Imi fac calculator...
![]() ![]() ![]() |
Imi fac calculator...
GeorgeB |
![]()
|
||
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|||
EEN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 30 March 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu lucrez la comisia europeana (Brussels) si astia au numai Dell-uri. Ma rog, ei sunt bugetari si cumpara cu licitatii...
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2007 [FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
|
|
paul_damian |
![]()
|
![]() Membru mult Group: Members Posts: 644 Joined: 21 April 04 From: Medias, Romania ![]() |
Si uite asa, cu atatea sfaturi, l-am zapacit pe bflorian in asa hal incat e mai nedumerit ca la inceput :twisted:
bflorian, in campania asta electorala am facut clipuri video. Am incarcat materialul de pe o camera digitala, le-am editat in Adobe Premiere, si le-am exportat in AVI (codecul MS) pentru difuzare. Si toate pe un PII/450 cu 64 MB RAM! Prelucrarea a mers struna, mai putin exportul care l-a dat in genunchi - 4-5 ore pentru 30 de secunde. Asa ca da-mi voie sa-ti spun ca n-ai nevoie de PIV cu HT... Restrange-te la un AMD si da banii pe memorii bune si rapide. Eu asa as face... Pe de alta parte, daca tot ai doua discuri de 40 poate consideri sa-ti iei o placa cu RAID, sa pui discurile in 'stripping' - maresti viteza de acces / transfer cam cu 50% (teoretic ar trebui sa fie mai mult, dar practica asta...) |
--------------------
Dacia
Sandero
Stepway, 2021
|
|
Raven |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 17 June 03 From: Bucuresti ![]() |
In primul rand nu mai am nici o treaba cu industria de vanzare a calculatoarelor si componentelor, acum lucrez intr-un domeniu mult mai la moda... laugh.gif laugh.gif Pe de alta parte, daca Dell va scoate tot de pe piata care este problema, pot vinde la fel de bine Dell cum am vandut si alte sisteme, brand sau non brand.... Singurul lucru pe care il mai soun este urmatorul: pentru o firma este foarte bine sa cumpere sisteme brand(Dell sau ce ii convine fiecaruia), pe cat posibil identice, mai ales daca are si o baza IT foarte mare(de la cateva zeci de calculatoare in sus). Pe de alta parte pentru un home user un sistem brand nu poate aduce decat insatisfactii, este mai scump si este foarte lent comparativ cu unul facut din componente(bune si foarte bune). Eu la servici am Fujitsu-Siemens si la cat costa am facut o configuratie cu cele mai bune componente de pe piata, pe langa ele am bagat si o super placa video, si tot am iesit mai ieftin. Iar daca e sa le compar pe astea cu ala de l-am facut eu, pai le dau fum la orice ora. Partea buna la sistemele din firma este ca avem 2-3 de rezerva si daca pica ceva schimbam HDD-ul (daca nu pica chiar el) si activitatea merge fara probleme. Pentru o firma acest lucru este foarte important si destul de greu de obtinut cu sisteme traditionale. |
||
--------------------
Renault
Symbol
Fidji 1,5 DCI 2007
|
|||
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
Bun,cine ma ajuta si pe mine la configurarea unui pc ptr games ?
![]() ![]() SAriti cu componenetele bune ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
de ce vrei 2 harduri de 80? asa nu e bine?
amd x2 4000+ gigabyte m56s-s3 leadtek 8600 gt geil ultra 2x1 gb sursa,vezi ce gasesti la tine in oras, nu te zgarcii la delux, baga un Spire, un Chieftec ceva pe la 150 ron dvd-rw eu am lg si sunt multumit hard western digital 320 gb 16 mb buffer carcasa la alegere cam atat. te duce cam pe la 1500 ron iti recomand configuratia asta pentru ca stiu ca se pupa bine componentele, si eu o am ![]() This post has been edited by ArtVandelay: 14 Apr 2008, 12:11 |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
orasu bucuresti ca aicia sunt
![]() ![]() Multumesc,ar fi fain a le gasesc pe toate la un singur magazin ![]() Ps se mai pot si alte oferte ![]() ![]() faza cu doua harduri nustu unde auzise el ca doua harduri mai mici de acelasi fel sar misca la fel,dar ima zis ca nu e neaparat ![]() This post has been edited by C@talin: 14 Apr 2008, 12:18 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
mai multa galagie, mai mare consumul de energie...super tare sa ai 2 harduri
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.611 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(ArtVandelay @ 14 Apr 2008, 12:09) de ce vrei 2 harduri de 80? QUOTE(argon @ 14 Apr 2008, 12:29) ...super tare sa ai 2 harduri Pe unul instalezi sistemul de operare si pe celalalt jocurile. Diferenta de viteza este sesizabila indiferent cat de putin te pricepi la pc-uri (arhivare/dezarhivare, randare, download de pe dc++ sau torente, etc ...).![]() This post has been edited by IRONICK: 14 Apr 2008, 12:41 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
de partitii ai auzit?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
ironick la un hard cu buffer de 16 mega nu mai e nicio diferenta..
|
--------------------
Ford
focus
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(argon @ 14 Apr 2008, 12:39) de partitii ai auzit? La faza asta mai bine taceai.![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
argon |
![]()
|
QUOTE(ArtVandelay @ 14 Apr 2008, 12:40) ba e, dar cand se umple si se fragmenteaza, dar insesizabil. EDIT: datele alea nu trec prin controlerul placii de baza? ce salvezi cu ce zice ironik, pierzi in gestiunea controlerului. Parerea mea. Si daca ar merge putin mai repede cu 2 harduri, toata lumea se lupta pentru calculatoare silentioase, de ce mi-as pune o sursa de zgomot in plus? This post has been edited by argon: 14 Apr 2008, 12:44 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Clar e mai avantajos să ai 2 harduri, eventual în matrice RAID 0 sau 5.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
argon |
![]()
|
la un PC de 15 milioane ca ai unul sau 4 e fix totuna.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
e, daca vorbim de harduri in RAID se schimba radical treaba..oricum toti ce isi fac pc-uri opteaza pt un singur hard,oare de ce?
|
--------------------
Ford
focus
|
argon |
![]()
|
am 2 harduri, unul de 80 si unul de 250, am mers in paralel, cu xp-ul instalat pe ala de 80, pana la urma l-am imprumutat cuiva pe ala de 80, si am pus sistemul pe ala de 250 fara nici o partitie, la gramada cu restul, si merge exact la fel calculatorul dpdv al vitezei. Si folosesc en-gros "(arhivare/dezarhivare, randare, download de pe dc++ sau torente, etc ...)." D'aia mi-am permis sa-mi dau cu parerea, ca experienta personala.
PC-ul meu=Barton 2500+ pe SK A, cu o placa de baza Asus medie la vremea aia, si 1 gb ddr1. This post has been edited by argon: 14 Apr 2008, 12:57 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
|
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
C@talin |
![]()
|
si raid 0 uitasem
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(argon @ 14 Apr 2008, 12:53) D'aia mi-am permis sa-mi dau cu parerea, ca experienta personala Ai incercat din curiozitate la un transfer de fisere de pe un hdd pe altul sa vezi cu ce viteza se face? Dar dupa o partitie pe alta pe un hdd? |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
argon |
![]()
|
da, de pe un hard pe altul merge mai incet decat de pe o partitie pe alta pe acelasi hard. Eventual e depasita placa de baza, de fapt sigur e depasita.
In rest mai toate PC-urile indiferent de brand sau performante vin cu un singur hard ![]() This post has been edited by argon: 14 Apr 2008, 13:08 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
se pare ca au mai scazut preturile
ce ti-am recomandat eu te duce cam 1300 ron vezi aici http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/53596/ pana la 1500 ron poti lua ori o placa video mai buna (8600 GTS) ori un procesor mai rapid. http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/53598/ in loc de leadtek la placa video ia Gainward daca gasesti, sunt usor mai performante..eu am Leadtek ca nu aveau gw si sunt multumit eu am dat 240 ron pe memoriile alea ![]() This post has been edited by ArtVandelay: 14 Apr 2008, 16:33 |
--------------------
Ford
focus
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.278 Joined: 24 June 07 ![]() |
QUOTE(argon @ 14 Apr 2008, 13:02) da, de pe un hard pe altul merge mai incet decat de pe o partitie pe alta pe acelasi hard. Eventual e depasita placa de baza, de fapt sigur e depasita. E cam pe dos treaba, ia mai incearca o data. ![]() Oricum la PC de 15 milioane n-are rost un RAID. Nu merita banii doua HDD-uri mai mici, mai bine unul de X Gb acum si inca unul identic mai tarziu, daca chiar e nevoie de RAID, ceea ce ma indoiesc. Aoleu, Art, 8600GTS? E scumpa in draci fata de un 8600GT, si performantele in plus nu prea justifica diferenta mare de pret. Un GT de producator mai bun se overclockeaza aproape la frecvente de GTS si costa cu mult mai putin. Revin si cu cu o configuratie, ca doar eram "membru calculatorist", mai noi chiar lucrez part time in domeniu... ![]() Edit: Am revenit. O configuratie decenta si echilibrata la ~1500 de lei am facut >>AICI<<. Placa asta video aproape ca are frecvente de GTS, si prin o.c. o ajunge p-aia, si costa ceva mai putin. A, si e pe Intel. Prefer in orice zi un 2160 in fata oricarui AMD cu doua nuclee. Am unul in PC care sta 24/7 la 3.2Ghz, de la 1.8Ghz cat e frecventa lui standard. Si overclockat asa matura in general cu AMD-urile dual-core pe jos. ![]() This post has been edited by Merced: 14 Apr 2008, 16:57 |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
nu stiu alta placa mai buna in banii aia
un prieten si-a laut nu stiu ce dracovenie de ati tot pe la pretul ala si are numai probleme , placa are un fel de cool 'n' quiet din care mai uita sa iasa, probleme cu driverele (specifice ATI..) componentele le-am ales ca stiu ca sunt perfect compabile, nu le-am pus la nimereala This post has been edited by ArtVandelay: 14 Apr 2008, 17:01 |
--------------------
Ford
focus
|
C@talin |
![]()
|
merci baieti
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
ilgo |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 23 March 08 ![]() |
RAID era util cand inca se lucra cu IDE. De cand cu SATA2 nu mai e nicio diferenta. Viteza la ce? Lucreaza la editat audio/video?
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.278 Joined: 24 June 07 ![]() |
Se simte si un RAID, mai ales ca in ziua de azi multitasking-ul e baza...
![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
ilgo |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 23 March 08 ![]() |
SI ce anume iti merge mai repede? De multitasking are grija dual-core-u si ram-ul in dementa. Raid sau ne-raid hardul e ca dacia 1300
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
transferul de date pe hardisk
|
--------------------
Ford
focus
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
ilgo, citește-ți semnătura.
Cu o matrice RAID făcută cu cap, printr-un controller hardware bun, indiferent dacă e vorba de PATA, SATA I sau II, viteza de transfer aproape se dublează. Dacă mărești cu 1.5 viteza celei mai lente componente din calculator, e un lucru ușor observabil în performanțe. This post has been edited by MAERSK: 14 Apr 2008, 21:25 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 21:29 |