Mi-au suspendat permisul, Lamuriri
![]() ![]() ![]() |
Mi-au suspendat permisul, Lamuriri
Sorinux |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 31 August 06 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio 3
Exception Clio 3 Exception 1.5 dci 105CP @ DimSport, noir nocturne, iunie 2007
|
|||
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Sorinux : Esti sigur ca e cum ai povestit tu, si nu cumva ai facut o super depasire doar ca sa nu franezi ? Adica daca intr-adevar tu ai evitat accidentul si ai facut acea manevra, e cam prost politistul, dar daca tu mergeai destul de tare si cand l-ai vazut l-ai depasit sa nu te complici, cam au dreptate...
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Sorinux |
![]()
|
Pai daca o luam asa, nu
![]() Nu am facut o super depasire, dar am prevazut situatia respectiva (masina pe care a ferit-o omul cu Loganul era chiar parcata pe banda - deci nu era nimeni in ea) si soferul Loganului mergea prea incet => vroia sa parcheze, se apropia de cealalta masina (care ii statea in fata) si am vazut ca toata parcarea era ocupata pana acolo => era clar ca o sa schimbe banda la un moment dat. Ce nu eram sigur era daca o sa o faca in fata sau in spatele meu. Condusul preventiv mi-ar fi spus sa incetinesc, totusi am continuat sa ma deplasez cu aceeasi viteza, tocmai in ideea ca as fi putut sa trec repede de el calcand un pic pe contrasens daca s-ar fi decis ca asiguratul e un sport nesanatos. Cum am zis, din punct de vedere legal imi merit soarta, totusi cu un avertisment ceva sau o amenda pentru alt motiv as fi inteles mult mai mult din intamplarea respectiva (am gresit, mi s-a dat a doua sansa, multumesc si nu mai fac ![]() Educarea (ca e rutiera sau altceva) nu se face numai prin pedepse ci si prin exemple si 'recompense' si sunt convins ca multi dintre noi ar intelege mai mult din asa ceva. Si asta o stiu din proprie experienta pt ca pe vremea SuperNovei (dar tot dupa noul cod rutier) am fost oprit pentru o depasire ca la carte pe linie continua (stiau baietii de ce stau acolo ![]() ![]() ![]() Desi trebuie sa recunosc, dupa cate vezi pe la televizor (si chiar azi am vazut live un accident destul de nasol in Cluj) parca e mult mai putin stresant sa mergi pe jos. Si ai timp sa te gandesti si cum ar fi daca.... si parca nu-ti mai vine sa te urci la volan ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Clio 3
|
|
shteffanivlad |
![]()
|
![]() Membru cu ESP/ASR Group: Members Posts: 691 Joined: 2 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu ce sa mai zic?! Am ramas o luna pieton pentru ca am depasit o caruta pe lnie continua. Militianu a zis ca legea e lege, si ca nu aveam voie sub nici o forma sa depasesc caruta respectiva.... Acum, eu sunt de acord cu el, daca nu vezi, nu depasesti, nu? Dar eu am vazut cel putin 1km de drum drept in fata mea, treceri de pietoni lipsa etc.... Si cand l-am intrebat care e logica pentru care e depasirea interzisa acolo, mi-a zis ca nici nu il intereseaza, ca daca e semn, e semn si gata.
|
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi
Ianuarie 2008 / LMSE
- B-81-LXV iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon |
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Nu putem condamna politistii pentru ca nu sunt "intelegatori". Daca legea se aplica, au dreptate. Ca ar putea fi mai indulgenti, sigur, dar cat timp nu fac abuz, iti vorbesc frumos, aplica legea si tu te stii vinovat, n-ai ce comenta.
Nu uitati ca eu am deschis acest topic, deci am fost si eu in situatia voastra. La mine a fost ceva mai concret, sa zicem, dar si in zona aia fac multi, des, ce fac eu ca e imposibila intersectia. Si la mine era loc doar de un avertisment sau amenda pentru altceva.. Dar cat timp a avut dreptate, n-am avut ce comenta. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu, care am depasit tramvaiul pe sina cealalta si domnul politist m-a iertat ce sa mai zic! Sa-i traiasca familia omului!
La faza asta, ii dau dreptate lui Alex: Daca am comis-o nu protestez, sunt cooperant si incerc timid-nu agresiv- sa mai reduc dezastrul. |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
@Steffanivlad:
M-ai facut curios! Transonul cu linie continua era cumva o intersectie sau un (sub) pod? Parca nu-mi vine sa cred ca politistul respectiv suspenda permisele celor care nu faceau "pasul piticului" in spatele unei carute pe un tronson de 6 Km de linie continua. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Asta cu depasirea carutei e chiar o tampenie. De curiozitate, era drum national (unde carutele nu au voie)? Ai depasit linia continua sau ai incaput pana in ea? Oricum ar fi, eu as depune contestatie si plangere impotriva politistului, pe motiv ca n-are creier.
|
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
shteffanivlad |
![]()
|
![]() Membru cu ESP/ASR Group: Members Posts: 691 Joined: 2 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Drumul este DN7A, nu era nici intersectie, nici sub pod, nici pe pod, nici pe langa nici nicicum. Drum DREPT. Este o portiune de 2km unde ai depasirea interzisa. Si da, depasirea am facut-o prin calcarea liniei continue (imaginare ca acolo nu se mai vede de multa vreme dunga).
Contestatie nu am depus, pentru ca nenea militianu smecher fiind mi-a scris ca am efectuat manevra de depasire, nu ca am depasit caruta, tren, avion sau ce am depasit eu. Asa ca faptul e consumat acum. |
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi
Ianuarie 2008 / LMSE
- B-81-LXV iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon |
|
ramm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 13 July 06 ![]() |
Ce contestatie faceam in locul tau...
|
--------------------
Honda
Civic
2007 Honda Del Sol Vti
|
|
A l e x |
![]()
|
De asta e cretin noul cod rutier. Esti la mana politistilor cu tot felul de chestii discutabile.. prioritate, treceri de pieton, culoare la semafor, depasiri pe linie continua, etc... Acum poti ramane oricand fara permis...
Muult mai misto era inainte.. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
am si eu o inttrebare ... e cam offtopic...
cum aflu cate puncte am acumulat pana acuma? |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
A l e x |
![]()
|
Pai, nu stii dupa amenzi ?
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
pai....ideea e ca punctele expira dupa 6 luni si sincer nu mai stiu cand le-am luat exact...
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Te poti duce personal cu buletinul la militie si-ti spun aia ce puncte ai si la ce data le-ai luat.
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
Braveheart |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 285 Joined: 12 May 07 From: BT ![]() |
Sunt in belea baieti..poate ma ajutati si voi cu o parere pertinenta..sau o caterinca.. ![]() Se da asa: - in data de 05. 08.2007 imi salta nea Sapcalie militianul permisul pt 30 de zile , amenda si 4 pct penalizare pt. depasirea a 2 a masini in dreptul unei treceri de pietoni. trecerea era semnalizata printr-un panou intr-un copac bine infrunzit ca nici dracu nu-l vedea.. ideea e ca era locul perfect de facut norma la amenzi. Se intampla intr-o localitate in apropiere de Oradea. nu am avut ce comenta, am semnat PV-ul, a 2 a zi am platit amenda si gata. am circulat cu dovada 15 zile, deci suspendarea a intrat in vigoare din data de 20 aug pana ieri. Pana aici nimic anormal, cel putin asa speram si eu. Chestia e ca eu sunt din BT dar am flotant pe Oradea pt ca aici locuiesc de cativa ani.In procesul verbal agentul constatator mi-a trecut adresa din Bt, moment in care eu i-am spus ca nu semnez PV-ul daca imi trimit carnetul la BT pt ca eu locuiesc in Oradea si nu am sa fac 500 km de ochi frumosi numai ca sa imi iau carnetul din Bt. Faza la care agentul imi da toate asigurarile ca dupa suspendare pot sa imi iau carnetul de la politia RUTIERA DIN ORADEA, ba chiar a si trecut in PV faptul ca am flotant pe Oradea. Atunci am semnat. Toate bune si frumoase, numai ca astazi cand ma duc la POLITIA RUTIERA Oradea sa imi ridic permisul mi se comunica urmatoarele: -avand buletin de BT, la politia din oradea carnetul meu sta 20 de zile, dupa care daca nu e depusa nici o contestatie carnetul pleaca la adresa din buletin..adica in BT !! La care ii intreb pe baieti de ce dracu agentul ala de 2 lei mi-a promis ca voi gasi carnetul in Oradea, moment la care ei au ridicat din umeri..deci am luat teapa !! ![]() Bun, daca legea e asa, atunci ratatul ala de agent trebuia sa imi zica"nene, dupa 20 de zile carnetul pleaca la Bt !" asta e legea , ma supun ! Imi faceam si eu planurile, faceam poate o imputernicire sa il ridice careva in numele meu, etc.. Acum nu stiu ce e de facut, nu stiu ce sa mai cred, trebuie acum sa fac 500 de km sa imi iau carnetul..cel putin asa zic aia de la pol rutiera. Nu vreau sa fac imputernicire pt ca oricum in 2 sapt ajung in BT Intrebari: -in astea 2 sapt pana ajung in bt sa imi ridic permisul, daca ma opreste un militian sau sunt implicat intr-un accident doamne feri, poate sa ma amendeze pt ca nu am permisul la mine ?? eu cred ca nu.. 2. Nu am nici o dovada ca permisul ar fi intradevar la Bt.. as cere de la politia rutiera Oradea o dovada in scris, din care sa rezulte ca nu au carnetul meu..ca e la bt..Se poate face treaba asta..si daca da, in baza carui articol de lege..?Nu de alta dar merg in Bt si ma trezesc ca aia ma trimit inapoi sa iau carnetul din oradea.. 3. Nea sapcalie cand mi-a rid permisul a zis ca e numai suspendat 30 de zile si ca il iau inapoi fara examen..dar de unde stiu eu ca nu e luat pt mai mult timp sau tre sa dau exam din nou..ca nu zice in pv pe ce perioada e suspendat permisul..? scire ceva artiCoL de lege dar e notat indescifrabil, nu se intelege nimic.. parca e 120 lit c H.g. 139/2006..sanctionata de art..indescifrabil.. E drept ca in dovada de circulatie se precizeaza faptul ca e valabile 15 zile.. Va rog un sfat, o indrumare, un articol de lege ceva..ca sunt in galeata rau.. ![]() ![]() This post has been edited by Braveheart: 20 Sep 2007, 17:31 |
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
2006 Laureat The answer my friend is blowing in the wind
|
|
A l e x |
![]()
|
Braveheart : Aici greseala este a ta pentru ca nu te-ai interesat tu personal unde iti vine permisul si cand. Unii politisti nici legea nu o stiu bine si tu vrei sa-ti spuna detalii din astea ? Sa fim seriosi, ii supra-estimezi.
Si eu am patit ceva asemanator, doar ca am patit-o cu certificatul, nu cu permisul, si apoi din cauza complicatiilor am mers cu dovada fara dreptul de circulatie mult timp, si culmea, cand mi-au suspendat si mie permisul, s-au luat de faptul ca nu aveam certificatul... Traim in Romania, ce naiba... Oricum, ideea e ca permisul iti vine unde ai adresa tu pe permis, daca tu ai adresa de Bt pe permis e normal sa-ti vina acolo, doar nu crezi ca te suna ei sa te intrebe daca nu cumva il vrei in alta parte, sau daca ai mutatie... Acum de circulat, eu stiu ca NU ai voie pana nu semnezi ca ai primit permisul. Eu stiu pentru ca si eu am avut de umblat dupa el cand l-am "pierdut" si desi era program extins cand m-am dus eu seara, nu era nimeni, si nu am putut sa conduc pana nu am intrat in posesia lui. Deci nu risca, mai bine incearca sa te descurci altfel cu transportul pana-l iei, n-are rost sa risti dosar penal... Daca in PV scrie ca ti l-a luat pentru incalcarea regulilor de depasire, vezi si tu in legislatie cu cat se sanctioneaza contraventia asta, si asa afli cat ti-l tine. Cat despre examen, se da doar pentru viteza si alcool parca... Din nou, nu te astepta sa-ti spuna organul TOT, n-are saracul de unde sa stie atatea, invata sa te informezi singur ca e singura ta sansa... |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Braveheart |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 285 Joined: 12 May 07 From: BT ![]() |
Alex, treaba e ca pe buletin e trecuta viza de flotant si inca MARE, insa ratatul ala de politai i-a fo lene sa intoarca buletinul cand a completat P.v-ul, deci era clar ca adresa mea din buletin era cea de oradea nu cea de bt.. viza e flotant era absolut valabila !
P.s. sa mai zic ca de plecat cu masina la bt trebuie sa plec neaparat, pt ca am f. multe de carat, si plec cu masina plina, inclusiv familia, si un copil de 8 luni..nu am cum sa ma duc cu trenul sau cu altceva !! Ce e de facut ? ![]() This post has been edited by Braveheart: 20 Sep 2007, 17:34 |
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
|
|
A l e x |
![]()
|
Si pe permisul auto ai viza de flotant ? Ei dupa adresa de acolo se iau cand trimit permisele in judetele de provenienta...
N-ai ce sa faci decat sa te duci la Bt dupa permis. Nu ti-as recomanda sa risti ca totusi sunt 500 km... Eu nu am riscat pentru 45... Du-te cu trenul, ia permisul, intoarce-te cu trenul si pleaca cu masina cu tot cu familie si bagaje. Altceva nu stiu ce sa-ti spun.. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Braveheart |
![]()
|
k..am inteles faza..ca m-a fraierit tablagiul ala pe fata...intrebarea care ramane totusi e daca mi-a expirat perioada de stat pe bara, nu pot totusi circula si daca sunt oprit sa le spun ca am carnetul la politie si ca ma duc acum dupa el..?
![]() This post has been edited by Braveheart: 20 Sep 2007, 17:48 |
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
|
|
danutz_r |
![]()
|
![]() © ...membru cu symbol ™ Group: Members Posts: 596 Joined: 27 October 06 From: Bucuresti ... u.e ![]() |
din cate stiu permisul tre sa il ridici de unde ai domiciliul... in cazu asta flotantu e cam degeaba... tot acolo primesti si corespondenta de la politie...
|
--------------------
renault symbol
fidji
1.5 dci 80 CP
|
|
Braveheart |
![]()
|
Deci.. in cazul asta e musai sa fac o imputernicire, sa o trimit printr-un curierat rapid in bt, sa ia ia imputernicitul carnetul in numele meu si sa mi-l trimita la oradea tot prin curier rapid, sau pot circula si fara, doar sa precizezi la gabori ca am avut permisul retinut, ca a trecut perioada de suspendare, si ca acum ma duc sa il iau ? E caz penal/iau amenda daca circul fara carnet in aceasta situatie sau nu ? - ce d-zeu, perioada de suspendare a trecut..
![]() oricum militianul ala a zis ca e retinut permisul 30 de zile si dupa aia il pot lua fara nici un examen, sa ma fi mintit ca sa nu fac galagie ? e drept ca nu am mai citit de mult legislatia.. ![]() THX ! This post has been edited by Braveheart: 20 Sep 2007, 18:34 |
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
|
|
A l e x |
![]()
|
Daca faci imputernicire si ridica altcineva permisul, in momentul in care are plasticul in mana tu poti circula, singura amenda care o poti lua e pentru ca nu ai actele la tine, dar in nici un caz nu e caz penal deci stai linistit.
Tii dovada la tine, ii arati ca au trecut 30 de zile de cand a expirat dovada, eventual ii spui sa verifice prin statie daca e totul ok, si il rogi sa te lase in pace ca nu puteai sa rezolvi problema altfel. Daca te opreste doar din "rutina" si nu pentru ceva grav, aproape sigur te va ierta, nu sunt nici ei chiar asa rai... Oricum, stai fara griji, odata ce s-a semnat acolo la politie ca ai scos permisul (fie tu sau imputernicitul) e ca si cum l-ai uita acasa, deci e ok... Examenul s-a scos la chestii marunte (gen ce ai facut tu), si acum se da doar la accidente, alcool, etc.., oricum s-a scos prin iunie deci tu aproape sigur ai scapat de el. ` Bafta multa. This post has been edited by A l e x: 21 Sep 2007, 01:08 |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Sorinux |
![]()
|
Eu azi am fost sa-mi ridic permisul
![]() |
--------------------
Renault
Clio 3
|
|
A l e x |
![]()
|
Eu din cate stiu daca nu semnezi ca ai primit permisul e ca si cum l-ai avea inca suspendat. Pana nu il scoti de la politie e caz penal sa conduci... Eu asa tin minte...
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Braveheart |
![]()
|
QUOTE(A l e x @ 21 Sep 2007, 12:19) Eu din cate stiu daca nu semnezi ca ai primit permisul e ca si cum l-ai avea inca suspendat. Pana nu il scoti de la politie e caz penal sa conduci... Eu asa tin minte... multumesc Alex pt raspunsuri..si totusi m-am decis..voi pleca la drum fara sa imputernicesc pe nimeni, eu cel putin nu am gasit articolul de lege care spune ca daca nu e semnat de primire dupa expirarea perioadei e caz penal..acu vom vedea ce o fi..am sa va tin la curent.. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Permisul e suspendat pana la indeplinirea conditiilor de a se ridica suspendare. Nu conteaza unde este, din momentul ala conducatorul are drept sa conduca.
De semnat se semneaza ca sa aiba politistii dovada ca ti l-au dat si sa nu te mai intorci sa-l mai ceri inca o dat. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
danutz_r |
![]()
|
![]() © ...membru cu symbol ™ Group: Members Posts: 596 Joined: 27 October 06 From: Bucuresti ... u.e ![]() |
daca te prinde fara permis si ti-a expirat suspendarea risti sa iei amenda pt. neprezentarea lui la solicitarea organului... decat atat
![]() |
--------------------
renault symbol
fidji
1.5 dci 80 CP
|
|
Braveheart |
![]()
|
Va multumesc baieti pt raspunsuri, mi s-a luat o piatra de pe inima
![]() Singura chestie e ca va trebui sa merg aproape tot timpul cu viteza legala, iar la zecile de satulete prin care am de trecut, cu soseaua in linie dreapta si in perfecta stare (cel putin pana la CJ), ma vor injura multi cand voi merge cu 50km/h, + ca pierd ceva din placerea condusului, dar asta e ..trebuie sa fac un compromis ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
|
|
A l e x |
![]()
|
Cum e Braveheart, cum ai facut pana la urma ?
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th May 2025 - 19:28 |