Vesta reflectorizanta?
![]() ![]() ![]() |
Vesta reflectorizanta?
ccezar2004 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
|
||
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|||
LUYgescu |
![]()
|
![]() membru diesel-ist Group: Members Posts: 164 Joined: 21 November 05 From: ploiesti ![]() |
de la radio...pe bune..
ART. 8^1 Pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele și tramvaiele trebuie să fie dotate cu truse medicale de prim ajutor, triunghiuri reflectorizante și stingătoare de incendiu, omologate." daca din fraza asta tu ai inteles ca un autovehicul trebuie sa fie dotat cu triunghiuri reflectorizante inseamna ca trebuie sa iti mai cumperi inca un stingator, inca o trusa...sau mai multe....omologate, bineinteles... ![]() numai de bine... This post has been edited by LUYgescu: 18 Dec 2006, 16:33 |
--------------------
DACIA
LogaN...1.5dci
preferance
|
|
thunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 22 April 04 From: Pitesti ![]() |
LUYgescu ... asa ca fapt divers, articolul 100, alin. 13 l-ai citit ?!
|
--------------------
Opel
Astra H
2006
- B-50-WSE Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
|
|
LUYgescu |
![]()
|
![]() membru diesel-ist Group: Members Posts: 164 Joined: 21 November 05 From: ploiesti ![]() |
stiu articolul 13...numai ca CCezar 2004 intr-un post de mai sus, de pe prima pagina, cita alt articol, pe care l-am referit eu in postul anterior...la ala m-am referit eu...
numai de bine... later edit...acum am vazut ca citeaza si articolul 100...scuze.... ![]() This post has been edited by LUYgescu: 18 Dec 2006, 19:50 |
--------------------
DACIA
LogaN...1.5dci
preferance
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
gibonu : Cu placere...
![]() |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
GunX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 254 Joined: 26 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Cica de la 1 Ian 2007, politistii cand te opresc pe drumuri E si nu ai vesta, invoca obligativitatea ei conform legislatiei europene, automat devenita valabila si la noi de cand cu intrarea in UE
![]() Nu stiu insa cat e amenda sau daca zic asta doar ca sa te faca sa te scobesti de o atentie si daca nu le dai in final se lasa doar cu avertisment verbal.... |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
- B-40-XXX Never underestimate the power of human stupidity !
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
si cum suna mai exact legislatia europeana?
|
-------------------- fan VAG!
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
QUOTE(GunX @ 4 Jan 2007, 16:49) Cica de la 1 Ian 2007, politistii cand te opresc pe drumuri E si nu ai vesta, invoca obligativitatea ei conform legislatiei europene, automat devenita valabila si la noi de cand cu intrarea in UE ![]() Nu stiu insa cat e amenda sau daca zic asta doar ca sa te faca sa te scobesti de o atentie si daca nu le dai in final se lasa doar cu avertisment verbal.... ei vraja marii.... nu a nimic cu tine dar mi se pare stupid.... NU exista un cod rutier care sa reglemeteze circulatia in Europa... ci pentru fiecare tara cate un cod ruiter sau lege care face aceste reglementari de circulatie DOAR pe teritoriul loc... si daca ar exista aceasta "legislatie europeana"... unde e? off: maine poimaine o sa imi dea amenda ca nu merg pe stanga precum englezii ![]() |
|
|
mad_voly |
![]()
|
![]() Daca Ai Cap Ia-ti Alta Group: Members Posts: 547 Joined: 8 October 05 ![]() |
Fratilor, chiar in seara asta am vazut la stirile de la ora 19 de pe P_ _ TV un reportaj filmat in bucuresti cum un politist oprea pe cate unul si le cerea trusa, triunghiul, extinctorul si VESTA. Cica aceasta vesta este obligatorie iar daca nu ai unul din aceste accesorii amenda este de 1 mil + 3 pct de penalizare. Chiar i-a dat amenda unui sofer care nu avea aceasta afurisita de vesta. DECI ESTE ADEVARAT. VESTA ESTE OBLIGATORIE
|
--------------------
Opel
Insignia
2011 Ecoflex
- b 01 ccc "Cu totii traim sub acelasi cer, dar nu avem toti acelasi orizont. "
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Eh, se minte poporul cu televizorul. Tipic.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
m-a luat azi:) controlul la vesta:))))
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
ccezar2004 |
![]()
|
pai si?.. ce ai facut?... cum isi motiveaza "cererea"... ma refer la ceva scris nu vorbe....
|
|
|
mad_voly |
![]()
|
![]() Daca Ai Cap Ia-ti Alta Group: Members Posts: 547 Joined: 8 October 05 ![]() |
@ssilviu
nu vad de ce ar minti cu televizorul. In fond e o amarata de vesta care costa 100 de mii si care este deja obligatorie |
--------------------
Opel
Insignia
2011 Ecoflex
- b 01 ccc "Cu totii traim sub acelasi cer, dar nu avem toti acelasi orizont. "
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
e vorba de principii... ia vezi tu cati ar trebui sa ia veste si inmulteste cu 10RON si vezi cum scapa producaotrul de veste din deal de faliment... ca asa vrea cineva....
|
|
|
GunX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 254 Joined: 26 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca se face proces verbal de amenda pentru vesta trebuie sa se specifice articolul in baza caruia s-a aplicat sanctiunea. Cum articolul nu prea exista, PV-ul e nul. Am vazut si eu reportajul de la ProTV, d-aia nu mai dorm.
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
- B-40-XXX Never underestimate the power of human stupidity !
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
pai a zis cineva mai sus ca a luat-o... sa ne zica si noua ce i-a scris in PV...
|
|
|
andrei_2006 |
![]()
|
![]() Loganist Group: Members Posts: 737 Joined: 21 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu cred ca l-a luat pentru vesta, poate pentru triunghi si trusa si extinctor, dar vesta scrie clar si in noul codul rutier ca trebuie sa o ai doar daca conduci o masina peste 3,5 tone.
This post has been edited by andrei_2006: 4 Jan 2007, 23:28 |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate Plus
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Bai, va ia mama lu sarsaila daca nu aveti toti veste, ce mai conteaza obligatoriu sau nu, toata lumea in vesta, eeeee, ce-i panarama asta....
Just kidding. Nu va mai luati dupa prostv si escele ei (mai bine o luati la "vesta" pe bunaciunea aia blonda) ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
Retype |
![]()
|
![]() Himera Group: Members Posts: 223 Joined: 27 November 06 From: Bucuresti ![]() |
CAP V, art 35:
(6) Conducătorii autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone sunt obligați să poarte echipament de protecție-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci când execută intervenții la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public. Chiar si asa.... de unde se intelege aici ca tre sa am vesta la portbagaj? ce, m-a prins ca "execut intervenții la vehiculul" si nu purtam vesta? hai sa fim seriosi, cu vesta asta... Dar am vazut si eu la stiri chestia aia cu politaiul care cerea la conducatori pe langa arsenalu de scule si vesta. Deci e vreo unu pe care l-a intrebat de vesta si l-a sanctionat? This post has been edited by Retype: 5 Jan 2007, 00:12 |
--------------------
Dacia Logan 2006/
Audi 6.0 quattro 2006/
Mio a701 cu MioMap
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
vesta o ai preventiv, la fel ca tringiurile si trusa si extictorul....
si apropo vedeti ca in nopul cod scrie clar triunghiURI |
|
|
Retype |
![]()
|
![]() Himera Group: Members Posts: 223 Joined: 27 November 06 From: Bucuresti ![]() |
da, de restu zice ca tre sa le ai la tine, dar la vesta era altceva.
in fine, n-ai prea inteles ce-am vrut sa zic. |
--------------------
Dacia Logan 2006/
Audi 6.0 quattro 2006/
Mio a701 cu MioMap
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
ba am inteles perfetct.... daca citeai opiniile mele scrise mai sus iti dadeai seama...
si o mai repet... conform noului cod rutier veste reflectorizanta NU ESTE OBLIGATORIE IN RO sub 3.5t... daca cineva poate contrazice scriptic acest lucru il rog sa o faca.... |
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(GunX @ 4 Jan 2007, 16:49) Cica de la 1 Ian 2007, politistii cand te opresc pe drumuri E si nu ai vesta, invoca obligativitatea ei conform legislatiei europene, automat devenita valabila si la noi de cand cu intrarea in UE Am pierdut vreo 4 ore cautand pe europa.eu si n-am gasit nimic. In fine, am gasit o publicatie din 2006 (http://www.etsc.be/documents/FINAL_Fact_Sheet_Conspicuity.pdf) care zice ca UNELE tari din EU impun utilizarea vestei, din care unele doar pentru soferi profesionisti. In alta ordine de idei, ma indoiesc ca UE a emis o directiva privind utilizarea vestei, poate cel mult o recomandare, ceea ce inseamna ca fiecare stat trebuie sa introduca in legislatia proprie aspectul respectiv. |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
http://www.protv.ro/filme/trusa-medicala-t..._file=9407#9407
am elucidat misterul !!! mama nene ...ce nenorociti ! |
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Sa se mai supere cineva cind zic Garcea pulitailor. Daca nea caisa ala cu cashcheta nu stie Codul rutier, ce pretentii sa ai de la soferi
![]() De cei de la prostv, ramine cum am stabilit... doar blonde bune de... treaba ![]() This post has been edited by paulp: 5 Jan 2007, 11:46 |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
Decat sa ma cert cu organul, prefer sa dau 12 ron pe o vesta sa nu aibe ce sa imi faca, si dupa aia sa ii zic ca nu am nevoie.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
Decembrie 2006
- B-XX-FUZ
|
|
paulp |
![]()
|
DE CE? De ce sa ma oblige cineva sa cheltui banu meu muncit doar ca sa-si umfle burtile producatorii de veste? De ce sa plec capu in fata abuzului?
Nu domnule! Prefer sa tin masina in stare perfecta, sa fie dotata cu tot ce e prevazut in lege, si atit. In rest, bunul plac si abuzul sa si le bage in ce zona a organismului domniei sale doreste ![]() This post has been edited by paulp: 5 Jan 2007, 12:12 |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
donraulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 24 November 04 From: B ![]() |
Este obligatoriu sau nu, vesta reflectorizanta, eu am ales sa o achizitionez, mergand pe trei principii, nu costa mult, nu doresc sa stau la taclare cu organul pentru demonstrarea obligativitatii ei, precum si datorita faptului ca la un moment dat, chiar poate fi utila, de ce nu, putand face diferenta intre viata si moarte la o adica.
mi se pare un lucru bun sa ai in masina o vesta reflectorizanta, spre deosebire de ideea de a avea becuri si sigurante de rezerva. - chiar daca am, nu inseamna ca si trebuie sa am cunostintele necesare inlocuirii lor, la fel ar trebui sa avem in masina si o sufa/stanga si de ce nu chiar o masina de depanare sa ne insoteasca mereu. |
--------------------
Sandero
1.6 MPI
2009 / Laureate
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(ccezar2004 @ 4 Jan 2007, 23:09) e vorba de principii... ia vezi tu cati ar trebui sa ia veste si inmulteste cu 10RON si vezi cum scapa producaotrul de veste din deal de faliment... ca asa vrea cineva.... QUOTE(paulp @ 5 Jan 2007, 12:11) DE CE? De ce sa ma oblige cineva sa cheltui banu meu muncit doar ca sa-si umfle burtile producatorii de veste? Mi-am luat chinezeasca, Type-R, la 6 ron ! nu cred ca e o avere, si nici nu cred vr'un demnitar de la noi are actiuni la fabrica Type-R din China ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
paulp |
![]()
|
QUOTE(donraulo @ 5 Jan 2007, 12:16) precum si datorita faptului ca la un moment dat, chiar poate fi utila, de ce nu, putand face diferenta intre viata si moarte la o adica. mi se pare un lucru bun sa ai in masina o vesta reflectorizanta, spre deosebire de ideea de a avea becuri si sigurante de rezerva. - chiar daca am, nu inseamna ca si trebuie sa am cunostintele necesare inlocuirii lor, la fel ar trebui sa avem in masina si o sufa/stanga si de ce nu chiar o masina de depanare sa ne insoteasca mereu. Cu partea a 2-a a afirmatie tale sint perfect de acord, si eu vreau sa-mi iau o vesta, daca doamne-fereste fac vreo pana noaptea sa nu ajung carabus pe botul vreunuia. Dar nu ma obliga nimeni si nimic! This post has been edited by paulp: 5 Jan 2007, 12:18 |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 07:50 |