DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

23 Pages « < 9 10 11 12 13 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Mi-au suspendat permisul, Lamuriri

diaconuliviu
post 14 Jun 2007, 08:56
Post #301

Membru autentic

Group: Members
From: Space, the final frontiere

Pai, cristina, in cazul asta ma pot trezi cu un PV acasa semnat de un "martor" ca am trecut pe rosu in localitatea X cind eu nici n-am calcat pe acolo. "Martorii" acum ceva vreme erau taximetristii pe care politaii ii aveau la mina.
Martorul politiei trebuie sa semneze de fata cu mine ca refuz primirea, semnarea, etc.
A, ca am trecut cu 100 si m-a filmat nenea cu radarul, e altceva, proba e acea poza.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adi_ar
post 14 Jun 2007, 09:03
Post #302

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Si nu este declaratie mincinoasa cand martorul semneaza la specificatia "Conducatorul auto refuza semnarea PV" dar nu a fost prezent huh.gif !?!
Atunci de unde a stiut el ca am refuzat?

LE
Pentru informare:

Attached File  OTA__2_12_07_2001.htm ( 49.39k ) Number of downloads: 61

This post has been edited by adi_ar: 14 Jun 2007, 09:15

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
xcristina
post 14 Jun 2007, 09:31
Post #303

Membru autentic

From: Ploiești/Tîrgu Mureș

Pai, ma, hai sa facem diferenta: daca refuz sau nu pot semna, martorul tre sa fie de fata, normal, sa vada ca am refuzat sau ca nu pot. Daca nu-s de fata, aia e.
liviu, da, te poti trezi acasa cu pv ca ai trecut pe rosu, semnat de martor ca ti s-a incheiat pv in lipsa, nu ca a vazut el ca ai trecut pe rosu. Am mai discutat undeva forta probanta a pv...
Declaratia mincinoasa nu exista in codul penal. Poate marturie mincinoasa, dar aia se refera la altceva. Sau fals in declaratii.

--------------------
Renault Clio III 1.2 2006 Dynamique
+
diaconuliviu
post 14 Jun 2007, 10:04
Post #304

Membru autentic

A, adica daca dau declaratie mincinoasa ca "am vazut pe x facind ceva", nu-s pasibil de pirnaie?

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
adi_ar
post 14 Jun 2007, 10:31
Post #305

Ai dreptate cristina, termenul corect este "fals in declaratii sub semnatura privata" biggrin.gif , este vreo diferenta?
Nu poate fi acuzat politistul de lipsa de obiectivitate si intocmurea cu rea-credinta a PV, daca se foloseste de declaratii false?
Vezi, aici este problema generala, ambiguitatile astea, nespecificate expres in lege, fac sa se comporte abuziv politistii iar "clientii" sa fie suspiciosi la toate manifestarile lor.
Nu demult, la TV local era prezentat un caz in care, dupa incheierea PV, soferul care nu recunostea fapta spunea: "Nu semnez, domnule!" ia politistul ii spune in replica: "Aaaa, nu semnati, atunci o sa aducem un martor, ramaneti aici!" si l-au tinut (era sofer profesionist cu o duba) cateva ore, retinandu-i documentele!
Adica in loc sa-i dea documentele, sa-l salute si sa-i trimita PV cu probe acasa l-au sicanat pentru a semna PV.
Eu i-as fi sanctionat pe politisti fara discutie iar daca nu puteau face dovada comiterii contraventiei i-as fi pus sa plateasca pagubele produse de intarziere!
... dar legea procedurile noastre nu admit ca proba filmul sau fotografia decat ... adica daca vrea muschii lor!

Cazul discutat aici este clar si l-ai lamurit, a gresit - asta este, trebuia sa stea pe loc, indiferent de claxon, probabil nu l-ar fi sanctionat nimeni, nu era "patruns in intersectie" sa-l sanctioneze pentru blocarea circulatiei!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
puiu82
post 14 Jun 2007, 10:43
Post #306

MOTANU'RAPIDIST!

From: bucuresti,giulesti

Am gresit,ok.
Dar daca in instanta spun adevarul,n-am nici o sansa,asa spune Cristina.
Daca mint in instanta si aduc un martor care ma sustine,imi iau permisul inapoi,corect?
Avand in vedere ca 'garcea'a fost un mare b.....iu,ce ar trebui sa fac?
@Adi_ar,nu am patruns in intersectie si nu am blocat circulatia.
VOI,ce ati face?

This post has been edited by puiu82: 14 Jun 2007, 11:08

--------------------
Toyota Auris 2011 - B-999-CGS
Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad.
+
xcristina
post 14 Jun 2007, 11:18
Post #307

Membru autentic

OFF: adi, de ale cui declaratii false se foloseste? Am impresia ca se produc o multime de confuzii referitoare la martorul ala amarat.
Referitor la declaratia aia mincinoasa, liviu, ce sa zic, depinde cum ai dat declaratia aia, in pv, cum discutam noi, in instanta, unde? Explica o situatie pana la capat si dupa aia vedem cum o incadram.
ON: puiu, ai gresit, platesti. Daca tu vrei sa aduci martori mincinosi in instanta, n-ai decat, sari din ilegalitate in ilegalitate si nu-ti asuma raspunderea. Apoi plange-te de copiii de bastani care scapa nepedepsiti, exact asta incerci si tu sa faci.
Daca te duci si esti sincer, n-am zis ca n-ai nicio sansa, depinde de judecator, cat de omenos e. Asta am zis. Insista totusi pe ideea ca n-ai patruns in intersectie si nu ai blocat circulatia. Bafta!

This post has been edited by xcristina: 14 Jun 2007, 11:21

--------------------
+
adi_ar
post 14 Jun 2007, 11:40
Post #308

Liviu si cu mine ne referim la aceeasi declaratie falsa, a celui care semneaza in calitate de martor-asistent (amarat, daca vrei tu biggrin.gif ), mentiunea politistului "Conducatorul auto refuza semnarea PV", in absenta conducatorului auto!
Daca, fie si formalitatea aceea, este indeplinita in conditia unei declaratii false (odata ce nu a fost prezent la discutie), cata credibilitate mai are buna-credinta a politistului?
Despre asta era vorba si sper sa nu produca confuzii referirea la acest martor (amarat)!
Te-am necajit destul astazi! smile.gif

Eu nu vreau sa dau sfaturi intr-o asemenea situatie dar ma gandesc oare cum ar reactiona judecatorul daca pledoaria ar fi "Am depasit semaforul pe culoarea rosie dar eram claxonat de cel din spate si mi s-a parut ca devine agresiv, a deschis portiera spunand ceva, n-am auzit ce dar probabil injura si apoi a cautat ceva in masina si ... pentru a evita un conflict ..."
Ce zici? Altfel nu prea vad ce martor, chiar mincinos, ar putea sa aduca sa-l sustina! Este adevarat ca eu nu prea am neuroni cu inclinatii spre infractionalitate biggrin.gif !

This post has been edited by adi_ar: 14 Jun 2007, 11:42

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
diaconuliviu
post 14 Jun 2007, 11:42
Post #309

Membru autentic

N-am speta, Cristina, pentru ca NU AM DAT si NU VOI DA declaratie din aia mincinoasa; puneam problema generic. Ca sa reiau: o declaratie mincinoasa (neprevazuta in cod penal, cum spui) nu va atrage condamnarea cu inchisoare? Teoretic, daca fapta nu e in CP, nu e de natura penala.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
galileo
post 14 Jun 2007, 12:30
Post #310

OZN Type-S

From: Bucuresti

Puiu, ti-am zis si in PM. Spune-i judecatorului adevarul.... tu vroiai sa faci dreapta, si ai iesit un pic mai mult sa te asiguri, ca nu vedeai bine. Drept urmare, e aberant un PV de trecut pe rosu, cand tu de fapt aveai verde intermitent. Politistul a fost rau intentionat, nici nu a stat sa te asculte, si nici nu te-a lasat sa faci obiectii la PV. Si daca nu ai numere de Bucuresti... nu cumva te-a oprit chiar din rea vointa? wink.gif

This post has been edited by galileo: 14 Jun 2007, 12:31

--------------------
Ex Renault Clio bicorp 2004 1.2i 16V
Honda Civic Type-S (cu toate "S"-urile rosii)
+
nh1980ro
post 14 Jun 2007, 14:34
Post #311

Membru

From: Togo-Togo.

Nu stiu exact cum e marcat drumul, dar in cazul in care marcajele de pe sosea nu sunt trasate poti sa te legi si de asta. (administratorul drumului este obligat sa pastreze in bune conditii marcajele).

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
xcristina
post 15 Jun 2007, 09:53
Post #312

Membru autentic

Am zis ca e amarat martorul pentru ca nu are chiar atat de multa importanta.
adi: "Si nu este declaratie mincinoasa cand martorul semneaza la specificatia "Conducatorul auto refuza semnarea PV" dar nu a fost prezent !?!
Atunci de unde a stiut el ca am refuzat?" Oricum, nu inteleg de ce s-ar complica politaiul sa scrie in pv ca ai refuzat sa semnezi cand de fapt ti l-a incheiat in lipsa, cand poate foarte bine sa scrie chiar asta, ca nu erai de fata si gata. Nu mai semneaza nimeni mincinos. Ma cam indoiesc de faptul ca astfel de chestii se ivesc in practica.
Iar soferul care a refuzat sa semneze ca nu recunostea fapta a facut-o pe barba lui, am zis si-o repet, niciun judecator nu considera ca semnarea pv e echivalenta cu recunosterea faptei, e si logic si nici nu inteleg de unde anume din pv rezulta asta.
Cu marcajele, uite ce am gasit: ART. 107 din HG 1391/2006 - regulamentul de aplicare a codului rutier
(1) La intersecțiile prevăzute cu indicatoare și/sau cu marcaje pentru semnalizarea direcției de mers, conducătorii de vehicule trebuie să se încadreze pe benzile corespunzătoare direcției de mers voite cu cel puțin 50 m înainte de intersecție și sunt obligați să respecte semnificația indicatoarelor și marcajelor.
(2) La intersecțiile fără marcaje de delimitare a benzilor, conducătorii vehiculelor ocupă în mers, cu cel puțin 50 m înainte de intersecție, următoarele poziții:
- rândul de lângă bordură sau acostament, cei care vor să schimbe direcția de mers spre dreapta;
- rândul de lângă axa drumului sau de lângă marcajul de separare a sensurilor, cei care vor să schimbe direcția de mers spre stânga. Când circulația se desfășoară pe drumuri cu sens unic, conducătorii de vehicule care intenționează să vireze la stânga sunt obligați să ocupe rândul de lângă bordura sau acostamentul din partea stângă;
- oricare dintre rânduri, cei care vor să meargă înainte.
Acuma, zi care e situatia noastra... aveai marcaj sau nu? Desi semaforul ala de verde intermitent dreapta imi cam spune ca da...

This post has been edited by xcristina: 15 Jun 2007, 09:55

--------------------
+
flex_traian
post 15 Jun 2007, 14:24
Post #313

Membru incepator

Salut!
Am si eu o intrebare pt voi ca am vazut ca va pricepeti la legislatie. Se poate circula in europa cu dovada valabila 30 eliberata de politie. Anul trecut in noiembrie am fost implicat intr-un accident care este inca in cercetare, de atunci merg cu dovada m-am interesat si nu sunt sanse sa se solutioneze dosarul prea curand.
Multumesc!

--------------------
Dacia Logan Preference 1.4MPI, an-2005
+
Kojak
post 15 Jun 2007, 18:44
Post #314

Membru autentic

NU, din cate stiu eu, dovada de circulatie provizorie este valabila doar pe teritoriul Romaniei. sad.gif

--------------------
Dacia Logan 2006
+
adi_ar
post 15 Jun 2007, 20:41
Post #315

@flex_traian,15 Jun 2007, 14:24

biggrin.gif De circulat poti tu sa circuli daca nu te prind!
Serios vorbind NU, nu poti circula, deoarece conducerea autoturismelor pe drumurile publice, in orice tara, se face in baza unor documente emise sau recunoscute de autoritatile din tara respectiva.
Permisul de conducere romanesc este recunoscut de catre majoritatatea tarilor lumii dar o adeverinta de circulatie provizorie nu face parte din categoria documentelor recunoscute international.
Este posibil si uneori obligatoriu sa obtii un permis de conducere in tara de rezidenta, indiferent daca ai sau nu ai permis de conducere emis in alta tara, dar asta-i alta poveste.

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
nh1980ro
post 15 Jun 2007, 22:56
Post #316

Membru

From: Togo-Togo.

@xcristina Eu ma refeream la marcajul transversal. De obicei inaintea trecerilor de pietoni exista o dunga transversala pe care nu ai voie sa o depasesti cat astepti la semafor.

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
ady85btz
post 15 Jun 2007, 23:25
Post #317

Membru onorific

pe autorizatie scrie clar ca e valabila 30 zile DOAR pe teritoriul RO.
off: xcristina lucrezi cumva la politie? ca vad ca le ai cu legislatia icon_mrgreen.gif

--------------------
Kia Cee'd ~the BEST~ 1.4T 16V
"The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi
Ex- Dacia 1310 Sport
+
DigitalScribe
post 17 Jun 2007, 23:45
Post #318

Scribul Digital

From: Iasi

Dupa 6 luni si jumatate de la eveniment am ramas cu hotararea definitiva si irevocabila prin care mi-am luat inapoi carnetul... of... sper sa nu mai am de a face cu capuri de creta disperate dupa promovari sau de alte feluri neplacute.

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe D-Max 2022 - n/a
+
xcristina
post 18 Jun 2007, 09:01
Post #319

Membru autentic

Nu lucrez la politie, dac-as fi lucrat NU le aveam cu legislatia... 04.gif Glumesc, sa vezi acu ce-o sa ma mai opreasca politaii forumisti, dac-or exista...
L.E. nh1980ro: Mda, scuze, nu mi-am dat seama ca de marcajul transversal vorbeai... Oricum, mi se pare ca problema era pusa in genul: am trecut de trecerea de pietoni.

This post has been edited by xcristina: 18 Jun 2007, 09:56

--------------------
+
puiu82
post 9 Jul 2007, 22:47
Post #320

MOTANU'RAPIDIST!

Am avut dovada 15 zile,a expirat,si am pierdut-o.
Vorbind azi cu diversi cunoscuti ,am inteles ca fara dovada nu imi pot lua permisul de la politie,e adevarat?
Daca da,exista o modaliate[amenda,cu P.V.] ?
Daca a expirat,la ce o mai pot folosi eu?
Multumesc anticipat!

--------------------
Ex-clima verde jad.
+
disaster
post 12 Jul 2007, 13:23
Post #321

Membru cu detector de radar

From: UE - Bucharest

Mai mie mi-au oprit dovada cand am luat permisu de la ei, deci mai bine intereseaza-te direct la sursa ce si cum wink.gif

--------------------
Renault Latitude 2011
Life sucks. Enjoy
Viteza nu ucide, oprirea brusca da.
+
A l e x
post 14 Jul 2007, 08:51
Post #322

Showing the fangs of rage

puiu82 : Daca ai pierdut dovada, din cate stiu eu te duci la notariat si faci o declaratie ca ai pierdut-o si cred ca e ok. Apoi sa-ti iei permisul te duci cu ea si cu P.V. si nu vad sa fie probleme.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
puiu82
post 14 Jul 2007, 17:38
Post #323

MOTANU'RAPIDIST!

Multumesc,Alex.

--------------------
Ex-clima verde jad.
+
smokker
post 4 Aug 2007, 20:05
Post #324

Membru incepator

Stimati forumisti, am si eu o intrebare pentru cei cu experienta in domeniul legislatiei. Pentru ca tema topicului este exact problema mea am decis sa postez aici.

Pe 25.07.2007, in timp ce ma intorceam la Iasi de la Bucuresti, in localitatea Roman, judetul Neamt am fost surprins de un echipaj de natarai (dotati cu o camera video) neacordand prioritate unui pieton. Sa intamplat in felul urmator: eram incadrat pe banda de langa axul drumului semnalizand stanga si asteptand culoare verde a semaforului, in momentul in care se facu verde am virat stanga si m-am incadrat iarasi pe banda din stanga, mi-am continuat drumul vre-o 20 de metri cand dintro masina cambuzata prin boscheti imi sare in fata un cap de creta. Dupa cateva fraze de introducere "stimabilul" ma intreaba "Voi la iasi nu stiti sa acordati prioritate pietonilor angajati in traversare pe trecere?" eu nu intelegeam la ce se referara nu-mi aduceam aminte sa fi vazut nici un pieton pe trecere, la care acesta imi arata inregistrarea. Ce vad pe inregistrare: un moshulic cu o bicicleta ce o tinea de ghidon coborase rota din fata a bicicletei pe carosabil (pe trecere) si statea cu un picior pe bordura si cu unul pe carosabil uitandu-se pe dealuri. Mentionez ca drumul avea 2 benzi pe pe sens, banda de langa bordura insa fiind cat 2 benzi, din acest motiv cred ca nici nu-l bagasem de seama.
Stiu ca vor sari multi sa spuna "trebuia sa respecti legea" insa recunoasteti si voi de cate ori nu ati trecut nestingeriti pe a doua sau a treia banda cand pietonul abia coborase de pe trotuar, mai ales in conditii de trafic prin oras unde vitezele nu depasesc 30 la ora(in cazul meu mult mai mica caci abia ma pusesem in miscare)

M-am indepartat putin de la intrebarea mea, insa am vrut sa povestesc totul cum avu loc.

Ok, am vazut inregistrarea, mi-am recunoscut fapta(asta este lege-i lege), am platit amenda pe loc(78 RON) pentru ca nu aveam timp zilele urmatoare sa o platesc si s-ar fi dublat, mi-au retinut permisul pe 30 de zile, mi-au dat o adeverinta de 15 zile si am plecat mai departe. Acasa insa cand am ajuns am constatat numeroase greseli in procesul verbal. Adresa imi era scrisa total gresit(alt bolc, alta scara, si la judet trecut neamt in loc de iasi), plus nenumarate greseli ortografice radmasa.gif . Intrbarea mea este pot contest PV-ul si sa-mi recuperez carnetul, daca nu si banii, avand in vedere ca am semnat pv-ul si am recunoscut fapta, si daca da cat este de complicat. Trec printr-o perioada foarte dificila si mi-ar fi de mare ajutor sa pot conduce in timpul acesta.

Imi cer iertare pt textul lung si incurcat si va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

P.S. am carnet de 3 ani jumate si peste 300.000 de kilometri parcursi prin toata tara si prin starinatate si nu am primit nici macar o amenda de parcare neregulamentara pana acum

--------------------
DACIA 1310
+
A l e x
post 4 Aug 2007, 21:30
Post #325

Showing the fangs of rage

smokker : Nu sunt expert in legislatie, dar legea nu spune ca se suspenda permisul daca nu acorzi prioritate pietonului angajat in traversare PE PARTEA TA DE DRUM ?

Adica, daca tu erai pe banda dinspre ax si el pusese un picior, teoretic n-ar trebui sa fie nimic...

Cat despre contestatie, nu stiu daca te va ajuta mult. Poti incerca dar, pentru 30 de zile eu zic sa stai linistit, ca te lungesti cu procesul si tot nu scoti nimic. Am un amic care a patit la fel, i-au gresit numele pe P.V. si l-a contestat. Avea si un prieten avocat si dupa o luna sau doua a renuntat la proces deci nu cred sa ai mari sanse, dar totusi consulta pe cineva mai in domeniu...

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
C a t a l i n
post 4 Aug 2007, 21:35
Post #326

Dacă drumul are minim 2 benzi pe sens, ești obligat să acorzi prioritate doar pietonilor aflați în traversare pe sensul tău. Înțeleg că moșul era pe sensul lui, adică traversa dinspre dreapta, deci trebuia să oprească.

This post has been edited by Catalin Marinarul: 4 Aug 2007, 21:36

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
smokker
post 7 Aug 2007, 09:10
Post #327

Membru incepator

multumesc pentru raspunsuri, intradevar am sa o las balta cu contestatia, ma gandesc si eu ca o sa ma lungesc mai mult cu procesul.

P.S. Mosul era pe sensul meu de mers

--------------------
DACIA 1310
+
Braveheart
post 7 Aug 2007, 11:20
Post #328

Membru autentic

From: BT

pt alinarea ta smokker iti spun ca Romanul e un oras mic, abia daca ai loc sa intorci loganul smile.gif dar pe strada principala (ca e numai una) circula 4-5 masini de politie (logan bineinteles) in juma de ora..asa ca baietii erau flamanzi, te-au vazut cu numar de... si te-au facut rapid ca deh, tre sa munce si gura lor o paine. si eu am patit-o duminica de la un nea Sapcalie, in alta parte, si m-am resemnat, o luna pieton, chiar nu cred ca are rost sa o intind cu contestatii si alte alea. Bafta !

--------------------
Dacia Logan 1,6 MPI 2006 Laureat
The answer my friend is blowing in the wind
+
Sorinux
post 26 Aug 2007, 23:44
Post #329

Membru

Am ingrosat si eu randurile pietonilor posesori de autoturism proprietate personala tinute in garaj din motive de stupiditate ale agentilor politiei rutiere romane.

Pe scurt s-a intamplat asa: In Cluj, in fata la Central, drum cu doua benzi, un Logan care vroia sa parcheze si mergea cu vreo 20 la ora, eu veneam pe banda de langa axul drumului cu 5x la ora. La un moment dat conducatorul Loganului schimba brusc banda (bara mea din fata era la vreo 20 centimetri de bara lui din spate) pentru ca pe banda lui era o masina oprita, fara a semnaliza intentia si fara a se asigura. Cum deja prevazusem situatia asta, nevrand sa franez violent (masina noua, coloana in spate) si observand contrasensul liber, mi s-a parut mai normal sa trag de volan depasind axul drumului cu cativa centrimetri (el nu intra tot pe banda mea) si sa-l depasesc pe d*toc. La doua secunde puteam sa admir in laterale Loganul alb de politie cu toate mijloacele de intimidare pornite (nino nino, faruri aprinse, agenti care imi faceau semn din masina sa trag pe dreapta). Am incercat sa-i explic domnului agent Capsuna care a fost treaba dar el o tinea pe a lui ca trebuia sa pastrez distanta regulamentara (imi statea pe limba sa-i zic "Mah dobitocule, exact asta am si facut. Am pastrat distanta regulamentara LATERAL, ca eram aproape paralel cu el cand s-a intamplat treaba"). In fine, distractia m-a costat 78 lei si 30 de zile de mers cu mijloacele de transport in comun (sau pe jos/taxi dupa caz).

Acum eu nu contest ca din punct de vedere legal am facut-o de oaie (motiv pt care nici nu am facut contestatie) dar mi s-a parut ca omul a facut exces maxim de zel. In fine, asta este, putin sport nu strica nimanui. Intrebarea mea este: se mai da examen de redobandire a permisului de conducere? Nu ca as avea ceva impotriva examenelor dar am auzit ca prevederea respectiva s-a scos.

--------------------
Renault Clio 3 Exception
Clio 3 Exception 1.5 dci 105CP @ DimSport, noir nocturne, iunie 2007
+
argon
post 27 Aug 2007, 07:12
Post #330

Mesaj semiautomat

nu se mai da.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
23 Pages « < 9 10 11 12 13 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th May 2025 - 19:53
Forum Renault