Cabana Barcaciu, Ce peisaj!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() |
Cabana Barcaciu, Ce peisaj!!!!!!!!!!
Nico dCi |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 21 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan 1.5 dCi
Renault Megan Sedan
Manager 1.5 dCi 85cp
- B-47-ZHK B-13-NCM
|
|||
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
cabana e situata intr-o zona foarte frumoasa, dar este destul de exclusivista intrucat nu se ajunge decat pe jos, cu rucsacul in spate, pe un traseu destul de greu. "pantofarii" nu prea dau pe acolo
|
-------------------- |
|
smar2 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 13 December 04 From: Germania ![]() |
Ei... nu e chiar asa departe de civilizatie cum zici...
De fapt, cabana Barcaciu e printre cele mai accesibile. Ca e drum din Avrig pana la cabana Poiana Neamtului, iar de acolo urci prin padure in maxim 1:30-2:00 h lejer. Mie mi se pare una din variantele cele mai comode de urcat spre creasta (exceptand-o evident pe cea pe la Balea). Iar acum revenind la subiect, nu am facut traseul de la Barcaciu pana in creasta decat vara, si nu cred ca iarna ar fi vreo problema, daca ai mai facut trasee de iarna... Pantele sunt moderate, sunt acoperite cu jnepenis, asta pana ajungi pe o culme lina, de unde urci usor pana in creasta. Oricum, nu ar fi rau sa dai un telefon si la salvamont, sa-i intrebi daca e fezabila ideea cu traseul... ei stiu cel mai bine... This post has been edited by smar2: 7 Dec 2006, 10:20 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
Laureate 1.6MPI
- HSK-.....
|
|
Pedro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 16 December 03 From: Bucuresti ![]() |
In mod normal cabana cu pricina iarna e izolata (in afara de revelion and stuff cand stiu ca presteaza, sardele style da presteaza). La capitolu cazare nu as recomanda, la capitolul mancare cam zero. Totusi de foame te poti descurca cu cele doua specimene saint bernad (daca nu i-a mancat altcineva pana acum) de la cabana. Cei care tin cabana daca nu ma-nsel sunt bucuresteni de prin rahova. Cat despre acces poteca, te dumiresti la fata locului
![]() A , sa nu uit, vezi ca paturile-s la comun si mai e o chestie, e cea mai naspa cabana din fagaras si asta pentru ca e situata pe un miniplatou , mai luminat ce-i drept dar none of the less, in padure. Vei fi izolat si "vizual", nu se vede mare lucru decat niste creste indepartate. Recomand cu caldura Negoiu, vei fi impresionat din toate punctele de vedere si totusi atentie , urcus anevoios , foarte obositor. This post has been edited by Pedro: 7 Dec 2006, 10:57 |
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
Berlina O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
|
|
smar2 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 13 December 04 From: Germania ![]() |
pedro are dreptate. la capitolul confort e cam 0 (zero).
e o camera mare care e si sala de mese, si dormitor. daca vrei ceva mai decent (in genul camera de camin devastata), du-te la negoiu. sau ramai jos la poiana neamtului. nu am stat acolo, dar de cate ori am trecut, parea dichisita cabana. doar ca mai ai de urcat/coborat vreo 2 ore si 1000 m altitudine pana la barcaciu. This post has been edited by smar2: 7 Dec 2006, 10:57 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
Laureate 1.6MPI
- HSK-.....
|
|
Pedro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 16 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Daca mergi totusi la negoiu de sarbatori poate ne intalnim la un ceai pe acolo
![]() |
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
|
|
Pedro |
![]()
|
Macar ai dormit bine?
La ce reclama, fii serios ca rad si curcile, vorbim de o zona non comerciala, o zona unde cabanieri isi dau si viata pentru munte, isi investesc si ultimu banut in sandramalele alea. De acolo nu se scoate profit, dar nu ai de unde sa stii bag sama. Aici nu e vorba de barabulele de pe valea prahovei |
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
|
|
smar2 |
![]()
|
la barcaciu nu am dormit decat la cort, o singura data... (bine, ce-i drept, dar peste tot se doarme bine daca esti obosit...
![]() si inca in alte doua dati am preferat sa mergem pe curba de nivel pana la negoiu, la priciul din cabana veche, si la camera in cea noua, a doua oara. Oricum notiunea de confort e tare relativa ![]() ![]() cab. negoiu: cab_negoiu.jpg ( Size: 139.29k ) Number of downloads: 482 p.s. iarna nu dau pe la cabane. e chestie de comoditate... ![]() This post has been edited by smar2: 8 Dec 2006, 17:13 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
Laureate 1.6MPI
- HSK-.....
|
|
dmazilu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 22 December 06 ![]() |
Salut. Intamplator am dat peste acest post. Sunt webmaster-ul sitului cabanei Barcaciu si intamplator si un mare iubitor de munte.
Am fost de multe ori la Barcaciu si vara si iarna si as dori sa clarific cateva aspecte: smar2 "De fapt, cabana Barcaciu e printre cele mai accesibile. Ca e drum din Avrig pana la cabana Poiana Neamtului, iar de acolo urci prin padure in maxim 1:30-2:00 h lejer" - De fapt traseul poate ajunge usor la 2:30 - 3 ore. Depinde de turist. Si pentru mine este lejer, insa eu nu l-as caracteriza ca lejer. Ultima portiune de 1 - 1:30 ore este destul de abrupta iar iarna cand se urca direct in sus pe poteca din zapada fara a se mai tine seama de poteca reala, poate fi si mai greu. Pedro "La capitolu cazare nu as recomanda, la capitolul mancare cam zero" - Cazarea este la comun sau in dormitorul separat, pretul este acelas. In camera principala unde se doarme la comun si care este si sala de mese, da, conditiile nu sunt asa bune, insa dupa cum s-a spus, este o cabana la care vin in special turisti fara pretentii mari. In dormitorul separat insa este foarte bine, sunt 3 paturi suprapuse, soba cu lemne si foarte curat. - La capitolul mancare, total gresit. E posibil ca Pedro sa fi avut o experienta nefericita, insa desi meniul este limitat, se poate manca fara probleme 1 tip de ciorba, friptura de porc/vita/pui (una din ele), piure in general, muraturi, mamaliguta cu branza, oua ochi sau omleta, dulceata facuta la fata locului, ceaiuri, 3-4 feluri de bere etc. In plus se poate vobi la cabana inainte si efectiv se poate cere cam ce doriti pentru la masa. Ei isi fac aprovizionarea din Avrig cu 1 zi inainte de venirea Dvs. Pedro "Oricum nu este o drumetie recomandata celor care vor confort la destinatie, caldura iti faci singur, dupa ce te intorci din padure cu o mana pe topor si cealalta pe ce ai produs in material lemnos." - Asta e cu adevarat rautacios, cum nu se poate mai fals. Lemnele taiate sunt puse la dispozitie, iar daca Nea Petre sau Mihai nu fac focul in timp util, turistul poate oricand sa isi aprinda singur focul. Totusi, de cate ori ai ocazia in oras sa faci un foc la soba. In plus, in camera mare daca este multa lume in general nu se mai fac foc pt ca ar fi extrem de cald Pedro e cea mai naspa cabana din fagaras si asta pentru ca e situata pe un miniplatou , mai luminat ce-i drept dar none of the less, in padure. Vei fi izolat si "vizual", nu se vede mare lucru decat niste creste indepartate - Fals dpdv am amplasarii. Este amplasata intr-un luminis, dar acest luminis este extrem de larg, sub nici o forma nu iti este ingradita privirea. Puteti vedea mai multe poze dea colo la adresele de mai jos Pedro vorbim de o zona non comerciala, o zona unde cabanieri isi dau si viata pentru munte, isi investesc si ultimu banut in sandramalele alea - Asta asa este. Au dorit intr o perioada sa vanda cabana pt ca efectiv nu aveau cu ce sa o mai intretina. Accesati pagina de Guest book de pe site sa vedeti ce tristi sunt turistii vis-a-vis de aceasta idee Poze de la Cabana Barcaciu http://www.dmazilu.lx.ro/10_barcaciu/ http://www.dmazilu1.lx.ro/63_barcaciu2006/ Contact cabana: Mihai (cabanier) - 0744-858.140; 0740-059.805; 0745-456.582 Numai bine si ture cat mai frumoase la munte! ~D |
--------------------
daewoo
cielo
2000 gle
- b99
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 11:40 |