Ulei cutie viteze, merge mai greu "la rece"
![]() ![]() ![]() |
Ulei cutie viteze, merge mai greu "la rece"
wader |
![]()
|
||
![]() membru suspendat Group: Members Posts: 21 Joined: 18 November 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310L
1998
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Ce marca ai pus? Lasa tu uleiul recomandat T80, si pune ceva multigrad, cat mai de marca, in limita posibilitatilor.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
wader |
![]()
|
Pai MOBIL 1 cred ca e bun. Scrie pe cutie ceva de genul "80w90".
|
--------------------
Dacia
1310L
1998
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Si restul uleiului idn cutie ce marca era ? Daca nu e tot Mobil 1
![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
wader |
![]()
|
Pai habar n-am. Dar mai bine golesc tot si pun numai Mobil 1. Dar ma tem ca e cam gros 80W90. Exista ceva mai bun? nu conteaza cat costa.
|
--------------------
Dacia
1310L
1998
|
|
EUROPE_ |
![]()
|
![]() membru reactiv Group: Members Posts: 1.557 Joined: 2 March 06 From: Craiova ![]() |
Păi mai bine golești uleiul din cutie, și pui 80w90 cât mai de marcă, după cum zice și argon. S-ar putea ca tu în cutie să ai amestecătură de uleiuri, și de aici posibil problema de care spui.
|
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.6 16v Evo Life Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
GROS ??? Ce vorbesti ! Eu am Castrol EP 80W-90 si iarna e perfect ! Pune mai subtire daca vrei sa curga pe la toate simeringurile !
|
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
wader |
![]()
|
OK. Am lamurit problema. Va multumesc pentru ajutor.
|
--------------------
Dacia
1310L
1998
|
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
Si cutia mea tot asa merge (foarte greu pe frig). Ma chinui destul de mult pana bag in marchearriere dimineata (in conditiile in care "la cald" o bag foarte usor). Plus ca schimb foarte greu cand e foarte frig afara (tot vreo 2km, pana se incalzeste putin)
Chiar e posibil sa nu mai faca asa, ca toti prietenii mei dacioti patesc asa. @wader: cum ai rezolvat problema? Merci pt. raspunsuri. |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
wader |
![]()
|
Golit tot uleiul sau ce draq se numea ala vechi si completat cu ulei nou.
Mobil 1 80w90. Acu` merge bine la rece si super bine cand este incalzita ![]() |
--------------------
Dacia
1310L
1998
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Sa-ti fie invatatura de minte sa nu mai amesteci uleiurile
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
ageana |
![]()
|
O intrebare mai am: cum golesc tot uleiul din cutie?
Eu nu am vazut nici un buson prin partea de jos a cutiei, iar pe la ala pe unde se baga nu vad cum as putea sa o golesc. Chiar, nu exista ceva gen Motor Flush si pt. cutie, pt a o curata inainte de a baga noul ulei? Multumesc. |
--------------------
Ideal
Pro Rider
|
argon |
![]()
|
Nu-ti trebuie nici un flush pentru cutie, uleiul de acolo nu se arde ca cel din motor, si nu apar depuneri, singurul lucru ce poti sa-l faci e sa o scurgi cat mai bine..adica lasi la scurs 2-3 ore, si tot mai picura, nu ca in service, o lasa 10 minute si gata, ca mai raman 100-200 de grame din vechiul ulei.
buson este, in partea cea mai de jos a cutiei, uita-te mai atent. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
ageana |
![]()
|
Merci mult!
Pai tocmai d-aia ziceam sa folosesc ceva gen "Gearbox Flush" pentru a spala tot uleiul vechi, mai ales ca acum e frig si se scurge greu. Dar cel mai bine o las la scurs un timp mai lung. Nu stiu cum de nu am vazut busonul (desi m-am bagat pe sub masina de .... ori), probabil nici nu l-am cautat indeajuns. Merci mult inca o data. ![]() |
--------------------
Ideal
Pro Rider
|
dr_mKe |
![]()
|
Uleiul din cutie, la fel ca si cel din motor se schimba fierbinte. Daca vrei sa procedezi corect.
IN 10 minute se scurge tot ce e de scurs. Verifica pe buson daca exista pilitura sau nu. E magnetic tocmai pentru a o colecta. De unde 2-3 ore ![]() Intervalul de schimb e la 20.000 km la dacie 1310. |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
Vios39 |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 24 August 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(wader @ 30 Nov 2006, 20:46) Salve !! As dori va rog o explicatie si anume: -am completat uleiul in cutia de viteze (T80, cel recomandat de producator), circa 800 ml. Buuun. Problema este ca dimineata, cand plec, abia intra in treapta a II-a de viteze. Asta pana se incalzeste putin motorul si implicit C.V (dupa vreo 2km de mers). Nedumerirea mea este ca inainte de a pune ulei nu se manifesta asa. Sa schimb uleiul sau ce sa fac? ![]() Problema se pune dacã se întâmplã acesta și vara. |
--------------------
Dacia
3 VOL BERLINA 4 USI
1992 TLX
- B-46-MCR
|
|
DAN_DANIEL |
![]() ![]()
|
![]() STAGIAR Group: Members Posts: 167 Joined: 15 October 06 ![]() |
SI EU AM PROBLEMA CU A 2-A LA RECE CARE NU CUPLEAZA. AM PUS ULEI T90 ACUM 3 LUNI. SA FIE PROBLEMA CU CUTIA? FURCA DE A 2-A SAU ASA CEVA?
|
--------------------
DACIA
berlina
2000
|
|
andrei2005 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 96 Joined: 14 March 05 From: Cluj Napoca ![]() |
De cand am pus la cele 3 dacii ulei de cutie viteze ELF TRANSELF Tip B 80W90 (bidoane albastre)
nu am mai avut probleme cu marmelada din cutie pe timp rece. Poate cineva stie daca suporta si ulei pentru Solenza (75W80)? Ar merge si mai bine, pentru ca e mai fluid. Nu stiu daca siemeringurile planetare suporta (adica daca nu se va scurge tot pe la siemeringuri) |
--------------------
DACIA, RENAULT
LOGAN PREFERENCE, SOLENZA, CLIO, RENAULT TRAFIC
2004-2005
|
|
kasanova11141 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 9 October 06 ![]() |
ca tot veni vorba de T90.. stie cineva ce indici de vascozitate are acest ulei?
|
--------------------
dacia
1300
1974 berlina
- BR-O1-YZF
|
|
wader |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310L
1998
|
|
kasanova11141 |
![]()
|
oki.. multam fain
|
--------------------
dacia
1300
1974 berlina
- BR-O1-YZF
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
kasanova11141 |
![]()
|
eh.. asta vroiam sa aflu defapt.. m-am exprimat gresit
|
--------------------
dacia
1300
1974 berlina
- BR-O1-YZF
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th May 2025 - 20:32 |