DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Escrocherie la asigurari !, Porsche lovit despagubit cu 20 mil lei

ovidiusoft
post 5 Dec 2006, 23:20
Post #31

Membru de sub patura

Group: Members
From: Bucuresti

NU. Reclama-i.

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Daddy
post 6 Dec 2006, 07:39
Post #32

Membru discret

From: Bacau

Unde sa reclam ?
Si apoi corb la borb nu-si scoate ochii. Sunt prea mari sumele si interesele in sistemul de asigurari ca sa fie cineva interesat sa faca lumina.
Dupa parerea mea in sistemul de asigurari romanesc treaba merge cam asa: multi platitori (prosti, care nu cunosc legislatia si automat pot fi manipulati) putini despagubiti (indiferent de mijloace ideia e sa dea f greu banii inapoi sau deloc) asta e o afacere de mare succes si mari profituri.
Atunci eu stau si ma intreb cine are interes sa faca lumina in sistemul de asigurari !

--------------------
Dacia 1300 F 1972 - BC-93-MAX
Daciile sunt ca femeile....cat ai bani sa bagi in ele merg bine...cand nu mai ai bani te lasa cand iti este lumea mai draga...
+
marss41
post 6 Dec 2006, 10:32
Post #33

Membru

From: Oradea

Trimitele o somatie in scris si le soliciti raspuns in 24 ore.

PS.
Ti-am raspuns la PM

--------------------
RENAULT LAGUNA II 2002 ,1,9 DCI 120 CP - BH11...
+
Tudor
post 6 Dec 2006, 10:57
Post #34

Moderator

Daddy, asiguratorii se reclama la CSA (Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, www.csa-isc.ro). O sa ai surpriza ca lucrurile se misca totusi. Nu ezita sa faci o reclamatie. Scrie detaliat tot ce ti s-a intamplat si refuzurile asiguratorului de a-ti copia documente sau de a-ti raspunde la dosar.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
ionutzbogdan
post 6 Dec 2006, 11:30
Post #35

Membru incepator

cel mai bine e sa faci o plangere la CSA si sa le spui si lor treaba asta.
poate o sa si schimbe atitudinea.
bafta!

--------------------
RENAULT CLIO 2004/2.0 16V
+
mikkai
post 6 Dec 2006, 11:35
Post #36

Membru autentic

imi pare rau pt tine dar la asemenea masina trebuia sa ai casco.eu am la dacie.Rad tot de mine dar in caz de ceva ma ajut cu el.Te intreb daca firma de asigurari e ardaf pt ca si eu am avut probleme cu ei smile.gif)

--------------------
Dacia 1310 1983 1984 - B 87 CLR B 888 SEC
+
gallax
post 6 Dec 2006, 21:42
Post #37

Membru incepator

Nu e asa usor sa faci casco la o masina mai veche de 10 ani. Doar cateva firme de asigurari o fac, si la niste sume exorbitante (de exemplu, valoarea asigurata pentru porsche-ul din topic n-ar fi 17500 cum e socotita la despagubiri, ci in jur de 50-60.000). Si asta inseamna o suma f. consistenta la asigurare (numerele le-am scos din burta, prin analogie cu corsa mea de 15 ani ).

--------------------
Opel Corsa 1.5DTI - :)
+
R19/16v
post 6 Dec 2006, 22:03
Post #38

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

cum spuneam in topicul despre asigurari, R19 '91 101kw 1764cmc piele, a/c, geamuri+oglinizi electriece, woofer, statie, hu alpine (si ce alte prostii oi mai fi trecut in polita) => 350e / an + 50e pt invaliditate/deces. Ti se pare mult?
Bara fata pt 19le meu face ~24 mil. Eu zic ca merita.

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
argon
post 7 Dec 2006, 07:34
Post #39

Mesaj semiautomat

QUOTE(gallax @ 6 Dec 2006, 21:42)
Nu e asa usor sa faci casco la o masina mai veche de 10 ani. Doar cateva firme de asigurari o fac, si la niste sume exorbitante
*

asta era acum 5 ani, in momentul de fata poti face Casco la orice masina la orice societate. Daca e vorba de Dacii e mai ieftin, pentru straine, mai scump.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Daddy
post 7 Dec 2006, 19:35
Post #40

Membru discret

Eu folosesc aceasta masina numai vara ocazional, asa ca am considerat ca pt cati km face ne e casco o prioritate. Acum stau si ma gandesc daca sa fac sau nu un casco, intervine iar aceiasi problema, dau sau nu banii asigurarile?

Off topic: Eu am mai avut o experienta neagra cu asigurarule cand in urma unui soc de curent mi-a cedat televizorul (un model destul de scump) si ei nu au platit nimic, au recomandat reparatia lui la un service de cartier(care nu avea nici o sansa sa-l faca), nici intr-un caz inlocuirea.

--------------------
Daciile sunt ca femeile....cat ai bani sa bagi in ele merg bine...cand nu mai ai bani te lasa cand iti este lumea mai draga...
+
Tudor
post 7 Dec 2006, 19:48
Post #41

Moderator

Raspuns pentru Daddy la offtopic: majoritatea asiguratorilor nu acopera la utilizatori casnici riscul produs in cazul tau (este trecut clar la excluderi), insa am intalnit, din pacate si regretabil pentru breasla noastra, multi agenti care "uita" sa informeze despre asta clientii atunci cand incheie polita; oamenii sunt lasati sa creada ca au cumparat "un pepene", cand in realitate li s-a vandut o gutuie. Asta este ceea ce ai patit tu, nu are nicidecum legatura cu modul in care platesc asiguratorii. Un agent corect ti-ar fi spus asta inainte sa inchei polita, iar decizia ti-ar fi apartinut. In plus, e bine de tinut minte: atunci cand apar fluctuatii la curentul electric, ele apar la mai multi vecini odata; daca merge unul singur si reclama la Electrica se alege cu praful de pe toba, daca merg mai multi si fac impreuna o singura reclamatie, situatia se schimba simtitor (o spun din experienta, am avut client intr-o astfel de situatie si a recuperat vreo 60 mil lei vechi de la Electrica, la fel si vrea 10 vecini de pe strada cu pagube similare de la aceeasi boacana; oamenii au fost uniti si foarte fermi pe pozitii, au chemat OPC-ul si de forma unul dintre ei a rugat un prieten avocat sa vina sa se bage in seama cand au venit inspectorii de la Electrica sa discute; cand s-a lasat cu amenintari de plangeri penale pentru abuz in serviciu nu prea s-au mai gasit angajati Electrica dispusi sa dea scris ca fluctuatia nu a fost din vina lor, ci din alte cauze)

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
marss41
post 7 Dec 2006, 20:07
Post #42

Membru

From: Oradea

Pentru Daddy,
V-am dat un PM cu datele mele de contact.

Cele bune

--------------------
RENAULT LAGUNA II 2002 ,1,9 DCI 120 CP - BH11...
+
bulan
post 9 Dec 2006, 11:08
Post #43

Membru autentic

QUOTE(argon @ 2 Dec 2006, 11:37)
Titlul topicului este exagerat, este subiectiv, astea sunt riscurile de a avea masina veche.
*

Aviz amatorilor de masini SH si mai ales de marci consacrate!Eu in tot ce a patit Domnul Daddy vad si un lucru bun:toate sicanele pe care le fac asiguratorii trebuie sa ne faca sa meditam ca sa luam masuri in consecinta pentru a nu mai ajunge la usa lor decat pentru a plati primele de asigurari!!!

QUOTE(Daddy @ 2 Dec 2006, 15:08)
Nu vreau sa-l dau in judecata pe mos, deoarece chiar daca as castiga si el ar trai sa-mi plateasca nu ar avea de unde, si nu cred ca e moral sa fac asa ceva, el in fond si la urma urmei era asigurat.
*

Ba este foarte moral!!!Constitutia trebuie sa garanteze proprietatea!Ce daca este mos si este sarac?Si saracii trebuie sa respecte legea si sa plateasca oalele sparte!

This post has been edited by bulan: 9 Dec 2006, 18:09

--------------------
a b c
+
Zetu
post 9 Dec 2006, 12:39
Post #44

Membru autentic

Daca vrei poti sa apelezi la ANPC unde exista o comisie care se ocupa de societatiele de asigurari (nu stiu daca este o institutie separata). Ei or sa analizeze cazul tau si vezi daca este legal ceea ce ti se intampla.

--------------------
NISSAN QASHQAI 1.3 dct Tekna 2019
+
Daddy
post 11 Dec 2006, 17:33
Post #45

Membru discret

Aproape am rezolvat, am fost acolo cu avocatul care le-a cerut dosarul sa-l vada si deja nu mai stiu pe unde e , s-a pierdut.
Urmeaza procesul !

--------------------
+
andrei2005
post 19 Dec 2006, 21:41
Post #46

Membru incepator

From: Cluj Napoca

Salut daddy,
Iti transmit ceva din experienta noastra cu privire la RCA. Cu aceasta ocazie, am aflat si eu mai multe detalii.
Cuantumul despagubirii la RCA este, cu exceptia daunei totale, intre 75% si 99,5% din valoarea autoturismului la momentul producerii daunei. Aceste despagubiri le poti vedea in TITLUL III de la normele de aplicare ale RCA, in format PDF (Klaus, poate le pui te rog undeva la capitolul legislatie asigurari - nu am apucat sa vad daca exista)
De obicei, asiguratorii aplica procentul de 75% (deoarece majoritatea partilor componente ramase nedistruse valoreaza, zic ei, 25%).
Si uite asa s-a ajuns ca, pentru o Dacie injectie break, noua in mai 2001, a carei reparatie costa cca 68 mil lei, (deviz service), asiguratorul vinovatului sa dea in jur de 30 milioane (deoarece legea nu ii permite sa dea mai mult). RCA-istul a spus ca n-avem decat sa dam in judecata pe vinovat pentru diferenta de bani.
Cum devalorizarea autoturismului este foarte mare la vechimea masinii tale, de aceea s-a ajuns la suma infima pe care ei ti-o dau.
ATENTIE!
Daca ceri sa efectuezi reparatiile in regie proprie, suma va fi si mai mica - ei nu platesc TVA la piese (deci se scade), iar ora de manopera e 150 000 lei.
Deci daca repari in service, si aduci factura pentru piese, e OK; daca ceri sa efectuezi reparatia in regie proprie, din start pierzi 19% TVA...

Referitor la firma de unde ai achizitionat piesele second hand, fii destept: trimite-le un fax (sau mai bine o scrisoare recomandata cu confirmare de primire), in care sa le spui ca ai pierdut factura originala, si sa iti trimita o copie, pe care sa stampileze "conform cu originalul". Sau, daca vrei, spune-le ce ti-a zis asiguratorul... Si zi-le ca, daca nu iti confirma printr-un adresa oficiala ca acele piese ti-au fost vandute de ei, in baza facturi..; bla, bla, vei instiinta Garda Financiara despre falsurile ce se comit de catre acea firma.

Ce nu inteleg este de ce nu ti-a dat asiguratorul o copie a foii de constatare a daunelor, ca si o copie a procesului verbal de la politie si a asigurarii RCA a vinovatului (normal, aveai nevoie de ele cand ai mers la atelierul de reparatii). Daca le ai, restul dosarului, in afara de acestea mai cuprindea doar declaratia ta catre societatea de asigurari. Asa ca nu e mare paguba ca se fac ca nu il gasesc.
Poti sa faci si o adresa catre asigurator, in care sa ii soliciti (raspuns scris, cu stampila si nr de inregistrare) sa iti comunice si modalitatea de calcul a sumei maxime pe care trebuie sa o primesti ca dauna - sa vezi ce procente au utilizat, care este valoarea autoturismului etc.
Ca mod de procedura pe viitor, valabil si pentru alti membri ai forumului (sper sa nu fie cazul), este bine ca de pe orice document pe care il "dat din mana" sa aveti o copie.

Ah, inca ceva. Conform legii, asiguratorul trebuie sa achite daunele intr-un termen destul de scurt (15 sau 30 zile, nu mai stiu exact - se poate afla de la CSA). Ataca-l pe asiguratorul tau si in aceasta problema, sau suna direct la Comisia pentru Supravegherea Asigurarilor.
Am gasit! In capitolul 4 de la Norme sunt prevazute clar termenele, ca si penalizarile pe care trebuie sa le achite asiguratorul pentru intarzierea platilor.

This post has been edited by andrei2005: 19 Dec 2006, 22:08

Attached File(s)
Attached File  rca_2005.pdf ( 562.52k ) Number of downloads: 87

--------------------
DACIA, RENAULT LOGAN PREFERENCE, SOLENZA, CLIO, RENAULT TRAFIC 2004-2005
+
Daddy
post 22 Dec 2006, 20:59
Post #47

Membru discret

Acum ca sa stie toata lumea aceasta societate este:

ASIROM

This post has been edited by Daddy: 22 Dec 2006, 20:59

--------------------
+
NoDacia
post 22 Dec 2006, 22:39
Post #48

Membru

tocmai mi-am facut casco la ei .... biggrin.gif .....

e practica curenta la asirom - ceea ce ai patit tu... dar cu prieteni pe ici pe colo.... le rezolvi pe toate biggrin.gif

in fine..... ca ... chestie.... ei mi-au asigurat masina la 16540E fata de BCR asigurari la 10500 biggrin.gif si fransiza 200E .... la dauna ....

am facut CASCO sa fiu cat de cat asigurat .... mai ales ca suma e bunicica.... restul cum o obtin.... daca Doamne fereste.... vedem biggrin.gif

--------------------
BMW 320d 2001
+
DiMaggio
post 27 Dec 2006, 04:46
Post #49

Membru autentic

hoho, ce topic! asteptam continuarea!

--------------------
Renault Megane RS 2012
+
2dor
post 10 Jan 2007, 16:24
Post #50

Desi nu pare, acum sunt fan iPhone

Asteptam vesti...

--------------------
Ford Mondeo Vignale Hybrid 2018
Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
+
Asigur.com
post 23 Jan 2007, 08:26
Post #51

Membru incepator

In primul rand evaluarea societatii de asigurare poate fi contestata. Nicaieri in lege nu se pomeneste despre "catalogul Schwacke", drept pentru care, daca tu gasesti oriunde altundeva o factura Proforma pentru autoturismul tau mai mare ca valoare de cat cea din catalog, societatea de asigurare nu are cum sa nu o ia in calcul. Evaluarea din diferite cataloage de preturi este ORIENTATIVA si nu are caracter contractual.

Totusi, varianta ta cu "furnizorul" de piese second-hand este putin cam ... trasa de par. De ce administratorul acelei societati nu ar recunoaste o factura emisa de el? Factura are totusi o serie si un numar ba chiar si o semnatura; mai mult, la el in contabilitate este inregistrata (nu cred ca este trecuta ca fiind furata).

Daca totusi ai facut rost de o factura pro-forma mai mare ca valoare si societatea de asigurare nu o recunoaste, singura solutie este instanta de judecata unde vei chema in solidar atat societatea de asigurare (pentru suma admisa in devizul de reparatii) precum si pe "mosulica" (pentru diferenta de suma pana la totalul din deviz). Chiar daca societatea de asigurare recunoaste numai o parte din suma, nimic nu te opreste sa ceri si diferenta de la vinovat.

Exista o solutie de la societatea de asigurare care se cheama "plata ex-gratia" - adica ei sunt de acord sa recunoasca si diferenta ramasa de achitat peste evaluarea lor, dar acest lucru se obtine: ori printr-un broker de asigurare ori direct cu societatea de asigurare "la mica intelegere".

Din pacate aceasta solutie nu se va aplica - mai ales daca vorbim de Asirom, Unita, Astra, Ardaf care recurg la aceasta metoda doar dupa ce sunt facute presiuni puternice sau daca esti un client important.

CONCLUZIE: eu nu inteleg de ce nu ai mers pe varianta clasica: piese noi de schimb, firma importatoare, deviz estimativ etc.?

-----------------------------------------------------------------------------------------
Nu in utimul rand - luati-va frate un broker cand faceti orice tip de asigurare!!!! E gratis si te scuteste de multe dureri de cap!!!!!!

--------------------
+
kiel
post 23 Jan 2007, 11:15
Post #52

Arkan

Am vrea sa vedem si noi niste poze cu masinuta fiind mai deosebita. Se poate?

--------------------
Renault Megane 2.2 airbag lateral spate, climatronic 2006 lux privilege - XX 2X TXX
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 14:07
Forum Renault