DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Taxă de drum pentru București

han_1.6 mpi
post 29 Nov 2006, 12:43
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: bucuresti

intre pipera si soseaua stefanesti pe langa padurea andronache deja s-au apucat de soseaua asta de centura.am inteles ca vor sa darame niste locuinte si sa ia cativa metrii dintr-un cimitir.

--------------------
dacia,ford, logan,mondeo - B-00-000
protejati biciclistii in trafic!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 29 Nov 2006, 12:43
Post #32

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

In stockolm taxa aia a cunoscut un proces mult mai democratic decat taxele de pe la noi: a fost instituita cu caracter de experiment in perioada ian-iun 2006, si apoi a fost supusa unui referendum in luna septembrie, referendum la care au participat locuitorii stockolm-ului (ma rog, ei au votat da)
http://en.wikipedia.org/wiki/Stockholm_congestion_tax
Cand o zbura porcul cred ca s-o face si la noi la fel, se vor intreba cetatenii prin referendum...

Eu insa as observa altceva. In ultimul timp este un val real de propuneri de noi taxe din partea primariei domnului labareanu, pardon, videanu.
Asta denota indubitabil un deficit de finantare local. in acest context, as observa un dezinteres nesimtit din partea primariei fata de cheltuirea banilor publici, din moment ce eu cu ochii mei am vazut strazi la care s-au schimbat bordurile de 2 ori intr-un an.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
fizzo
post 29 Nov 2006, 13:47
Post #33

Membru autentic

Stockholm are sigur taxa de centru si nimeni nu se plange.
Evident ca aceasta taxa trebuie introdusa numai atunci cand infrastructura de transport urban va fi foarte bine pusa la punct + centura orasului impecabila.
La sediul firmei-mama din Stockholm, 75% dintre angajati vin si pleaca cu transportul in comun sau cu bicicletele, dupa caz.
Si sunt cam 2000 de angajati.
Firma despre care spun se numeste H&M Hennes and Mauritz AB, pentru cunoscatori....

Bine la noi este si impresia ca daca nu mergi cu masina esti un terminat, un sarantoc, un coate-goale.....
dehhhhh diferenta de mentalitate......

This post has been edited by fizzo: 29 Nov 2006, 13:52

--------------------
Dacia Logan Preference 1.4 - B-43-BGJ
I might look stupid, but when i look around, i still have hope.
+
han_1.6 mpi
post 29 Nov 2006, 14:28
Post #34

Membru autentic

From: bucuresti

incearca sa mergi cu bicicleta prin Bucuresti;sa vezi ce coate rupte poti avea,nu goale.eu m-am lasat de ceva timp de bicicleta desi imi placea foarte mult datorita traficului infernal.

--------------------
dacia,ford, logan,mondeo - B-00-000
protejati biciclistii in trafic!
+
CGB
post 29 Nov 2006, 14:32
Post #35

CGB

From: behind

nu e chestie de mentalitate. sau, ma rog, nu in totalitate. am destui pretenari si rubedenii care ar veni cu metroul sau cu troleul sau cu orice altceva decat masina personala, la servici. dar.....dupa cum zicea si un coforumist mai sus, in metrou pute a pisat si astepti pana vine, la trolee la fel, tramvaiele is de kko. plus ca toate mijloacele astea de trasport is pline de aurolaci si cersetori. asa ca unde-i castigul?
in tari cu apa calda e o placere sa mergi cu transportul in comun. la noi e un chin.

am cativa prieteni mari amatori de ciclism, care ar veni cu mare placere cu bicicleta la servici. dar....sa fim seriosi. cu bicla prin bucale e sinucidere. un tovaras a incercat de cateva ori si a renuntat dupa ce-a incasat o droaie de injuraturi de la pietoni si soferi. si asta din lipsa unor trasee (piste) speciale ptr ciclisti.

P.S pe 1 dec se inchid nush ce strazi prin bucale. ptr parada p**ii. cine suporta cheltuielile ptr parada asta si care-i rolul ei? ca io nu pricep neam.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
klaus
post 29 Nov 2006, 14:43
Post #36

步步

Am si eu o intrebare pentru apologetii mersului cu transportul in comun, prin comparatie cu alte tari unde "asa se merge": Ati mers cu acel transport in comun din alte tari? E, vi se pare ca este ca la noi?
Cand o fi ca in alte tari autobuzul, inclusiv cu AC PENTRU PASAGERI (si nu cu geamurile alea MESCHINE si din 2 in 2, si fara AC) o sa merg si eu cu el.

Primaria gaseste ca surse de problema numai pe altii (soferii care nu vor sa mearga, sa etc) dar barna din ochii ei nu o vede. In schimb da pe niste autobuze necorespunzatoare climei de la noi mai mult decat dau alte capitale pe niste autobuze care au si AC pentru pasageri. Doar ca la altii edilii mai si raspund pentru cheltuielile angajate

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
cmandrei
post 29 Nov 2006, 14:45
Post #37

NEWSMAN

From: Bucuresti/Targu Mures

Una peste alta si eu consider ca intai de toate sa faca ceva pentru transportul in comun, cred ca cel mai "usor" pentru populatie e metroul ... daca ar dubla macar dimeniunile actuale cred ca ar fi aproape perfect.

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
Ghidioneanu
post 29 Nov 2006, 21:18
Post #38

Membru autentic

From: IS

Transport in comun in Europa , experienta personala :
- Viena . Super organizat , trenuri rapide cu care traversezi orasul in 15 minute ,din statie cobori direct in cea de metrou , pentru parcursuri medii , iar din statia de metrou ai conexiune cu tramvaiul , autobuzul sau troleul pentru scurt parcurs. Prietenii mei de acolo folosesc practic masina doar pentru deplasari in afara orasului .
-Barcelona . Metrou meserias, curat , cu aer conditionat , plus transport de suprafata decent.
-Madrid . In tonul Barcelonei , parca totusi Barca cu ceva in plus la curatenie ...
-Paris . Cred ca ar trebui sa se numeasca ,, Le Grand Bucarest " . Mizerie si lipsa de ventilatie in metrou , doar cateva geamuri deschise , asa ca pe linia spre Armata Poporului... La autobuze se asteapta si 15-20 minute , dar totusi au un orar afisat , de care uneori chiar se tin ( cel putin pe liniile spre suburbii cu care am circulat eu )
-Venetia . Aici nu se poate compara , mergi cu vaporul ...

Parca mi se face dor de o plimbare pe scara troleului 93 in Bucuresti ... aer... mai faci un blat cinstit ...cobori la semafor ... alte vremuri... ma apuca nostalgia ! cool.gif

--------------------
Ford Focus 2007, 1,8 TDCI 115 cp - IS-xx-xx
Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon
+
Tudor B
post 29 Nov 2006, 21:39
Post #39

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Vorbesc in cunostinta de cauza (nu ca altii care-si dau cu parerea), in Madrid (conduc prin oras, ies, intru de 2 luni), oras cu 6 milioane de locuitori si multe masini, unde in fiecare dimineata sunt blocate autostrazile la intrarile din oras de cei care traiesc in suburbii si lucra in oras, NU exista taxa de drum prin centru, NICI taxa de autostrada pt cei care intra in oras (exista doar cateva bucati de autostrada alternativa pe care se plateste, dar nu te obliga nimeni sa le folosesti, atat ca sunt luminate noaptea si cu ceva mai putine curbe, deci ceva mai rapide si mai comode, dar repet nu se plateste nimic pe celelalte intrari), asa ca sa nu fim mai catolici decat papa.

--------------------
DACIA GOLAN Laureate 1.4 MPI - CJ 00 TUD
"Wellcome to the desert of the real"
+
cmandrei
post 29 Nov 2006, 21:45
Post #40

NEWSMAN

From: Bucuresti/Targu Mures

Nu stiu daca de mine spui ... dar eu am spus clar ... "nu stiu sigur". smile.gif Daca nu e foarte bine.

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
klaus
post 29 Nov 2006, 22:14
Post #41

步步

Nenea Labareanu a aparut azi pe A3 la madam Firea si ne-a comunicat ca taxa de centru nu este de actualitate, si va fi pusa pe firmament d-abia dupa ce se vor face alte proiecte, dupa ce va transpune in practica maretele idei pe care le are, fabuloasele conceptii de fluidizare a traficului si de realizare a inelelor de circulatie majora (a bagat repede din top Pasajul Basarab si largirea de la Buzesti-Berzei), dupa ce se va face centura exterioara a orasului cu regim de autostrada si actuala centura va deveni inel de ocolire a centrului.
Evident, a dat exemplu doua capitale eurpene reprezentative, dintre numeroasele (??): Stockholm si Viena. Bine, a uitat sa mentioneze cum circula transportul in comun prin acele capitale...
A, si ne-a anuntat, plin de compasiune la adresa locuitorilor acestei capitale marete, ca urmatoarele autobuze vor fi cu aer conditionat si la pasageri, nu numai la sofer. Evident, a uitat sa mentioneze ca asa a zis si ultima oara...

--------------------
+
bygy007
post 29 Nov 2006, 22:42
Post #42

Membru autentic

From: BUCURESTI

domnul GHEORGHE UDRISTE inainte de a fi la primaria capitalei a fost director la METROREX pe vremea cind se faceau greve aproape in fiecare an si tinea cel putin citeva zile radmasa.gif

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
radoi
post 30 Nov 2006, 00:07
Post #43

Membru incepator

QUOTE(Ghidioneanu @ 29 Nov 2006, 21:18)
-Paris . Cred ca ar trebui sa se numeasca ,, Le Grand Bucarest " . Mizerie si lipsa de ventilatie in metrou , doar cateva geamuri deschise , asa ca pe linia spre Armata Poporului... La autobuze se asteapta si 15-20 minute  , dar totusi au un orar afisat , de care uneori chiar se tin ( cel putin pe liniile spre suburbii cu care am circulat eu )

In Paris, e adevarat ca e jegos metroul, DAR, vine la maxim 3-4 minute si te duce in orice loc din oras la cateva zeci de metri de unde ai de mers. Cred ca au peste 200 de statii. Deci practic vorbind, e mai convenabil (macar ca timp) decat masina.

Cat despre Stockholm, daca ai masina pe etanol sau hibrida, nu platesti nici taxa respectiva, nici parcarea, ca sa nu mai vorbim de taxele mult mai mici. Mai avem pana acolo...

This post has been edited by radoi: 30 Nov 2006, 00:10

--------------------
Renault Laguna 2002 Dynamique 1.9 dci 120 CP
+
Tudor B
post 30 Nov 2006, 00:28
Post #44

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Putin off-topic, acum cateva saptamani l-am vazut la tv pe primarul Videanu in vizita de lucru in Madrid, intr-un mare tunel aflat in faza de finalizare care leaga doua autostrazi importante din oras, poate asa ii vin ideile maretze si palaietze.

--------------------
DACIA GOLAN Laureate 1.4 MPI - CJ 00 TUD
"Wellcome to the desert of the real"
+
CGB
post 30 Nov 2006, 08:54
Post #45

CGB

QUOTE(klaus @ 29 Nov 2006, 22:14)
Nenea Labareanu ........ dupa ce va transpune in practica maretele idei pe care le are, fabuloasele conceptii de fluidizare a traficului si de realizare a inelelor de circulatie majora
*

ideile lu' nea labareanu apar in urma unui proces tare complex. se aseaza pe vine, se screme si iese ideea. mica, maronie si urat mirositoare. si apoi nea labareanu o haleste. d-aia-i pute gura a idei.

apropo, stiti de ce si-a trimis odraslele la studiu in elvetia (parca).ptr ca-n bucale intarziau mereu la scoala din cauza traficului infernal.

--------------------
lm
post 30 Nov 2006, 10:11
Post #46

Membru

From: Tg-Mures

QUOTE(cristib @ 29 Nov 2006, 14:32)

am cativa prieteni mari amatori de ciclism, care ar veni cu mare placere cu bicicleta la servici. dar....sa fim seriosi. cu bicla prin bucale e sinucidere. un tovaras a incercat de cateva ori si a renuntat dupa ce-a incasat o droaie de injuraturi de la pietoni si soferi. si asta din lipsa unor trasee (piste) speciale ptr ciclisti.

P.S pe 1 dec se inchid nush ce strazi prin bucale. ptr parada p**ii. cine suporta cheltuielile ptr parada asta si care-i rolul ei? ca io nu pricep neam.
*

De 1 Decembrie poti participa si tu la parada, cu bicicleta, si sa cunosti oameni care fac ceva ptr. ca sa existe piste ptr. ciclisti.

--------------------
Ex.Dacia 1100,1310 1971/1991
+
CGB
post 30 Nov 2006, 19:51
Post #47

CGB

ca sa nu existe incurcaturi....eu m-am referit la parada militara. nu stiu nimic de ceva legat de biciclete(daca se organizeaza ceva si vis-a-vis de treaba asta).oricum sint alaturi de pasionatii de mers pe bicla.chiar am semnat o lista ptr amenajarea pistelor speciale.

revenind la parada militara.....o consider o labareala totala.armata p**ii. 3 taburi rebegite, 2 tancuri din 1900 toamna ,cateva aro-uri si 2-3 chevroleturi suburban primite pomana de la americani. plus o gramada de prostovani cu kalasnicoave din 1960 pe umar. mai mare rasu'.
iar drumuri inchise (magheru), taman maine cand o gramada de lume o sa iasa din buc spre munte, iar nervi, iar cheltuieli inutile. sa nu mai zic ca poate strica vacile drumu' cu tancurile lor. macar sa puna tampoanele alea de cauciuc pe senile.

--------------------
RainHawk
post 30 Nov 2006, 20:08
Post #48

Dus cu pluta.

Sa zicem merci ca nu vin la parada si cu MIG-urile alea meseriase, nu de alta dar tare mi-e ca se alegea praful de niscaiva cladiri sau strazi. wink.gif

--------------------
Dacia Solenza 1.4MPI 2004 Confort - B-xx-XXX
"I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
+
stoianco
post 30 Nov 2006, 21:54
Post #49

Membru

O solutie alternativa ar fi, probabil, metoda ce se aplica si in Atena: masinile cu nr pare au voie prin centru doar in zilele cu nr pare, identic si la impare(va aduce cumva aminte de alte vremuri?) Automat se va reduce traficul la jumatate(cel putin teoretic).

--------------------
Dacia Logan PRESTIGE 2006
+
mister
post 1 Dec 2006, 09:38
Post #50

Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers.

tot nu este corect nono.gif zile impare sunt mai multe radmasa.gif

--------------------
Renault Megane Sedan Lux Privilege 2006 - 1,5 dci 100 CP
Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
+
mihaib32nfs
post 2 Dec 2006, 21:01
Post #51

Membru

mai tineti minte cind nea nicu a construit centrul civic si pasajul ca sa nu se circule pe sus nu,cred ca ajungem de unde am plecat,mai trebuie cu zic cium au afirmat uni forumisti pare si impare sau cartele de 40litri/luna pentru fiecare masina.

This post has been edited by mihaib32nfs: 2 Dec 2006, 21:02

--------------------
dsn/hyundai elantra clima/exclusiv 2001/2012 - b86rzv
+
Duyu
post 2 Dec 2006, 21:13
Post #52

Membru dependent de forum

From: B u c u r e ș t i

Si daca locuiesc in centru voi fi obligat sa platesc aceasta taxa? ohmy.gif 022.gif

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3

An Fabricație: 2006

Kilometraj: ~95.000 km
+
Frank SF
post 2 Dec 2006, 21:30
Post #53

Membru autentic

From: Bucharest

@stoianco: la Atena solutia respectiva nu a mers toti grecii si-au mai luat cite inca o masina mini sau mica pe care cu spaga au inmatriculat-o invers decit masina principala....

--------------------
BMW 325xi Logan 1.6 1.6 Berlina 1310
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
+
stoianco
post 2 Dec 2006, 23:14
Post #54

Membru

timp de cativa ani a functionat... fata de traficul de pana la acesta regula, traficul actual este sub 80-85%... totusi acest estimat este doar pentru masini... capitolul 2 roti nu intra in acest trafic si nu este chiar corect pt ca cei mai multi au o motobina care este cu nr pe invers ca masina...

--------------------
Dacia Logan PRESTIGE 2006
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 06:16
Forum Renault