Mi-au suspendat permisul, Lamuriri
![]() ![]() ![]() |
Mi-au suspendat permisul, Lamuriri
Kojak |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|||
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(Kojak @ 8 May 2013, 21:10) Pana la urma, ziceti-mi mie p-unu' care n-a depasit vreodata pe linie continua in diferite circumstante. Sa fim seriosi...e o abatere de kkt ptr. soselele noastre. Eu. În 25 de ani de condus pe șoselele de kkt ale patriei. Știu că există multe cazuri de linii continue trasate deampulea, dar prefer să nu analizez topografia locului și dinamica posibilei depășiri. Așa cum există o grămadă de curbe cu linie discontinuă și vizibilitate de toată jena. Teoretic pot depăși, practic am grijă de pielea mea. Mai merg cu viteză, dar nu depășesc niciodată în zone interzise sau riscante, nu trec pe roșu (chiar dacă-i pustiu pe-o rază de-un kilometru), nu forțez bariere etc. Prefer să mă bucur de viață, nu să mă vadă familia la știrile de la ora 5. Dar e alegerea fiecăruia. This post has been edited by Markos: 8 May 2013, 20:20 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(Markos @ 8 May 2013, 20:19) Mai merg cu viteză, dar nu depășesc niciodată în zone interzise sau riscante, nu trec pe roșu (chiar dacă-i pustiu pe-o rază de-un kilometru), nu forțez bariere etc. Prefer să mă bucur de viață, nu să mă vadă familia la știrile de la ora 5. Dar e alegerea fiecăruia. Mai toti soferii cu capul pe umar fac la fel. Dar cind am linie continua, un talimb in fata, drum gol si vizibilitate 500 de metri, da-mi voie sa nu consider ca fac o manevra riscanta. Doar ilegala. Ilegalitatea e discutabila. Sa bei un uischi a fost ilegal multi ani in sua. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Grecule, te felicit, sincer!
Io unu', recunosc ca mai calc pe bec (doar) cu linia continua. Pana acu' am scapat chiar si cand au venit cu lampile dupa mine, ne-am imprietenit la fata locului...dar sunt constient ca daca e sa o fur de-o suspendare, d-acolo o sa mi se traga. La celelalte mentionate de tine, inclusiv alcoale la volan, pietoni pe trecere, never ever. This post has been edited by Kojak: 8 May 2013, 20:27 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Cu totul paradoxal, vreo citiva ani buni am respectat linia continua cu sfintenie, dupa ce un militian m-a iertat de o suspendare. Nu pe baza de spaga, ci pe baza de discutie argumentata.
Acum mai calc pe bec, dar numai in situatii pe care eu, cu mintea mea, le apreciez ca fiind fara risc. Risc material, nu risc de amenda. Pe cel de amenda nu-l acoperi nici cu CASCO. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
SandelBS |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 5 December 09 ![]() |
Ok, Corbex, fie asa, mi se pare absurd. Fiecare primarie are contul ei in care se fac platile. Un cont unic in care se platesc toate taxele. Hai ca la o primarie de sector sunt foarte multe plati, e destul de greu pana ar procesa cineva fiecare plata, insa la o primarie cu 10 000 loc, cate plati se pot face zilnic? Sa nu mai vorbesc de cele si mai mici.
Un parlamentar a avut acum 2 ani ideea de a modifica legea astfel incat depasirea pe linie continua sa fie sanctionata doar cu amenda si puncte permis (in proiectul care includea si avertisment pt viteza cu 10-20 peste limita admisa). Ma bucur ca nu s-a aprobat. |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
Kojak |
![]()
|
QUOTE(SandelBS @ 8 May 2013, 21:39) Un parlamentar a avut acum 2 ani ideea de a modifica legea astfel incat depasirea pe linie continua sa fie sanctionata doar cu amenda si puncte permis (in proiectul care includea si avertisment pt viteza cu 10-20 peste limita admisa). Ma bucur ca nu s-a aprobat. Altu' care se crede soferu perfect. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
corbex |
![]()
|
QUOTE(SandelBS @ 8 May 2013, 20:39) Un parlamentar a avut acum 2 ani ideea de a modifica legea astfel incat depasirea pe linie continua sa fie sanctionata doar cu amenda si puncte permis (in proiectul care includea si avertisment pt viteza cu 10-20 peste limita admisa). Ma bucur ca nu s-a aprobat. Sint total de acord cu sanctiunea. Nici eu n-as scoate suspendarea permisului pentru asta. Dar as stabili regului mai stricte si mai logice pentru marcajele cu linie continua. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
SandelBS |
![]()
|
QUOTE(Kojak @ 8 May 2013, 20:45) Nu ma cred. Chiar sunt. ![]() Ideea e ca nu ma bucur de necazul omului. Cand eram pe la inceputuri am vrut sa depasesc odata asa si putea sa imi fie pt ultima data cand conduceam. Am avut noroc, dar m-am invatat minte si am zis ca uneori sunt si alea puse cum trebuie. |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
betamax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.343 Joined: 11 September 08 From: din lumea asta, prost făcută.. ![]() |
Copii, ati cam deviat de la subiect. Mihai si-a asumat responsabilitatea faptelor sale, problema lui era ca nu stia unde si cum sa trimita kktul ala de chitanta. Din discutiile de aici vad ca Romania nu e peste tot la fel (ma refer la proceduri). Oricum, pana la urma PV-ul tot la primaria lui ajunge, deci imi sustin punctul de vedere initial, sa depuna la Ploiesti (la primarie) o copie a PV-ului si a chitantei aferente.
|
--------------------
renault
Scenic Rx4
2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW "... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !" |
|
Mihai C |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 1 March 10 From: Ploiesti ![]() |
Oricat de buni soferi am fi, fiecare dintre noi gresim cel putin odata,involuntar sau cu buna stiinta.Si eu nu o cred pe aia cu cel mai bun sofer.Hai sa fim seriosi.
In concluzie o sa trimit un fax la IPJ Valcea si atat.Din cauza serviciului nu am cum sa alerg pe la primarie,amenda am rugat pe cineva sa se duca sa o plateasca.Sper ca cei de la Valcea sa dea mai departe la Olanesti,daca nu o sa ma duc la anul sa platesc impozitul si o sa am la mine chitanta sa demonstrez ca este platita amenda. This post has been edited by Mihai C: 8 May 2013, 21:21 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.1/Ranault Kangoo Maxi 1.5 DCI
2005/2014 Megane Sedan 2.1/1.5 DCI 2005
Dacia Logan MCV 1.5 DCI 2007 Kangoo 1.5 DCI 2014 |
|
corbex |
![]()
|
Problema cu chitanta fusese lamurita. Mai adincim putin cauza motivului, ce ai tu cu noi?
This post has been edited by corbex: 8 May 2013, 21:21 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Kojak |
![]()
|
QUOTE(Mihai C @ 8 May 2013, 22:17) Oricat de buni soferi am fi, fiecare dintre noi gresim cel putin odata,involuntar sau cu buna stiinta.Si eu nu o cred pe aia cu cel mai bun sofer.Hai sa fim seriosi. In concluzie o sa trimit un fax la IPJ Valcea si atat. Insuficient! Din cauza serviciului nu am cum sa alerg pe la primarie,amenda am rugat pe cineva sa se duca sa o plateasca.Sper ca cei de la Valcea sa dea mai departe la Olanesti - da, da..vezi sa nu, ii doare p-aia in poola ca pe soarecii de siloz!,daca nu o sa ma duc la anul sa platesc impozitul si o sa am la mine chitanta sa demonstrez ca este platita amenda. Asculta-mi sfatu', ce te costa sa trimiti un plic cu confirmare de primire la politia Olanesti? 5 lei. This post has been edited by Kojak: 8 May 2013, 21:27 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
betamax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.343 Joined: 11 September 08 From: din lumea asta, prost făcută.. ![]() |
Am chef de scandal, da' tre' sa plec rapid. Sper sa nu ma suduiti prea aprig, abia pe la 12 ma-ntorc.
|
--------------------
renault
Scenic Rx4
2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW "... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
|
Mihai C |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 1 March 10 From: Ploiesti ![]() |
Kojak--Ok,o sa trimit si un plic la politia din Olanesti.Sa vad cum fac sa ajung la posta.
![]() |
--------------------
Renault
|
bossake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 6 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Mi se pare cam prostie asta cu trimisul de chitante la politie si etc. Eu toate amenzile le-am platit acolo unde platesc si impozitul. Nu am trimis in viata mea nicio chitanta nicaieri dupa ce am platit. E drept nu am avut nici multe amenzi, dar la fel procedeaza si un bun prieten si are cam ~5 amenzi pe an si nu a avut probleme. probleme apar daca platesti pe la CEC sau in alte parti,(la alte unitati decat cea de care apartii tu) dar chiar si atunci daca pastrezi chitanta te duci peste 2-3 luni acolo (sau oricand ai timp, drum pe acolo) unde platesti impozitul tu, intr-adevar vei aparea cu amenda neplatita dar daca le arati chitanta te vor sterge pe loc.
Deci nu prea vad rostul cu recomandate, scrisori, biletele si altfel de chestii. Nu ca ar fi ceva rau dar mi se pare o pierdere de timp destul de mare atata timp cat nu este necesara. This post has been edited by bossake: 8 May 2013, 21:37 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Prestige 1.6 16v
- B 21 xxx
|
|
corbex |
![]()
|
E posibil ca distanta pina la posta sa fie mai mica decit pina la Directia de taxe locale a primariei.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Kojak |
![]()
|
Io cand mi-am luat PV ptr. contraventii, de fiecare data (de prin 2006 incoace ca inainte nu era stresu' asta, achitai pe loc, la militian) am trimis ori faxuri, unde s-a putut sau scrisori cu copia dupa chitanta, cu confirmare de primire. Si-asa am stat fara stres...chiar daca mi-a mancat putin timp treaba asta. traim intr-o tara de kkat unde institutiile astea nu comunica intre ele, cum ar fi normal.
Apropos, exista si acum posibilitatea de achitare pe loc, la gabor, a amenzii, in cazul in care are chitantierul la el...si sunt cam obligati sa-l aiba. In cazu' asta, nu se mai trimite ulterior nimic prin posta / fax. Asa am procedat io acu' vreo luna juma cand m-a luat radaru' pe Vitan cu 78km/h. S-au dus pe poola banii de benzina din ziua aia. This post has been edited by Kojak: 8 May 2013, 21:48 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Eu am luat amenda in Bucuresti...am domiciliul pe buletin in Pitesti. Am platit amenda in Bucuresti la posta. Dupa o luna si ceva mi-a venit acasa somatie de la primaria din Pitesti ca figurez cu respectiva amenda neplatita, iar daca in termen de 15 zile nu ma prezint sa clarific situatia se demareaza executarea silita. E drept, pe PV scrie ca trebuie sa trimiti dovada platii la unitatea de care apartine cel care te-a amendat.
Nu prea e bine sa ignori treaba asta si sa te duci dupa 2-3 luni daca iti vine hartie ca ai de platit...s-ar putea sa te trezesti cu conturile blocate, daca ai, sau chiar ca vin sa te execute silit. Nu ar fi foarte complicat de facut o baza de date comuna pentru amenzi, impozite si alte nebunii, ca sa nu mai fie nevoie sa trimiti hartii...dar deocamdata probabil ca nu se vrea. Firmele de software abonate la contracte cu statul inca sunt ocupate cu alte probleme ![]() |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
T.rac3Er |
![]()
|
![]() cr8or Group: Members Posts: 1.461 Joined: 25 July 04 ![]() |
si eu la fel. am platit la filiala cec bank din bucuresti a doua zi. nici urma de mofturi pe la pitesti cu amenda mea.
|
--------------------
Citro-mobil
C4
2006 VTR+ Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
ce stupid.. astia nu pot centraliza si ei pentru toata tara amenzile primite de catre un om. Asa cum pulitia din satu mare stie ca ai nu stiu cate amenzi.. asa ar trebui sa stie si Primaria din satu mare ca le-ai platit.
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
betamax |
![]()
|
QUOTE(Synyster @ 8 May 2013, 21:52) Eu am luat amenda in Bucuresti...am domiciliul pe buletin in Pitesti. Am platit amenda in Bucuresti la posta. Dupa o luna si ceva mi-a venit acasa somatie de la primaria din Pitesti ca figurez cu respectiva amenda neplatita, iar daca in termen de 15 zile nu ma prezint sa clarific situatia se demareaza executarea silita. Exact asa am patit si eu anul trecut si copia chitantei am facut-o A4, copie cu care m-am prezentat la primarie la Pitesti. Atunci mi-au zis ca mai am o amenda da' n-am vrut s-o platesc si p-aia. a urmat blocarea conturilor, etc., e mult de alergat ca sa revii la normal. |
--------------------
renault
Scenic Rx4
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
e ceva ciudat la pitesti.
de cand se retine IAR permisul pt depasire pe line continua? in 2006 cand am fost oprit pt asa ceva, nu se retinea. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
SandelBS |
![]()
|
Din ce mi-aduc aminte in 2007 se lua.
Sunt totusi 7 ani din 2006, au mai fost modificari. Si nu e doar la Pitesti, e in toata tara. Acuma stii si nu mai depasesti pe linie continua. |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
eu, sunt cel mai cuminte si corect sofer, in trafic, cand vad masina de politie.
l.e. am uitat sa precizez ca acum merg la consum. This post has been edited by b76bgaarh: 11 May 2013, 10:29 |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
Kojak |
![]()
|
QUOTE(b76bgaarh @ 11 May 2013, 10:24) de cand se retine IAR permisul pt depasire pe line continua? in 2006 cand am fost oprit pt asa ceva, nu se retinea. Lasa bre a si io eram obisnuit asa, cum zici tu de prin 2006, pana cand m-au trezit cativa gabori la relalitate ca se salta permisu' ptr. depasire pe linie continua. S-au dus pe pla anii "de glorie"... ![]() Pai da, cand apare masina de politie la orizont, "toti baietii ie cuminti" si merg cu 30, desi limita e 50km/h. This post has been edited by Kojak: 11 May 2013, 10:31 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
oricum, tot e ciudat la pitesti cu primaria/amenda.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(b76bgaarh @ 11 May 2013, 10:24) not anymore 11 May 2013, 18:39: QUOTE(b76bgaarh @ 11 May 2013, 11:21) relax, știam asta ![]() This post has been edited by Markos: 11 May 2013, 17:39 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
Mihai C |
![]()
|
De astazi oficial sunt pieton pentru 30 zile...A expirat si dovada...Acum meganetul meu o sa stea pe bara o luna de zile si eu o sa stau sa ma uit la el
![]() |
--------------------
Renault
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st June 2025 - 03:57 |