sprint, cum facem?
![]() ![]() ![]() |
sprint, cum facem?
vyper |
![]()
|
||
![]() speed_man Group: Members Posts: 257 Joined: 14 October 05 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310 TX
1986 berlina
- DJ-05-SGR nu da inapoi atunci cand ai dreptate...da nici n-o arde aiurea frate...
|
|||
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
@sobolan: ABS pe macadam ?
![]() ![]() ![]() Iti plac distantele de oprire luuuungi ? Ori glumesti, ori chiar nu stii ce spui. Sper ca e prima varianta. |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
sobolan |
![]() ![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
vorbeam serios....
![]() |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
sobolan |
![]() ![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
OFF TOPIC:tu chiar crezi ca am vb. serios
![]() ![]() ON TOPIC:acum sa dau un fel de replica la ce zicea vyper cu chestia cu derapajele controlate care zice el ca le-a aplicat.....mai vyper chestiile aste se fac cu masini speciale ,sa zic asa ,care au anumite modificari care tin nu numai de siguranta pilotului(ca in cazu asta nu se mai numeste sofer).....daca cedeaza vreun pivot si se culca roata...ce mai faci ? daca strambi puntea sau alte alea....tu chiar nu tii la masina? era vorba de sprint cu o dacia pusa la punct calumea dpdv al motorului..... |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.290 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Catalin Marinarul , unde este scoala asta de pilotaj , mai precis ?
Si inca ceva , vrei sa spui ca este gratis sa te dai pe-acolo ? |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Daca vei cauta putin pe net vei gasi cele 2 scoli de pilotaj, au siteuri... Cum am spus, langa Ploiesti, in incinta Aerodromului Gheorghe Banciulescu, din Comuna Strejnic, se desfasoara partea practica a scolarizarii...In vara erau masini dragute pe aici: Un Lancer , un Seat ceva si un Bmw cu numele lui Titi Aur pe ele, o Nova pregatita de raliu, in fine..
Acolo exista un camp imens si foarte neted, acoperit cu iarba (aprox 1,5 x 1,5km) pe care in mod normal aterizeaza/ decoleaza avioanele, dar care are o zona unde au "arat" cei cu masinile scolii... Gratuit e sa intri pe acel camp si sa faci ce te taie capul...cam atat ![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.290 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Adicalea inspre Bucuresti ?
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
dr_mKe |
![]()
|
Nu trebuie sa fii pilot. Doar sa ai simt. Daca ai zona de degajare e perfect sigur totul.
Daca te pasioneaza asta iti gasesti si drumurile pe unde sa te dai. Sunt destule slava domnului. Numai sa le cauti. |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
vyper |
![]()
|
@sobolan tin la masina mea ca orice om...da totodata iti zic ca nu am nici un joc pe la nici o roata...am experimenta treaba aia am si martori...si iti zic ca inca nu s-a culcat nici o roata...vezi de treaba ca nu se culca nici roata cu una cu doua...trebuie sa dai in groapa cand esti in viraj...cat despre punte...am rupt una cand eram la liceu in curtea scolii am intors-o in marsalier asa...daca vrea cineva detalii despre metoda ii dau
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
dacia
1310 TX
1986 berlina
- DJ-05-SGR nu da inapoi atunci cand ai dreptate...da nici n-o arde aiurea frate...
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Acum sa fim sinceri. Planetarele se cam duc, cauciucurile la fel, franele si ele
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
sobolan |
![]() ![]()
|
mai VYPER ,am curaj sa ma urc cu tine o tura, nu-i problema
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Hai cu mine si iti arat ce-i aia lift-off oversteer la 100 la ora pe asfalt uscat, pe ce speciala vrei tu din raliul hunedoarei.
|
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
vyper |
![]()
|
@SOBOLAN nu am spus nici unde ca sunt maestru al volanului! asa ceva dupa mine nu exista!nimeni nu poate spune ca stapaneste mereu o masina! da iti zic ca nu se rupe nimic ca exact cum spunea si dr_mike m-am relaxat de multe ori asa...poate ca singur nu faceam da ne duceam mai multe masini si iti ziceai in gand:"ce ma io sunt mai prost sau masina mea nu poate ce poate a aluia?" si aici incepea circul toti incercau sa se rupa in figuri! nu stiu cum sunt altii da io sincer cateodata simt nevoia sa ii dau asa ceva demaraj si cand prind vru-un drum de macadam din asta si se poate ...se stie ca nu merge masina dreapta! adevarat io nu zic ca se useaza masina pe chestii din astea da atunci pe moment n-o sa se rupa nimic!mai incercati si voi si vedeti
![]() ![]() |
--------------------
dacia
1310 TX
1986 berlina
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Pe zapada se pot "uza" prematur anumite piese de caroserie
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
latinoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 192 Joined: 23 February 06 From: Brasov ![]() |
QUOTE(dr_mKe @ 7 Jan 2007, 02:11) Hai cu mine si iti arat ce-i aia lift-off oversteer la 100 la ora pe asfalt uscat, pe ce speciala vrei tu din raliul hunedoarei. hai sa facem o coborare pe Cincis ca si asa e uscat si au scos parapetii , sa vedem ce sprint are masina pana jos pe gaz , poate scoti sub timpi de concurs ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Berlina
- BV-84-LOV turbo in progress
|
|
dr_mKe |
![]()
|
La ora asta nu e uscat pe Cincis. Nu-ti fa probleme ca scot timpi buni. Ma compar cu Novele. La o masina stock e super ok. Eu n-o fac sa ma laud in stanga si in dreapta. Pentru placerea mea proprie si personala.
|
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
latinoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 192 Joined: 23 February 06 From: Brasov ![]() |
pai tocmai ca mai devreme te laudai , asa macar vedem si noi ce sprint are dacia pe curbe ca sa nu mai zica lumea ca nu e buna
dr_mke doar pe alea 3 curbe dinnainte de intrarea pe baraj mai e zapada in rest e uscat |
--------------------
Dacia
Berlina
- BV-84-LOV turbo in progress
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Adica nu e uscat. Vino tu spre Deva. Pe silvas, almas, etc. Alea sunt complet uscate.
Sprint are ca la 62 de cai. Glisada dinainte de curba e toata distractia. |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
![]() Nothing Beats Cubic Inches !!! Group: Members Posts: 833 Joined: 7 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
voi va jucati toata ziua nfs si incepeti sa va credeti piloti ?
faceti o coborare din poiana pana in brasov dar sa luati virajele pe asfalt nu prin padure sau rape si postati rezultatul mai ales cel de la frane ma intereseaza (sa vedem cum tin discurile de ceramica de pe dacie la solicitari)........... oricum o sa fie o cursa economica pt ca e la vale ![]() |
--------------------
.
.
. 929y
ma urmareste vis-a-vis :)))) |
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
dr_mKe |
![]()
|
@Alpine: dupa 2 franari violente sunt deja pe fading mare. Cu placute ferodo e mai bine, de fapt mult mai bine, dar o data cu placutele schimbi si discurile ca se ovalizeaza de la temperatura excesiva. Eu cel putin asa am patit.
Vrei sa-ti spun cate 4 pompe de frana am stricat pana cum ? ![]() ![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
![]() Nothing Beats Cubic Inches !!! Group: Members Posts: 833 Joined: 7 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
vezi ca mai merge si servofrana de .......
![]() mai merg si alte discuri de frana daca sti sa cauti pe un catalog de piese ![]() ![]() |
--------------------
.
.
. 929y
|
dr_mKe |
![]()
|
Alpine, eu prefer sa pun bani la ciorap si sa iau discurile de frana mai performante impreuna cu alta masina
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
foarte buna gandirea.
ps. preturile sunt apropiate dar materialele fac diferita ![]() |
--------------------
.
.
. 929y
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
mariomagic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 9 January 07 ![]() |
Care esti mah din CTA cu vre-o berlina si vrei sa te dai cu o nova T de-aia veche de 96 cu luneta mare...e stok masina, nimik modificari...un filtru sport nu se pune.
Tot am vazut pe topicul asta mai devreme ca 1310 face nova lejer...etc. si vreau sa mi-o iau si eu. ![]() |
--------------------
Dacia
Nova T
1996
- ct-84-cox
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
QUOTE(dr_mKe @ 8 Jan 2007, 17:44) ![]() ce inseamna la tine tot ? de ex la mine 100cp (ex motoru) = discuri pline (alta firma, montate fara modificari) + etrieri de dacie berlina + placute ferodo + servo frana de .....(fara modificari) + saboti = tineau si tin destul de bine franele; iar pt puternicul motor de dacie sunt foarte eficiente franele (nu am reusit sa obosesc franele in oras pana acum). servofrana de papuc diesel nu are o pompa suplimentara (de vacum ?) ? (nu am avut niciodata curiozitatea sa stau sa ma uit la un motor de papuc diesel intreb doar) |
--------------------
.
.
. 929y
|
dr_mKe |
![]()
|
Pe o speciala de raliu poti arde fara nici o problema franele si cu motorul de 65 cp. Discurile ajung violet, din placute iese fum, lichidul romanesc de regula fierbe. Cel DOT 4 e incomparabil mai bun, dar franele sunt foarte totusi slabe. Pompa de papuc pe benzina are cilidrul de 21 mm, iar cea de berlina stas de 18 mm. In practica pedala e ceva mai grea, dar presiunea debitata la aceiasi cursa e mai mare.
Discurile de frana Bosch pt R12 sunt foarte slabe dpv calitativ, adica s-au ovalizat rapid, bine ca n-au fost decat putin mai scumpe decat cele romanesti. In combinatie cu placute Ferodo Premier -au rezistenta sensibil mai buna la fading (dar minuni tot nu fac), vreo 90 de lei setul. Am invatat lectia, nu mai dau iarna raliuri, iar vara racesc franele treptat, adica pun frana des dupa ce-mi fac de cap, usor, pentru a raci discurile cat mai lent. Deocamdata discurile sunt ok. TOT inseamana fuzeta, portfuzeta, rulment, etrier, disc, janta pe 5 prezoane, de papuc diesel, impreuna cu pompa de frana & servo aferent. La care se adauga un matz flexibil cu priza de aer din spoiler, care sa aduca aer rece la disc pt o racire mai buna. Toate astea costa undeva la 10 mil, fara manopera (pretul poate nu mai e la zi, ideea mea fiiind mai veche, dar am renuntat la ea). Pe Almas de ex scot timp foarte apropiat de baietii cu Nove, pentru ca sunt foarte putine linii drepte, doar in 2 locuri ajung sa sar de 140 (la vale pe linie dreapta). Pe Silvas n-am sanse pentru ca sunt prea multe segmente unde ajung la 140 si merg asa in blana. This post has been edited by dr_mKe: 9 Jan 2007, 10:50 |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
mai u nu sti cum sa ne zici ca ai talent de pilot in tine ?
am inteles ca pe aia cu novele(care sunt praf ca piloti) ii ajuta masina iar pe tine nu. toti pilotii sunt soferi dar putini soferi sunt piloti....... u participi cu o dacie standart ? fara modificari la suspensie si te ti dupa nove ? 25 mil te costa tot ca ai 5 prez si discuri ventilate iar la faza asta m-am gandit cand a aparut primul papuc in 5 prez dar pt spate nu am gasit nici o solutie sa trec in 5 prez fara flanse sau alte inventii, de aceea am renuntat. fara bosch sunt piese din turcia.......... |
--------------------
.
.
. 929y
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 17:54 |