Noul Cod Rutier, Avntaje si dezavantajele acetui Cod
![]() ![]() ![]() |
Noul Cod Rutier, Avntaje si dezavantajele acetui Cod
Markos |
![]()
|
||
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
||
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|||
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Relax, are plastic destul.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Vrei sa stii cat e amenda in Spania daca tii un telefon in mana la semafor? Deci masina sta, pentru ca e rosu la semafor, si tu iei un telefon in mana sa vezi daca ai vreun apel.
Ai dreptu' la 3 incercari. Avand in vedere ca-i singura data cand am trecut pe rosu in viata mea in continuare sunt dispus sa accept sanctiuni din astea drastice. Asta e! Nu am negat nici o clipa ca am fost idiot si nu am nici o scuza. |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Eu sunt de acord cu sancțiuni aspre pentru:
- alcool - trecere deampulea peste calea ferată - viteză foarte mare Aș fi fost tentat și pentru trecerea pe roșu, dacă n-aș ști cât de deamboulea sunt dispuse unele semafoare, pe de-o parte, și cât de ușor te-ar putea încadra garcea la asta - tu nevinovat fiind - pentru o șpagă grasă. Aberante mi se par alea cu pietonii și cu centura. Ca valori, nu că există (evident). Dpdv financiar, niște amenzi care ajung la salariul minim național pe câțiva ani pot fi declarate lejer neconstituționale de către CC (au declarat ăia neconstituționale chestii mult mai obscure și interpretabile). Asta apropo de Spania. This post has been edited by Markos: 15 Sep 2013, 17:43 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Si eu sunt de parere ca "premeditarea" ar trebui sanctionata dur. Nu te obliga nimeni sa bei, nu te obliga nimeni sa calci pedala din dreapta la blana. Dar pe partea de semaforizare sau marcare rutiera, sa-mi fie cu iertare. Semafor cu niste becuri chioare, nu-ti dai seama ce culoare e aprinsa. Marcaje care te obliga la dreapta cu 10 metri inainte de intersectie. Semne "Stop" ascunse in pomi. Semne de "Prioritate" lipsa cu desavarsire.
Eu nu cer infrastructura inainte de amenzi, ci o sistematizare a transportului rutier. Bretele, marcaje, semne vizibile, indicatoare care sa-ti dea posibilitatea sa anticipezi. Etc. Scuze. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Acu' sa nu se inteleaga ca io-s ala nazist sau absurd, as dori sa-mi nuantez nitel opinia. Chiar si sanctiunea aia de-o zicea markos (100-150 de bulioane + 3 ani pauza) io o vad cam asa: in functie de gravitatea faptei. Cum a fost in cazul meu ca am fost idiot si nu am vazut, nu prea as fi dispus sa stau 3 ani pe tusa. Sa fie posibilitatea sa platesc intr-o saptamana sau zece zile jumatate din minimul amenzii (ca nu se scot 50 de bulioane din buzunar asa simplu) si atat. Daca nu am de unde sa scot 50 de bulioane, sa pot plati in 10-12 rate (10 bulioane pe luna). Da' 3 ani pauza nu as fi nici eu de acord decat daca exista consecinte nasoale la abaterea comisa.
Si altceva: sa faca amenzile cat vor, daaaaar sa si modifice codul penal: e prins garcea cu spaga - 10 ani fara posibilitate de eliberare conditionata . E prins demnitaru' X ca da telefon la militie in scopuri necurate - 10 ani parnaie si ala. Sa poata reclama orice garcea cand se fac presiuni asupra lui. Adica de ce sa-mi tremure numai mie smochina daca incalc legea? Nu nene: te-am prins, 10 ani bulau fara drept e apel si in regim de urgenta. Si apoi vii si-mi pui si mie amenzile alea. In acest fel cred ca vom avea si noi un trafic asemanator (cat de cat) cu cel din tarile civilizate. Nu vom mai vedea pui de jmecheri pe strazi (ca n-o sa mai poata da spaga si nici nu mai poate suna taticu'/unchiu sa rezolve). Stiu! Visez frumos... ![]() This post has been edited by kum: 15 Sep 2013, 18:32 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Precizare: aceste modificari sunt prin ordonanta de urgenta guvernamentala nu prin parlament.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Markos |
![]()
|
Nu contează, uslamiști sunt și ăia din guvern. Adică, cu aceiași șefi
![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(dacis @ 15 Sep 2013, 17:24) Nu vreau sa te jignesc, da' e pueril sa compari Clujul cu Galatiul. Iasul, care-i ceva mai aglomerat ca Galatiul se compara cu Clujul la aglomeratie in trafic de vreo 2-3 ani, pen'ca santierele au gatuit traficul. Altfel... Mai, mie nu mi s-a parut ca ar fi cine stie ce trafic prin Iasi, cu santiere cu tot. E drept ca in Galati stam bine dpdv trafic. Btw, traficul din Bucuresti e pistol cu apa pe langa Belgrad! ![]() Da' e drept ca si "ulitele" din copitala tot pistol cu apa sunt pe langa ale lor! QUOTE(D-Ice @ 15 Sep 2013, 17:35) Pai daca numeri masinile de Galati aflate in week-end prin Braila chiar ai dubii serioase in ce oras esti! ![]() |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
D-Ice |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 826 Joined: 27 June 10 ![]() |
|
--------------------
.
.
. „Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Autostrada Galati-Braila & retur e gata ?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
"Decat" pe pod!
|
--------------------
No
Reno
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Pe pod e Braila-Tulcea.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(kum @ 15 Sep 2013, 18:27) Ma baiatule. Daca nu-ti spuneau colegii, habar n-aveai ca ai trecut pe rosu. Asa ca te rog sa corectezi: singura data cand ai trecut pe rosu si ai aflat. De ce n-ai mers ma exigentule, la primul post de militie, sa declari ca ai trecut pe rosu la calea ferata? Vorbim ampulea ca sa ne aflam in treaba. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
vijelie |
![]()
|
Nu esti consecvent, doar ce ai clarificat ca chiorii sunt mai cu moț.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
A, sa nu uit, corectule care esti tu corect, daca stii ca ai comis-o si propunerile astea sunt bune, de ce nu cotizezi tu de exemplu la mine cu 100 de meleoane? Si sa lasi permisul jos 3 ani?
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
Dănuțe, ai beut mă?
![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
legile astea 'dure dom'ne', cum si le doresc toti romanii verzi, sunt cale sigura spre coruptie -- asta cand nu devin complet neaplicabile.
cand exista stimulent pentru incalcarea legii, legea va fi incalcata. 2 ani fara carnet sunt un stimulent al naibi de bun. o carte foarte misto in domeniu, capitolul 1 abordeaza exact problema asta. nu stiu kum cat ai luat amenda pentru telefon in spania (n-ai spus sau n-am gasit eu), insa eu am bagat in vest amenzi dupa cum urmeaza: 59 in zona de 50 in germania (era mai mult clar, se pondereaza intotdeauna in jos): 15 euro 67 in zona de 50 in belgia, cu circumstante agravante (erau aprinse niste becuri suplimentare): 125 euro vorbit la teleon fara hansfri - tot BE: 110 euro trecut pe rosu: scrisorica cu avertisment - politicos da' dur "te-am prins, te iertam, da' sa nu se mai repete" ![]() toate amenzile erau la stilul "daca ne dai banii astia, scapi cu atat. daca nu ai chef sa-i dai, vii la tribunal". in franta a fost de curand o istorie cu un pusti pe care politia l-a prins beat rau de tot, gonind pe autostrada. judecatorul a stabilit 7000 de euro amenda - fara inchisoare, pentru ca a oprit imediat la semnalul politistului. i-a oferit insa posibilitatea sa faca o luna de cursuri de soferit, sensibilizare sociala si alte spanacuri din astea. dupa o luna s-a declarat multumit de lacrimile de crocodil ale aluia, i-a anulat amenda si pustiul a platit pana la urma 300 de euro cheltuieli de judecata, cu mentiune 2 ani in cazierul 'nepublicabil' - cel care nu se arata angajatorului. prefer legi aplicabile, cu recurs in fata judecatorului unui sistem absurd, in care un militist capata drepturi mult peste echilibrul puterilor intr-un stat de drept. |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.228 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(vijelie @ 15 Sep 2013, 16:35) Omiti categoria celor care incalca unele reguli de circulatie constient si fara sa fie prinsi. E si asta un talent, crede-ma. Mie-mi spui ?! In 30 de ani de permis, am luat 2 amenzi, dar puteau fi mult mai multe... ![]() Legile (amenzile, de fapt) astea ar trebui oricum extinse si pt. pietoni, proportional. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
cdadan |
![]()
|
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
Da' la derbiul Clujului nu te-ai dus?
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
cdadan |
![]()
|
Nu, ca-i tarziu si se joaca in deplasare.
![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Garett |
![]()
|
Apropo de codul asta rutier, tocmai ce se insira la A3 (da, stiu, nu e kosher
![]() 15 Sep 2013, 22:21: QUOTE(DragosP @ 15 Sep 2013, 20:13) Unde bre, pe dig?? ![]() Tehnic vorbind e Galati-Galati, ca panoul de iesire e la Portul Mineralier! This post has been edited by Garett: 15 Sep 2013, 21:21 |
--------------------
No
Reno
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
D-Ice |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 826 Joined: 27 June 10 ![]() |
|
--------------------
.
.
. „Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
|
|
kum |
![]()
|
QUOTE(cdadan @ 15 Sep 2013, 20:32) Ma baiatule. Daca nu-ti spuneau colegii, habar n-aveai ca ai trecut pe rosu. Asa ca te rog sa corectezi: singura data cand ai trecut pe rosu si ai aflat. De ce n-ai mers ma exigentule, la primul post de militie, sa declari ca ai trecut pe rosu la calea ferata? Vorbim ampulea ca sa ne aflam in treaba. Ma Danut ma, da' ce te-ai aprins asa? Stii tu sigur ca io merg la ghici pe strada, ca opresc la semafor in functie de starea de spirit? Ca asa s-ar suptintelege din postul tau. Io te cred ca esti mai tanar si ferbe sanjele-n tine, da' las-o mai usor ca nervii astia nu sunt buni la colesterol. Nu e o scuza, dar semaforu' ala e de tot cenzuratul acolo: cum mergi pe drum, o iei la stanga (perpendicular) si ala-i pus exact cand intorci. Cred ca stii zona. Daca nu intreaba-l pe shush. Iar eu ma uitam sa vad daca vine vreun tramvai ca asta credeam ca trece pe-acolo, nu trenu'. Cine PLM a mai vazut tren sa treaca prin oras? ![]() Oricum, astea ar fi circumstante atenuante, dar nu asta-i important. Important e ca io merg mai batraneste si nu cred ca sunt spaima soselelor, asa cum unu' mai prost informat ar concluziona in urma postarii tale. Si sincer, nu inteleg de ce te-ai enervat. Mie daca-mi spune unu' ca-s spurcat la gura, asa fac? QUOTE(cosmin_2300 @ 15 Sep 2013, 22:25) Hai sa fim seriosi! Adica tantalaul care mi-a remodelat bara la Dacie din neatentie, trebuia sa stea 3 ani pieton? Exagerezi, pe bune! Chiar tre' sa explic ce ineleg prin accident? ![]() @HanSolo: amenda a fost de 200 de euro. Motivul: folosirea dispozitivelor mobile in timpul condusului. Motivatia: nu am voie sa am telefonul in mana in timp ce sunt la volan. Nu stiam spaniola ca sa ma cert cu ei si imi spusese finu-meu ca nu-i indicat sa te contrazici cu ei ca-i bai. Doar ca au fost baieti salon si au scris amenda pe numele meu si pe adresa lu finu-miu. Inca au de primit banii... Si nu Danut, nu-s ipocrit. Chiar nu am considerat ca am gresit, de aia le-am dat-o printre dinti si nu am platit amenda. ![]() This post has been edited by kum: 15 Sep 2013, 21:57 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
kum |
![]()
|
Am trecut prin Mangalia cand am fost la bulgari anu' trecut. Oi fi trecut si pe-acolo pe rosu?
![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
QUOTE(kum @ 15 Sep 2013, 21:55) @HanSolo: amenda a fost de 200 de euro. Motivul: folosirea dispozitivelor mobile in timpul condusului. pai cam 1/5 din salariul minim lunar, sau pe acolo. baietii astia discuta deja de amenzi de mai multe ori salariul mediu lunar, si suspendari de ani de zile. totul la bunul plac al unui politist. gresit. complet gresit ![]() |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(kum @ 15 Sep 2013, 22:55) Pen' ca m-ati nervat amadoi, tu cu popa. Zici ca sunteti pe-o minte. ![]() Tu nu pricepi c-a vrut sa-mi ia permisul pentru trecere pe rosu, desi am trecut pe verde? Sau ca unui pieten chiar i-a luat permisul pentru trecere pe rosu, desi el trecuse pe verde? Io fac destui kmp pe an. N-am chef ma sa raman fara permis 2-3 ani, ca asa i s-a sculat unui cap de creta sau pentru o eroare minora. Io nu-s cel mai bun sofer, cu impresii ca nu gresesc niciodata. Sunt constient ca pot gresi in orice moment. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th June 2025 - 19:56 |