DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Masina executa dansuri traditionale prin topaire!, mers tremurat

baldur
post 24 Dec 2006, 16:30
Post #1

Baldur

Group: Members
From: Iasi

Salut si Craciun Fericit la toata lumea. Am o problema la fostul meu DSN, actual cedat tatei. Stiu ca in parte s-a mai discutat dar problema are niste particularitati asa ca nu sariti la beregata imediat ca sant lenes, etc.
Acum 2 luni dupa un drum de circa 600 km a inceput sa mearga tremurat incat returul spre casa (evident tot de 600 km) abia am ajuns, nu avea putere, a consumat mult, avea tendinta sa moara motorul. Dupa schimbat bujii, verificat senzorul de turatie, s-a ajuns la concluzia ca e un injector. Am incercat sa le curat cu ultrasunete dar vinovatul nu a vrut si pace motiv pentru care a fost schimbat iar celelalte au mers curatate. Simptomele au disparut. Acum dupa ce i-am dat masina tatei a inceput ieri sa faca din nou. Turatia la ralanti e neregulata, iar daca o accelerez un pic tremura foarte tare cam la 1200 de ture (cam acolo e acul). In mers trage cu hopuri, galagie si lipsa de putere.
Acum dupa expunere intrebarea! Poate fi aceeasi problema in conditiile in care injectoarele au fost curatate de 2000 km? PUteau sa fi fost decalibrate prin curatare? Ar putea fi si altceva respectiv ambreiajul (tata e incepator si probela e cel mai pregnata daca mergi cu ambreiajul patinat)? Sau ce altceva?
Si mai ales SOLUTII si de preferinta sa nu fie iarasi o caruta de bani? Multumesc frumos tuturor celor care vor contribui constructiv la rezolvarea problemei.

--------------------
Renault/Dacia Clio 3 1,2 16v 75 cp/Sandero 1,6 mpi 85 cp Dinamique 2008/Laureate 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DragosP
post 24 Dec 2006, 17:57
Post #2

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Probabil să fie alt injector; dacă-i așa, ar fi cazul să faci o spălare (sau chiar înlocuire) de rezervor de benzină.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
spiridon
post 26 Dec 2006, 15:19
Post #3

Membru autentic

Si daca tot cureti rezervorul nu uita sa schimbi sita de la pompa de benzina (~100k) si neapart un filtru nou de benzina ( 300k)

--------------------
Dacia Supernova - prima iubire, a inceput in... 2001 - IS-
inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
+
Cib
post 26 Dec 2006, 17:01
Post #4

fost posesor de Solenza

curatatul cu ultrasunete in general nu prea e benefica pentru injectoare. Incearca sa schimbi toate injectoarele, pentru ca mai devreme sau mai tarziu o sa le schimbi unul cate unul pana ajungi tot acolo.

--------------------
Nissan Almera Tekna Oltcit 12TRS 2005 - B-43-ZGO, SV-02-SST
Solenza... O masina buna! Pacat ca e facuta de romani.
nu ma cert cu nimeni, doar contrazic oamenii care spun tampenii
+
clr
post 27 Dec 2006, 22:40
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti

Uita - te si aici:
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...jectoare&st=32#
Postul meu (#33). Eu unul nu am mai avut nici o problema dupa operatia cu conductele. Si am facut cateva zeci de mii de km de atunci.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
baldur
post 28 Dec 2006, 13:17
Post #6

Baldur

Nu mai inteleg nimic. Am vorbit cu mecanicul sa ma duc la service... zis si facut. Iau masina de la tata (din Ajun nu mai fusese condusa ca stiam din experienta precedenta ca daca mergi in continuare injectorul nu mai poate fi curatat), ma urc la volan, dau cheie, tremura 10 secunde dupa care merge ABSOLUT normal. Trec pe la magazin, iau un filtru de benzina sa-l schimb totusi, ajung la mecanic, face o tura, se uita la ea, verifica injectoarele scotand fisele pe rand... nici un simptom. Schimb filtrul... mizerie deloc. Asa ca nu stiu ce sa mai cred. Va fi schimbat totusi rezevorul de benzina pentru siguranta.

--------------------
Renault/Dacia Clio 3 1,2 16v 75 cp/Sandero 1,6 mpi 85 cp Dinamique 2008/Laureate 2011
+
clr
post 3 Jan 2007, 17:58
Post #7

Membru autentic

From: Bucuresti

@baldur: te-ai uitat pe link-ul indicat de mine?
Ca si idee: conductele ale sunt dupa filtrul de combustibil.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
baldur
post 4 Jan 2007, 13:56
Post #8

Baldur

M-am uitat si ma gandeam ca merita facut si asta. Insa dat fiind ca problema a trecut de la sine e cam greu sa mai identific cauza exact asa ca situatia ramane in suspensie. Daca va recidiva vor fi schimbate si conductele pe langa rezervor. Pana atunci asta e masina si e prea scump sa fie preventiv schimbat tot traseul... am citit ca pot fi si fisele. Multumesc oricum, am bagat la cutiuta informatia.

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 17:31
Forum Renault