Geamurile spate merg greu !
![]() ![]() ![]() |
Geamurile spate merg greu !
Cat |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 14 October 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
De uns nu sunt decat elementele macaralei (dai fata usii jos, folia aia alba prinsa cu mastic si o sa ai acces la macara.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
E de la cauciucul ala care sterge geamul cand il dai jos sau il ridici si de la cel de pe conturul <profilul > pe care culiseaza geamul. Eu am folosit silicon de bord <spray>. Am dat cu spray-ul pe periile alea shi acum aluneca mult mai usor. Poti incerca shi ru cu silicon sau cu alta substanta care nu pateaza geamurile.O alta solutie este sa schimbi chederele alea. Shi cea mai costisitoare ar fi sa iti schimibi Dacia cu ceva ami neautohton..... Bafta!
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Asa am facut si eu, am dat cu silicon, din greseala prima data, apoi mi-am dat seama ca , cursa geamului e mai usoara. Dar nu lua silicon din piata, ia unul semi-scump, pe la 80-100 000 lei.
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
Cat |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 14 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Cu ce e mai bine sa ung macaraua? Cu ulei sau cu vaselina?
Merci! |
-------------------- |
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Uleiul e cel mai bun. Vaselina nu poti sa bagi in toate elemetele macaralei. Ia un spray gen WD-40 si da pe toate elementele mobile ale macaralei.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
ADY |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 14 October 03 From: Bucuresti-Dr Taberei ![]() |
Da dar unge macaraua si dai si cu putin ulei si pe chederele care culiseaza geamul si fia atent daca nu cumva este putin deplasat geamul din macara si din cauza asta merge greu.
|
--------------------
DACIA LOGAN
PREFERANCE 1.4 MPI
- B-78-BMA
|
|
Johnny |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 20 February 04 From: Pitesti ![]() |
da nu ramine geamul pata de la uleiul ala siliconic? la mine cred ca accidental a picat ulei pe parbriz( la I proprietar) si acum stergatoarele lasa o dira de ulei la fiecare ploaie.
|
--------------------
Renault
Megane Estate 1,9 dci
2006, Trabant 601 S de Luxe 1988
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Nu da cu ulei pe chederele geamurilor. Chiar daca nu o sa le pateze, noaptea o sa fie o adevarata distractie sa te uiti prin geamurile respective pentru ca fiecare punct de lumina va deveni o adevarata stea. E tare enervant.
Pe urma, vezi sa fie aliniat panoul usii (adica tija in care intra manerul de deschidere a gemului sa fie centrata pe gaura din panoul usii). Eu mi-am dat jos panourile usilor si nu am centrat cum trebuie tija pe respectiva gaura si atunci manerele macaralelor se frecau de panoul usii si mergeau o idee mai greu. |
--------------------
Dacia
|
|
ADY |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 14 October 03 From: Bucuresti-Dr Taberei ![]() |
Pai cu alt ceva decat cu ulei sau ulei siliconic nu ai cu ce sa dai , singura chestie este sa schimbi tot chederul ( cam 150 mi ) . Si mai este o chestie chiar daca il ungi acum nu este o treaba de durata si pana la urma tot la schimbat ajungi . Dar mai intai verifica daca nu cumva geamul nu mai este la locul lui
|
--------------------
DACIA LOGAN
PREFERANCE 1.4 MPI
- B-78-BMA
|
|
ashu |
![]()
|
||
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Asta se rezolva usor, cand ajungi la spalatorie zi-le sa-ti faca si o degresare. |
||
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|||
bogdan_o |
![]()
|
Sau, mai simplu si mai ieftin da cu benzina. Mie dragii de vecini mi-au aruncat grasime de la carne pe masina incercand sa hraneasca cainii. Inclusiv pe parbriz. Am incercat eu cu toate solutiile din comert, dar pana la urma a iesit foarte usor cu benzina. Sfatul nu se aplica parbrizelor tratate atermic, dar cum la Dacia nu e cazul...
|
--------------------
Dacia
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th July 2025 - 00:04 |