DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> amintiri din copilarie, ... sau ce ne-a marcat tineretea

cris71
post 19 Dec 2006, 19:26
Post #31

Member from Transylvania

Group: Members
From: Oradea

Daca tot se numeste "Amintiri din copilarie" m-am gandit sa postez niste imagini, gasite pe net, ce-i drept, cu cateva chestii de pe vremea copilariei mele. Jocul Marocco, Sus-jos si un mega-mutunache Donald de plastic.
Poate mai aveti si voi fotografii cu obiecte "de epoca"marocco_4565474.jpg ( Size: 32.24k ) Number of downloads: 122
SusJos_SirG.jpg ( Size: 52.99k ) Number of downloads: 149
Donald_Romania_2SirG.jpg ( Size: 29.31k ) Number of downloads: 108

--------------------
Renault Captur 2022 / Intens
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Giurisici Fabian
post 19 Dec 2006, 19:40
Post #32

Membru autentic

si eu mai am tabla de la jocul "nu te supara frate" ce mai jucam cand eram mic, era haios ca pana la urma tot se supara careva ca nu avea noroc la zar

This post has been edited by Giurisici Fabian: 19 Dec 2006, 19:41

--------------------
KIA PROCEED GT GT 2023
+
sorin_f39
post 6 Feb 2008, 08:57
Post #33

Ferrari fan

From: Galați

--------------------
Renault Megane 2.2 Bicorp Dynamique 1.6 16V (2007) - GL
I'm the freedom man / That's how lucky I am.
+
raducu13
post 6 Feb 2008, 09:36
Post #34

Membru incepator

Zicea cineva de Baltagul pe aici, si cum sunt clasa a 8-a si urmeaza sa il fac nu m-am putut abtine...domnilor, serialul ELODIA e furaciune 1 la 1 dupa baltagul, va spun eu...

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition
+
ceribros
post 6 Feb 2008, 09:52
Post #35

Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par

Mie copilaria mi-a marcat-o dentistul tongue.gif si acum ma duc cu frica la el (ea) smile.gif

--------------------
Am avut Dacie Berlina 1997
In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
+
vi_escu
post 6 Feb 2008, 17:19
Post #36

Membru somnambul

From: republica procurorilor

@ ceribros
Subscriu! Si cand vad toata pustimea cu "sarme" in gura ma apuca groaza 38.gif

This post has been edited by vi_escu: 6 Feb 2008, 17:20

--------------------
Logan ABS plus 1,6MPi . 2007
Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
+
ydaniel
post 6 Feb 2008, 17:48
Post #37

Adrenaline junkie!

From: black sea

sofer6.gif Copilaria mea s-a terminat cand m-am apucat de sport...dar nu regret nici o secunda!

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
skija
post 8 Feb 2008, 11:48
Post #38

proud not to be american

From: Bucharest/Buzau

despre asta e vorba?

va mai amintiti?....

parca era mai frumos atunci...

--------------------
LOGAN MCV 1.5dci 2007 - BZ 80 SKJ
decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
+
semit
post 8 Feb 2008, 14:02
Post #39

Private Spice

Group: Moderatori
From: Bucuresti

So true sad.gif tevi cu cornete, portofelul pe surprize turbo, fotbal cu minge de 35 la batator, corcoduse furate... blush.gif

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
adip
post 8 Feb 2008, 16:07
Post #40

Banned

From: Melbourne, Victoria

@semit: daaaaaa, pai cand eram mici stateam pe-afara zi de vara pana-n seara, ne prindea mama acasa ori cand ni se facea foame, ori cand ne prindea tata si ne cara spre casa in palme si ghionturi smile.gif
Plus:
- tunuri cu carbit, pocnitori cu miniu de plumb
- gloante puse pe linia de tramvai la romulus / mantuleasa, cand trecea tramvaiul "TATATATATTATATATATATATA" =))
- sambata la 2, pe tv aveam Gala Desenului Animat cu Viorica Bucur
- in clasa a 3-a mi-au luat cravata de pionier in fata clasei fiindca m-am batut cu un coleg. Am simtit atunci cred prima data in viata ce inseamna umilinta smile.gif

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
alt disperat
post 8 Feb 2008, 23:23
Post #41

Membru incepator

uf... mi-e DOR de copilaria mea

--------------------
DSN DSN 2002 CONFORT - 03lzp
+
adip
post 8 Feb 2008, 23:32
Post #42

Banned

QUOTE(alt disperat @ 8 Feb 2008, 23:23)
uf... mi-e DOR de copilaria mea
dap

--------------------
* * *
+
alt disperat
post 8 Feb 2008, 23:42
Post #43

Membru incepator

eu fac parte din generatia celor cu puiul de prepelita si cu caprioara lui Labis
Cutu schiopam auzit-o la fiica-mea si dupa ce a trecut socul ca sint invatati asemenea poezii m-a luat plansul... naspa poezie
Fram ursul polar ma facut sa plang
ce ziceti de aventurile lui Tom Sawyer ? Toate panzele sus ? Ciresarii? Pistruiatul ?
da pe Mihaela o mai stiti ?

--------------------
DSN DSN 2002 CONFORT - 03lzp
+
hash
post 9 Feb 2008, 00:18
Post #44

calculatorist

Naive totusi romanele cu Pistruiatul, Ciresarii, chiar si in contextul de-atunci .. Nu, ca le-am citit, i-am vazut pe 'ciresari' pe viu (ma rog, pe actori). Ciresarii i-am mai citit, acum recitind Winettou am mustacit, Tom Sawyer chiar il consum in timpul liber (lectura in original), sunt mort dupa Toate panzele sus (am filmele, cartile le-am citit de nu stiu cate ori ..

Dar, c-mon, doar nu vreti sa stea lumea-n loc, ei au alta copilarie, TREBUIE, pentru ca au alt viitor in fata, lumea devine mai complexa. Nu deveniti melancolici, dauneaza progresului personal smile.gif

Si, ca un motto: incearca sa te-adaptezi timpurilor noi, altfel vei fi 'depasit'

Daca va e dor de copilarie - ce va opreste sa va bucurati de ea, de copilaria propriei odrasle ?!
Ia treceti putin si de partea cealalta a gardului - it's time for your payback tongue.gif

--------------------
- - -
+
adip
post 9 Feb 2008, 00:48
Post #45

Banned

QUOTE(hash @ 9 Feb 2008, 00:18)
Daca va e dor de copilarie - ce va opreste sa va bucurati de ea, de copilaria propriei odrasle ?!
Deci daca l-as vedea pe-al meu ca trage cu cornete cu ace dupa pisicile vecinilor, sau ca are sub pat teava de carbit, cred ca s-ar lasa rau de tot. Toate ca toate, dar oricate tampenii as fi facut eu in copilarie, daca le vad repetate de fiu-meu... Hmm, complicata treaba...
QUOTE(hash @ 9 Feb 2008, 00:18)
Ia treceti putin si de partea cealalta a gardului - it's time for your payback tongue.gif
Cum spuneam, e foarte complicat. Uite inca un exemplu: cand eram mici ne-a prins tata in picioare pe scaune, in spatele televizorului, cu capacul dat jos, incercand sa prindem bulgarii (evident, fiindca asa stiam noi ca face tata, da capacul jos si baga o surubelnita pe acolo). Ce-ai face tu daca ti-ai vedea copilul umbland cu surubelnita in televizorul bagat in priza? In afara de a-l iubi si mai tare dupa ce i-ai tras niste bucati? radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
* * *
+
volint
post 9 Feb 2008, 00:58
Post #46

membru miserupist

From: Bucuresti (44.45682;26.13879)

Care din voi juca t(z)urca? Mi-e dor de-o partida, numai ca nu-mi aduc aminte regulile. Mai stie careva cum era? Cum se numara in functie de cat arata t(z)urca, care-s "penalizarile", etc. Vreau sa-l invat p-al meu da' nu-mi aduc aminte mare lucru (au trecut trei'j de ani totusi).

Si pana la urma... poate facem o intalnire speciala.. asa...de adus aminte t(z)urca.. eventual poate incingem un meci... LolLolLo.gif

Spor!!..

--------------------
Dacia / Mitzu Nova GTI / hautlandăr 2000 / 2011 - B-22-YFL /
Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
+
adip
post 9 Feb 2008, 01:11
Post #47

Banned

Nu mai stiu regulamentul de țurca, dar am semn din cauza asta, fiindca loveam foarte prost smile.gif Fain joc, jucam pana picam.

--------------------
* * *
+
radian
post 9 Feb 2008, 03:34
Post #48

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Banuiesc ca si aici se aplica regula, cate bordeie, atatea obiceie... (sic!). Noi, aeam o zona hasurata cu caramida (creta era un lux...) pe un stalp. Cel care era la servire, arunca popicul in sus si apoi il lovea cu bata. De unde pica popicul, unul din echipa adversa trebuia sa nimereasca zona hasurata de pe stalp. Daca nu nimerea zona hasurata, atunci cel care era la servire incepea negocierea... Din locul unde ajungea popicul si pana la zona hasurata de pe stalp, trebuia sa estimeze cate lungimi de bata se incadreaza, si sa le ceara... Daca adversarii acceptau, lungimile de bata se transformau in puncte. Daca refuzau, se trecea la masurat distanta. Fiecare inerca sa insele... De obicei, masuratul se lasa cu cate un pumn, o tranta si vreo doua trei suturi in cur pentru o mai buna convingere...

Mai aveam o varianta si mai complexa. Popicul era ascutit la margini, cu sectiune patrata sau hexagon, si pe fiecare latura era trecuta o cifra roamana (dela I la IV respectiv de la I la VI) Daca adversarul nu nimerea zona hasurata, atunci cel care era la servire avea dreptul la un numar de incercari egal cu cifra de pe latura de sus a popicului. Incercarea insemna sa lovesti popicul cu bata pe unul din capetele ascutite, si apoi in timp ce popicul evolueaza in aer sa-l lovesti cu bata sa-l proeictezi la o distanta cat mai mare, pt ca apoi sa poti cere cat mai multe bate...

P.S. Cutu schiop mi-a stresat si mie copilaria. Aveam o verisoara mai mare cu vreo 4 ani, care imi prinsese punctul slab, si de cate ori vroia sa ma tachineze incepea sa recite poezia, iar eu izbucneam in lacrimi...

P.S.1 Tom Sawyer, Huck Finn, si restul le-am citit in copilarie de cel putin 30 de ori...

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
Jack Daniel's
post 9 Feb 2008, 03:43
Post #49

MEMBRU DE LA INCEPUT!

QUOTE(adip @ 8 Feb 2008, 17:37)

- sambata la 2, pe tv aveam Gala Desenului Animat cu Viorica Bucur
*

Parca era la 1 , din cate imi amintesc . smile.gif

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
radian
post 9 Feb 2008, 03:59
Post #50

O alta distractie la mare moda erau luptele de strada iarna... Blocul in care locuiam avea numar par, iar cei de pe cealalta parte a strazii, blocurile impare, erau dusmanii nostrii prin definite... Faceam bulgari mari de zapada pe care ii puneam unul peste altul, si dupa ce se sudau, ii scobeam in interior. Ne construiam cazemate... Cu "dusmanii" aveam razboaie in toata regula... Dupa sarbatorile de iarna, recuperam pomii de iarna de la gunoi, ii ciopleam si ne faceam sabii. La partea inferioara a bradului, din manunchiul de crengi lasam cioturi de 5, 6 cm aparatoare pt maini, si dupa ce ne luptam in bulgari de zapada, cand apreciam ca este momentul oportun treceam la ofensiva cu sabiile... Daca reuseam sa ne invingem "dusmanii" le stricam cazemata. Asta era victoria suprema... Nu o data "luptele de strada" se continuau la scoala in pauze...

--------------------
+
volint
post 9 Feb 2008, 17:04
Post #51

membru miserupist

From: Bucuresti (44.45682;26.13879)

QUOTE(radian @ 9 Feb 2008, 03:34)
...

Mai aveam o varianta si mai complexa. Popicul era ascutit la margini, cu sectiune patrata sau hexagon, si pe fiecare latura era trecuta o cifra roamana (dela I la IV respectiv de la I la VI) Daca adversarul nu nimerea zona hasurata, atunci cel care era la servire avea dreptul la un numar de incercari egal cu cifra de pe latura de sus a popicului. Incercarea insemna sa lovesti popicul cu bata pe unul din capetele ascutite, si apoi in timp ce popicul evolueaza in aer sa-l lovesti cu bata sa-l proeictezi la o distanta cat mai mare, pt ca apoi sa poti cere cat mai multe bate...

...

Cam asa imi amintesc si eu...
Si cand zbura "popicul/t(z)urca" peste vreun gard, echipa adversa beneficia de x lovituri "de pedeapsa". La "bataie" foloseam intotdeauna o coada de matura taiata la dimensiuni convenabile si cand apareau neintelegeri masuram distanta "bataii" tot cu ajutorul batei.

Hai cine-si ma aduce aminte cate ceva? Noi mai jucam "berbecii", o varianta de "lapte-gros". Cred ca am ramas cu sechele la coloana din cauza "berbecilor"...

Spor!!..

--------------------
Dacia / Mitzu Nova GTI / hautlandăr 2000 / 2011 - B-22-YFL /
Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
+
Bogdam
post 9 Feb 2008, 20:40
Post #52

Membru

From: Brasov

Vad ca nu s-a pomenit aici..........numai eu stiu cat a crescut cota raurilor cand am citit Singur pe lume. biggrin.gif
Eu eram campion la nimerit gugustiucii din salcami cu prastia. smile.gif

--------------------
Dacia Solenza 2003 confort - BV-38-BAN
Make your life like toilet paper. Long and useful
+
radian
post 9 Feb 2008, 20:51
Post #53

Dupa fiecare film western, mergeam pe dealuri si ne jucam de-a cowboii si indienii... Ne faceam arcuri din crengi verzi si toti vroiam sa fim indieni... N-avea nici un sarm sa fii cowboi cu un pistol de tabla si sa strigi "poc, poc" cand cu arcul si sagetile fiorul luptelor devenea mult mai real...

Numai in blocul in care am locuit eu eram peste 15 pustani de varste apropiate. Ne pregateau bunicile cate o felie mare de paine cu unt, untura sau pateu de ficat, si cu painea in mana fugeam afara la joaca. Toata ziua eram afara, am avut o copilarie frumoasa, nu stiam de probleme materiale, cu un leu imi cumparam un pachet si jumatate de eugenia, sau o punguta de bomboane.

This post has been edited by radian: 9 Feb 2008, 20:52

--------------------
+
bulan
post 9 Feb 2008, 21:27
Post #54

Membru autentic

QUOTE(radian @ 9 Feb 2008, 03:34)
Tom Sawyer, Huck Finn, si restul le-am citit in copilarie de cel putin 30 de ori...
*

Luate de la biblioteca ca pe atunci erau biblioteci si aduceau carti noi in fiecare luna.

--------------------
a b c
+
Jack Daniel's
post 9 Feb 2008, 21:33
Post #55

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Alea cu sabiile din pomi de Craciun si arcuri din crengi verzi le-am avut si eu in copilarie. smile.gif

--------------------
. . .
+
radian
post 9 Feb 2008, 21:51
Post #56

Biguta copilaria ta trebuie sa fi fost trista, inca nu se inventasera manelele... rolleyes.gif

O experienta care chiar mi-a marcat copilaria... Eram prin clasa a VI-a, si la scoala unde invatam se construia o aripa noua. In orele de practica ne duceau pe santier sa caram caramizi, boltari, etc. Facusem un sir indian si aruncam boltarii de la unul la altul. Un moment de neatentie si m-am trezit cu doua degete strivite de un boltar. Mi-a si picat unghia de la unul din degete... Cu mana plina de sange m-am dus la maistrul de pratica. Alta idee mai buna nu-mi venise atunci. Idiotul de maistru in loc sa-mi dea primul ajutor, mi-a tras o palma dupa cap de am picat in genunchi, apoi m-a trimis acasa... Au facut ai mei un scandal mare atunci, dar binenteles s-a musamalizat totul. Singurul efect a fost ca am fost mutat la alta grupa de practica, la un alt profesor.

This post has been edited by radian: 9 Feb 2008, 21:59

--------------------
+
Jack Daniel's
post 9 Feb 2008, 23:10
Post #57

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Sigur ti-a cazut boltarul pe degete ? ...mai repede cred ca te-a lovit la cap. smile.gif

--------------------
. . .
+
catala2k
post 10 Feb 2008, 00:34
Post #58

posesor de elice alb albastra... pt moment

From: Bucuresti

copilarie... ce vremuri... ce jocuri:
* teava cu cornete (cu varf de ac) - mi-a tras frate'miu o scatoalca dupa ce i-am infipt un cornet in glezna ...
* tir cu prastia in sticlele de cico si bere sau dupa gugustuci (ce-am mai plans dupa prima victima, i-am facut mormant si cruce)
* fotbal pe spatiul verde din spatele blocului si mai dadeam cu mingea in gradinile de zarzavat ale vecinilor, mosi d'aia securisti cu "nu ai voie aia... las' ca te spun eu lu' ma'ta si lu tac'tu"
* cataratu' prin copaci
* speriatu babelor, noaptea pe ulita prin diferite metode (ciorapu' umplut si tras de sfoara sa imite un sobolan)
* cate cutii de chibrite am stricat facand pocnitori din doua suruburi si o piulita
* zaruri / banu sau marca / aruncatu banului la zid / "tambal" (asa ii ziceau bunicii mei la un fel de mini-flipper, toate astea jucam pe surprize de la gume turbo
* batai cu apa cand eram la udat gradina
* sah cu tataie...

... cate si mai cate ... faceam ce ne trecea prin cap si ne durea la bascheti, nu aveam grija banilor si a zilei de maine

si mai e o chestie, cand eram mici ii aveam pe toti aproape, dar odat cu trecerea timpului, am inceput sa-i pierdem pe rand... bunici... parinti sad.gif

... oare copii nostri vor juca si ei astfel de jocuri, sau doar o sa fie cu nasu' in calculator?

--------------------
. . .
;)
+
autom
post 10 Feb 2008, 06:10
Post #59

membru pompier

From: Bucuresti-sa traiesti!!!!

Uitati: http://www.igu.ro/latrecut/ un site pentru depanat amintiri!

--------------------
Dacia 1100 Berlineza 1971
+
AmunDei
post 11 Feb 2008, 20:31
Post #60

Fără turbo viața e pustiu...

From: Cucuveieni Deal

QUOTE(catala2k @ 10 Feb 2008, 00:34)
copilarie... ce vremuri... ce jocuri:
* teava cu cornete (cu varf de ac) - mi-a tras frate'miu o scatoalca dupa ce i-am infipt un cornet in glezna ...
* tir cu prastia in sticlele de cico si bere sau dupa gugustuci (ce-am mai plans dupa prima victima, i-am facut mormant si cruce)
* fotbal pe spatiul verde din spatele blocului si mai dadeam cu mingea in gradinile de zarzavat ale vecinilor, mosi d'aia securisti cu "nu ai voie aia... las' ca te spun eu lu' ma'ta si lu tac'tu"
* cataratu' prin copaci
* speriatu babelor, noaptea pe ulita prin diferite metode (ciorapu' umplut si tras de sfoara sa imite un sobolan)
* cate cutii de chibrite am stricat facand pocnitori din doua suruburi si o piulita
* zaruri / banu sau marca / aruncatu banului la zid / "tambal" (asa ii ziceau bunicii mei la un fel de mini-flipper, toate astea jucam pe surprize de la gume turbo
* batai cu apa cand eram la udat gradina
* sah cu tataie...

... cate si mai cate ... faceam ce ne trecea prin cap si ne durea la bascheti, nu aveam grija banilor si a zilei de maine

*

Frate da le-ai nimerit! biggrin.gif Si la mine toate, mai putin sahul, da inlocuieste cu tablele. tongue.gif Batran nu sunt, am doar douaj' de ani, dar am prins totul.

As mai adauga invatatul mersului pe bicla, prima data cand am mers fara maini (surprinzator n-am picat biggrin.gif ), partidele de tenis de picior incinse in parcarea din spatele blocului, de la 7-8 insi in sus. Pe atunci singura masina din parcare era a familiei mele, si cate mingi si sezuturi pe ea nu si-a luat...off..acuma abia am loc sa intorc un matiz... wacko.gif

Tin minte ca faceam concursuri de escaladat copaci. Cel mai mult m-am suit intr-un salcam, de ajunsesem pe la 7-8 m inaltime, al dracu pom era drept drept, de cand am ajuns acolo si m-am uitat in jos am ramas blocat.

Teava cu cornete era la rostul ei, dar fara ac. Aveam totusi un pic de respect wink.gif

Nu mai spun de partidele de 21 la bara de scuturat covoarele (iarasi, denumirea depinde de zona); e aia de cand aduni 21 puncte ai iesit, cu toate schemele posibile, calcaiuri, genunchiuri, spituri, ce mai, mici ronaldinho biggrin.gif Apoi mai e ala de se juca de obicei in echipe de cate 2, de se suta din punct fix si trebuia sa dai gol, iar daca respingea, unu ramane in poarta altu se duce la recuperare...ehh

Si multe alte...

Cu poeziile n-am avut eu prea multa treaba, inca de la cativa ani torturam coropisnite pe la tara, le prindeam si le infigeam in cuie si le lasam acolo...ale dracu mureau greu, definitiv abia daca la infigeai direct in cap. happy.gif Deci poeziile m-au lasat rece dar recunosc, sunt cam idioate...

Pe urma in 5-8 am facut atletism, acolo alt stil de distractie, mai o deplasare, mai un botez cool.gif , mai un concurs ceva, mai un fotbal iarna prin zapada, viata...

Pe urma liceul si s-a dus dracu totul, a mai ramas decat ora de sport cu reminescentele de 21...

Da cel putin din liceu au ramas cei mai multi prieteni, asa ca nu-i bai! happy.gif

--------------------
Dacia Logan 1.0 TCe GPL 2020
Daewoo Matiz 0.8 Turbo - 140 HP
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th May 2025 - 16:43
Forum Renault