DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Controlorii RATB si amenda, sau cum fura primaria

denisCT
post 20 Dec 2006, 19:09
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Constanta

Scrie pe undeva in vreo lege sau regulament cum as putea eu ca si calator sa il verific pe controlor atunci cand el imi cere biletul/abonamentul. Adica ce acte ar trebui sa aibe asupra sa (gen legitimatie). Daca puteti sa precizati concret legea/regulamentul pentru a-mi putea sustine punctul de vedere la eventualele eschivari ale controlorilor.
Multumesc anticipat

--------------------
Renault Megane 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
einstein1984
post 22 Dec 2006, 00:00
Post #32

fan Dacia

From: Bucuresti

HCGMB 156/2001 HCGMB 267/25.09.2003 HCLMB 54/1994 si trebuie sa prezinte legitimatie cu poza si ordin de serviciu care arata ca ei lucreaza la ora aia , in ziua aia si pe linia aia!
QUOTE(cris71 @ 20 Dec 2006, 13:23)

Sunt intru totul de acord ca tiganii sunt evitati de catre controlori.
Pensionarii traiesc dintr-o pensie de rahat, majoritatea, de muncit nu mai pot sa munceasca (majoritatea) - pentru un venit suplimentar, asa ca sa-i lasam in pace. Sau hai sa-i omoram ca-s inutili, nu?
*

Eu nu inteleg unde draq se duc toti pensionarii aia cu RATB-ul daca tot nu muncesc? Dar eu, daca vreau sa merg la scoala, scot bani din buzunar! Si inatmaplator, stand 8-10 ore la scoala, e cam greu sa muncesti pentru un venit suplimentar. Faza e ca traim in Romania, si promisiuni primesc aia multi care voteaza, adica nu studentii!

This post has been edited by einstein1984: 22 Dec 2006, 00:05

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
cris71
post 22 Dec 2006, 11:58
Post #33

Member from Transylvania

From: Oradea

QUOTE(einstein1984 @ 22 Dec 2006, 00:00)

Eu nu inteleg unde draq se duc toti pensionarii aia cu RATB-ul daca tot nu muncesc? Dar eu, daca vreau sa merg la scoala, scot bani din buzunar! Si inatmaplator, stand 8-10 ore la scoala, e cam greu sa muncesti pentru un venit suplimentar.
*

Pai ce ziceam inainte? Hai sa-i gazam!!!
Unde se duc? La piata, la nepoti, pe unde pot si ei! Majoritatea au muncit o viata ca sa aiba o pensie de rahat! Macar transportul gratuit sa li se asigure, ca restul e praf in ochi.
Eu AM parinti pensionari si stiu cat de roza le e viata!
O fi greu sa muncesti dupa orele de scoala (desi multi o fac) dar dupa ce termini scoala toate oportunitatile iti sunt deschise, slujbe bune, salarii mari!!!
Tu esti la inceput de viata. Ei si-o vor termina in curand!
Si pentru ca nu asta era ideea topicului, daca si noua generatie gandeste asa (am gresit, nu platesc, ca nu-s fraier, fac scandal etc) inseamna ca nu s-au schimbat mai nimic, si peste 50 de ani Romania va ramane aceeasi tara balcanica plina de smecheri.
Craciun fericit!

--------------------
Renault Captur 2022 / Intens
+
einstein1984
post 22 Dec 2006, 12:01
Post #34

fan Dacia

Si eu am parinti pensionari care insa muncesc. Avand in vedere ac am obtinut informatiile pe care le doream prin acest topic, ar putea fi inchis.

--------------------
+
vijelie
post 22 Dec 2006, 12:06
Post #35

membru violet

QUOTE(einstein1984 @ 22 Dec 2006, 00:00)
...Eu nu inteleg unde draq se duc toti pensionarii aia cu RATB-ul daca tot nu muncesc?...
*

QUOTE(einstein1984 @ 22 Dec 2006, 12:01)
Si eu am parinti pensionari care insa muncesc...
*

Si noi de unde stim ca parintii tai, desi sunt (si probabil arata ca) pensionari, se duc la munca? Au ecusoane in piept? blink.gif

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
einstein1984
post 22 Dec 2006, 13:19
Post #36

fan Dacia

Esti pe langa subiect. Sunt si pensioanri care muncesc, nu zic nu.

--------------------
+
einstein1984
post 21 Feb 2007, 12:45
Post #37

fan Dacia

Sunt pe cale sa-mi iau banii. Azi am obtinut titlul executoriu, l-am depus la RATB impreuna cu cererea de restituire a banilor. Cica luni sa sun sa vad daca m-au programat la plata.
M-a costat 6 lei (2 lei legalizarea, 4 lei investirea cu formula executorie) si un timbru de 0,15 lei (plus vreo 6 lei pe bilete de autobuz pana la tribunal).

This post has been edited by einstein1984: 21 Feb 2007, 21:59

--------------------
+
MAKRON
post 21 Feb 2007, 19:39
Post #38

simply clever

From: silistea gumesti

Daca nu ai habar despre institutii elementare de drept, las-o balta cu notiunile astea inventate...ceea ce in mod sfertidoct ai scos din tine se numeste titlu executoriu, o notiune te depaseste cu toate ca gibonu ti-a explicat ca la carte ce inseamna titlul executoriu.

--------------------
SKODA OCTAVIA II AMBIENTE MY 2007 - WSP
+
C@talin
post 21 Feb 2007, 19:47
Post #39

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

la mine toti pensionare se plimba cu tranvaiele ,si ma bucur ca nu mai circul cu tranvaiu decat din an in paste mai nicidata biggrin.gif ,da ce certuri si chestii alea alea,ei cica viziteaza orasu ,stau joaca table prin tranvai,barfec loc de intalnire.moshi nebuni

This post has been edited by C@talin: 21 Feb 2007, 19:49

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
einstein1984
post 21 Feb 2007, 21:56
Post #40

fan Dacia

MAKRON, am cerut investirea cu formula executorie, si am dat in scris ca am primit "titlul executoriu". Si ma lesi? Nici eu nu ma astept ca un avocat sa stie diferenta untre un sevar si un batiu.

--------------------
+
Como
post 27 Apr 2007, 14:02
Post #41

Membru autentic

Eu tocmai am primit inapoi contravaloarea amenzii de la RATB. Am completat formularul de reclamatii pe site-ul lor, am trimis o copie a reclamatiei si la OPC, iar azi m-a chemat o domnisoara sa-mi dea banii (cu scuze din partea controlorilor), la 2 saptamani fara o zi de la eveniment.

De vreo 4 saptamani, de cand masina zace pe butuci in service, mi-am luat un card activ cu portofel electronic, pe care pui bani din care RATB isi opreste contravaloarea unei calatorii la fiecare validare. Si ma urc eu in 783, fericit ca nu trebuie sa-mi mai cumpar un teanc de cartele, si validez cardul. Se urca si controlorii, se uita la card ca mata-n calendar - ca eram singurul cu asa ceva din autobuz - si decreta ca nu am abonament pe 783, ca de fapt am platit 1.1 lei de pe card in loc de 2.5 lei; deci, amenda. Le-am zis sa scrie frumos pe chitanta ca sa pot face contestatie. Am aflat de la biroul de relatii cu clientii ca de fapt aparatul mi-a luat 2.5 lei (iar controlorii sunt dobitoci), deci primesc inapoi banii pe amenda, pe care i-am luat deja.

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
Retype
post 27 Apr 2007, 14:41
Post #42

Himera

QUOTE(einstein1984 @ 22 Dec 2006, 01:00)
HCGMB 156/2001 HCGMB 267/25.09.2003 HCLMB 54/1994 si trebuie sa prezinte legitimatie cu poza si ordin de serviciu care arata ca ei lucreaza la ora aia , in ziua aia si pe linia aia!

unde se pot gasi legile astea?

--------------------
Dacia Logan 2006/ Audi 6.0 quattro 2006/ Mio a701 cu MioMap
+
einstein1984
post 27 Apr 2007, 17:27
Post #43

fan Dacia

Habar nu am unde le gasesti, incearca cu google, eu am gasit asta .

--------------------
+
Arhimede
post 13 Oct 2008, 20:29
Post #44

Membru inferior, lung si tare

Azi mi-am luat amenda pe 783... biggrin.gif

Acum stiu ca nu sunt chiar cel mai corect cetatean circuland fara bilet..si fapta mea e condamnabila.dar m-am dus pana in otopeni si mi se pare cam enervant sa dau 7ron.Ca urmare am platit una bucata amenta 50Ron.

Am zis sa nu fac scandal.Le-am dat buletinul miau aratat porcesele verbale...si miau dat sa aleg..120ron sau 50 pe loc.Am primit o hartiuta din aia mica pe care scrie "una calatorie in mijloacele de trasnsport in comun" 50lei linia....data..pe spate nume prenume seria..controlor...

Pot sa fac ceva sa iau inapoi banii astia?Sau sunt perfect acoperiti?

--------------------
dacia lgn 2005 Ambition
0% avertisment=0% divertisment
+
Stefan
post 14 Oct 2008, 10:12
Post #45

Quite opinionated

From: Cluj-Napoca

Nu mai faci nimic. Ai gresit, ai platit, life goes on.

--------------------
Volkswagen Golf 7 Variant 1,4 TSI 2013
+
einstein1984
post 16 Oct 2008, 09:20
Post #46

fan Dacia

Arhimede, ai primit si proces verbal de constatare a contraventiei? Ca exact hartiuta aia am primit si eu, si uite ca am castigat contestatia. Pentru ca ce ai prmit tu e practic o chitanta de amenda, amenda care s-a dat pentru un fapt ce legal nu exista fara procesul verbal.

--------------------
+
Andy_ACS
post 16 Oct 2008, 09:30
Post #47

Yes, I'm not!

From: Craiova

@einstein1984 - nu il mai invata ca el a gresit si isi merita pedeapsa. Eu zic ca a scapat destul de ieftin si (poate) a si invatat ceva din asta.

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
george_slz
post 15 Dec 2008, 01:46
Post #48

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

Eu am urmatoarea problema. M-am trezit ca sunt somat de cateva luni bune, ca am de plata 2 amenzi de ratb, care indexate cu penalizati totalizeaza vreo 1mil si ceva.
Acum eu nu am fost nici pe 01.01.2008 si nici pe 15.03.2008 cu RATB-ul . Ori cineva mi-a sterpelit identitatea si s-a dat lovit cand l-au intrebat aia de C.I., ori cineva de la RATB a pus mana pe vreo factura de-a mea si si-a facut planul.
Aveti idee cum anulez amenzile?!

This post has been edited by george_slz: 15 Dec 2008, 01:46

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
+
Arhimede
post 15 Dec 2008, 02:32
Post #49

Mersi einstein1984.Din pacate n-am mai urmarit topicul.Si ai dreptate.Ca practic aia e o hartie care nu e inscrisa niciunde.Ei pot sa bage banii aia foarte bine in buzunar.

Eu de cand miam luat amenda nu mai imi fac abonament.Din octombrie merg maxim cu un bilet pe saptamana.In loc sa dau 50ron sau cat e abonamentul ...cheltuiesc 5ron pe luna.Si nici o parere n-o sa ma convinga sa imi fac.Am scutit 150 de atunci...minus amenda 50...hai sa zicem 100.

Ratb-ul vrea 50, cfr-ul vrea 37 pe un bilet pana la ai mei acasa, gazda mea vrea sa-i dau 300 de euro pe o garsoniera..si euroiul a ajuns la 40.000lei, administratorul nu stie cum sa mai umfle intretinerea..

--------------------
dacia lgn 2005 Ambition
+
B30KDT
post 15 Dec 2008, 11:35
Post #50

Membru autentic

From: bucuresti

in primul toti cei care circula cu ratbul vor conditii mai bune,vor masini mai multe sa vina mai des sa circule mai repede dar majoritatea nu platesc nici macar pentru conditiile care le sunt oferite.
in momentul de fata un abonament pe toate liniile valabil o luna de zile costa 50 de ron ,intr-un an de zile doar de 3-4 ori am fost controlat
50(abonament) * 12 luni = 600 ron
50(amenda) * 6 =300 ron

acu stau si ma intreb cum este mai convenabil sa circul? fara bilet si platesc 300 pe an sau cu abonament si platesc 600 pe an

din spirit civic si pentru ca asa mi se pare corect am sa continui sa imi iau abonament insa nu vad cum cei de la RATB motiveaza calatorii sa cumpere bilet sau sa isi faca abonament
1. 2 calatorii/zi * 20 de zile lucratoare * 1.3 = 52 de ron
daca imi fac abonament nu scutesc decat 2 lei amarati deci o trebuie marit pretul biletului ori micsorat cel al abonamentului
2. 1 abonament / toate liniile/ luna = 50 ron
1 amenda = 50 ron
cum sunt motivat eu sa circul regulamentar cand nu e nici o diferenta de pret,ba mai mult la cum vin controlorii 100% sanse sa circul cu cost 0 sau daca vin le dau 10 ron si am scapat de iei si tot ies mai ieftin

masurile pe care eu le vad ca fiind viabile sunt
1 amenda cel putin 200 ron in 48 de ore si 400 ron dupa cele 48 de ore
2 marit pretul biletului la 1,5 ron
3 mai multi controlori
4 supra control,sa fie controlati si controlorii.

--------------------
DACIA DACIA 2012
+
Ov
post 15 Dec 2008, 11:41
Post #51

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori

QUOTE(Arhimede @ 15 Dec 2008, 02:32)
Mersi einstein1984.Din pacate n-am mai urmarit topicul.Si ai dreptate.Ca practic aia e o hartie care nu e inscrisa niciunde.Ei pot sa bage banii aia foarte bine in buzunar.

Eu de cand miam luat amenda nu mai imi fac abonament.Din octombrie  merg maxim cu un bilet pe saptamana.In loc sa dau 50ron sau cat e abonamentul ...cheltuiesc 5ron pe luna.Si nici o parere n-o sa ma convinga sa imi fac.Am scutit 150 de atunci...minus amenda 50...hai sa zicem 100.

Ratb-ul vrea 50, cfr-ul vrea 37 pe un bilet pana la ai mei acasa, gazda mea vrea sa-i dau 300 de euro pe o garsoniera..si euroiul a ajuns la 40.000lei, administratorul nu stie cum sa mai umfle intretinerea..
*

sa stii ca in provincie e mai ieftina viata, nu te obliga nimeni sa te "chinui" aici wink.gif

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
klaus
post 15 Dec 2008, 11:42
Post #52

步步

Group: Moderatori

Cam ce parere ati avea daca salariul vostru ar fi platit cand si-aduce angajatorul aminte, sa spunem odata la 2-3 luni, si atunci numai cu valoarea pe o singura luna?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Arhimede
post 15 Dec 2008, 16:03
Post #53

Cati eroi in slujba socetatii!!! Vai vai!

ov...treaba cu nu te obliga nimeni e valabila si pentru taxa auto nu? Nu te obliga nimeni sa-ti iei masina...Sa faca taxa de 100 ori cat valoarea masinii ..ce-ti trebuie tie sa dai 10.000 de euro pe-o masina? sa bagi benzina de 300ron pe luna, sa dai la service 1000 ron...Mergi cu RATB-ul tata ca-i doar 50ron!

--------------------
dacia lgn 2005 Ambition
+
einstein1984
post 15 Dec 2008, 16:51
Post #54

fan Dacia

QUOTE(george_slz @ 15 Dec 2008, 02:46)
Eu am urmatoarea problema. M-am trezit ca sunt somat de cateva luni bune, ca am de plata 2 amenzi de ratb, care indexate cu penalizati totalizeaza vreo 1mil si ceva.
Acum eu nu am fost nici pe 01.01.2008 si nici pe 15.03.2008 cu RATB-ul . Ori cineva mi-a sterpelit identitatea si s-a dat lovit cand l-au intrebat aia de C.I., ori cineva de la RATB a pus mana pe vreo factura de-a mea si si-a facut planul.
Aveti idee cum anulez amenzile?!
*

Mergi la serviciul comercial ratb (parca am zis in primul sau al doilea post unde e) si faci o plangere. Apoi vei fi instiintat de termenul de judecata, unde te poti prezenta sau nu. Se da sentinta judecatoreasca, o pui in executare si ai scapat.
Eu de vreo 2 luni am renuntat la plata bilet cu bilet si mi-am facut abonament. Muult mai bine. Insa nu am intalnit controlori in perioada asta.
BTW, daca donezi sange, pe langa satisfactia ca poate ai salvat 2-3 vieti obtii si reducere 50% pe ratb si metrorex+ ziua donarii libera la munca si 7 bonuri de masa. Pentru cei care o duc rau cu banii poate ajuta.

Eu unul apreciez ca la statia din fata blocului vin acum numai autobuze mercedes si troleibuze Iveco/Irisbus, ca merg la cladura si vin suficient de repede. Pana si tramvaiele au inceput sa treaca mai des, in unele e si cald... Incep sa fiu si eu multumit ca banii platiiti ratb-ului se regasesc undeva.
Si sa stiti ca aia 50 de ron nu sunt pretul real al abonamentului, sunt subvetionat de primarie din impozitele tuturor cetatenilor Bucurestiului, deci inclusiv din impozitul vostru pe masina.

--------------------
+
criza_rachetelor_din_cuba
post 20 Oct 2009, 10:56
Post #55

ideea e simpla pentru cine stie: cand dai nas in nas cu controlorii pe langa legitimatia de 2,5 lei pe care ti-o prezinta le mai ceri si mandatul pe ziua respectiva eliberat de la locul de munca ca sunt autorizati sa controleze persoanele de pe anumite linii de transport la anumite intervale de ora.si aici se taie filmul daca nu au asa ceva,practic te lasa in pace. faza ca te duc la politie e aberatie pt ca daca nu au mandatul obligatoriu la ei politia o sa-i ridice chiar pe ei.bafta

--------------------
dacia 1310 1999
+
radian
post 20 Oct 2009, 11:07
Post #56

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Mama ce user name ti-ai tras. Pot sa-ti spun pe scurt: CRdC?

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
b76bgaarh
post 20 Oct 2009, 11:09
Post #57

Membru autentic

mie imi place...este f original....

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
tribunul
post 20 Oct 2009, 11:11
Post #58

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

o fi vrut sa scrie si _Libre, dar cred ca nu a mai avut loc.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
radian
post 20 Oct 2009, 11:41
Post #59

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

CRdC_Libre Super!

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
l@u
post 20 Oct 2009, 13:00
Post #60

Membru autentic

Sony tu esti ??? radmasa.gif

--------------------
Land Rover Freelander Td4, HSE -
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th May 2025 - 19:56
Forum Renault