DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> s-a turat brusc motorul, si a mirosit a disc....

andy_x3m
post 28 Nov 2006, 21:26
Post #1

Membru

Group: Members

sal
am avut o problema ciudata. am turat masina un pic cam mult, aprox 3000 rpm, si am scapat un pic ambreiajul, a rezultata "un scrat". problema e ca motorul s-a turat bruc pana pe la 5 6mii de ture si a mirosit destul de puternic a disc de ambreiaj sau a cauciuc... am repetat, de data asta am turat intentionat si am dat drumul la ambreiaj. s-a auzit o pocnitura puternica... masina totusi a mers bine (20 de m ca am bagat-o in garaj).
a mai patit cineva ceva de gen?
pocnitura a sunat in genul unui arc rupt

masina e un logan preferance stock cu 8700 km luat in iunie 2006, deci... noua.
daca imi dati un sfat, daca a azut cineva... ii multumesc mult. daca nu... garantie
ms anticipat
ps sunt nou aici, sper sa nu fac vreo gafa sa deranjez pe cineva

--------------------
dacia logan preferance 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andy_x3m
post 28 Nov 2006, 22:51
Post #2

Membru

nu am rezistat si am scos masina la o tura. am mers cat se poate de sportiv, 4-5000 RPM. mai, Doamne ajuta!, masina mere bine daor ca, poate sunt eu paranoic, parca ambreiajul "tine" un pic mai sus.
se poate? din cate shtiu e cam grav, cu cat e reglat sa cupleze mai sus cu atat uzeaza mai mult.
PS, sunt nou, vreau sa felicit lumea pt eforturi. raspunsuri utile, false probleme inchise, ce sa zic BRAVO!!!

--------------------
+
AMW
post 28 Nov 2006, 23:23
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

pocnitura a fost de la faptul ca ai ridicat brusc piciorul de pe ambreiaj si ai accelerat in acelasi timp...daca mai era si vreo denivelare/groapa rezulta reteta perfecta. Mai exact de la planetare s-a auzit

--------------------
Volkswagen Passat Highline 2.0 TDI 4MOTION B6
Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v
+
andy_x3m
post 29 Nov 2006, 08:34
Post #4

Membru

auuu
din cate stiu eu, cand iti pocnesc planetarele e super nashpa, sunt cam pe duca
am cercetat zona si am gasit pietre, oare nu e posibil sa fi aruncat din roata o piatra in podea si sa se fi auzit pocnetul de care vb? mentionez ca parca s-a auzit pe la mijlocul masinii
ms
am verificat dimineata ulei, era la maxim, lichid de racire - la fel, servo - la fel. sper sa scap; Doamne ajuta!
ms mult

--------------------
+
AL
post 29 Nov 2006, 08:51
Post #5

Member

From: Bucuresti

e o falsa problema smile.gif... topicul se inchide... daca crezi ca e ceva de dezbatut se poate deschide (mesaj privat) si muta la sectiunea Diverse (toate modelele Dacia) a forumului, deoarece tine mai mult de stilul de conducere...

Later Edit: ok... la cerere se redeschide dar se muta la Diverse, cum spuneam si mai sus...

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd May 2025 - 03:58
Forum Renault