DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> ABUZURILE POLITISTILOR!, pentru cei care s-au simtit abuzati....

florinvfd
post 6 Feb 2007, 10:45
Post #61

florinvfd

Group: Members
From: Bucuresti

Aveti grija in zona Big Berceni ca e un "cuplu" de politist cu politista blonda (la propriu si la figurat) care pandesc soferii fara centuri. Adica in loc sa amendeze pe aia care parcheaza in dreptul refugiului si pe unde incurca circulatia...ei stau in intersectie si opresc pe astia fara centura. La 10-20km/h as fi un om mort in caz de accident fara centura.. wacko.gif

Mi-am bagat p*** in amenda ei si i-am mai zis una alta ca omeneste nu s-a putut discuta. Parca era Robocop in misiune si prinsese infractorul fara centura...
Stiu ca a fost vina mea ca nu am avut centura, dar cand i-am zis ca in loc sa stea la peste sa dea amenzi pt centura mai bine s-ar duce sa ii amendeze pe aia parcati aiurea a zis ca ea din cauza lor sta sa dirijeze...ca aia incurca circulatia.. Buna logica. In fine...sa ii de Dumnezeu 'sanatate'!
De acum de fiecare data cand trec pe langa ea ii urez de bine. Poate sa ma amendeze pt asta? blink.gif

--------------------
Dacia Logan 1.6 MPI 2006, Laureate
bunul simt e cea mai buna regula de circulatie!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
os
post 6 Feb 2007, 11:02
Post #62

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

@florinvfd: topicul este despre "abuzurile Politistilor". Fara a nega ca acestea exista - in ceea ce ai postat tu nu vad nici un abuz. N-ai avut centura prinsa, ai platit. Punct.

Nu vad cum faptul ca exista masini parcate neregulamentar te exonereaza pe tine de o obligatie legala (si de bun simt).

Mai remarc si faptul ca aplicarea unei sanctiuni (amenda) posesorilor masinilor parcate neregulamentar nu face ca aceste masini sa dispara pe loc... de unde stii ca nu le aplicase deja amenzile de rigoare?

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
florinvfd
post 7 Feb 2007, 10:30
Post #63

florinvfd

os, ori esti politist ori o cunosti pe tanti politista...de pui problema asa.
nu am vrut sa se inteleaga ca au abuzat dandu-mi amenda pt centura. a fost legal si corect.
trebuia remarcat faptul ca ei practic vanau amenzi. daca ar fi stat in preajma zonei cu oprirea interzisa normal ca nu mai parca nimeni si nu aveau ce amenzi sa dea, dar asa...ii lasau pe aia in pace, circulatia devenea un pic haotica, ei stateau sa dirijeze si mai dadeau si cateva amenzi. asta e mod de lucru?

cum poti ca politist sa raspunzi ca stai sa dirijezi circulatia in intersectie din cauza ca e ingreunata de cei care parcheaza aiurea...
logic nu ar fi sa amendezi pe aia care parcheaza si incurca si sa nu mai ii lasi sa parcheze? In fiecare dimineata se formeaza pe Oltenitei dinspre Romprim spre BIG ditamai coada din cauza alora cu maxi-taxi si a altora parcati aiurea in dreptul refugiului. Pietonii traverseaza si ei ca pe trotuar, iar masinile de abia trec... Cine trece pe acolo dimineata stie despre ce vorbesc.

Nu vreau sa continui discutia contradictoriu dar unii prea sunt 'politisti'..
Prin centru mai vad cate un politist (sau mai bine zis un fel de politist) care atunci cand trece un Q7 sau cine stie ce masina smechera pe rosu se uita surprins dupa el si nu ia nici o masura.. Nu am nici un respect fata de ei! cu asta am terminat.

--------------------
+
os
post 7 Feb 2007, 11:19
Post #64

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

Ca sa spunem lucrurilor pe nume: ceea ce ar fi trebuit facut ar fi fost:

1. amendati posesorii masinilor parcate ilegal;
2. ridicate masinile (caci incurcau traficul.. right?) pe cheltuiala si pe bataia de cap a celor care le-au parcat aiurea;
-- in acest fel se flui ditzeaza circulatia --
3. continuat actiunea (inclusiv prin sanctionarea celor care nu poarta centuri).

Suntem de acord pina aici?

De fapt, ceea ce te deranjeaza pe tine este atitudinea prea laxa a politistilor in cauza - mai precis, atitudinea lipsita de energie la adresa celor care prin nerespectarea regulilor produc ingreunarea traficului. Inteleg corect?

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
florinvfd
post 7 Feb 2007, 11:27
Post #65

florinvfd

Acum suntem pe aceeasi unda. nu m-am enervat pt amenda mea cat pt nepasarea lor fata de aia parcati. enervarea pt amenda mea a survenit tocmai de la faptul ca ei 'fluidizau' circulatia din cauza alora, dar totodata mai aveau timp sa dea si cate o amenda de centura.

Era mult mai simplu si corect pt toata lumea daca ar fi facut asa cum ai scris..cu 1... 2... 3... In cazul ala imi dadeam singur amenda smile.gif
Bafta!

--------------------
+
Timex
post 7 Feb 2007, 13:37
Post #66

Membru incepator

În prezent în dotarea poliției rutiere există două tipuri de aparate de măsurare a vitezei, Mesta și Speedophot, care doar măsoară viteza și Sistemul Autovision Compact, care este destinat atât măsurării vitezei de deplasare, cât și depistării altor încălcări ale regulilor de circulație, cum ar fi depășirea neregulamentară, neacordarea priorității, nerespectarea semnificației culorilor semaforului electric, circulația pe contrasens, staționarea vehiculelor în locuri interzise, folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii, cu excepția sistemului „mâini libere”.

Trebuie să se cunoască faptul că toate sistemele de măsurare a vitezei și supraveghere a traficului utilizate de poliție au atestarea Biroului Român de Metrologie Legală. De asemenea, operatorii radar au atestat care le conferă dreptul de a lucra cu aceste aparate.

Precizăm că operatorii sunt obligați să aibă la ei, pe toată durata executării serviciului, atestatul de verificare metrologică a echipamentului, atestatul de lucru cu aparatele radar, documentele de identitate personale, ale autoturismului și pe cele de constatare, precum și registrul de evidență a abaterilor, însă nu sunt obligați să le prezinte decât organelor de control abilitate.

Potrivit „Metodologiei privind modul de folosire și exploatare a echipamentului video de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor”, elaborată de Inspectoratul General al Poliției Române, activitatea cu aparatele radar se desfășoară zilnic, pe 2-3 schimburi, pe drumurile unde s-au produs accidente rutiere cu consecințe grave, în baza unui grafic lunar, care este modificat în funcție de evoluția situației operative

--------------------
WWYQA UULSD Atentie la moderatori !!!
+
Timex
post 7 Feb 2007, 13:42
Post #67

Membru incepator

Vedeti ce "ordine" au trasate politistii? Luat din "Precizari referitoare la noua legislatie rutiera".Iata ce spun in incheiere...ei nu eu: "Ca autoritate a statului care are menirea de a veghea la respectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice, Poliția Rutieră va depune în continuare toate eforturile pentru întronarea respectului față de lege, cu fermitate și deplină considerație față de participantul la trafic."

--------------------
+
Timex
post 7 Feb 2007, 13:45
Post #68

Membru incepator

Alte obligații ce îi revin polițistului care efectuează controlul:

să se deplaseze până în dreptul ușii conducătorului autovehiculului și să se adreseze cu formula: “Bună (dimineața, ziua, seara), sunt (gradul profesional, numele și unitatea de poliție din care face parte)”, după care să solicite pe un ton politicos, dar ferm, să i se înmaneze documentele pentru control;

să-i comunice conducătorului auto motivul opririi, abaterea comisă și sancțiunea prevăzută de lege și, daca este cazul, faptul că trebuie să rămână în autovehicul, cu mâinile pe volan, dupa care să întocmească documentele de constatare;

să-i restituie conducătorului auto, la finalizarea controlului, documentele (mai puțin cele reținute odată cu constatarea abaterii) și să-i acorde explicațiile necesare privind situația creată, modul de soluționare, dreptul privind efectuarea de mențiuni în procesul-verbal de contravenție, precum și termenul de folosire a căilor de atac împotriva documentelor întocmite.

Dacă se constată că starea psiho-fizică a celui de la volan nu îi mai permite conducerea în condiții de siguranță, polițistul rutier trebuie să întrerupă deplasarea până la încetarea cauzei care a generat respectiva stare. Excepție face cazul când autovehiculul poate fi condus de o altă persoană care posedă permis de conducere valabil pentru categoria respectivă, și care se află într-o stare generală corespunzătoare;

să ia masuri pentru reintrarea în siguranță a autovehiculului în trafic.

Este interzis controlul de rutină asupra traficului rutier, oprirea autovehiculelor pentru control urmând a se face numai atunci când, prin observare directă ori cu mijloacele tehnice certificate, se constată încalcarea regulilor de circulație, precum și atunci când există date și informații că s-au comis infracțiuni sau contravenții, că autovehiculele vizate transportă bunuri, valori provenite din săvârșirea unor fapte ilicite, ori persoane urmărite conform legii, sau când se execută acțiuni tematice, punctuale, prilej cu care oprirea tuturor autovehiculelor ce fac parte dintr-o anumită categorie este necesară;

De asemenea, îi este interzis polițistului rutier să execute semnalul de oprire atunci când cel căruia i se adresează este foarte aproape ori chiar în dreptul său, astfel încât oprirea nu s-ar mai putea face în condiții suficiente de siguranță;

--------------------
+
icsu
post 7 Feb 2007, 18:30
Post #69

Membru autentic

QUOTE(Timex @ 7 Feb 2007, 13:45)
[...]

Este interzis controlul de rutină asupra traficului rutier, oprirea autovehiculelor pentru control urmând a se face numai atunci când, prin observare directă ori cu mijloacele tehnice certificate, se constată încalcarea regulilor de circulație, precum și atunci când există date și informații că s-au comis infracțiuni sau contravenții, că autovehiculele vizate transportă bunuri, valori provenite din săvârșirea unor fapte ilicite, ori persoane urmărite conform legii, sau când se execută acțiuni tematice, punctuale, prilej cu care oprirea tuturor autovehiculelor ce fac parte dintr-o anumită categorie este necesară;

[...]
*

Ok ne-am lamurit cum e cu certificatul radarului si actele insotitoare ale organului : le poseda dar nu suntem abilitati sa le studiem si noi mai de aproape...ma rog poate legitimatia d-lui politist, dar are cineva tupeul sa o ceara ??

Sa presupunem urmatorul scenariu:

"-Buna seara sunt agent Tuzgureanu, ati fost oprit pentru un control de rutina, va rog sa-mi prezentati actele..."

Daca nu e cu suparare, as dori si eu sa aflu opiniile membrilor forumului in aceasta situatie, pentru ca eu sunt mai "talamb" de felul meu si nu prea ma duce capu ce sa-i raspund... biggrin.gif glumesc evident. Dar mai mult ca sigur ca nu o sa-i raspund cu "Imi pare rau domnule politist, dar nu mai aveti voie sa efectuati controale de rutina" huh.gif . Deci ? Cum ati proceda?

--------------------
renault clio symbol 1.4/2002
+
cristi_xp
post 8 Feb 2007, 19:44
Post #70

Membru autentic

From: Timisoara

Am scris in alt topic...intreb si aici,la posturile de politie exista un geniu care raspunde de circulatie...ce intra in competenta lu asta ?ca astia abia stiu sa scrie..dar mai sa aplice codul rutier:)

--------------------
Dacia Logan Ambition 1,6 MPI 2005 - Neinmatriculata
Vand axa cu came sport de logan /solenza / supernova .
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th June 2025 - 15:11
Forum Renault