Mi-au suspendat permisul, Lamuriri
![]() ![]() ![]() |
Mi-au suspendat permisul, Lamuriri
cj666 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 358 Joined: 29 July 05 From: Cluj ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Koleos
2009, Dinamique 175 cp VW Golf 7, 1.2 TSI
|
|||
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Nu e scris niciunde termenul asta, de PRIORITATE DE STINGA. Asta incercam sa ating. Scrie doar ca cele care circula in sens au prioritate fata de cele ce intra. Ca sensul de deplasare e cum spui, corect. Si de aici inventia unui nou termen pe care multi il aplica si pentru INTRARE, adica daca doi vin spre sens in acelasi timp, intra cel din stinga; ori, acolo e alta mincare.
Ca sa mai ating un punct, citi stiu ca semnalizarea in sens giratoriu se face permanent stinga pina la iesire, cind semnalizezi dreapta, cu exceptia celor care ies pe prima strada din el si care semnalizeaza dreapta? Citi aplica asta? Alt folclor: pe drumul principal nu semnalizezi schimbarea de directie daca continui deplasarea pe el. Ce te faci daca in intersectie ai romb si aditional care arata ca prioritarul e spre stinga? Nu semnalizezi daca mergi spre stinga? Creezi confuzie cu mersul inainte, caz in care cel din fata, vrind sa mearga inainte ar intra peste tine. Probabil ca in fata agentului ai avea dreptate, erai pe drum prioritar dar si el ar avea o circumstanta, n-ai semnalizat stinga. Iar daca circula atita folclor, asta nu denota necunoasterea codului? Asta nu arata necesitatea unui nou test scris? This post has been edited by diaconuliviu: 19 Jan 2007, 11:16 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
costin_bad |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 23 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Asta cam asa e. In timp multe se uita, legea le schimba...
|
--------------------
suzuki
sx4 glx
2009
|
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Bottom line: Exista ceva scos cu noul cod rutier care sa fim siguri ca nu se schimba peste 2-3 luni? Inclusiv legea inclusiv intrebarile alea 600..... stie cinevaCONCRET?
|
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
GunX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 254 Joined: 26 September 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
- B-40-XXX Never underestimate the power of human stupidity !
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Am fost oprit sap. trecuta de un echipaj al pol. rutiere pe DN1 (E60) la iesirea din Aiud inspre Bucuresti, pt. ca am depasit o dacie 1300 care mergea cu 30Km/h pe zona unei pante aflate in aliniament marcata coresp. cu linie continua si indicator de depasire interzisa, realizand in prealabil prostia pe care urma sa o fac. Depasirea am efectuat-o "din scurt" in conditii de siguranta si vizibilitate, fara sa-l stanjenesc pe conduc. daciei, pe contrasens necirculand nici o masina in acel moment.
Dupa o curba la stg. la baza pantei la aprox 800m (!), 2 ag. de politie rutiera din cadrul IJP Alba - DPR ma opresc, atat pe mine cat si pe conducatorul daciei ( am aflat ulterior, doar pt. confirmare - martor, in cazul in care nu recunosteam contraventia comisa ), bineinteles, pt. depasire pe linie continua, aducandu-mi la cunostinta urmatoarele: permis suspendat pe loc + 160ron amenda minima sau ceva de genul asta pe scurt: am recunoscut imediat fapta, nu am facut comentarii inutile, "am pecat capul in fata lor", pt. ca aveau dreptate si datorita acestui lucru am scapat doar cu o amenda ( doar puncte-amenda) 39ron conform unei chitante pe care este specificat faptul ca NU s-a intocmit proces vb. pentru "defectiuni far drept" Am platit amenda pe loc si chiar mi-a dat rest 1ron(!) In final mi-a spus: "Vreau sa cred ca este prima abatere de acst fel si ca orcine poate gresi o data, dar sper sa ramaneti cu ceva din experienta asta si pe viitor sa nu se mai repete" Pana in Bucuresti am facut in jur de 8ore si nu stiu daca am depasit 5 masini, bineinteles regulamentar. M-am linistit definitiv cu linia continua, respectiv depasirea interzisa si alte magarii majore de acest gen! Morala: exista si oameni rezonabili in randul ag. de politie rutiera, iar prin aceasta atitudine eu zic ca au "rezolvat" mult mai mult decat o suspendare de permis! Cinste acestui agent! Greseala a fost 100% a mea! |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Kojak, ai avut noroc, oricum si eu sunt de parere ca sunt si politisti la locul lor in Politia Rutiera... Ideea e ca si politistii sunt soferi, la urma urmei, si daca nu sunt umbriti de un anumit sentiment de superioritate, isi dau seama ca si ei probabil ar fi depasit dacia avand in acele conditii.
Dar oricum si atitudinea politicoasa a ta a fost de folos. Nu zic ca trebuie sa pleci capul tot timpul, dar cand te stii vinovat si ii iei cu faze gen "Sa vad legitimatia" sau altele, e putin imoral din partea ta... |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
C.C. |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 192 Joined: 10 April 05 ![]() |
eu cred ca s-au facut multe exagerari in discutia asta, pt.a se impune niste puncte de vedere.
uite, prostia asta cu suspendarea carnetului pe loc, pt.viteza. vorba cuiva, ce te faci daca esti la dracu-n praznic? situatii penibile de-a dreptul. apoi, intre noi fie vorba, oare cati ar mai lua testele de acum (daca le-am da TOTI)? ei bine, cred ca foarte putini. asta chiar inseamna ca nu stim sa conducem? hai sa fim seriosi, totusi! sunt oameni care conduc de zeci de ani fara evenimente deosebite, care acum pica pe rupte la examen, pt.ca nu cunosc ce sisteme de iluminare trebuie sa aiba un tractor rutier sau nu stiu ce moped ![]() sau cate puncte ti se dau pt.nu stiu ce incalcare. mi se pare absurd sa invat eu pe de rost ce sanctiuni mi se aplica daca incalc legea. eu trebuie sa stiu ca N-AM VOIE S-O INCALC. atat si nimic mai mult. sanctiunile sunt de domeniul altora- nu a soferilor. pai, ce naiba, astea-s lucrurile importante pt.un sofer? hai sa fim seriosi (din nou..). asa, hai sa invatam toate sanctiunile din codul penal, ca sa nu le incalcam, nu? ![]() si nu in ultimul rand, legea asta prea lasa soferul la mila si toanele politistilor. si tare am senzatia ca majoritatea lor nu sunt intelegatori ci din contra. iar unii sunt chiar prosti de-a binelea. uite si un link care mi se pare util: www.amenda.ro |
--------------------
Renault
Espace IV
2004
- abxxxx scopul NU scuza mijloacele!
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Daca la acumularea a 15 pc. de penalizare intr-un anumit interval de timp se suspenda permiusul pe o perioada de 30zile, la expirarea perioadei se recupereaza direct permisul sau se da acel test (examen de 15 intrebari)?
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Ce diferenta poate fi de la agent la agent. Unul te opreste, te mustra si te iarta cand gresesti si altul chiar cand nu gresesti tot te arde de nu te vezi cu maximum de pedeapsa.
|
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
"sunt oameni care conduc de zeci de ani fara evenimente deosebite, care acum pica pe rupte la examen, pt.ca nu cunosc ce sisteme de iluminare trebuie sa aiba un tractor rutier sau nu stiu ce moped"
Haha, ti-a cazut si tie testul ala ? |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
C.C. |
![]()
|
![]() si inainte erau intrebari ambigue, dar acum cica toate sunt aiurea. prin comparatie, am un prieten in sua care a dat examen cand a ajuns acolo. imi spunea ca a fost floare la ureche. erau aceleasi 30-40 de intrebari de fiecare data si dadeai cu un instructor (specializat pe asa ceva). erau intrebari despre CIRCULATIE si nu tampenii ca aici. plus ca, imi spunea el, el era obisnuit ca pe aici, sa semnalizeze la toate cele. cand colo, pe aia nu-i interesa prea mult asa ceva. ![]() in definitiv care-i scopul testelor? nu sa vada daca cunosti regulile? numai la noi tampitii astia cred ca scopul testelor e sa faci.. rebus, sau cam asa ceva, la cat sunt de alambicate, cu formulari care de care mai tampite. sa-mi fie cu iertare, dar nu cred ca suntem mai destepti decat americanii, desi ne dam mai destepti fata de toata lumea. cand, de fapt, suntem un popor de.. ![]() |
--------------------
Renault
Espace IV
2004
|
|
Wolfmark |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 642 Joined: 24 March 03 ![]() |
QUOTE(klaus @ 17 Dec 2006, 11:10) ...art. ala de suspendari scrie ca se suspenda carnetul pentru : a) depasirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea rosie a semaforului sau la trecerile la nivel cu calea ferata; Plus ca e depasire: Art. 45. - (1) Depasirea este manevra prin care un vehicul trece inaintea altui vehicul ori pe langa un obstacol, aflat pe acelasi sens de circulatie, prin schimbarea directiei de mers si iesirea de pe banda de circulatie sau din sirul de vehicule in care s-a aflat initial. Ori daca nu ai trecut in fata altui vehicul, ca toate o luau tot inainte dar tu ai facut stanga... Pana la urma e sau nu depasire iesirea pe linia de tramvai, trecerea pe langa o coloana de autovehicule oprite sau nu la semafor, insa in intersectie se face stanga? E corect sa se suspende carnetul pentru asa ceva (de suspendat e clar ca politistii fac asta)? Prin "trece inainte" se intelege faptul ca te pui in fata unui vehicul (stanga, treci pe langa el, dreapta), sau doar faptul ca treci pe langa el, pe alta banda sau pe linia de tramvai? |
--------------------
DACIA
Solenza Scala
2003
|
|
A l e x |
![]()
|
C.C. - Pai testul ala cu mopedul si tractoarele mi-a cazut mie cand am dat (si am picat) acum cateva saptamani....
Joia asta dau a doua oara, sa speram ca ma intorc sofer ! |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
QUOTE(C.C. @ 20 Jan 2007, 02:49) sunt oameni care conduc de zeci de ani fara evenimente deosebite, care acum pica pe rupte la examen, pt.ca nu cunosc ce sisteme de iluminare trebuie sa aiba un tractor rutier sau nu stiu ce moped ![]() Te-ai gandit ca pe oameni aia care conduc de zeci de ani ii eviti tu zilnic, iar daca ii claxonezi te injura. "Cum de ii inveti tu pe ei sa circule? Ei care au permis din 1907!" Multi dintre ei nu au accidente pentru ca ii evitam noi, nu pentru ca ar sti prea bine sa circule. Si-au luat permisul cand traficul era mult mai rarefiat, iar apoi varsta si-a spus cuvantul si nu s-au mai adaptat la noile cerinte ale traficului. Eu, personal, ma feresc de soferii trecuti de o anumita varsta. This post has been edited by Sony: 21 Jan 2007, 09:23 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
C.C. |
![]()
|
a, asta era doar de exemplu. ideea era ca intrebarile de la testele astea nu mi se par la obiect- ca sa zic asa.
ideea e ca dupa ce faci multi km, ai o experienta care conteaza la volan. de fapt, cred ca experienta conteaza cel mai mult la volan. iar faptul ca nu stii cate puncte de penalizare primesti pt.nu stiu ce prostie, nu mi se pare un motiv sa nu fi lasat sa conduci. si-apoi, la volan se aplica vorba aia cu munca ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Espace IV
2004
|
|
BoneHead |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 5 July 06 From: Satu Mare/Cluj ![]() |
salut. mi-au suspendat si mie permisul....90 de zile!!!
am mers seara cu niste prieteni intr-un club. a trebuit sa ma duc dupa cineva, asadar am mers cu masina, si cand am venit inapoi, am zis ca nu imi las masina acasa, ma tot duc cu ea(stau la aprox 1 km de club). asa, am baut ceva coktail, ma rog, cu gandul ca va conduce prietena, doar ca si ea si-a cumparat tot ceva coktail, deci iesea din calcul. cand a venit timpul sa mergem acasa, am zis ca oricum stau asa aproape, nu ma simteam ametit, nimik.....ma rog. m-a oprit politia, facut testul , amenda 355 ron, 175,5 in 48 de ore.....suspendat permisul 90 de zile. nu stiu daca am inteles eu bine, dar daca iau acel test cu 15 intrebari, pot face o cerere sa imi dea permisul dupa 30 de zile?nu costa nimik examinare, sau? PS: dupa ce mi-a suspendat permisul, cu dovada pe care scrie ,,din acest moment", a zis politistul ca nu e nici o problema, pot sa conduc eu, ca oricum deja ne-au oprit ei, si daca ma mai opreste, da el prin statie ca e ok!?!?!?!?am ramas masca. ma rog, a condus un prieten care nu bause nimik, iar masina lui a condu-o prietena lui....mentuionez ca politistul a fost super ok, de treaba, si eu am vorbit frumos, etc.... inca ceva:imi trimit instiintare acasa ca mi-au suspendat permisul??eu sunt student in cluj, si nu vreau sa afle ai mei de evniment?ce se poate face, sau care e procedura?mersi! This post has been edited by BoneHead: 21 Jan 2007, 16:48 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Megane Sedan, 1.5 dci 100cp
|
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(BoneHead @ 21 Jan 2007, 16:41) Foarte bine ti-a facut!!! Nu puteai sa faci rocada asta de la inceput? Sa zici merci ca ai scapat asa de "ieftin" ca daca Dne ferste dadeai peste un pieton pe trecere o luai si mai rau in freza(si nu neaparat ca erai tu warza ci pus si simplu bad luck) Poate o sa-ti fie invatare de minte..si tuturor care se urca bauti la volan! |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
|
BoneHead |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 5 July 06 From: Satu Mare/Cluj ![]() |
sa fie clar. nu obisnuiesc sa ma plib baut cu masina sau asa ceva!?pur si simplu nu am vrut sa imi las masina in fata clubului, sa nu i se intample ceva, si m-am decis sa o duc acasa, nesimtind vre un efect al alcoolului,la 800 de metri, pe aceeasi strada, nu m am dus sa ma plimb....da vad ca nimeni nu imi poate da un raspuns la intrebare!?
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Megane Sedan, 1.5 dci 100cp
|
|
Lexy |
![]()
|
Ei si ia spune tu, ti se pare ca ai luat o decizie inteleapta?
Nici eu nu beau..de fapt beau 1-2ori/an si atunci numai sampanie. Dar nu m-as urca nici picata cu ceara la volan. Chiar si dupa un paharel mic de sampanie...ca uite cand e dracu' negru ce patesti.Si fix atunci se intampla binenteles.... |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
|
GunX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 254 Joined: 26 September 05 From: Bucuresti ![]() |
E adevarat ca la examenul de restituire permis, numai o singura varianta este corecta, din toate variantele de raspuns, sau este doar un zvon?
Multumesc. P.S. N-a mai dat nimeni examenul intre timp in Buc, nu exista nimeni sa ne mai spuna cam cum sunt intrebarile, la ce perioada esti reprogramat daca nu obtii admis etc? |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
|
|
mauru007 |
![]()
|
![]() sir Group: Members Posts: 437 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Au anuntat acum la stiri ca se gandesc sa faca mai usor testul de legislatie pentru ca doar 15% din persoanele care au sustinut acest test au promovat. Sa vedem daca se tin de vorba
|
--------------------
Ford
Focus
2002/Ghia
- vl Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan |
|
A l e x |
![]()
|
BoneHead : Ce pot sa-ti spun, stiai ca-ti asumi un risc cand te-ai urcat baut la volan, ai avut ghinion, te-ai ars. Nu am sa comentez ca si eu am mai facut din astea, dar dupa cate am tras acum cu permisul suspendat (si inca mai trag), nu cred ca il mai risc asa usor...
Nu-ti vine nici o instiintare nimic, daca ai PV si ai tot, e ok. Perioada se poate micsora la 30 de zile daca dai testul, dar nu sunt sigur daca si la alcool, informeaza-te... Si nu costa nimic examinarea... Suna la politia din judetul tau, intreaba de examen daca trebuie inscriere sau programare, vezi orele si zilele in care se da, pune-te pe invatat (temeinic, as zice) si incearca sa promovezi testul cat mai repede, chiar daca nu ti se micsoreaza pedeapsa, pentru ca sa stii ca ai scapat. Uite eu am tot amanat, si am picat odata, acu m-a prins sesiunea si stau si astept ca prostul... Deci da-l cat mai repede sa-l stii luat. GunX : Da, e adevarat. mauru007 : Am auzit si eu... Dar tare ma tem ca nu prind aceasta "schimbare"... This post has been edited by A l e x: 24 Feb 2013, 11:50 |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
GunX |
![]()
|
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
|
|
A l e x |
![]()
|
Da, si scrie si pe foaia de test. Sincer, as prefera un test cu intrebari mai simple si cu mai multe raspunsuri sau nici unul.
Cand am dat pentru permis am luat 26 la sala si mi-au cazut si intrebari fara raspuns si altele... Si am luat din prima, fara probleme, si nici nu eram sofer. Acum, dupa 2 ani jumatate de permis si peste 50.000 km facuti, ma chinui ca un prost la rahatul asta de examen... This post has been edited by A l e x: 22 Jan 2007, 20:07 |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Au spus ca testele vor fii la obiect, nu cu intrebari idioate despre puncte si penalizari.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
A l e x |
![]()
|
Culmea e ca intrebarile despre puncte si penalizari cred ca le-am raspuns corect, alea despre tractoare si mopeduri mi-au dat putina bataie de cap.
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(A l e x @ 20 Jan 2007, 21:18) C.C. - Pai testul ala cu mopedul si tractoarele mi-a cazut mie cand am dat (si am picat) acum cateva saptamani.... Joia asta dau a doua oara, sa speram ca ma intorc sofer ! QUOTE(Sony @ 21 Jan 2007, 09:20) Te-ai gandit ca pe oameni aia care conduc de zeci de ani ii eviti tu zilnic, iar daca ii claxonezi te injura. "Cum de ii inveti tu pe ei sa circule? Ei care au permis din 1907!" Multi dintre ei nu au accidente pentru ca ii evitam noi, nu pentru ca ar sti prea bine sa circule. [...] 1. @ CC - Cu B ai dreptul sa conduci atit moped cit si TRACTOR, scrie explicit in noul cod. Pentru a conduce un moped ai nevoie doar de un curs de legislatie cu examen teoretic, ceea ce nu se aplica la un posesor de B, el are deja un examen. Daca tie nu ti se pare necesar a sti dotarea mopedului, altuia care vrea sa conduca si ARE dreptul, da. In plus, daca pe acel posesor de B l-ai trimite la un nou examen pentru moped ar iesi un oarece scandal ca cel sustinut de multi aici "de ce sa dau examen cind mi-au suspendat permisul" 2. Mai era una ce trimisese un sms la OTV cum ca ea nu se descurca cu noul cod dar conduce mai bine ca n-spe barbati. Parerea ei. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
A l e x |
![]()
|
Din punct de vedere personal faptul ca acum se sustine acest test pentru redobandirea permisului mi se pare extrem de nasol, dar din punct de vedere practic e bun ca macar baga frica-n soferi si cine trece odata prin asta nu va mai vrea sa treaca o a doua oara.
Deci desi partea subiectiva din mine uraste noul cod rutier si idiotenia asta de test, mica parte obiectiva tinde sa creada ca poate fi de folos. DAR, sa-l faci asa de greu si incurcat e o prostie. Nu e normal ca un asemenea test sa fie atat de greu. Daca intr-adevar il vor face uman (eu nu cer nimic exagerat, doar sa nu fie atat de greu) va fi mai bine. Eu unul vad mai utila cunoasterea contraventiilor si punctelor, macar sa stii cand incalci legea ce pedeapsa poti risca, etc... decat cum trebuie semnalizat tractorul rutier sau ce trebuie la un moped. Ei ar trebui sa aiba ceva separat... Dar am auzit ca asa vor face acum, le vor separa... |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu la testele alea nu inteleg de ce trebuie sa stiu cate puncte si ce sanctiune iau pentru o anumita contraventie. Aia trebuie sa stie politstii, nu eu.
Eu trebuie sa stiu care sunt faptele contraventionale pasibile de sanctiune, modul de conducere, dotarile pe care trebuie sa le aibe autovehiculul pentru care am categoria de carnet (ma intereseaza prea putin ca motociclistul trebuie sa poarte casca de ex.) etc, legate de categoria de carnet (de ce trebuie eu sa stiu ce trebuie sa aibe tractorul, sau caruta, sau ciobanu' cu oile pe autostrada? ca eu nu aplic sanctiunile) |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 03:57 |