DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Curele distributie

snh
post 6 May 2009, 08:23
Post #31

Membru incepator

Group: Members

salut!
tot la capitolul scartait am si eu o problema, la accelerare si la deccelerare la turatii mai mari peste 3000-3500 se aude un scartait, sigur nu este de la cureaua alternator, pe care am reusit sa o schimb de 2 ori in 1 luna tocmai din acest motiv , mentionez ca zgomotul se aude si se intensifica dupa aproximativ 5 minute de functionare a motorului, acelasi scartait il am chiar daca stau pe loc nasina nefiind in viteza si accelerez, iar daca ridic capota si accelerez zgomotul pare ca vine din spatele carcasei filtrului de aer, am scos si filtru crezand ca poate suiera/scartaie din cauza pozitiei lui dar tot degeaba.
intrebarea mea este : exista un rulment in spatele carcasei filtrului de aer, in zona motorasului pas cu pas? pentru ca zgomotul se aseamana cu unul de rulment spart/ stricat
distributia a fost schimbata de curand iar zgomotul sa auzit si inaintea schimbari si dupa
am ajuns pe la un service iar domnul inginer dupa 2-3 sec de ascultat in timpul in care vb la telefon .. a zis ca poate bate o tabla, iar daca vreau sa o rezolv dureaza cateva ore pentru "investigaii", bineinteles ca ii plateam la ora

multumesc!

--------------------
Solenza 1.4 2003
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djasu82
post 6 May 2009, 20:38
Post #32

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

nu ai nici un rulment sar parea sa fie de la culbutoi aceea bataie de rulment spart . Cureaua de la alternator ca sa nu mai patineze atunci cand intra in sarcina alternatorul .

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm - nnn 1999 / 2003 / 2008 /2011
+
i96nds
post 6 May 2009, 22:16
Post #33

Stefan

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Eu tot la cureaua de la alternator ma gandesc ca ar fi de vina.

Ti-au intins curelele cu aparatul ala ? Adica au masurat frecventa de rezonanta ?

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
djasu82
post 7 May 2009, 15:54
Post #34

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

oare cate firme de service au asa ceva adica acel aparat ? De obicei le strang dupa ureche. Faceti un top cu firmele care au acel aparat de pretensionare a curelelor de distributie-alternator-aer conditionat.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm - nnn 1999 / 2003 / 2008 /2011
+
virgilvwu
post 13 Jun 2009, 13:30
Post #35

Membru

Salut am rezolvat problema legata de huruitul curelei de distributie,am slabit-o putin, mecanicul care mi-o pusese prima data ,o stransese de puteai sa canti la tambal pe ea! mad.gif blink.gif am rezolvat treaba acasa singur,si e ok ,nu se mai aude nik,zici k e k noua! acum problema care ma sacaie ,e ca am spart o ureche ,impreuna cu o bucatik buna din protectia aia de plastic,in zona de jos,langa fulie!stie cineva de unde pot cumpara un capac de protectie din plastic?.? huh.gif !

--------------------
dacia solenza 2004
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th July 2025 - 08:48
Forum Renault