Functionare motor 1.6 16v, turatii/viteze/etc
![]() ![]() ![]() |
Functionare motor 1.6 16v, turatii/viteze/etc
ageana |
![]()
|
||
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
|
||
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|||
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
QUOTE(pastrama_stelistu @ 1 Dec 2006, 03:00) Bai nene, e chiar asa greu de inteles ? La turatia X, in aceeasi treapta de viteza este imposibil sa ai 2 viteze diferite! Bai nene tu chiar nu vrei sa citesti deloc ce am scris eu sau nu intelegi scrisul meu.Citeste atent si dupa aceea ai sa vezi ca sustinem amandoi aceeasi teorie cum ca aceeasi turatii ii corespunde intotdeauna aceeasi viteza daca treapta de viteza nu se shimba;pot aparea unele diferente de la o masina la alta dar aceastea cred ca pot fi puse pe seama abaterilor aparatelor de masura adica la turatia X pe o masina ai viteza Y iar pe alta s-ar putea sa ai Y-1 sau Y+1km/h(exemplu).Referitor la pilotul automat am spus ca pentru a mentine anumita viteza acesta creste sau scade turatia motorului (aceasta fiind tot timpul direct proportionala cu viteza),pentru ca aceasta viteza impusa are o toleranta de + sau - cativa km/h nu poate fi chiar atat de exacta caci in acest caz motorul trebuie sa aibe o rezerva de putere foarte mare pentru a putea mentine viteza tot timpul constanta fara aceea marja de + sau-. Poate citesc si cei ce sau distrat copios acest post si chiar tot topicul ca sa se mai lumineze si apoi sa faca unele comentarii. |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(lau0678 @ 1 Dec 2006, 09:49) Referitor la pilotul automat am spus ca pentru a mentine anumita viteza acesta creste sau scade turatia motorului (aceasta fiind tot timpul direct proportionala cu viteza),pentru ca aceasta viteza impusa are o toleranta de + sau - cativa km/h nu poate fi chiar atat de exacta caci in acest caz motorul trebuie sa aibe o rezerva de putere foarte mare pentru a putea mentine viteza tot timpul constanta fara aceea marja de + sau-. Mai ai dreptul la o încercare! ![]() Crește sau scade debitul de combustibil nu turația! Nu-ți dai seama că ce spui tu acolo e eronat? |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
@lau0678: nu ma refeream la tine in principal, dar daca te simti
![]() Diferente INTRE MASINI la turatii la aceeasi viteza hmmmmm, poate. Oricum ce ai scris in postul de mai sus nu e corect ![]() Numai bine! This post has been edited by ageana: 1 Dec 2006, 10:02 |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
l@u |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 1 Dec 2006, 09:53) Mai ai dreptul la o încercare! ![]() Crește sau scade debitul de combustibil nu turația! Nu-ți dai seama că ce spui tu acolo e eronat? Daca tot mai am dreptul la o incercare sa profit de ea.Nu am condus masina cu aceasta functie activa si de aceea te rog sa ma luminezi -daca setez aceea viteza la 80km/h aceasta ramane TOT TIMPUL aceeasi ??nu scade niciodata la 79(daca intalnim o panta foarte abrupta )sau nu poate creste la 81 km/h(intr-o vale)ca apoi intr-un timp foarte scurt sa revina la 80.Daca da acestei reduceri sau cresteri de viteza nu ii corespunde alta turatie? si daca obstacolele sunt semnificativ mai mici atunci implicit va creste sau va scade debitul-turatia si viteza ramanand aceleasi.Daca am gresit nu neg ci vreau sa fiu cat mai lamurit. QUOTE(ageana @ 1 Dec 2006, 09:58) @lau0678: nu ma refeream la tine in principal, dar daca te simti ![]() Diferente INTRE MASINI la turatii la aceeasi viteza hmmmmm, poate. Numai bine! Aceasta este pur si simplu o discutie si o tratez ca atare si nu m-am simtit ofensat asa ca nu iti face probleme.Numai bine! This post has been edited by lau0678: 1 Dec 2006, 10:18 |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(lau0678 @ 1 Dec 2006, 10:16) Daca tot mai am dreptul la o incercare sa profit de ea.Nu am condus masina cu aceasta functie activa si de aceea te rog sa ma luminezi -daca setez aceea viteza la 80km/h aceasta ramane TOT TIMPUL aceeasi ?? ![]() ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
l@u |
![]()
|
OK!!! Multumesc si scuze pentru posturile off topic.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Adevaru' că era o sfârâială să pună astia pe Logan o cutie cu variatie continuă de la Nissan.
Pana una alta, in fiecare treapta la o anumita turatie avem o anumita viteza iar pt. o anumita viteza o sa avem un numar fix de rotatii, niciodata variabil. Cat despre motorul cu 16 supape, de la 3000 de ture in sus se simte bine. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Asa, ca sa va bag in ceata (
![]() Si ziceti ca este aceeasi viteza la roti cand masina este in curba? Ca sa stiu si eu daca e necesar diferentialul ala de la cutie sau nu ![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Ce treaba are sula cu prefectura?
Vitezometrul indica aceeasi viteza pentru o anumita turatie. Viteza reala la fiecare roata difera oricum fata de ce indica vitezometrul. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 1 Dec 2006, 11:01) Si ziceti ca este aceeasi viteza la roti cand masina este in curba? La roți nu, da' la priza din cutie da. Presupun. ![]() ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Bai, ce ma enervati!
![]() Lasati domne' oamenii care "stiu meserie" sa vorbeasca, ca vazui ca sunt multi pe topicul asta ![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
l@u |
![]()
|
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
klaus |
![]()
|
e, sau ar aluneca una din roti...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
DragosP |
![]()
|
Ca la "trenulee, mașinăăă mică!"
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Da !
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.562 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Întrucât topic-ul a luat-o un pic pe arătură se va închide aici.
Dacă inițiatorul mai ar ceva de adăugat să dea REPORT pentru a-l redeschide. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 13:17 |