DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> cum trec de RAR

ahyle_blue_eyes
post 28 Nov 2006, 17:58
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: IASI

Seara buna! sad.gif Vreau sa va intreb si eu ceva???? wink.gif ......mi-am cumparat o masina acu vreo 5 luni(mai are 1 an si 2 luni ,valabil ITP) si m-am gandit sa o trec pe numele meu inainte de a intra in vigoare noul cod fiscal(1 ianuarie 2007).......as dormi mai bine noaptea stiind k e pe numele meu....cine stie ce probleme o sa apara dupa 1 ianuarie in ceea ce priveste inmatricularea autovehiculelor.
excl.gif excl.gif excl.gif Este insa o sg problema:trebuie sa trec prin RAR.....da mai e nevoie sa-mi supuna masina la testele alea(controlul emisiilor,frane,directie......etc)CINEVA mi-a zis ca nu se mai trece prin acel control tehnic asupra masini daca aceasta nu are ITP expirat,si ca se face doar o identificare a autovehicului wacko.gif si apoi se fac actele cu noul detinator al masinii. cool.gif ar fi super bine sa fie asea........numai ca el nu stie lucrul acesta din surse sigure.........as vrea sa-mi spune-ti voi....poate ati trecut recent prin RAR si stiti care e mersul!!!! rolleyes.gif
NU as vrea sa ma intoarca astia pt niste prostii si sa ma apuc sa bag bani in masina(o bucsa,un furtun....maruntisuri din astea)

ASTEPT rasp voastre!Thx

--------------------
Dacia Nova Gti 1999
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 28 Nov 2006, 18:03
Post #2

Mesaj semiautomat

Daca are ITP valabil inca un an si ceva, nu trebuie sa faci nici o verificare din ce spui tu, doar identificarea care e alta mancare de peste.

Daca vrei sa o inmatriculezi de frica UE, stai linistit, nu se schimba nimic, doar la auto aduse de afara, si care sunt la prima inmatriculare in RO.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
vijelie
post 28 Nov 2006, 18:04
Post #3

membru violet

From: Bucuresti

QUOTE(ahyle_blue_eyes @ 28 Nov 2006, 17:58)
...CINEVA mi-a zis ca nu se mai trece prin acel control tehnic asupra masini daca aceasta nu are ITP expirat,si ca se face doar o identificare a autovehicului wacko.gif  si apoi se fac actele cu noul detinator al masinii. cool.gif ar fi super bine sa fie asea...
NU as vrea sa ma intoarca astia pt niste prostii si sa ma apuc sa bag bani  in masina(o bucsa,un furtun....maruntisuri din astea)
*

CINEVA ala are dreptate.
Dar daca tu crezi ca un furtun de racord de circuit de frana sau fro bucsa de la directie e "prostie" sau "maruntis", ia-ti bicicleta, E MAI IEFTINA SI MAI SIGURA PT CEILALTI DIN TRAFIC.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
tarzy
post 28 Nov 2006, 18:05
Post #4

aroist

ptr inscrierea masiuni nu faci ITP ci "autentificare",
la aceasta operatiune nu sae face decat verificarea seriilor

oroicum nu e indicat sa te duci la RAR cu masina varza gen parbriz crapat, oglinzi lipsa, gauri de rugina sa bagi pumnul sau altele de acest gen ca poate se sesizeaza din oficiu

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
ahyle_blue_eyes
post 28 Nov 2006, 18:15
Post #5

Membru autentic

ms..........masina e o nova gti arata impecabil,a fost intretinuta (27 000km)cumparata de la un batranel pe care-l cunosc de mai mult timp nu e varza e prezentabila....numai ca circula vorba aia"din prima sigur nu treci"...."tre sa dai bani" .Problema ar fi ca as vrea totusi sa-mi pun numere preferentiale......in cazul aceasta e nevoie de inspectia masinii?

--------------------
Dacia Nova Gti 1999
+
pastrama
post 28 Nov 2006, 18:16
Post #6

scursura umana

From: Ct

Nu!

--------------------
Tedei - -
+
ahyle_blue_eyes
post 28 Nov 2006, 18:33
Post #7

Membru autentic

aha ......:)MA BUCUR:D!!!! ma duc sa-mi fac si eu programare si sper sa fie asea cum spuneti voi.
si daca vreau numere preferentiale.....cat tebuie sa ast pana mi le dau aia??? pot sa circul cu numere provizorii.....sau circul cu cele vechi???

--------------------
Dacia Nova Gti 1999
+
Mythica
post 28 Nov 2006, 18:40
Post #8

Membru

From: Buzau

QUOTE(ahyle_blue_eyes @ 28 Nov 2006, 18:15)
...numai ca circula vorba aia"din prima sigur nu treci"...."tre sa dai bani"
*

De unde vorba asta? Eu am facut ITP-ul la RAR si a trecut din prima, dupa ce nu mersesem cu masina 6 luni. Daca functioneaza bine si nu e un pericol pentru ceilalti participanti la trafic nu te intoarce nimeni ca "nu le-ai dat bani".

La RAR trebuie sa faci doar identificarea, numerele preferentiale le alegi la politie odata cu schimbarea certificatului de inmatricularea si inscrierea noului proprietar in carte.

--------------------
Dacia Logan 2006 Laureat Plus 1.4 - .
+
ahyle_blue_eyes
post 28 Nov 2006, 19:08
Post #9

Membru autentic

m-am lamurit......abia astept sa ma duc sa-mi trec masina pe numele meu smile.gifsmile.gifsmile.gif

Dar pot sa aflu pe loc daca exista numarul preferential,adica dak vreau de exemplu Is-87-Val......si acest numar este deja utilizat ,o sa-mi zica pe loc ca sa caute altu??? sa u trebuie sa ast o perioada......

--------------------
Dacia Nova Gti 1999
+
Mythica
post 28 Nov 2006, 19:17
Post #10

Membru

From: Buzau

La politie iti alegi nr. preferential. Acolo iti spune pe loc daca este disponibil sau sa alegi altul (de fapt tu alegi vreo 5 nr preferentiale si ti-l da pe primul care e liber, ceva de genul asta) si apoi astepti cam o saptamina pana vin numerele, timp in care circuli cu nr provizorii.

--------------------
Dacia Logan 2006 Laureat Plus 1.4 - .
+
ahyle_blue_eyes
post 28 Nov 2006, 19:27
Post #11

Membru autentic

.....................am inteles Mersi mult!Respect

--------------------
Dacia Nova Gti 1999
+
pystha
post 28 Nov 2006, 20:39
Post #12

just me

eu am primit in doua zile numerele preferentiale...

--------------------
Opel Astra - 2.0 DTI
+
tarzy
post 29 Nov 2006, 01:19
Post #13

aroist

da .... de vre-un an cam in maxim 48 h iti elibereaza talonu (numere)

daca poti sta cu masina in parcare 2-3zile poti econnomisi bani ptr numere preferentiale

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
ahyle_blue_eyes
post 11 Dec 2006, 17:54
Post #14

Membru autentic

Maine trebuie sa ma duc sa-mi aleg Numerele preferentiale.INSA PROBLEMA ar fi aceea ca am nevoie de masina zilele astea ........POT sa circul cu numere provizorii(rosii) timp de o sapt.Cum trebuie sa procedez?CAt ma costa?platesc doar numerele sau.....si un certificat de inmatriculare provizoriu?
PS:unii spuneau k dupa ce returnez nr provizorii primesc banii inapoi pe care i-am dat pe nr rosii.

--------------------
Dacia Nova Gti 1999
+
ahyle_blue_eyes
post 11 Dec 2006, 18:35
Post #15

Membru autentic

Nici un rasp????inca astept.......

--------------------
Dacia Nova Gti 1999
+
Loghy
post 11 Dec 2006, 22:19
Post #16

Membru autentic

Doar numerele

--------------------
Dacia Logan 1.6 MPI 2004 - Ambition - B XX RRJ
Good things come to those who wait...
+
ATM
post 12 Dec 2006, 01:03
Post #17

1948 Tucker Torpedo

Platesti numerele + taxele de timbru si angaralele aferente eliberarii autorizatiei provizorii de circulatie. Ca doar numerele rosii nu se dau ca bananele in piata, fara ceva hartoaga care sa le ateste,nu?
Banii pe tablele rosii ti-i recuperezi cand le dai inapoi. Restul de bani consumati cu inmatricularea provizorie, nu.
Eu unul stiam ca nr rosii ti-s date, cel mai simplu si la cererea ta, cand faci radierea la politie cu vechiul proprietar si ii predai lui nenea Garcea tablele vechi. Si parca erau valabile o luna numerele rosii (mie , in februarie, atata mi-au dat).
Mai degraba astepti inca 2 zile. Daca masina era inmatriculata in acelasi judet in care o inmatriculezi si tu acum (in speta Iasi) eu zic ca te incurci aiurea cu numerele rosii, costa totusi ceva. Daca nu ... se schimba treaba.

This post has been edited by ATM: 12 Dec 2006, 01:07

--------------------
MITSUBISHI COLT Z30-2005
Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
+
coco_3033
post 12 Dec 2006, 14:36
Post #18

Membru incepator

Salut

Ptr. trecerea masinii pe numele tau trebuie sa te programezi la RAR pentru identificare sau autentificare nu mai stiu exact (www.rarom.ro) sau suni la 9672.
Cand faci programarea trebuie sa stii nr. Cartii de Identitate si bine inteles numele proprietarului (care evident este trecut in C.I.).Respecta programarea si nu intarzia , sfat programeazate dimineata la 8,30 sau 8, ai sa termini in maxim 2 ore.
Nu ii intereseaza cum arata masina, ei se vor uita la ce scrie in C.I. care trebuie sa aiba elementele de siguaranta.
Important daca actualul proprietar nu este ruda de gradul I ai nevoie de imputernicire notariala, si daca este de o copie de buletin sau CI, deoarece tu neefiind proprietar nu ai nici o sansa sa iti rezolvi treaba.

Spala masina si mai ales curata motorul sa nu ai ulei mult sau praf, curata bine zona unde este 'imprimata' seria la caroserie, o sa vezi ca sunt unii ingineri acolo care apreciaza o masina curata si faptul ca nu se murdaresc pe maini biggrin.gif .

A ai sa platesti o taxa la caserie 60 RON, te indruma cel care iti face indentificarea si dup aia astepti sati dea actele masini C.I. si in plus un Certificat albastru nu mai retin cum ii zice valabil 60 de zile timp in care poti sa inmatriculezi masina.

Mai departe cu Certicifatul de la RAR si Actele masinii, te duci la sediu de politie municipala sau judeteana unde sigur exista locuri in care iti bati la masina un Contract de Vanzare Cumparare (tip valabil in Romania) si o Fisa de Inmatriculare, cei care ti le bat la masina o sa te indrume cu urmatorii pasi.
Daca vrei sa iei nr. rosii adica sa predai nr. de pe masian si sa circuli cu cele rosii nu ai facut nici o afacere ia nr. definitive, in maxim 72 de ore daca depui actele la politiei ai tote actele gata.>Talon pe numele tau>C.I pe numele meu si nr. noi.(asta in Bucuresti).

Bafta si sper ca ti-am fost de folos.

This post has been edited by coco_3033: 12 Dec 2006, 14:53

--------------------
Dacia 1300 1982
+
ahyle_blue_eyes
post 12 Dec 2006, 20:27
Post #19

Membru autentic

Ms ptsfaturi.
Am fost azi si pana la urma am renuntat sa-mi iau un nr preferential.Mi-a zis ca dureaza cel putin 2 sapt pana sunt gasta numerele si am nevoie de masina de craciun!Numere rosii au zis ca nu se da daca si vanzatorul si proprietarul sunt din iasi......mi-a zis mai bine sa astept.
DECI!mi-am luat pana la urma niste numere la nimereala :(si tot trebuie sa astept 10 zile
precizez k sunt din IASI.isi bat joc de noi astia .....

--------------------
Dacia Nova Gti 1999
+
pystha
post 12 Dec 2006, 20:37
Post #20

just me

e aiurea de tot...
nu inteleg cum de nu da numere provizorii daca tine o vesnicie pana sunt gata numerele preferentiale (chiar si alea normale)? blink.gif
sa zic mersi ca la noi e ok

This post has been edited by pystha: 12 Dec 2006, 20:39

--------------------
Opel Astra - 2.0 DTI
+
coco_3033
post 12 Dec 2006, 22:45
Post #21

Membru incepator

Ce naiba IASI nu e in Romania de dureaza 10 zile niste nr. si alea la rand.
In Buc intr-o zi am rezolvat tot, si dupa ai in 48 de ore am luat numerele si actele pe numele meu.

Nemernici mad.gif

Bafta si numai bine

--------------------
Dacia 1300 1982
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th July 2025 - 17:18
Forum Renault