RCA, se scumpeste de la 1 decembrie 2006 ?
![]() ![]() ![]() |
RCA, se scumpeste de la 1 decembrie 2006 ?
Tudor |
![]()
|
||
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|||
ahyle_blue_eyes |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 672 Joined: 25 November 06 From: IASI ![]() |
ok mersi mult pt sfat
|
--------------------
Dacia
Nova Gti
1999
|
|
leinad |
![]()
|
![]() Membru dacionist Group: Members Posts: 395 Joined: 17 March 05 From: Constanța ![]() |
QUOTE(RoVal1972 @ 5 Dec 2006, 16:03) Vinieta se lipeste in dreapta sus si trebuie sa aiba peforata data expirarii. Tichetul aferent vinietei trebuie pastrat la acte langa polita RCA. Cartea verde se elibereaza la cerere gratis de catre asigurator pt ca formatul actual al politelor RCA nu este compatibil cu UE Tarifele RCA s-au marit la fiecare 1 a lunii pe masura ce "acopereau" un nr mai mare de luni din anul 2007 |
--------------------
Logan
Preferance
75 ponei
|
|
danielvoina |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 2 November 06 ![]() |
QUOTE(Tudor @ 5 Dec 2006, 17:34) depinde cum ceri tu: - daca ceri numere provizorii (presupunand ca acum sunt numere definitive pe numele vechiului proprietar) primesti numere provizorii (la dosarul pentru numere provizorii depui copie RCA pe 1 luna) si autorizatie de circulatie cu valabilitate 1 luna. In acest timp faci un nou dosar de inmatriculare si ceri numere definitive. - daca ceri direct numere definitive, primesti direct numere definitive (poti incerca sa iti faci RCA pe 1 luna spunand ca vei cere numere provizorii, iar apoi sa mergi la ghiseu sa ceri direct numere definitive, daca nu vede Garcea merge, daca e atent si vede, te trimite sa iti faci alt RCA pe 6/12 luni si te mai aranjezi de stat o data la coada) Acuma, depinde ce preferi tu. Eu zic sa nu te bucuri la economia de bani, ca e ireala. O data pentru ca daca faci direct inmatriculare definitiva stai o singura data la coada: la acelasi ghiseu vanzatorul depune de radiere si tu depui in acelasi timp dosarul de inmatriculare. Daca faci inmatriculare provizorie, faci de 2 ori coada. A doua oara, pentru ca acum baza Cedam functioneaza si peste 1 luna vei fi nevoit sa cumperi RCA pe minim 6 luni, nu mai merge sa te risti sa mergi fara RCA ca inmatricularea masinii se considera a fi suspendata automat si asta inseamna condus masina neinmatriculata, adica dosar penal. Eu zic ca nu se merita. Am si eu acceasi problema cu inscrisul, dar daca tractezi masina pana la rar, au ce sa-ti faca? Am auzit ca n-ar avea, si ca poti merge fara asigurare daca tractezi masina... ![]() Bafta. Editat de Moderator: Te rog nu mai scrie ALL CAPS. In limbaj de forum asta inseamna ca tipi (urli) la noi si asta nu e frumos. |
--------------------
Dacia injectie
Berlina
2000
|
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
O intrebare: daca eu cumpar masina lui X din BUC, si trebuie sa ajung cu ea acasa (Pitesti), iar respectivul nu are asigurare (si nici rovigneta) la masina, ce e de facut? Ma prinde police si mi-o "iau" rau de tot presupun.
|
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai daca o cumperi, e a ta, nu? Si daca ai acte pe ea, obligat ai si RCA, altfel canci inmatriculare.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
ageana |
![]()
|
Pai cum e procedura asta de inmatriculare? Eu stiam ca nu poti face actele pe loc, cand ai dat banii. Si logic, nici numere de inmatriculare nu pot lua pe loc. Deci, cum sa platesc eu asigurare pe 6 luni doar ca sa vin cu masina pana acasa si sa circul pana o inmatriculez pe numele meu.
Cat dureaza proceduta de radiere-inmatriculare pe numele meu? Multumesc, si scuze pt. OT. |
--------------------
Ideal
Pro Rider
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
De numere provizorii sper ca ai auzit, nu? Alea rosii, valabile vreo 30 zile...
Le iei imediat ce radiaza masina. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
danielvoinea: la RAR se poate merge cu masina tractata sau pe platforma, caz in care nu este nevoie ca masina sa fie inmatriculata sau sa aiba RCA.
ageana: - daca cumparatorul si vanzatorul sunt din acelasi judet, cei 2 merg impreuna la politie, se depune un singur dosar, iar cumparatorul primeste numere rosii (in aceeasi zi) sau numere definitive (peste 2-3 zile lucratoare), in functie de ce a solicitat. - daca cumparatorul si vanzatorul sunt din judete diferite, cei 2 merg impreuna la politia din judetul vanzatorului, se depune un singur dosar si se iau obligatoriu numere rosii; cu numerele rosii, cumparatorul duce masina in judetul lui si se prezinta singur pentru inmatriculare definitiva la el in judet Clarificari: - RAR-ul trebuie doar la dosarul de inmatriculare definitiva, astfel ca el se poate face de catre vanzator (inainte de vanzare) sau de catre cumparator (dupa cumparare, cu masina inmatriculata cu numere rosii) sau de catre oricare dintre cei doi cu masina neinmatriculata, dar tractata pana la RAR; RAR nu e conditionat de existenta RCA - inmatricularea provizorie necesita RCA pe 1 / 6 / 12 luni - inmatricularea definitiva necesita RCA pe 6 / 12 luni - nu mai exista radiere de masina la vanzare-cumparare, ci doar la casare (valabil de la 1 dec 2006) |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
sonykel |
![]()
|
![]() Actualmente Ing. Group: Members Posts: 1.281 Joined: 30 June 05 From: Constanta ![]() |
am si eu o intrebare?deci eu fac RCA la unita... la unita cartea verde nui inclusa in pret... de la 2ianuarie o sa o includa si ei... si asta inseamna ca dupa 2ianuarie eu imi dau iarasi banii pe carte verde... sau am scapat...
|
--------------------
DACIA
Logan MCV
2007,1.6 16v,Laureate Full,7series,Gri Platine
- CT-87-SNK Hai,stai un minut langa mine,o zi cu mine
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume |
|
Tudor |
![]()
|
sonykel: citeste topicul inainte sa pui o intrebare. s-a spus clar: pana la 31.12.2006 inclusiv RCA nu include carte verde, incepand de la 01.01.2007 orice RCA valabil include carte verde, indiferent cand a fost emis si de catre ce asigurator.
|
--------------------
Renault
Clio III
|
|
ageana |
![]()
|
@Tudor: multumesc mult pt. informatii.
![]() Totusi mai am o intrebare: cum adica nu mai exista radiere ?! SI in ce sens s-a schimbat legislatia in domeniul inscrierii masinilor SH. Scuze pt. OT, dar nu am gasit informatii CLARE si la obiect pe nicaieri. Merci mult. |
--------------------
Ideal
Pro Rider
|
Tudor |
![]()
|
Radierea exista doar intr-o singura forma: definitiva. O masina o data radiata (radiere dupa 01.12.2006) nu mai poate fi inmatriculata in Romania. Cele radiate inainte de 01.12.2006 pot fi reinmariculate. Am depus chiar azi actele de vanzare-cumparare pentru o masina SH pe firma si am aflat direct de la sursa aceste informatii. La vanzare-cumparare masina nu se mai radiaza, ea se inmatriculeaza pe noul proprietar, iar vechea inmatriculare isi inceteaza valabilitatea (este evident un alt fel de a spune lucrurilor pe nume, nu e nici o mare schimbare in definitiv, singura modificare reala este ca nu se mai completeaza/ depune/ utilizeaza tidula aia de radiere, care se gasea in partea de jos a contractelor tip de vanzare-cumparare)
|
--------------------
Renault
Clio III
|
|
Flores |
![]()
|
![]() ALIEN Group: Members Posts: 372 Joined: 24 March 05 From: behind enemy lines ![]() |
Stiti cumva daca RCA-ul il poate face si o ruda, prieten cu copie dupa talon, sau e necesara prezenta proprietarului si talonul in original?
Merci! |
--------------------
Opel Zafira 1.9CDTI-
Dacia Logan
Laureate 1.6 Mio C230
If it has tits or wheels it will give you problems ! |
|
maxiK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 346 Joined: 10 May 05 ![]() |
e necesar doar certificatul de inmatriculare
|
--------------------
dacia
logan laureate1.6
- B 37 KNH
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
site-ul ala pe care se verifica existenta asigurarilor cum se chema?
![]() ![]() |
-------------------- fan VAG!
|
|
michirec |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 300 Joined: 9 September 05 From: Bucuresti ![]() |
CEDAM....asa se cheama, cauta-l pe google...
|
--------------------
renault
Scenic 1,6 dci,96kw.
2011
|
|
Tudor |
![]()
|
horsewhisperer27: ia vezi in zona Lipicioasa din sectiune ca gasesti un topic dedicat bazei Cedam, unde este si un link.
@toti: revin cu corectii la procedura de urmat la vanzare-cumparare si RCA pentru asta (am fost azi iar la Udriste si am afla altceva decat ce aflasem ieri): Vanzatorul si cumparatorul merg impreuna si completeaza contract in 3 exemplare, fisa de inmatriculare si inscriu in talon vanzatorul (exista o rubrica speciala necompletata cu "Auto se instraineaza catre ..."). Cu astea si cu restul de acte ale masinii (talon + carte) vanzatorul merge la directia de taxe si impozite locale de care apartine si radiaza masina de pe rolul sau fiscal, obtinand de acolo un certificat fiscal si o viza pe fisa de inmatriculare. Masina este radiata din rolul fiscal acum, vanzatorul nemafiind nevoit sa revina la Directia de Taxe si Impozite Locale. Cumparatorul primeste de la vanzator: masina, cheile, tablele de inmatriculare, actele originale ale masinii (talon + carte), impreuna cu certificatul fiscal si fisa de inmatriculare, si cu asta vanzatorul nu mai are nici o treaba. Cumparatorul merge la politia din judetul sau si depune toate actele de mai sus in vederea inmatricularii. Nu mai exista numere rosii (provizorii) decat la prima inmatriculare (masini noi sau masini aduse din strainatate). In mod logic, nu mai exista RCA pe 1 luna decat pentru aceastea. |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
cation |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 1 July 06 From: Bucuresti ![]() |
si-a mai facut cineva RCA in ultimele zile. Mie mi-a cerut 300 RON la Astra, pe un an, pentru un an.
|
--------------------
Ford
Focus Sedan
2006 Trend
|
|
sonykel |
![]()
|
![]() Actualmente Ing. Group: Members Posts: 1.281 Joined: 30 June 05 From: Constanta ![]() |
UNITA au cele mai mici tarife?sau mise pare mie?
|
--------------------
DACIA
Logan MCV
2007,1.6 16v,Laureate Full,7series,Gri Platine
- CT-87-SNK Hai,stai un minut langa mine,o zi cu mine
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume |
|
ahyle_blue_eyes |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 672 Joined: 25 November 06 From: IASI ![]() |
am fost azi la RAR pt identificare......NO PROBLEM!!!:)
Insa cu asigurarea.......am prefereat sa o platesc pe un an....mi-o dat si o reducere am platit 280 Ron la Omniasig.....pt o Nova gti de 1,6 |
--------------------
Dacia
Nova Gti
1999
|
|
Sorinator |
![]()
|
![]() Toriphile (EWF) Group: Members Posts: 188 Joined: 23 June 06 ![]() |
Nu imi gasesc masina in baza de date CEDAM, desi asigurarea RCA am incheiat-o acum o luna. Ce inseamna asta, in afara de faptul ca agentul meu e un ageamiu? Pot sa am vreo neplacere daca nu apare acolo?
|
--------------------
Dacia
Logan Prestige 1.6, 16 V,
2006
|
|
cation |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 1 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Ai cautat si dupa seria se sasiu? Eu dupa nr. de inmatriculare nu am gasit-o, dar dupa seria de sasiu da.
Editat de Moderator: Nu mai cita ultimul mesaj. Se intelege de la sine ca lui ii raspunzi. |
--------------------
Ford
Focus Sedan
2006 Trend
|
|
Sorinator |
![]()
|
![]() Toriphile (EWF) Group: Members Posts: 188 Joined: 23 June 06 ![]() |
Intr-adevar, dupa seria de sasiu mi-am gasit masina in baza de date (eu le-am comunicat si numarul de inmatriculare dupa ce am inmatriculat-o definitiv). Multumesc Cation pentru sfat!
|
--------------------
Dacia
Logan Prestige 1.6, 16 V,
2006
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Am gasit asigurare la Carpatica - pentru un an 180 RON (masina DSN). Cred ca e foarte buna suma, avand in vedere ce am citit pe aici. In week-endul viitor ma duc sa o fac. (La un baiat care e reprezentant).
Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Am si eu o nelamurire (de fapt doua
![]() 1. vreau sa schimb asiguratorul RCA. Trebuie sa-l mai notific? Parca nu, dar nu-s sigur... 2. RCA-ul meu incepe in februarie. Cum pot face sa-l reglez sa incep anul in ianuarie? Pot face RCA in februarie , cand expira cel existent, pana in iunie? Sau pana in decembrie? This post has been edited by GoGu: 18 Dec 2006, 22:39 |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
1. Da, trebuie sa-l anunti cu 30 de zile inainte, parca.
2. Da, dar depinde de asigurator. Unii (de fapt brokerii) nu accepta perioade ciudate, dar nu exista o limitare in sensul asta. Daca cumva vrei sa faci la o societate care chiar nu vrea sa-ti faca pe 5 sau 11 luni, faci scurt la unul care iti face pe 5 luni si apoi schimbi iar... |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
Tudor |
![]()
|
GoGu:
1. Nu, procedura respectiva s-a anulat impreuna cu "Contractul RCA". 2. Poti renunta oricand, unilateral si fara pretentii la polita RCA. Iti poti incheia oricand mai mult de o asigurare RCA (nu vei fi despagubit dublu, ci doar in solidar). Nu iti poti incheia RCA decat pe 6 luni sau 12 luni de valabilitate, asa ca daca vrei ca cele 12 luni sa coincida cu anul calendaristic trebuie sa inchei polita RCA pana pe data de 28 dec si sa ceri ca data de intrare in valabilitate data de 1 ianuarie. |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Cred ca chestia cu notificarea s-a scos. Poti schimba asiguratorul fara sa anunti pe nimeni.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
:-o cand???
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th June 2025 - 02:08 |