"Reostat de reglaj" - reglare intensitate luminoasa, la dacia 1300
![]() ![]() ![]() |
"Reostat de reglaj" - reglare intensitate luminoasa, la dacia 1300
PopiX |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 10 December 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1978
|
|||
eellaa |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 28 September 06 ![]() |
Nu prea am inteles eu la ce reglaj te referi tu da singuru reglaj pe care il stiu este cel al luminilor din bord(desi nu stiam ca se gaseste pe 1300).Acela este defapt doar un potentiometru bobinat(asa stiu eu).Daca nu ma insel are doar 2 picioruse si unul se leaga la + si celalalt la becurile ce lumineaza bordul.
Cand rotesti de el se modifica curentul si becurile isi modifica intensitatea luminoasa. |
--------------------
dacia
1310
1992 break
|
|
PopiX |
![]()
|
...hehe ..da la asta ma refer ...da la dacia 1300 logic nu ar fii la a mea este ...la locul lui am observat ca el a aparut pe dacia 1300 lux ....si din cate am vazut masina mea este o combinatie intre 1300 si 1300 lux nu inteleg de ce dar ...nah .... revin la problema ... stiam si eu ce este un potentiometru dar care sunt firele ce lumineaza bordul ....care trebuiesc legate la el ...asta este problema ...multumesc oricum
|
--------------------
Dacia
1300
1978
|
|
eellaa |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 28 September 06 ![]() |
Eu mi-am refacut instalatia electrica la masina fir cu fir ...si nu stiu culori sau ceva de genu asta dar stiu ca am tras un fir de la siguranta pozitiilor.
|
--------------------
dacia
1310
1992 break
|
|
amc |
![]()
|
![]() 2 trancane Group: Members Posts: 603 Joined: 28 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Exista un topic cu scheme electrice. Acolo gasesti si schema pentru 1300
|
--------------------
YUGO
Zavzta
2007/prestige
- 1-B-NU-IS--chhh
|
|
URSUS |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 21 December 06 From: cluj ![]() |
Legatura intre becurile de iluminare bord se face printr-o punte de legatura in paralel,un fir la + pozitii, iar celalalt fir pe un pin al potentiometrului, iar pe celalalt pin legatura la masa. Asa ar trebui sa mearga, daca nu ti-e defect butonul
![]() Poti gasi usor firele care alimenteaza becurile din bord, prin partea de sus a bordului, in spatele ceasurilor.... + pozitii poti lua de pe blocul de sigurante sau de pe blocul de lumini (ai loc sa alimentezi pe maneta de pozitii 3 fire) - de pe sasiu. Oricum, ce tip de bord ai, d-ala cu ceasuri rotunde sau d-asta cu lumina verde? Cum e aia Dacia 1300 LUX? Ce are-n plus? |
--------------------
DACIA
1310
1987 TLE
- CJ 07 XIP
|
|
PopiX |
![]()
|
am rezolvat problema ..am gasit inaditura in manuchiul de fire de sub volan acum problema este ca butonul nu mai este bun ...incepuse sa scoata ceva fum cand a fost conectat ...stiti cumva se mai gaseste tipul asta de buton la magazinele auto ?
1301 - este 1300 lux - super ...si avea dezaburire luneta spate ...reostat iluminare, aprinzator tigari, inregistrator zilnik pe kilometraj, stergator parbriz cu motor, far mers inapoi, aparat de radio ...cutie acte cu lumina ...si iunca cateva ... |
--------------------
Dacia
1300
1978
|
|
marius-gabriel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.006 Joined: 14 November 03 From: CALARASI ![]() |
incearca sa desfaci reostatul si ai sa vezi ca are 2 lamele de-o parte si de alta, lamele ce "calca" pe un bobinaj din nichelina, si sa la mai tensionezi un pic sa apese mai tare pe bobinaj.
daca nichelina e intrerupta, poti reface bobinajul cu nichelina de la o rezistenta de resou. This post has been edited by marius-gabriel: 28 Dec 2006, 00:39 |
--------------------
HONDA CIVIC EX
HONDA ACCORD
- MARIUS
|
|
URSUS |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 21 December 06 From: cluj ![]() |
Sau cauti unul bun la dezmembrari....
|
--------------------
DACIA
1310
1987 TLE
- CJ 07 XIP
|
|
STORMTROOPER |
![]()
|
![]() Dacia berlina proud owner Group: Members Posts: 2.486 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti ![]() |
am si eu o intrebare.Avind in vedere ca am aceeasi probleba cu reglajul luminilor (asta in eventualitatea ca nu am si un bec ars) pot sa schimb reostatul acela (potentiometrul) cu un buton care sa fie dat direct la maxim??
|
--------------------
DACIA
1310 TX
1987
- 7-B-2414 blogul meu: http://blog-deroman.blogspot.ro
|
|
PopiX |
![]()
|
da ...defapt acel reostat este un potentiometru ...asa ca il poti schimba sau poti pune firul pe direct ...cand pui firele legate direct va da intensitatea maxima luminoasa a bordului tau .
|
--------------------
Dacia
1300
1978
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 01:58 |