DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Marire de salariu, cum se procedeaza?

memyselfandI
post 8 Jan 2007, 14:42
Post #31

m

Group: Members
From: Bucuresti

parerea mea e ca asta cu " statu in banca ta ca ramai fara servici" e o gandire comunista ! La fel cum eu nu sunt de neinlocuit, nici firma la care lucrez nu este singura !
Daca gandind foarte obiectiv iti reiese ca meriti mai mult decat castigi, atunci go for it ! Si daca te dau afara so what ?

Bafta multa

ps: daca freci menta toata ziua, se schimba datele problemei !

--------------------
Logan 1.6 2006 - 7727
"la curse e simplu, totu' e sa faci ca drumul"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
radioman
post 8 Jan 2007, 14:54
Post #32

membru D'ala mare

From: Constanta

Ce le mai "stie" unii pe aicea ca niste oameni batrani, ce ne-am face noi fara ei ? Pana la urma omul a intrebat , unii i-au si raspuns cum sa ceara o marire, fiecare crede ce vrea, mai ales ca e plina tara de "oameni capabili "..

--------------------
Skoda Octavia 3 VW Polo V 2017/2019 - CT-xx-HIT
[COLOR=red]Unii se nasc ca un 'original' și mor ca o "copie"..[/COLOR].
+
ageana
post 8 Jan 2007, 14:58
Post #33

->

Deocamdata o sa ma limitez in a tatona terenul cu secretara, Dir Logistica, si cin emai pot.
Pe de alta parte, nu cred ca m-ar mai angaja cineva pe un post relativ bun cum este acesta in conditiile in care eu nu am facultatea terminata si nici o scoala de profil.

Ah, si ar mai fi o intrebare: ce sa fac cu facultatea? Ma descurc destul de greu cu facultatea dat fiind faptul ca lucrez zilnic de la 8-16. Mai prind doar cateva seminarii seara, asta in cazul in care nu trebuie sa stau peste program.
Dar daca ma las de servici nu am cu ce sa platesc facultatea. Daca ma las de facultate, viitorul meu NU o sa "sune bine".
Ma gandeam sa inghet un an, sa strang bani in perioada asta de la servici, si apoi sa continui. Dar mi-e frica ca nu cumva sa imi fie "lene" dup-aia si sa o las asa.
Voi ce ziceti?

This post has been edited by ageana: 8 Jan 2007, 15:03

--------------------
Ideal Pro Rider 2009
Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner.
Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei.
+
radian
post 8 Jan 2007, 15:03
Post #34

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(ageana @ 8 Jan 2007, 14:58)
Deocamdata o sa ma limitez in a tatona terenul cu secretara...
*

Nebunaticule! Nici n-ai ajuns director si deja iti vin idei...

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
vijelie
post 8 Jan 2007, 15:10
Post #35

membru violet

Parca imi si imaginez efectul "tatonarii":
Secretara: Stiti, sefu, e un baiat la noi, la tehnic care se rupe muncind si e si simpatic foc!
Dir. General: Da, si? Ce treaba ai cu el?
Secretara: Pai, ma gandeam, daca ati fi dragut, sa-i mariti salariul inaintea mea... Ce ziceti, nu-i asa ca se poate?
Dir. General: Da, sigur, nu prea il stiu, dar daca tu ma rogi, asa am sa fac, doar de-aia eu sunt sef si tu secretara, nu?
@ageana: munca + relatie stransa cu cine decide = rezultate bune (inclusiv bani). Restul (secretare, sefuleti, vaze de flori, imprimante), nu conteaza.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
cris71
post 8 Jan 2007, 15:14
Post #36

Member from Transylvania

From: Oradea

QUOTE(ageana @ 8 Jan 2007, 14:58)
Deocamdata o sa ma limitez in a tatona terenul cu secretara, Dir Logistica, si cin emai pot.
Pe de alta parte, nu cred ca m-ar mai angaja cineva pe un post relativ bun cum este acesta in conditiile in care eu nu am facultatea terminata si nici o scoala de profil.

Ah, si ar mai fi o intrebare: ce sa fac cu facultatea? Ma descurc destul de greu cu facultatea dat fiind faptul ca lucrez zilnic de la 8-16. Mai prind doar cateva seminarii seara, asta in cazul in care nu trebuie sa stau peste program.
Dar daca ma las de servici nu am cu ce sa platesc facultatea. Daca ma las de facultate, viitorul meu NU o sa "sune bine".
Ma gandeam sa inghet un an, sa strang bani in perioada asta de la servici, si apoi sa continui. Dar mi-e frica ca nu cumva sa imi fie "lene" dup-aia si sa o las asa.
Voi ce ziceti?
*

Pai o facultate iti deschide multe porti si teoretic iti deschide si mintea. Acuma, sincer sa fiu nu stiu ce poti face cu psihologia (inca), dar daca iti place...fa-o.
Nu esti singurul care munceste si invata, probabil ca e greu. Considera ca ai doua job-uri...din care unul fara bani.

--------------------
Renault Captur 2022 / Intens
+
tribunul
post 8 Jan 2007, 15:16
Post #37

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Ref. facultate.
Eu zic s-o treci pe primul loc.
Daca serviciul nu-ti permite s-o termini, eu te sfatuiesc sa renunti la serviciu, asta desigur daca te poti descurca si fara serviciu, adica mai stai cu parintii si-ti platesc toate cheltuielile.

NU O INTRERUPE. Este una dintre cele mai mari greseli pe care poti s-o faci dac-o ingheti.

Bafta multa.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
ageana
post 8 Jan 2007, 15:21
Post #38

->

Psihologia e necesara pt. a deveni HR Mng, sau macar angajat in departamentul respectiv. Cam la asta ar ajuta. Ca psiholog nu vreau sa profesez niciodata.
Merge si pr. PR sau alte functii bune.

This post has been edited by ageana: 8 Jan 2007, 15:21

--------------------
Ideal Pro Rider 2009
Turkish rhombus owner.
+
Kunt
post 8 Jan 2007, 15:21
Post #39

Membru lenes

MemyselfandI, faza cu nimeni nu e de neinlocuit am vazut-o pe bune aici de cateva ori chiar in numai 2 ani... Si in situatii in care angajatul care revendica parea ca are un avantaj. S-a preferat mai degraba punerea companiei intr-o situatie dificila, intarzierea lucrarilor decat marirea salariului. De asemenea iti mai pot da un exemplu in care 80 de muncitori de la o alta multinationala de renume au fost demisi in urma unor proteste-ceea ce a condus la blocarea productiei-in schimbul maririi cat de cat a salariilor...
Ageana, ai doar 7 luni de cand lucrezi acolo, mai asteapta putin, mai bate apropouri iar daca dupa ceva timp situatia nu se schimba incearca si abordarea directa si/sau cautarea unui alt loc de munca. In nici un caz nu renunta la facultate, zbate-te si trage oricat ti-ar fi de greu.

--------------------
Dacia Logan Preference 1.4 MPI, 2005 - 50 VDU
"Oamenii sunt persoane umane" - ...
+
cris71
post 8 Jan 2007, 15:27
Post #40

Member from Transylvania

QUOTE(ageana @ 8 Jan 2007, 15:21)
Psihologia e necesara pt. a deveni HR Mng, sau macar angajat in departamentul respectiv. Cam la asta ar ajuta. Ca psiholog nu vreau sa profesez niciodata.
Merge si pr. PR sau alte functii bune.
*

OK. Atunci fa-o fara doar si poate!!
Bafta!

--------------------
+
pastrama
post 8 Jan 2007, 15:29
Post #41

scursura umana

From: Ct

Daca intrerupi facultatea, poti sa-i spui adio. Ai ajuns in anu 3 si te opresti aici?

--------------------
Tedei - -
+
yoncv
post 8 Jan 2007, 15:47
Post #42

Membru ochelarist

From: Craiova

Ia gindeste-te putin: esti de 7 luni in firma, din care de 6 luni in departamentul in care lucrezi. Ce te face sa crezi ca esti asa indispensabil? Mai ales avind in vedere ca lucrezi la o multinationala, care oricind poate aduce un om de la alta fabrica sa te inlocuiasca (chiar si temporar, pina cind specializeaza sau angajaza pe altcineva). Asa ca ai grija si nu face greseala sa-ti inchipui ca pozitia ta e prea tare.
Oricum ai hotari, bafta si poate ne anunti si pe noi despre rezultat!

--------------------
VW Jetta 2017 - dj-17-???
+
stuiberv
post 8 Jan 2007, 15:49
Post #43

Membru autentic

From: Iasi

Lucrezi la ei de 7 luni.
Dupa 4 saptamani ti-au marit salariul cu aprox 30% si te-au trecut pe alt post.
Teoretic, lucrezi pe postul respectiv de 6 luni.
Mai asteapta si tu, de obicei maririle se fac cam la un an.
Nu ti-au spus la inceput cu ce frecventa se fac evaluarile si maririle?

--------------------
Papuci marimea 43 3 ani bocanci - is xx undoitrei
“All parts should go together without forcing. You must remember that the parts you
are reassembling were disassembled by you. Therefore, if you can’t get them
together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer.” — IBM
maintenance manual, 1925
+
ovidiusoft
post 8 Jan 2007, 18:29
Post #44

Membru de sub patura

@ageana, daca tot e multinationala, procesele HR de evaluare/promovare ar trebui sa fie stabilite deja si mai ales publice. Ceva de genul, la 6-12 luni te baga seful si HR-ul intr-o camera, discutati daca e multumit, daca are ceva de comentat, tu la fel (unele companii fac si evaluare la 360 de grade, adica tu evaluezi seful) si apoi se trag niste concluzii, se completeaza niste formulare. In general astea sunt din categoriile urmatoare:
- suntem f. nemultumiti - esti concediat
- suntem cam nemultumiti - esti mutat pe alt post, esti pus sub observatie stricta, etc...
- esti ok - nu se intampla nimic, sau primesti o marire pentru vechimea in firma
- esti peste medie - primesti o marire, sau o prima substantiala (0,5 - 2 salarii)
- esti exceptional - se considera promovarea ierarhic sau intr-o echipa care are nevoie de oameni mai buni).

Asta este deci si momentul in care sa ceri marirea, daca esti macar un angajat mediu.

Daca nu exista un astfel de proces sau nu vrei sa astepti, este bine sa discuti absolut deschis cu seful direct, chiar daca nu are puterea sa te ajute direct. Daca il sari s-ar putea sa-l deranjeze tare. Daca il convingi ca meriti marirea (si asta EL poate sa-si dea seama, nu HR-ul), el poate sa faca pushing mai departe, sau macar te poate indruma la cine trebuie.

BTW, daca nu exista o evaluare formala si regulata in companie, glasuieste si cere sa ti se faca. Te va ajuta si pe tine mai mult decat crezi - cere copii dupa evaluare, noteaza-ti observatiile. Daca cei din companie nu vor/nu inteleg nevoia de asa ceva, zboara repede de acolo.

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
sorin_f39
post 8 Jan 2007, 19:49
Post #45

Ferrari fan

From: Galați

1. Omule, de regula, companiile multinationale (si nu numai) au la intervale de timp bine stabilite (cele mai multe la 1 an) niste evaluari, in baza carora poti creste (ca functie, bani sau doar impresie artistica) in cadrul firmei sau se poate intampla ceva rau. Deci asta e o modalitate in care ti se poate creste salariul.

2. Poti sa te duci cu tupeu la seful tau direct si sa ceri, pe baza unor performante, sa-ti creasca salariul. Greu de crezut ca vei rezolva asa. Dar nu sari peste seful tau direct niciodata!

Daca am inteles bine, tu muncesti de 7 luni. Deja ai avut o crestere in functie (exact cum ti s-a zis la interviu) si probabil ceva bani in plus. Eu zic sa astepti sa faci 1 an si apoi sa deschizi cu seful tau direct o asemenea discutie.

Pe de alta iti dau un sfat: FACULTATEA TREBUIE SA FIE PE PRIMUL LOC !!!

--------------------
Renault Megane 2.2 Bicorp Dynamique 1.6 16V (2007) - GL
I'm the freedom man / That's how lucky I am.
+
LemonDemon
post 8 Jan 2007, 20:03
Post #46

Membru autentic

Mai daca ai facut 3 ani de facultate nu il faci si pe al 4-lea?Si acuma fie vorba intre noi , Psihologia nu e tocmai o facultate grea , ca sa nu ii zic usoara , asa ca eu zic sa iti vezi si de servici si de facultate.Despre partea cu maritul de salariu , avand in vedere ca lucrezi de 7 luni , probabil chiar mai putin , si deja ai avut o marire de salariu de 30% si ai fost avansat, la mine ai fi concediat pe loc.

Iti urez succes si sa ne ti la curent.

This post has been edited by LemonDemon: 8 Jan 2007, 21:40

--------------------
None None N/A
+
St
post 8 Jan 2007, 20:59
Post #47

Membru

QUOTE(LemonDemon @ 8 Jan 2007, 19:03)
Si acuma fie vorba intre noi , Psihologiea nu e tocmai o facultate grea ,  ca sa nu ii zic usoara ,
*

..tu esti sigur despre ce vorbesti?

@ageana

Nu neglija facultatea!
Mai bine iti gasesti un part-time sau un job care sa-ti ocupe mai putin timp decat sa inghetii anul, sau sa ii repeti..

This post has been edited by St: 8 Jan 2007, 21:00

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
cris71
post 8 Jan 2007, 21:17
Post #48

Member from Transylvania

QUOTE(LemonDemon @ 8 Jan 2007, 20:03)
Si acuma fie vorba intre noi , Psihologiea nu e tocmai o facultate grea ,  ca sa nu ii zic usoara , Iti urez succes si sa ne ti la curent.
*

mda, nu e mai grea decat un curs de bucatari...

@ageana
slujbe se gasesc, cu facultatea nu e bine sa faci experimente de genul pauza, mai fac nitel, iar pauza... ca nu se alege nimic de ea.

Go for it!

--------------------
+
laurian
post 8 Jan 2007, 21:32
Post #49

Membru autentic

Negocierea salarului se face de pe pozitii de forta, atat la angajare cat si ulterior.
Dacafara tine nu se poate,atunci poti cere. Nu neaparat vei obtine. In plus, chestia va fi inregistrata.
Am avut un salariat, care la 6 luni, cerea marire de salar.
Am inteles o data, a doua oara, insa cand am primit o noua cerere, si imi era si mult mai greu sa refuz, am facut-o, totusi. Ulcorul nu merge de multe ori la apa.
Asa incat, domnul respectiva trebuit sa isi caute de lucru exact cand credea ca nu pot sa ii refuz majorarea salarului. Mi se pusese pata si mie.
De acwea, trebuie sa fii atent. In mod normal, firma face niste calcule,si incearca sa dea niste salarii corespunzatoare, dar pe care sa le poata plati. Nu iti foloseste ca 3 luni iei ceva mai mult, si apoi te pun pe liber. Sau ca apoi au tras obkoanele.

--------------------
Logan MCV 1.6 16V 2006 - B39xxx
Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145
+
marksman
post 8 Jan 2007, 22:42
Post #50

Post mortem nihil est

From: sat

"Don't be irreplaceable; if you are, you can't be promoted" zic americanii.

@ageana: asteapta si tu un pic, nu ai nici un an acolo. Stiu cum e, am trecut si eu de la tehnician la inginer (dupa 6 luni, cu marire de salariu), apoi dupa alte 6 luni mi-au dat salariul intreg de inginer (a fost perioada de proba, in care am luat cam cu 10% mai putin decat un inginer "pe post"), apoi dupa (inca) un an am primit si marire de salariu ca inginer.

This post has been edited by Illusi0n: 8 Jan 2007, 22:43

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
ageana
post 8 Jan 2007, 23:00
Post #51

->

Cred ca o sa mai astept cu marirea de salariu, sa vad cum mai stau apele.
Cat despre facultate, o sa cer sa fiu mutat "schimbul 2" la servici (desi nu e nimeni din personalul tesa care sa faca schimbul 2) ca sa apuc mai multe cursuri/seminarii.

Multumesc mult pt. sfaturi!
Numai bine la toata lumea. cheers.gif

--------------------
Ideal Pro Rider 2009
Turkish rhombus owner.
+
ageana
post 10 Jan 2007, 10:12
Post #52

->

I-am spus sefului meu direct (de fapt. sefa) ca sunt student si as vrea sa fac schimbul 2. A fost foarte intelegatoare, si mi-a zis ca din partea dansei e okay, mai ramane sa vorbeasca cu HR Mng si Gen.Mng sa vaedem ce solutii se adopta.
Acum mi-e frica sa nu fiu dat afara pt. ca nu am spus de la inceput ca sunt student. Recunosc, a fost un lucru destul de "nesimtit" din partea mea, dar aveam (si inca am) mare nevoie de bani.
Oricum, acum ma simt mult mai linistit si mai usurat pt. ca stie.
A fost si o chestie amuzanta: dansa m-a intrebat "si, la ce facultate te-ai inscris? si cati ani faci" (in ideea ca sunt in primul an). Cand i-am spus ca sunt in anul III a ramas putin socata.
Oricum, sa speram ca vor intelege si sefii mai mari, si nu voi fi dat afara pt. ca altfel nu ma vad bine.

*Apropo de marire... dupa discutia de aseara am aflat ca tocmai urma sa imi mareasca salariul substantial tongue.gif Si in cazul in care nu voi fi dat afara imi va fi marit salariul.

Numai bine si tineti-mi pumnii!

This post has been edited by ageana: 10 Jan 2007, 10:13

--------------------
Ideal Pro Rider 2009
Turkish rhombus owner.
+
LemonDemon
post 10 Jan 2007, 10:17
Post #53

Membru autentic

Cam telenovelistic...dar ma rog , iti urez succes smile.gif

--------------------
None None N/A
+
ageana
post 10 Jan 2007, 11:09
Post #54

->

Mie mi se pare thriller, nu telenovela. Iar in cazul in care o sa primesc un raspuns negativ o sa fie de-a dreptul horror harhar.gif
Pana vineri astept raspunsul... intrebare.gif

--------------------
Ideal Pro Rider 2009
Turkish rhombus owner.
+
cris71
post 10 Jan 2007, 11:26
Post #55

Member from Transylvania

QUOTE(ageana @ 10 Jan 2007, 10:12)
Oricum, sa speram ca vor intelege si sefii mai mari, si nu voi fi dat afara pt. ca altfel nu ma vad bine.
Numai bine si tineti-mi pumnii!
*

Nu vad de ce te-ar da afara. Daca tu esti competent in ceea ce faci, n-au treaba cu tine. mai ales ca specializarea ta nu are de-a face cu jobul actual. Singura chestie de care se pot lega este feptul ca la absolvire poti sa-i parasesti...vezi cum ii aburesti.

Bafta multa!

--------------------
+
ageana
post 10 Jan 2007, 11:52
Post #56

->

Da, pai tocmai de asta mi-e frica. Cum am mai spus, am fost de 2 ori la interviu pt. postul actual. Prima oara cand am spus ca sunt student nu m-au angajat tocmai din cauza asta, ca o sa-i parasesc dupa terminarea facultatii.

Puteti sa incepeti sa faceti pariuri: il va da pe "ageana" afara de la servici sau nu. Cotele de pariu sunt 1-1. Place your bets please laugh.gif

--------------------
Ideal Pro Rider 2009
Turkish rhombus owner.
+
sorin_f39
post 10 Jan 2007, 12:06
Post #57

Ferrari fan

From: Galați

Hai ca ma risc la un pariu.

Plecand de la ideea ca esti competent, ca-ti faci treaba bine etc, eu zic ca nu te vor da afara, insa nici nu-ti vor creste salariul.

--------------------
Renault Megane 2.2 Bicorp Dynamique 1.6 16V (2007) - GL
I'm the freedom man / That's how lucky I am.
+
Kunt
post 10 Jan 2007, 12:12
Post #58

Membru lenes

Poate iti maresc salariul si apoi te dau afara...

--------------------
Dacia Logan Preference 1.4 MPI, 2005 - 50 VDU
"Oamenii sunt persoane umane" - ...
+
stuiberv
post 10 Jan 2007, 12:12
Post #59

Membru autentic

From: Iasi

Si eu sper ca managerul sa fie om normal.
Adica, sa te cheme la el, sa te *^^&% putin ca de ce nu i-ai spus, bla bla.
Tu ii spui: pai stiti, prima data nu m-ati angajat din cauza ca eram student. A doua oara am omis lucrul asta din cv, pentru ca nu am considerat ca Psihologia poate sa ma ajute in domeniul asta tongue.gif smile.gif.
Acum, am demonstrat ca pot face treaba buna, ma mut in tura 2, fac treaba in continuare, bla bla, si gata smile.gif.
Daca iti mai si mareste salariul, fara sa ceri, in 7 luni de angajare de doua ori, si substantial cum ai spus, pai succes in continuare smile.gif.

--------------------
Papuci marimea 43 3 ani bocanci - is xx undoitrei
“All parts should go together without forcing. You must remember that the parts you
are reassembling were disassembled by you. Therefore, if you can’t get them
together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer.” — IBM
maintenance manual, 1925
+
SilviuB
post 10 Jan 2007, 13:12
Post #60

Membru de BUKOWINA

From: Suceava-Bukowina

Eu zic ca o sa se ofere sa iti plateasca ei facultatea, fara marire de salariu, si te pun sa semnezi act aditional la contractul de munca ca nu ii parasesti in urmatorii 10 ani. dry.gif

--------------------
VW POLO 2005 - 8XSYL
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 22:54
Forum Renault