DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Suntem o natie de tampiti si dornici de imbogatire, Suntem invers fata de vest

bygy007
post 10 Dec 2006, 20:18
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: BUCURESTI

de salarii nu zice nimeni nimic ?? avem preturi la combustibili de nivel european iar salariide kkt noroc cu bancile care mai dau credite cu buletinul ca sa-ti iei si tu ceva ce mai ai nevoie ce sa faci cu un salariu de maxim 350 Euro
Daca utilitatile si combustibilii se scumpesc atunci si preturile se ridica sa vedem de la anul pretul la benzina si pretul KW ca de salarii ciuciu noroc ca eu nu stiu care mai este pretul ba benzina si nici nu ma intereseaza traiasca GPL ul

Cam asta este lucrez la o frma de reparatii material rulant ca electrician si cam ala este salariul maxim si mi se pare foarte mic in comparatie cu preturile actuale

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andu911
post 11 Dec 2006, 02:24
Post #32

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Carnea e mai scumpa in Romania decat in Vest. Si nu numai....cred ca painea e singurul aliment mai ieftin de la noi.
Romanul in general nu prea poate sa traiasca fara carne si paine. Ma mir ca painea nu e scumpa.

Legat de ce spunea Lexy...asa e. Te duci in piata si vezi la tarabe niste banane de-alea negre, care s-a facut negre de cat au stat. Dar marele comerciant, tot la pret de proaspete le vinde. Bine, ca nu le mai cumpara nimeni, am vazut de multe ori cutii cu banane aruncate in jurul pietelor.
De-aia nici ei nu se imbogatesc.

Oricum la noi preturile sunt departe de realitate. E in Mall un magazin cu lenjerie intima. Oamenii aia aduc marfa din Italia, cea mai naspa marfa de acolo. Si o vand aici cu un adaos de 300-400 %.
Si cate n-or mai fi....eu v-am dat un exemplu care il cunosc.

In legatura cu titlul topicului....ca vad ca sunt cativa ofensati, ma baieti...de 2000 de ani stam ca oile pe pamantul asta fara sa facem ceva interesant. Un razboi de cucerire n-am purtat si noi. Am dormit. Ne mai trezeau din cand in cand turcii, de care ne-am aparat cu vitejie, otravind fantanile si carora le-am platit tribut la greu. "Tampiti" e un cuvant cam greu, e drept, dar nu consider ca e departe de realitate.
De ce zic asta ? Fiindca noi de cand ne nastem, incepem sa ne gandim cum sa facem ceva, dar daca s-ar putea sa nu facem. Noi avem o lege, pe care o respectam cu strictete, cand ne apucam de ceva, sa facem tot posibilul sa nu terminam, sa luam banii si gata. Mie nu mi s-a intamplat in viata mea, sa imi faca un roman ceva si sa nu vin eu dupa el sa termin treaba. Sa fac curat, sa arunc mizeria, sa mai pun un surub care lui i-a fost lene sa-l puna, si s-a facut ca a uitat...sa vina instalatoru sa schimbe teava si sa repare unde a spart....Toti instalatorii imi spuneau : "Lasa ca vin eu maine si aduc niste ipsos de-ala bun, sa astupam frumos". Daaa, toti au venit. icon_mrgreen.gif
Ma duceam cu Dacia la service si mai era de pus cate o tabla, cate un surub....Parca il aud pe mecanic...."Ce dreacu mai pui aia, da-o dreacu de-aici, ca nu-i nevoie"

This post has been edited by andu911: 11 Dec 2006, 02:45

--------------------
- - -
+
SilviuB
post 11 Dec 2006, 08:40
Post #33

Membru de BUKOWINA

From: Suceava-Bukowina

Am vazut ca sunt ceva oameni frustrati de titlul discutiei. Am zis ca am fost prea dur cand am aruncat cuvintele alea, dar pana la urma mi-am dat seama ca nu e asa. Am sa las titlul asa cum este acum. Majoritatea castiga. Nu e relevant faptul ca in romania exista acum reduceri la unele categorii de produse, ci este relevant ce se intampla in general.
Pt cei care cred ca eu nu cunosc regulile economiei de piata, sa stiti ca le cunosc foarte bine, doar ca romanii nu fac economie de piata ci fac specula; parca am fi o natie de brokeri care vor sa faca bani peste noapte la bursa. Exemple de specula sunt nenumarate si ar fi prea multe de insirat, asa ca ganditi-va si o sa vina repede in minte ceva.

--------------------
VW POLO 2005 - 8XSYL
+
M.C.
post 11 Dec 2006, 08:55
Post #34

Membru autentic

From: Ploiesti ,din cind in cind.

Nu frustrati!Poate un pic deranjati!Personal,cred ca aceasta concluzie pe care ai tras-o tu e un pic fortata!Daca sunt citeva specimene de oameni ale caror comportamente te deranjeaza,asta nu inseamna ca trebuie sa generalizezi!Sunt curios ce reactie ar avea cei din familia ta citind concluziile tale!De ce oare trebuie sa cadem in extremism,si sa aruncam cu noroi in ceilalti de linga noi?

--------------------
Renault Megane II Sedan Influence 1,6 16 V ,2005
Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
+
cosmin800331
post 11 Dec 2006, 09:53
Post #35

Membru incepator

QUOTE(andu911 @ 11 Dec 2006, 02:24)
Carnea e mai scumpa in Romania decat in Vest. Si nu numai....cred ca painea e singurul aliment mai ieftin de la noi.
Romanul in general nu prea poate sa traiasca fara carne si paine. Ma mir ca painea nu e scumpa.

Legat de ce spunea Lexy...asa e. Te duci in piata si vezi la tarabe niste banane de-alea negre, care s-a facut negre de cat au stat. Dar marele comerciant, tot la pret de proaspete le vinde. Bine, ca nu le mai cumpara nimeni, am vazut de multe ori cutii cu banane aruncate in jurul pietelor.
De-aia nici ei nu se imbogatesc.

Oricum la noi preturile sunt departe de realitate. E in Mall un magazin cu lenjerie intima. Oamenii aia aduc marfa din Italia, cea mai naspa marfa de acolo. Si o vand aici cu un adaos de 300-400 %.
Si cate n-or mai fi....eu v-am dat un exemplu care il cunosc.

In legatura cu titlul topicului....ca vad ca sunt cativa ofensati, ma baieti...de 2000 de ani stam ca oile pe pamantul asta fara sa facem ceva interesant. Un razboi de cucerire n-am purtat si noi. Am dormit. Ne mai trezeau din cand in cand turcii, de care ne-am aparat cu vitejie, otravind fantanile si carora le-am platit tribut la greu. "Tampiti" e un cuvant cam greu, e drept, dar nu consider ca e departe de realitate.
De ce zic asta ? Fiindca noi de cand ne nastem, incepem sa ne gandim cum sa facem ceva, dar daca s-ar putea sa nu facem. Noi avem o lege, pe care o respectam cu strictete, cand ne apucam de ceva, sa facem tot posibilul sa nu terminam, sa luam banii si gata. Mie nu mi s-a intamplat in viata mea, sa imi faca un roman ceva si sa nu vin eu dupa el sa termin treaba. Sa fac curat, sa arunc mizeria, sa mai pun un surub care lui i-a fost lene sa-l puna, si s-a facut ca a uitat...sa vina instalatoru sa schimbe teava si sa repare unde a spart....Toti instalatorii imi spuneau : "Lasa ca vin eu maine si aduc niste ipsos de-ala bun, sa astupam frumos". Daaa, toti au venit.  icon_mrgreen.gif
Ma duceam cu Dacia la service si mai era de pus cate o tabla, cate un surub....Parca il aud pe mecanic...."Ce dreacu mai pui aia, da-o dreacu de-aici, ca nu-i nevoie"
*

Andule, mare dreptate ai, numai ca in ceea ce priveste painea noastra iti spun ca, daca respecti proportiile, este la fel ca pret cu cea din Germania dar de o foarte proasta calitate.

--------------------
Dacia Solenza 2003 Scala - GL-05-UJR
+
radian
post 11 Dec 2006, 10:22
Post #36

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

@cosmin800331: Daca citai doar primul aliniat din textul lui andu911 era arhi suficient pentru ce ai avut tu de spus.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
Lexy
post 11 Dec 2006, 10:42
Post #37

Just ME

From: Bucuresti

QUOTE(Giurisici Fabian @ 10 Dec 2006, 19:31)
diferenta dintre noi si straini este ca ei fac comert si noi facem bisnitza
ce sa faci asa suntem noi peste 100 de ani poate o sa se mai schimbe mentalitatea
si o sa invete si bisnitzarii nostrii sa devina comercianti adevarati ca cei din vest.
*

Exact!!! Mare dreptate ai!!!

QUOTE(M.C. @ 11 Dec 2006, 08:55)
Nu frustrati!Poate un pic deranjati!Personal,cred ca aceasta concluzie pe care ai tras-o tu e un pic fortata!Daca sunt citeva specimene de oameni ale caror comportamente te deranjeaza,asta nu inseamna ca trebuie sa generalizezi!Sunt curios ce reactie ar avea cei din familia ta citind concluziile tale!De ce oare trebuie sa cadem in extremism,si sa aruncam cu noroi in ceilalti de linga noi?
*

Doamne daca a pus saracu' om cuvantul tampit gata te-a vazut lezat in orgoliu. Ai luat-o personal?Crezi ca te-a facut pe tine tampit?? Ce aveti fratilopr de va place sa sariti asa de fund in sus?!?!Doamne o natie de sensibili am devenit!!!!

Cine nu vrea sa inteleaga ce-a vrut initiatorul topicului sa zica si vrea s-o ia la modul personal sa fie sanatos!

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
SilviuB
post 11 Dec 2006, 10:55
Post #38

Membru de BUKOWINA

Deci vad ca sunt si oameni care inteleg ceea ce am vrut sa transmit. Multumesc. worship.gif

This post has been edited by SilviuB: 11 Dec 2006, 11:22

--------------------
VW POLO 2005 - 8XSYL
+
alinakes
post 11 Dec 2006, 11:00
Post #39

X

From: X

Sunt si oameni care au inteles si au raspuns in acelasi mod , nu ca s-au ofuscat !

Iar eu cred ca voi nu l-ati inteles pe DragosP !

--------------------
X X X - X
+
cosmin800331
post 11 Dec 2006, 11:39
Post #40

Membru incepator

QUOTE(Lexy @ 11 Dec 2006, 10:42)
Cine nu vrea sa inteleaga ce-a vrut initiatorul topicului sa zica si vrea s-o ia la modul personal sa fie sanatos!
*

Just!!!

--------------------
Dacia Solenza 2003 Scala - GL-05-UJR
+
M.C.
post 11 Dec 2006, 14:23
Post #41

Membru autentic

QUOTE(Lexy @ 11 Dec 2006, 12:42)
Exact!!! Mare dreptate ai!!!
Doamne daca a pus saracu' om cuvantul tampit gata te-a vazut lezat in orgoliu. Ai luat-o personal?Crezi ca te-a facut pe tine tampit?? Ce aveti fratilopr de va place sa sariti asa de fund in sus?!?!Doamne o natie de sensibili am devenit!!!!

*

Ei domnisoara,nu are oricine puterea dumneavoastra de intelegere!Si limbaj,mai ales!

QUOTE(alinakes @ 11 Dec 2006, 13:00)
Sunt si oameni care au inteles si au raspuns in acelasi mod , nu ca s-au ofuscat !

Iar eu cred ca voi nu l-ati inteles pe DragosP !
*

Just!!!

--------------------
+
Lexy
post 11 Dec 2006, 15:39
Post #42

Just ME

Ce ne place sa ne intepam..doar asa ca sa fim mai cu mot(z)!

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
Pedro
post 11 Dec 2006, 15:40
Post #43

Membru autentic

QUOTE(Lexy @ 11 Dec 2006, 15:39)
Ce ne place sa ne intepam..doar asa ca sa fim mai cu mot(z)!
*

Moate, radmasa.gif daaaaaa......., sa fie fara oua!

--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD Berlina
O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
+
M.C.
post 11 Dec 2006, 15:56
Post #44

Membru autentic

Mot(z)?Mi-ar placea sa am,dar din pacate, nu prea mai am parul necesar! icon_mrgreen.gif De la o anumita virsta.... pica toate ! icon_mrgreen.gif
Dar oricum,decit un par rar,mai bine o chelie deasa! icon_mrgreen.gif biggrin.gif

--------------------
+
LemonDemon
post 12 Dec 2006, 08:30
Post #45

Membru autentic

Mai , omul a initiat un topic fiind orbit de manie, dar asta nu inseamna ca a generalizat si ca trebuie sa ma simnt jignit , vezi Doamne m-a facut tampit si darnic de imbogatire.
Problema "comertului" romanesc este ca se imparte (inca) in doua mari societati:una de tip medieval, unde un grup violent adjudeca o piata si isi impun preturile lor, de obicei produse de foarte proasta calitate accesibile ca pret insa pensionarilor si celor mai putin norocosi, si o societate in plin avand, de tip mediun-high life , fara exagerari extravagante.In aceasta piata este un regim dinamic , in care fiecare ofertant se intrece sa ofere servicii si produse de calitate , caci cumparatorul nu se multumeste cu orice.In acesta piata ma situez si eu si sincer il sfatuiesc pe initiatorul topicului sa se duca de exemplu in Germania si sa comande o scara interioara si o masa de marmura naturala.
Dupa ce il trec transpiratiile de la pretul nemtesc care se apropie vertiginos de pretul unui Matiz, revine in tara si poate se gandeste ca un om care tine la imaginea companiei si la clienti ii va oferii aceasi marfa , la aceasi calitate , dar la un pret care nu depaseste 1000-1500 eur.

Si da , de Craciun se fac reduceri mari , discount-uri si se ofera servicii gratuite, iar ca placerea sa fie desavarsita se ofera si mici cadouri.
Cam asta este comerciantul roman in anul 2006 , insa care nu actioneaza la toate nivelurile din pacate.

Cheers!

--------------------
None None N/A
+
SilviuB
post 12 Dec 2006, 14:56
Post #46

Membru de BUKOWINA

Da, poate revin din pestera unii comercianti de la noi de la anul.
La noi mai mult s-au aliniat preturile la cele din ue decat salariile. icon_mrgreen.gif

@LemonDemon:
Stiu ca astfel de produse sunt mai scumpe in occident decat la noi, si nu am sa cumpar asa ceva niciodata de acolo.

--------------------
VW POLO 2005 - 8XSYL
+
marksman
post 12 Dec 2006, 15:01
Post #47

Post mortem nihil est

From: sat

Ce e normal in Romania? Ati vazut voi ceva normal?
Pe cand in alte tari scad preturile de sarbatori ca sa se bucure tot poporu', la noi cresc, sa castige buticarii.
Se fura ca in codru, jumate din populatie traieste sub pragul saraciei, dar noi intram in UE. Mictionez pe ea clasa politica, de la A la Z!

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
User is online!Galerie FotoPM
+
ovidiums
post 12 Dec 2006, 15:28
Post #48

Membru autentic

una e sa spui "hai sa vorbim despre comerciantii tampiti" si alta e "bai tampitilor, hai sa vorbim despre comerciantii dintre noi".
e normal ca unii sa se simta lezati cum e la fel de normal ca unora sa nu le pese (fie nu se considera tampiti fie se regasesc printre tampiti).
dar cel mai corect ar fi ca sa lasam pe fiecare sa se considere cum vrea. nu toti romanii sunt tampiti shi nici sensibili daca vor sa nu fie inclusi in enunt.
nu toti romanii se identifica cu natzia de tampiti cum nu doar romanii fac bisnita nu comert.
inteleg furia initiatorului dar asta nu il justifica. iar daca cineva ataca exprimarea din titlu nu inseamna ca nu a inteles continutul mesajului. e ca
povestea cu "shtz"ele care nu se iarta indiferent de mesaj.

--------------------
dacia 1300 berlina (?) 1986 - -
cu fete de usi din vitan
+
andu911
post 12 Dec 2006, 15:41
Post #49

Membru autentic

QUOTE(SilviuB @ 12 Dec 2006, 14:56)
@LemonDemon:
Stiu ca astfel de produse sunt mai scumpe in occident decat la noi, si nu am sa cumpar asa ceva niciodata de acolo.
*

Calitatea face diferenta.

--------------------
- - -
+
LemonDemon
post 12 Dec 2006, 17:58
Post #50

Membru autentic

Andu911 , avand in vedere ca acelasi produs il vand si in Germania si in Romania sunt curios unde este diferenta de calitate?Sau poate se mai gandeste cineva la povestile de adormit pensionarii ca exista doua linii de fabricatie, una pentru piata autohtona si alta pentru export.Iti garantez ca in cadrul companiei pe care o conduc si neamtul si italianul si romanul primesc exact aceasi calitate , diferenta de pret se regaseste in transport si in cea mai mare masura de piata unde desfaci.Daca in Germania este 250 eur/m2 de marmura de calitatea I asta nu inseamna ca in Romania se vinde la fel.In principiu pentru Romania am tinut si cu dintii de 50 eur/m2 si chiar mai jos , daca situatia o cere.
Normal mi se pare respectul pentru consumator si contrar asteptarilor ma intereseaza avantajul clintului in defavorul celui stric personal.Un client multumit iti face reclama gratuita mai multa decat toate reclamele televizate.Acest tip de reclama alutrat calitatii si promtitudinii garanteaza un succes.Mai facem si mici codouri si din nou toata lumea este fercita.
Sincer inteleg foarte bine clientul, caci nimeni nu este indiferent fata de bani , iar de sarbatori sunt multe cheltuieli asa ca ies in intampinarea lor cu reduceri , nu de genul 50% , 70% sau alte baliverne ci un real si mult mai normal 15%, 20%.

--------------------
None None N/A
+
mauru007
post 12 Dec 2006, 18:21
Post #51

sir

Pe mine ma enerveaza reducerile de pret. Adica in mod normal vor un pret dar in anumite situatii fac o reducere de "x"% si banuiesc ca fac asta fara sa iesi in pierdere. Pai in restul cazurilor cand nu faci reducerea cum as mai cumpara eu un produs cand stiu ca l-ai avut la un pret Y si acum il dai mai scump ca a trecut perioada de reduceri. Nu imi plac nici negocierile mai ales anunturile de pe forum de la bursa, vand Masina vreau 2000 euro pina la urma las la 1200. Pe mine ma descurajeaza astfel de anunturi pentru ca nu stii ce se ascunde in spatele lor.
P.S. Nu ma refeream strict la afacerea ta (LemonDemon). Scuze daca s-a inteles asa ceva si succes in continuare

This post has been edited by mauru007: 12 Dec 2006, 18:35

--------------------
Ford Focus 2002/Ghia - vl
Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan
+
LemonDemon
post 12 Dec 2006, 18:31
Post #52

Membru autentic

Sincer decat sa nu vand nimic , mai bine vand mai ieftin si tot mai castig ceva.Important este sa rulezi cati mai multi bani si cat mai multa marfa , decat sa vinzi putin si scump.
De Craciun iti vand mai ieftin pentru ca altfel nu ai fi tentat sa cumperi, pentru ca tu sti ca in general produsul respectiv este mai scump cu x%.De asemenea vara cand vi si cumperi un produs de genul acesta accepti pretul pentru ca esti constient ca mai ieftin nu o sa il gasesti, cererea este mare , oferta este limitata.Ma refer strict la domeniul in care imi desfasor activitatea.Asa ca in loc sa te enervezi mai bine profiti de faptul ca imi scad vanzarile si sunt dispus sa vand mai ieftin.Mi se pare ilogic sa crezi ca obtin acelasi profit indiferent de pret.Insa atentie , subliniez ideea ca nu vreau sa jecmanesc clientul , ci imi doresc sa fie multumit.Prin asta se caracterizeaza o colaborare buna intre mine si clienti.
Bineintels datorita scaderii activitatii orice comanda in aceasta perioada este onorata in cel mai mic timp cu putinta , uneori chiar si in cadrul aceleasi zile.

This post has been edited by LemonDemon: 12 Dec 2006, 18:36

--------------------
None None N/A
+
bulan
post 13 Dec 2006, 00:20
Post #53

Membru autentic

Bine domnilor eu inteleg caci acei comercianti care ridica preturile sunt niste capitalisti verosi.Dar cei care coboara preturile cand au fost baieti buni cand vindeau cu pretul vechi sau acum cand ne-au facut reduceri???
Am incarcat tv color marca thomson din Paris la pretul de 400 euro bucata.Cand am ajuns la descarcare in Romania la depozitul central l-am intrebat pe gestionarul care primea marfa adusa de mine:am un tv lipsa cred ca am gresit la numaratoare cand am incarcat cat trebuie sa platesc pentru greseala mea 400 euro?Raspuns:te duci matale pana in centrul orasului nostru la magazinul retelei noastre de distributie si platesti 42000000LEI contravaloarea tv lipsa.Si sa zici mersi ca acu 5zile era acest model de tv la pretul de 49999999LEI.

--------------------
a b c
+
andu911
post 13 Dec 2006, 01:17
Post #54

Membru autentic

Pai da, ca in Romania inca mai sunt de-astia care fac jdemii de parai peste noapte si normal ca ei nu-si permit sa fie deranjati de detalii de-astea nesemnificative, cum ar fi pretul....

Mi s-a intamplat sa spun anumitor persoane preturi, de fapt sa atrag atentia ca un anumit lucru sau serviciu nu este chiar ieftin, sau este destul de scump... Raspunsul lor a fost : "Da ma nu-i problema" adica....nu te uiti la mine....ce dracu, la banii mei, nu-mi zice mie de preturi...
Bine, ca unii, chiar inghiteau in sec, cand imi dadeau asemenea replica, dar....cum sa spuna ei ca li se pare scump...

This post has been edited by andu911: 13 Dec 2006, 01:22

--------------------
- - -
+
SilviuB
post 13 Dec 2006, 07:43
Post #55

Membru de BUKOWINA

@ Ovidiums:
Te rog frumos sa ma scuzi ca imi permit sa te deranjez, dar arata-mi si mie unde am facut referire stricta la personale care ar putea participa la discutie. Cum a zis cineva mai sus , chiar am ajuns o natiune asa de sensibila ?

Discutia a fost deschisa cu caracter general si nu in ideea de a jigni intentionat pe cineva.

--------------------
VW POLO 2005 - 8XSYL
+
vijelie
post 13 Dec 2006, 08:06
Post #56

membru violet

QUOTE(SilviuB @ 13 Dec 2006, 07:43)
...
Discutia a fost deschisa cu caracter general si nu in ideea de a jigni intentionat pe cineva.
*

E, uite tocmai caracterul asta "general" al aprecierilor asupra celor din jur jigneste multa lume. Eu unul, desi sunt componenta a natiei "de tampiti" cum suna titlul TAU, nu ma simt jignit de ce spui fiindca nu cred ca am avut placerea sa ne cunoastem personal, deci...
Imi pare rau pt tine ca intalnesti (poate mai des ca mine) negustori pusi pe capatuiala cu orice pret, dar adu-ti aminte ce meserii aveau majoritatea acestor oameni acum 15-16 ani: nicio legatura cu comertul ala capitalist la care visam cand ne uitam la filmele americane. Erau ba ingineri, ba muncitori, ba dracu stie, maxim bisnitari.
E un topic care, alaturi de multe altele din pacate, poate fi inclus in categoria: "Sa batem campii".

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
SilviuB
post 13 Dec 2006, 08:16
Post #57

Membru de BUKOWINA

Mai batem si campii pe aici, dar fiecare isi scrie propria experienta si mai aflam si noi cate ceva.
Eu de exemplu am aflat de pe acest forum destule lucruri interesante. icon_mrgreen.gif

--------------------
VW POLO 2005 - 8XSYL
+
LemonDemon
post 13 Dec 2006, 08:17
Post #58

Membru autentic

Eu incerc sa va arat ca exista si comerciati , nu numai bisnitari.

--------------------
None None N/A
+
radian
post 13 Dec 2006, 08:36
Post #59

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Comerciantii romani sunt niste speculanti ordinari iar cei din vest nu pot dormi noaptea de grija clientilor lor... Va imbatati cu apa rece. Oriunde si oricand comerciantul doreste sa-si mareasca profitul, si nu scapa niciun prilej sa o faca.

Mai multi ani am exportat biciclete. Distribuitorul din HU cu care am lucrat, la pretul cu care cumpara bicicletele de la mine adauga 25% (TVAul in HU) dupa care inmultea cu 2. Apoi transforma euro in forinti la un curs de 1/260, cand cursul oficial era de sub 250 forinti la 1 euro. Si asta era pretul lui pentru vanzarea en-gross. Si inca un exemplu, am vandut biciclete in Franta. Comerciantul le cumpara de la noi cu cca. 310 euro (era modelul nostru de top la acea ora) si le vindea cu 1200 euro. Acelasi comerciant francez cumpara din RO masute de lemn in stil rustic cu cca. 150 euro bucata si le vindea in magazinele sale cu peste 650 de euro.

Intradevar este frustrant cand intri la un magazin si produsul pe care in urma cu una, doua saptamani il cumparai cu 1 RON acum costa 1,1 sau 1,15 RON, dar asta-i consecinta faptului ca pe piata romaneasca nici macar in domeniul comertului nu exista inca o concurenta suficient de mare. Si poate si mentalitatea cumparatorului roman care a descoperit hypermarketul abia de vreo 10 ani, si atunci cand merge la "tocat" bani, cumpara ca bezmeticul, totul la gramada.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
LemonDemon
post 13 Dec 2006, 08:45
Post #60

Membru autentic

Pana la urma eu zis sa ne organizam si sa ii omoram pe toti comerciantii astia..sa moara in chinuri !!! Jos cu burghezia!!!!

--------------------
None None N/A
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 10:02
Forum Renault