alcoolul la volan, cam in cat timp se duce? :-?
![]() ![]() ![]() |
alcoolul la volan, cam in cat timp se duce? :-?
angel35 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 2 February 05 ![]() |
|
||
--------------------
Logan
Ambition
- B-xx-CHE
|
|||
ottoMan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 19 March 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(angel35 @ 30 Dec 2006, 22:29) Pregatesc 500...ala nu vrea nimic asa ca suflu....si surpriza....sub limita legala..... Nu era aparatul stricat caci pe cel dinaintea mea l-au luat.... Sub care limita legala ? ![]() Din cate stiu eu, la noi e doar o limita de la care se socoteste infractiune. 0.8 la mie, parca. Pana acolo, e contraventie si "doar" iti suspenda permisul 3 luni. |
--------------------
Nissan
Breack
Primera 1998
- B-45-WJG siguranta este asigurata de centura de siguranta.
intotdeauna. |
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(radian @ 26 Dec 2006, 20:02) Ma indoiesc ca o sa primesti vreun raspuns clar la intrebarea ta. Timpul in care organimsul tau elimina alcoolul astfel incat sa fii apt (din punct de vedere legal) sa conduci masina depinde de multi factori, printre care de rezistenta organismului la alcool, evident de cantitatea de alcool consumata, starea de oboseala, tipul de alcool (spirtoase, bere, vin, amestecate...), etc, etc, etc... In orice caz de retinut ca timpul de eliminare al alcoolului depinde de la un om la altul, iar pe de alta parte, daca bei seara, si a doua zi de dimineata ai de mers cu masina, e bine sa mananci seara, sa dormi bine toata noaptea (6-8 ore), iar a doua zi dimineata de asemenea e imortant sa mananci consistent. de ce e important sa mananci consistent a doua zi dimineata? ![]() sunt tare curios, atata tot! |
-------------------- fan VAG!
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
QUOTE(razv_an9 @ 26 Dec 2006, 17:35) pentru soferii cu experienta.. sau cei care au exista lucruri care se pot face pentru a face alcoolul sa se duca mai repede ? cat de eficiente sunt ? multumesc anticipat Cred ca tot ce se mai poate pentru a elimina alcoolul din sange este sa acceleram arderile.Cum putem sa acceleram arderile?Pai fiecare dupa posibilitati.Alergari,dusuri scotiene,consum de bauturi racoritoare in exces pentru a merge mai des la toaleta si in general orice forma de efort fizic. QUOTE(radian @ 26 Dec 2006, 18:02) Un raspuns clar nu stiu daca exista dar asa sigur se va reduce timpul pana cand alcoolul va fi neutralizat de organism. QUOTE(andu911 @ 29 Dec 2006, 14:11) Eu m-am lasat de bautura pentru ca am postat o data off-topic(venisem beat din CONGO barul ala din Ferentari) si am primit pedeapsa de la grupul de moderatori. |
--------------------
a
b
c
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(horsewhisperer27 @ 2 Jan 2007, 01:25) In ideea ca ai comis-o cu o seara inainte, te ajuta sa scapi de mahmureala si de respiratia "parfumata'. Evident nu-i o solutie care sa rezolve integral si la oricine problema... Dar, eu consum alcool de peste 28 de ani, aproape zilnic si la mine da rezultate (acum sa nu-ti imaginezi ca beau pana pic sub masa, dar o seara in care sa ma intlanesc cu amicii la "club" este oricand binevenita). In urma cu vreo 3, 4 ani, intr-o dimineata in timp ce mergeam spre serviciu am fost oprit de politia rutiera pentru un control de rutina. M-au pus sa suflu in fiola si spre surpirza mea nu s-a inverzit, desi cu o seara inainte fusesem la "club" (cca. o bere si 300 ml coniac). Ca sa inchei raspunsul la intrebarea ta, nu am o explicatie stiintifica, dar metoda asta la mine este eficienta. This post has been edited by radian: 2 Jan 2007, 12:01 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
eu cred ca nu are nici o legatura, si nici vreo explicatie stiintifica nu-mi imaginez!
de asta am intrebat! |
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Tot ce se poate. Dar, incearca tu, dupa ce seara consumi alcool (mai mult de un pahar de vin) a doua zi dimineata sa nu mananci nimic, si sa vezi dupa una - doua ore dupa ce terezesti ce respiratie "parfumata" vei avea...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
si mancarea va ajuta la eliminarea acelei respiratii?
si la pacalirea etilotestului? cum zici tu! ![]() |
|
|
radian |
![]()
|
QUOTE(horsewhisperer27 @ 2 Jan 2007, 18:40) Da, mancatul de dimineata ajuta la eliminarea "miasmelor" din respiratie. Nu, mancatul de dimineata nu pacaleste etilotestul. Nu cred ca s-a inventat inca vreun remediu de pacalit etilotestul (poate spaga...) dar te poate ajuta sa-ti reintri mai repede in forma. Nutritionistii recomanda si ei sa acordam o importanta sporita mesei de dimineata. Pe de alta parte, pentru fumatori, e cu atat mai important sa nu neglijeze masa de dimineata, sa nu fumeze pe stomacul gol. Nici cafeaua nu-i chiar recomandata sa o bei pe stomacul gol. Nu am sustinut ca masa de dimineata rezolva toate problemele dupa un exces de alcool, dar sigur ajuta... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Eu cred ca atunci cand suntem mahmuri dimineata avem muuult alcool in sange. Imi aduc aminte (cu tristete...) ca in a doua seara de Craciun am baut pana pe la 12 noaptea (cam 2-3 litri de vin negru de tara) si apoi am dormit 7 ore. Pentru ca am dormit la un prieten si el a trebuit sa plece la munca, am condus din Militari pana acasa (cam 10 km), perfect treaz. Apoi am mai dormit vreo doua ore. Dupa ce m-am trezit si am umblat prin casa, cand am intrat in camera mea m-a lovit mirosul de distilerie... si in ziua aia nu am mai pus piciorul in masina. Am baut multa apa, am mancat mult si pana seara cred ca a trecut. Dar daca m-ar fi oprit politia de dimineata??? Eu cred ca nu treceam testul...
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
evident ca nutritionistii recomanda o masa serioasa dimineata, si chiar citez, "cine mananca bine dimineata nu se ingrasa"!
stiu destule! dar inter metabolizarea caloriilore aduse de aportul alimentar si cea a alcooluli nu gasesc o legatura directa! daca bei manca te imbeti mai greu! da la etilotest tot aia e! un coniac ramane un coniac si cu 1 sau cu 10 sandvisuri, si vei fi apt din punct de vedere legal pentru urcatul la volan in tot atata timp! bautorii antrenati vor metaboliza mai repede alcoolul,ficatul si enzimele corespunzatoare de acolo si nu numai obisnuindu-se, la propriu, sa aiba o reactie mai prompta! dejunul evident ca te trezeste si prin aportul de energie si calorii, dar alcoolul etilic, daca mai este, tot in acelasi timp se duce! parerea mea! ![]() |
|
|
radian |
![]()
|
Hei, din modul in care abordezi tu problema am impresia ca nu ai inteles ce am vrut eu sa spun.
De cate ori trebuie sa mai subliniez faptul ca o simpla masa evident ca nu te ajuta sa pacalesti etilotestul? Daca bei pana te faci manga sau bei pana dimineata la 4, si dormi doar doua ore, evident ca poti sa mananci dimineata un iaurt, o omleta din 2 oua sau 5 gratare ca tot sub influenta alcoolului se cheama ca esti. Acum am fost destul de clar? Dar, la o "bauta" in limite rezonabile, daca mananci seara, dormi suficent de mult noaptea (macar 6 ore), atunci te ajuta mult sa nu sari peste masa de dimineata, te ajuta in sensul ca reduce din mahmureala si taie mirosul urat din respiratie. Sau cel putin, pe mine personal ma ajuta. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
te ajuta eliminand mahmureala prin aportul de calorii si implicit energie...asta cred eu!
da hai ca acuma scriem deja fiziologie! ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 04:15 |