "revizie" la delcoul meu, pentru ca am joc in ax, iar platinile nu sunt perfect paralele la mine.

--------------------
Dacia/Peugeot 1310L/307 1996/2006 - MM05HVM
+
OAP
post 20 Nov 2006, 23:08
Post #8

Membru autentic

From: Bucuresti

Am patit-o si eu...intr-adevar sarea turometrul aiurea la cea mai mica apasare de acceleratie...pana la urma aveam cablul de masa slabit...ll-am desfacut curatat strans la loc si nu a mai facut...asta mi-am dat seama cand aproape nu mai aveam curent si era imposibil abia oprisem motorul...am miscat de el si mi-am dat seama de problema...dupa asta nu a mai facut nici turometrul figuri...deci e posibil si o masa proasta...sau platini reglate prost

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th May 2025 - 12:46
Forum Renault