Ce cauciucuri recomandati ?
![]() ![]() ![]() |
Ce cauciucuri recomandati ?
CGDBZ |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
bozzo |
![]()
|
![]() Membru amarat...cu statie CB Group: Members Posts: 554 Joined: 17 April 09 From: Bucuresti ![]() |
De evitat evit bordurile. Eu la munte le-am sters de cateva ori, dar nu e infundat, doar se vedea zgariat, si de asta ma gandeam sa ii fac un fel de scut.
Daca reusesc ceva cu scutul pentru catalizator pun poze cu siguranta ![]() |
--------------------
Renault Symbol
1.4
2007
- B-XX-HAM Intek M-760 + Sirio ML 145 Wouxun KG-UVD1P
Dacia - aventura continua...in fiecare zi!!! [B]YO3IIX 233-SP-45[/B] |
|
Alexio |
![]()
|
![]() Ciocolata mecanica! Group: Members Posts: 1.108 Joined: 7 December 08 ![]() |
Eu nu am treaba cu cauciucuri de vara sau iarna... adica imi este indiferent ca oricum nu merg cu ea iarna la munte si in bucuresti sa fim serios ca nu e gheata pe bulevarde le curata astia si cum nici nu ninge prea tare de ceva vreme... Ultima oara am luat Michelin Energy. Am avut anterior Matador si primele erau Barum.
Concluzia: Barum au fost net superioare intre cele 3 marci. Eu recomand Barum. Dar cele originale din tara lor de provenienta nu facaturile. This post has been edited by Alexio: 3 Nov 2009, 23:33 |
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
bozzo |
![]()
|
![]() Membru amarat...cu statie CB Group: Members Posts: 554 Joined: 17 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Acum 2 ani a nins puternic in Bucuresti si atunci era nevoie de cauciucuri de iarna.
Daca nu mergi la munte ci doar prin Bucuresti... Oricum si asa tot e o diferenta intre cele de vara si iarna, dar tu stii mai bine ce faci cu masina si daca iti sunt necesare cele de iarna. Barum originale sunt intradevar destul de bune. |
--------------------
Renault Symbol
1.4
2007
|
Alexio |
![]()
|
![]() Ciocolata mecanica! Group: Members Posts: 1.108 Joined: 7 December 08 ![]() |
Bozzo, Barum originale aveam pe ea din fabrica din '98. Au simtit si viteza si frane si curbe si toate porcariile, crede-ma ca banda de ruliu dupa 8 ani era ca noua in stare buna. Desi in doua pierdeam presiune, sa zicem... bagam 1.8 si dupa 2 saptamani aveam 1.4. Din intamplare am ajuns cu ea pe la Pitesti unde il avea mama pe varul ei sef pe acolo la Dacia si m-am gandit sa vorbesc cu el pentru niste Barum-uri, i-am povestit treaba si mi-a dat raspunsul: "Barum sunt bune si superioare au o banda de ruliu inteligenta cu un cauciuc inteligent insa prin constructie moartea lor este pe cerc unde intra janta acolo imbatraneste si face pori." Pe acolo pierdeam presiune. + ce am ramas uimit tot de la el: Loganurile, Sandero si Stepway au avut si au niste "jalnice si prabatite" cauciucuri comparativ cu ce aveau Daciile."
This post has been edited by Alexio: 4 Nov 2009, 14:55 |
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
bozzo |
![]()
|
Alexio astia pun ce gasesc mai ieftin pe Dacii, ca sa fie costul de constructie cat mai mic. Din pacate asta e politica celor de la Dacia-Renault.
Nu stiam treaba cu Barum originale ca se uzeaza talonul care intra pe janta mai repede decat banda de rulare. Oricum cand o sa trb sa imi schimb cauciucurile si gasesc Barum originale imi cumpar. tr04www daca nu ai avut probleme cu america foarte bine s-o ti tot asa. Cat despre micheline sunt si fabrici in turcia care mai dau kix. Un cauciuc bun nu trb sa aiba nici o uzura dupa 5000 de km nici chiar 10000. am avut brigestone pe un sprinter si am mers cu ele 120000km (ce-i drept le-am mai schimbat fata cu spatele ca aveam 4 pe spate) |
--------------------
Renault Symbol
1.4
2007
|
tr04www |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.122 Joined: 13 October 09 From: Bucuresti ![]() |
ms bozzo.cu uzura eu am dat o parere despre aceste cauciucuri.mie mi se par foarte accesibile ca raport pret/performanta.bridgestone sunt net calitative fata de america
This post has been edited by tr04www: 4 Nov 2009, 18:15 |
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
Alexio |
![]()
|
Barum originale eu nu am mai gasit.
|
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
floryyn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 251 Joined: 19 November 06 From: Targu Jiu ![]() |
De vreo 2 ani am Tigar all-season. Super mulțumit de ele!
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
2005
|
|
Tiberiu-Andrei |
![]()
|
![]() Om al muntelui Group: Members Posts: 721 Joined: 25 September 07 From: Sfantu Gheorghe ![]() |
Off:Pentru prietenul meu rebel: http://www.daciaclub.ro/index.php?act=boardrules.
Punctul 2, litera D.D de la domnie, dexteritate, dobitoc, etc Daca nu pricepi iti fac si desen.Tehnic! ![]() On:Tigar am si eu pe fata.Sunt facute sub licenta Michelin in Serbia. Destul de multumitoare in raport cu pretul, totusi parca se uzeaza cam repede.Dar la cati bani am dat pe ele mai pun ceva in plus si cumpar ceva anvelope adevarate. ![]() This post has been edited by Tiberiu-Andrei: 4 Nov 2009, 20:40 |
--------------------
Dacia
1410
1988 toamna1397 cmc
- CV 03 MBO
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Eu am Dayton facute de Bridgestone in Italia, si sunt multumit, alea de se vindeau in Carfur la 3+1 gratis.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Alexio |
![]()
|
Apropo... mi-am adus aminte de niste anvelope mai vechi ca marca insa bune: Victoria. Insa si Yokohama. Intre cele 2 mizez pe prima.
This post has been edited by Alexio: 5 Nov 2009, 00:18 |
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
bozzo |
![]()
|
Alexio, cam aiurea ca nu mai sunt Barum originale. De Victoria imi aduc si eu aminte, erau tar e bun cauciucurile lor. Oricum in vremurile ala vechi era foarte greu sa gasesti cauciucuri straine.
Dar si daca gaseai erau foarte bune ![]() tr04www hai sa ne calmam, pana urma trb sa respectam regulile forumului, ca altfel o sa fie haos pe aici, si ar fi ok sa nu ne jignim, ca postam pe forum sa ne ajutam reciproc nu sa ne jignim ![]() Faza cu moderatorul, probabil inca nu au vazut ca primeai avertizare. Hai sa ne rezumam la topic ![]() |
--------------------
Renault Symbol
1.4
2007
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
QUOTE(Alexio @ 5 Nov 2009, 01:17) Apropo... mi-am adus aminte de niste anvelope mai vechi ca marca insa bune: Victoria. Insa si Yokohama. Intre cele 2 mizez pe prima. La Victoria se fac Michelin acum. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Sa fim seriosi, abia prin anii '86-'87, au inceput cei de la Victoria Floresti sa realizeze anvelope tubeless. Pe multe, parca vad, era sters marcajul cu polizorul...
![]() |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Alexio |
![]()
|
Acum am Michelin. Ce sa zic... se poarta bine numai ca... Ori am eu un mini BMW cu skin de Dacia
![]() - Cand mai "dau cu demaraj" fie in linie dreapta fie in curba (demaraj de pe loc) sare botul masinii. Am fost cu ea la service au zis ca 100% nu am defectiuni tehnice. Cauciucurile sunt bune ca mi-au pus ei alte 2 jante de fata cu alte tipuri de cauciucuri si au probat insa rupe aderenta masina. Mai babeste: La nivel de roata nu face "scartz" decat un pic insa aruncu botul in sus. Ei au spus ca probabil sa aiba si Michelin aderenta mult prea mare si cand vreau sa o scartai sa nu mearga ci sa sara.... nu stiu exact daca m-ati inteles... 5 Nov 2009, 11:09: Tin sa precizez masina nu are probleme cu ambreiajul, trage bine... chiar prea bine. This post has been edited by Alexio: 5 Nov 2009, 11:09 |
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
floryyn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 251 Joined: 19 November 06 From: Targu Jiu ![]() |
QUOTE(Alexio @ 5 Nov 2009, 11:07) Acum am Michelin. Ce sa zic... se poarta bine numai ca... Ori am eu un mini BMW cu skin de Dacia ![]() - Cand mai "dau cu demaraj" fie in linie dreapta fie in curba (demaraj de pe loc) sare botul masinii. Am fost cu ea la service au zis ca 100% nu am defectiuni tehnice. Cauciucurile sunt bune ca mi-au pus ei alte 2 jante de fata cu alte tipuri de cauciucuri si au probat insa rupe aderenta masina. Mai babeste: La nivel de roata nu face "scartz" decat un pic insa aruncu botul in sus. Ei au spus ca probabil sa aiba si Michelin aderenta mult prea mare si cand vreau sa o scartai sa nu mearga ci sa sara.... nu stiu exact daca m-ati inteles... <span class='edit'>5 Nov 2009, 11:09:</span> Tin sa precizez masina nu are probleme cu ambreiajul, trage bine... chiar prea bine. Michelin de care ai tu pe Dacie? Zi-ne și nouă cât te-au costat și de pe unde le-ai luat. Cât despre plecat cu scârț, e o treabă relativă. Eu și cu anvelope all-season și ambreiaj de 170 care deja patinează, reușesc să o iau cu scârț fără să mă străduiesc prea mult ![]() This post has been edited by floryyn: 5 Nov 2009, 18:35 |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
2005
|
|
Alexio |
![]()
|
MICHELIN ENERGY E3B - 165/70 R13 79 T ~ 196 RON
energye3b.jpg michelinenergy.th.jpg This post has been edited by Alexio: 5 Nov 2009, 22:25 |
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
Tiberiu-Andrei |
![]()
|
![]() Om al muntelui Group: Members Posts: 721 Joined: 25 September 07 From: Sfantu Gheorghe ![]() |
Eu d-astea am gasit la 150 de ron.Tare-s curios ce-i de ele.
![]() |
--------------------
Dacia
1410
1988 toamna1397 cmc
- CV 03 MBO
|
|
Alexio |
![]()
|
Cand si unde ai gasit tu 150 lei dastea? De origine nu taiwaneze. Si barum se gasesc made in zimbabwe in Vitan. Sunt 196 lei la depozit de cauciucuri.
6 Nov 2009, 00:51: Pe Mazda am GoodYear Sport. Le recomand insa nu cred ca exista pe 13. Sunt genul acela cu geometria rizurilor ca sageata si lateral sunt lucioase nu au rizuri si nimic. Specific: nu sunt originale ale masinii. This post has been edited by Alexio: 6 Nov 2009, 00:51 |
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
bozzo |
![]()
|
Si eu cred ca la 150 nu sunt originale.
Daca gasesti originale michelin sunt super ok. alexio, googyear nu sunt cam scumpe? |
--------------------
Renault Symbol
1.4
2007
|
Ionut_Nedelcu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 364 Joined: 24 September 09 ![]() |
eu pe fata am debica navigator ( all season). Sunt cam varza, in special pe ploaie; iarna trag binisor . Pe spate am Matador Silika de care sunt multumit si in fct. de iarna si buget o sa incalt si rotile din fata cu asa ceva . Ca o concluzie daca sofezi k un tampit pe drum alunecos nici mama cauciucului de iarna si ABS-ului nu te salveaza . Cat despre dacie nici nu mai vb. Cel mai bine sa mergi usurel iarna si te descurci si cu cauciucuri de vara daca nu ai de schimb pt iarna .
|
--------------------
Ex. dacia 1300/1310
Opel Vectra 1.8 16V
2001
- CT-05-NSI "Oamenii nu se schimba, ci devin pe zi ce trece ceea ce sunt de fapt."
|
|
bozzo |
![]()
|
In legatura cu sofatul aici ai dreptate, nu sistemele de siguranta sunt baza, ci sofatul preventiv.
Cu cauciucurile de vara iarna, daca mergi usor nu derapezi, dar problema e la tractiune. Cauciucurile de iarna au o tractiune mult mai buna. |
--------------------
Renault Symbol
1.4
2007
|
Ionut_Nedelcu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 364 Joined: 24 September 09 ![]() |
Da..normal. La 2-3 grade afara ca sa nu mai vb de zapada efectiva, un cauciuc de iarna iese in evidenta instant. Acu` fiecare cu bugetul lui . Eu pt. iarna am cauciucuri luate de la sh pt ca cele noi mi s-au parut f scumpe comparativ cu km efectuati iarna insa pe viitor intentionez sa am 2 seturi de roti echipate corespunzator anotimpurilor. Este mult mai bine decat cele "all season" .
|
--------------------
Ex. dacia 1300/1310
Opel Vectra 1.8 16V
2001
- CT-05-NSI "Oamenii nu se schimba, ci devin pe zi ce trece ceea ce sunt de fapt."
|
|
Alexio |
![]()
|
Mai baieti eu tin minte o replica daca de cineva catre mine: nu masina face soferu' ci soferu' face masina, nu masina te salveaza ci tu salvezi masina.
Cu tot respectul fara a jigni dar sunt incepatorii astia de pusti cu masini de mii de euro care dau in prostie si teribilism si care pun atata baza in masinile alea nenorocite si in cauciucurile lor si in sistemele lor si in siguranta lor ca scrie acolo 4 stelute la NCAP. Niste... n-am cuvinte. Multumesc tatalui meu ca m-a obligat sa conduc Dacia 2 ani la inceput. Revenind la cauciucuri... important este sa aiba aderenta dar sa se si completeze cu stilul fiecaruia de condus. Victoria Debica Michelin Barum oricare ar fi ele iti ofera aderenta nu viata. |
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
bozzo |
![]()
|
Mare dreptate ai aici Alexio.
![]() |
--------------------
Renault Symbol
1.4
2007
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Cata dreptate aveti , pot sa ai mama cauciucurilor ce sar intampla daca eu cu berlina as sta cam aproape fie si de un Logan cu ABS si ar trinti ala o frana brusca , poa sa aive el cele mai ieftine cauciucuri ca tot as intra in fundul lui si mai are si ditamai fundul
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Hai sa nu exageram. Daca ai cauciucuri bune si nu apesi frana aiurea te opresti mai repede decat un Logan cu ABS, dar cu cauciucuri de vara.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Alexio |
![]()
|
QUOTE(bozzo @ 6 Nov 2009, 11:00) Si eu cred ca la 150 nu sunt originale. Daca gasesti originale michelin sunt super ok. alexio, googyear nu sunt cam scumpe? Sunt cam scumpe. Si da sunt scumpe. Am avut un moment de "fitze"... se cunosc ele fata de Michelin daca esti pe "sistem de curse". Asa la normala si chiar si pe autostrada nu se cunosc diferentele. 10 Nov 2009, 21:53: PS: zic eu... poate ma insel... un sofer bun franeaza mai bine pe frana normala decat un sofer care se bazeaza pe ABS. This post has been edited by Alexio: 10 Nov 2009, 21:53 |
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Tre sa fii prea bun..
![]() In aceleasi conditii, masinile cu ABS au o distanta de franare mai mica, cu mici exceptii. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 12:01 |