DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Asigurare Casco, cand, unde, cum?

sorin_
post 5 Mar 2007, 13:24
Post #31

Membru

Group: Members
From: Constanta

Salut

O intrebare, care cred eu ca pot sa o postez aici....poate imi da cineva un raspuns...un sfat...

So...am facut comanda pt un Symbol care va veni pe 22 martie (scrisa pe bon comanda). Intrebarea mea este: pot sa ma duc in avans (adica cu o sapt inainte de sosirea masinii) sa inchei asigurare RCA si CASCO cu seria sasiului (sau caroseriei)...cea cu VFI si cu multe litere/cifre... ?

Acest lucru vreau sa il fac pt ca sa nu fiu obligat sa fac RCA/CASCO cu asiguratorul dealerului.

Ce acte imi trebuiesc ca sa inchei RCA/CASCO in afara de cele de identitate ? Mentionez ca am factura pe avans (plata masinii e cash).

Multumesc

--------------------
Renault Clio Symbol 2007 Dynamique 1.4 16v + clima - CT
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Tudor
post 5 Mar 2007, 13:31
Post #32

Moderator

From: Bucuresti

da, poti sa faci asta. ai nevoie de factura proforma (calculatia in baza careia s-a emis factura de avans si in care apare si seria sasiu) pentru a se vedea de acolo versiunea si dotarile masinii (standard cf. echiparii alese + optionale).

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
sorin_
post 6 Mar 2007, 09:28
Post #33

Membru

From: Constanta

O intrebare as mai avea: (am citit si ghidul Casco de la inceput)

Pentru o asigurare CASCO, masina noua (conform post-ului de mai sus) cum ma sfatuiti sa fac....sa o pun si pe sotia mea pe asigurare....sau avand in vedere ca sunt casatorit....si masina e un bun comun....se subintelege... ? CASCO pentru o persoana suplimentara cred ca este mai mare, nu ?

Ce spuneti ?

--------------------
Renault Clio Symbol 2007 Dynamique 1.4 16v + clima - CT
+
Tudor
post 6 Mar 2007, 10:57
Post #34

Moderator

In casco se trece doar proprietarul inscris in talon, chiar daca masina este detinuta in coproprietate. Anumiti asiguratori cer declararea celorlalte persoane, in afara de titular, care conduc in mod regulat sau ocazional masina, iar daca este cazul (daca si ea conduce) aici o poti declara si pe sotie. Costul politei nu e obligatoriu mai scump, din contra poate fi chiar mai ieftin (depinde de asigurator si de multe alte aspecte)

--------------------
+
mad_voly
post 27 Mar 2007, 18:55
Post #35

Daca Ai Cap Ia-ti Alta

Sunt si eu curios: Ce companii de asigurari ( pt casco) au decontare directa cu serviceurile? Eu am avut pana de curand la Bt Asigurari. Dar din ce am citit pe spatele politei daca aveam vreo belea cu masina trebuia sa scot eu banii sa platesc si apoi ii asteptam de la BT.
Vazand asta mi-am facut la Allianz. Ei au decontare directa. Tipa de acolo mi-a spus ca decontare directa mai au si: Omniasig si Generali? Doar atatea sa fie?

--------------------
Opel Insignia 2011 Ecoflex - b 01 ccc
"Cu totii traim sub acelasi cer, dar nu avem toti acelasi orizont. "
+
Tudor
post 28 Mar 2007, 12:49
Post #36

Moderator

Situatia difera de la asigurator la asigurator si de la service la service. Asa cum am spus si in ghidul casco, cel mai bine este sa alegeti service-ul preferat si sa intrebati acolo cu ce asiguratori au decontare directa.

--------------------
+
valiaviator
post 28 Mar 2007, 17:30
Post #37

Membru autentic

Doar atatea sa fie?

Mai exista si Asirom care practica asa ceva.

--------------------
dacia logan/laureate 2006
+
mister
post 29 Mar 2007, 08:53
Post #38

Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers.

Toate societatile de asigurari, pentru despagubirea RCA, sunt obligate conform legii sa incheie pentru decontare directa, contract cu cel putin 2 service-uri in orasul unde au agentie. In contract sunt negociate preturile maxime practicate de service-uri pentru fiecare model de masina in parte. Daca fac aceasta activitate pentru tichetele RCA in procent de 100% deconteaza direct asigurarile casco.

--------------------
Renault Megane Sedan Lux Privilege 2006 - 1,5 dci 100 CP
Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
+
danutz_r
post 5 Jun 2007, 09:29
Post #39

© ...membru cu symbol ™

From: Bucuresti ... u.e

--------------------
renault symbol fidji 1.5 dci 80 CP
+
sagetator
post 6 Jun 2007, 10:59
Post #40

Membru autentic

From: O R A D E A

Hai sa va spun si eu o chestie legata de CASCO:

daca se intampla sa cada grindina, si doriti sa mergeti sa vi-o reparati masina avariata in urma acestui fenomen meteo, trebuie sa duceti la asigurator o hartie oficiala de la cel mai apropiat institut meteo, cum ca intradevar a avut loc acel fenomen !!! ohmy.gif

Asta am patit-o eu ieri. Azi cand am amers la institutul cu pricina, o doamna amabila de acolo mi-a spus ca acea hartie costa 700.000 lei !!! blink.gif

Celor de la Casco (ASIBAN) le-am spus ca am o inregistrare video. Nu i-a interesat numai hartia. Si cica nu e treaba lor acea hartie. Deci.... mare atentie cu grindina!

(In cazul meu, era vorba doar de un polishat.... masina neavand in fond urme vizibile de la caderea de grindina, dar.... am zis ca pe CASCO pot sa-i fac cadou Micutzei blush.gif un tratament "balneoclimateric" wink.gif Nu mi-a iesit. Dar am aflat si eu cum sta treaba in astfel de situatii. Si si voi. tongue.gif)

--------------------
Clio Symbol Fidji dCi 82 CP gri eclipse
Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
+
ryry
post 21 Jun 2007, 18:48
Post #41

Reno fan

Va salut, am tot cautat o firma de asigurari mai ieftina in ultimele zile. Am gasit destul de ieftin la astra asigurari. rolleyes.gif Ce parere aveti ? Aveti alta recomandare ?
Multumesc anticipat.

--------------------
Renault SYMBOL EXPRESSION 1.4 8V 75 CP benzinar + GPL 2007 - B 40 KAR
CUM TRANSFORM H2O IN BENZINA ?
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th June 2025 - 01:01
Forum Renault