DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Geamurile spate merg greu !

Cat
post 27 Jun 2004, 18:54
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Am o SN din 2002 si am probleme cu geamurile din spate. Desi nici cand a fost masina noua nu mergeau prea usor, acum aproape ca s-au blocat. Merg foarte greu si parca nu m-as duce la service. Garantie nu mai am. Banuiesc ca nu e decat de uns ceva dar vreau sa ma documentez inainte sa dau jos vreun surub.
Multumesc pentru orice idee!

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdan_o
post 27 Jun 2004, 21:44
Post #2

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

De uns nu sunt decat elementele macaralei (dai fata usii jos, folia aia alba prinsa cu mastic si o sa ai acces la macara.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
DomnulK
post 28 Jun 2004, 00:53
Post #3

ex kAndrei

E de la cauciucul ala care sterge geamul cand il dai jos sau il ridici si de la cel de pe conturul <profilul > pe care culiseaza geamul. Eu am folosit silicon de bord <spray>. Am dat cu spray-ul pe periile alea shi acum aluneca mult mai usor. Poti incerca shi ru cu silicon sau cu alta substanta care nu pateaza geamurile.O alta solutie este sa schimbi chederele alea. Shi cea mai costisitoare ar fi sa iti schimibi Dacia cu ceva ami neautohton..... Bafta!

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 MPI 2004
Asfalt Uscat!
+
RIon
post 28 Jun 2004, 08:15
Post #4

pasionat

From: CJ

Asa am facut si eu, am dat cu silicon, din greseala prima data, apoi mi-am dat seama ca , cursa geamului e mai usoara. Dar nu lua silicon din piata, ia unul semi-scump, pe la 80-100 000 lei.

--------------------
Skoda Octavia 2 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP - de CJ
www.raresion.ro
+
Cat
post 29 Jun 2004, 00:43
Post #5

Membru incepator

Cu ce e mai bine sa ung macaraua? Cu ulei sau cu vaselina?
Merci!

--------------------
+
bogdan_o
post 29 Jun 2004, 01:10
Post #6

Uleiul e cel mai bun. Vaselina nu poti sa bagi in toate elemetele macaralei. Ia un spray gen WD-40 si da pe toate elementele mobile ale macaralei.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
ADY
post 29 Jun 2004, 07:57
Post #7

Membru autentic

From: Bucuresti-Dr Taberei

Da dar unge macaraua si dai si cu putin ulei si pe chederele care culiseaza geamul si fia atent daca nu cumva este putin deplasat geamul din macara si din cauza asta merge greu.

--------------------
DACIA LOGAN PREFERANCE 1.4 MPI - B-78-BMA
+
Johnny
post 29 Jun 2004, 10:32
Post #8

Membru

From: Pitesti

da nu ramine geamul pata de la uleiul ala siliconic? la mine cred ca accidental a picat ulei pe parbriz( la I proprietar) si acum stergatoarele lasa o dira de ulei la fiecare ploaie.

--------------------
Renault Megane Estate 1,9 dci 2006, Trabant 601 S de Luxe 1988
+
bogdan_o
post 29 Jun 2004, 12:42
Post #9

Nu da cu ulei pe chederele geamurilor. Chiar daca nu o sa le pateze, noaptea o sa fie o adevarata distractie sa te uiti prin geamurile respective pentru ca fiecare punct de lumina va deveni o adevarata stea. E tare enervant.

Pe urma, vezi sa fie aliniat panoul usii (adica tija in care intra manerul de deschidere a gemului sa fie centrata pe gaura din panoul usii). Eu mi-am dat jos panourile usilor si nu am centrat cum trebuie tija pe respectiva gaura si atunci manerele macaralelor se frecau de panoul usii si mergeau o idee mai greu.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
ADY
post 29 Jun 2004, 14:06
Post #10

Membru autentic

From: Bucuresti-Dr Taberei

Pai cu alt ceva decat cu ulei sau ulei siliconic nu ai cu ce sa dai , singura chestie este sa schimbi tot chederul ( cam 150 mi ) . Si mai este o chestie chiar daca il ungi acum nu este o treaba de durata si pana la urma tot la schimbat ajungi . Dar mai intai verifica daca nu cumva geamul nu mai este la locul lui

--------------------
DACIA LOGAN PREFERANCE 1.4 MPI - B-78-BMA
+
ashu
post 29 Jun 2004, 22:10
Post #11

Membru erectil

da nu ramine geamul pata de la uleiul ala siliconic? la mine cred ca accidental a picat ulei pe parbriz( la I proprietar) si acum stergatoarele lasa o dira de ulei la fiecare ploaie.

Asta se rezolva usor, cand ajungi la spalatorie zi-le sa-ti faca si o degresare.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
bogdan_o
post 1 Jul 2004, 00:28
Post #12

Sau, mai simplu si mai ieftin da cu benzina. Mie dragii de vecini mi-au aruncat grasime de la carne pe masina incercand sa hraneasca cainii. Inclusiv pe parbriz. Am incercat eu cu toate solutiile din comert, dar pana la urma a iesit foarte usor cu benzina. Sfatul nu se aplica parbrizelor tratate atermic, dar cum la Dacia nu e cazul...

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 24th July 2025 - 00:04
Forum Renault