DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Zgomot ciudat..., doar cand e in viteza

Siconi
post 2 Jan 2007, 21:46
Post #1

Sofer americanizat! V6 Rules!!!

Group: Members
From: Houston, TX

Salutare si un calduros "La multi ani!"

Am o problema care ma tot chinuie: am un zgomot ciudat, un fel troncanit ritmic care apare cand e cuplata cutia de viteze (normal prin intermediul ambreiajului) la motor. Discul de ambreiaj are cam un an, dar nechinuit prea tare, bucsa de la priza CV e buna, neovalizata, demaraj am, dar la turatii mici se aude zgomotul asta. pe masura ce accelerez, e tot mai dinamic, adica ii creste tempo-ul, iar apoi dispare cand sunt la turatii de peste 2500 rpm.
daca calc ambreiajul dispare, daca il las e tot acolo. Si asta e indiferent daca e rece saui cald motorul. Nivelul de ulei in CV e normal. Rulmentul de presiune e bun.
Ce sa fie ca nimeni nu stie?!
Cutia e in 4 tr. wacko.gif

--------------------
Mercury Mariner Premier 3.0L V6 4WD 2006 - BHH-xxxx (Texas)
Fost posesor:
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT
1975 Dacia 1300
Actual posesor:
2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6
2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
EUROPE_
post 2 Jan 2007, 22:47
Post #2

membru reactiv

Group: Members
From: Craiova

Și a mea face așa, în special în treapta a 2 la turații joase, la cald, se aude un fel de zornăit. Vara trecută am schimbat bucșa din volantă, dar eu pe pârghiile de debreiere ( soare ) am un fel de bucșă, nu știu denumirea tehnică, care are rolul de a nu uza rulmentul și pârghiile, l-am întrebat pe mecanic, și explicația a fost că toate daciile care au așa ceva montat, scot acest sunet.
De cele mai multe ori se aude în treapta a 2 la cald, dar când merg drumuri lungi se aude și în treapta a 3 și să nu exagerez, dar cred că se aude și în treapta a 4. Eu bănuiesc, că, ar fi ceva de prin cutie...
Acum te întreb eu pe tine, ai acea bucșă la ambreiaj?

--------------------
Renault Fluence 2010 1.6 16v Evo Life
Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th July 2025 - 19:45
Forum Renault