DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> CE FEL DE SERVODIRECTIE ARE SLZ?...ESTE SAU NU VARIABILA?

Andu
post 12 Jul 2004, 11:55
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

electrica??? din cate stiu, la baza absolut toate directiile asistate au mecanisme hidraulice. Faptul ca aceste sisteme hidraulice sunt controlate de sisteme electrice mai mult sau mai putin avansate e alta discutie.

Ba da, xista. In loc de mecanismul hidraulic se afla un motor electric pas cu pas. Exista un senzor pe coloana de directie care ii spune unui calculator ca tu ai inceput sa tragi de volan si motorasul (de fapt e ditamai motorul) ala te va ajuta si el. Sistemul se mai numeste si electromecanic in unele cazuri si nu are nici o componenta hidraulica. Asta este in general variabil in functie de viteza si ai senzatia de volan cu force-feedback.

--------------------
Opel Astra H ABS+EBD+EBA+CBC+DDS ESP+TC+UCL TPMS.... 2006 - fost GGA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bihomoldoveanul
post 12 Jul 2004, 13:42
Post #32

Membru autentic

Zamolxis, ti s-a spus foarte clar servodirectia la Solenza NU ESTE variabila. Ce tot ii dai inainte acolo cu Clio si cu Cielo?

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4 MPI
+
zalmoxis
post 12 Jul 2004, 13:49
Post #33

Membru incepator

Group: Banned

Bai deci vad ca in romana nu ne putem intzelege....Poate in Engl.Deci e Power Steering sau Power Assisted Steering..Hai ca acum o sa fie mai usor poate....Pentru mine normal caci se pare ca eu sunt greu de cap.....Si ii dau inainte da cu Cielo si cu CVlio caci intre astea doua masini e MARE DIFERENTA IN CE PRIVESTE DIRECTIE - cine le-a condus pe amandoua stie - dar intre SLZ si Clio NU ESTE!....Deci poate ma-ntzelegi de ce ii dau intr0una cu asta!..Dk ai condus cele trei masini ma intzelegi ....

--------------------
Mente et maleo
+
klaus
post 12 Jul 2004, 13:57
Post #34

步步

Group: Moderatori

Ca sa ramanem pe teritoriu de provenienta anglicana a termenilor, ti-aduc aminte ca tu ai intrebat de "variable power assisted steering", iar la solenza este doar "power assisted steering", iar la Cielo este,asa cum ai si mentionat de altfel, "power steering".
Deci sa reiau:
- Megane 2 are servodirectie asistata variabil (variable power assisted steering)
- Solenza are servodirectie asistata (power assisted steering)
- Cielo are servodirectie (power steering)
- Dacia berlina are directie mecanica, fara servo si neasistata. (steering).
Acu e mai clar?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
zalmoxis
post 12 Jul 2004, 14:34
Post #35

Membru incepator

Group: Banned

si care e mai diferenta intre power steering si power-assisted steering !?!?!....deci hai sa-tio zic eu cum e power - assisted steering e servodirectie si atat...
Variable Power-Assisted Steering e variabile (sau cum ii spunem noi asistata)....si cred ca Dacia SLZ are din asta variabila ca prea ii misti volanul la fel nu conteaza cu ce viteza mergi....Englezii utilizeaza power steering si power-assisted steering ptr. a defini acelasi lucru SERVODIRECTIE....Asa ca impresia mea e ca SLZ are servidurectie variabila cu viteza.....De gfapt gata mai eu m-am lamurit asa este ..Dk nu credeti urcati pe Cielo bagati 120 si vedeti voi ce dif este intre el si SLZ....

Ete acile definitie:

power(-assisted) steering

noun {U}

a system for changing the direction in which a road vehicle is moving by using power from the engine to help the driver turn the vehicle:

--------------------
Mente et maleo
+
GeorgeB
post 12 Jul 2004, 14:42
Post #36

the 7 stars of Pleiades constellation

solenza are servonirectie non variabila. pentru a vedea daca este variabila, pe loc trage brusc si tare de volan intr-o parte. la cele variabile se va simti un hac .

pana una alta STOP JOC

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
2 Pages < 1 2
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 22:10
Forum Renault