Sanctiune aplicata?
![]() ![]() ![]() |
Sanctiune aplicata?
cristi_xp |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 500 Joined: 8 July 04 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan Ambition
1,6 MPI
2005
- Neinmatriculata Vand axa cu came sport de logan /solenza / supernova .
|
|||
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Nu ii mai simplu sa dai folia jos - daca nu ii omologata RAR - si scapi de griji?
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
cristi_xp |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 500 Joined: 8 July 04 From: Timisoara ![]() |
Nu vad ce legatura are cu ce am intrebat eu
![]() Vreau sa ionizez,da deocamdata pe frigul asta nu ma pun sa dau folia jos ca tre sa dau geamurile jos,sa le bag in apa calda...si noh cconditii neprielnice |
--------------------
Dacia Logan Ambition
1,6 MPI
2005
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
O chestie la indemina: daca nu-i voie cu folie, de ce n-o scoti? Daca e omologata (mai exista asa ceva?) de ce-ti faci probleme?
Daca cei de la Politie au cit de cit muschi nu cred ca trucul (ieftin de altminteri) cu "nu am actele la mine" te salveaza in vreun fel. Dar fiecare face ce doreste (desigur, asumindu-si riscurile de rigoare). |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
cristi_xp |
![]()
|
Pai si cum sa iti ia talonul daca nu il ai la tine?
![]() |
--------------------
Dacia Logan Ambition
1,6 MPI
2005
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Domnule:
actul in sine (certificatul de inmatriculare sau popular "talonul") certifica faptul ca masina e inmatriculata si corespunde conditiilor tehnice. Acest act este doar o facilitare a controlului si nu constituie inmatricularea in sine. Prin urmare, fii linistit ca se gasesc metode - e drept, cu ceva mai multa birocratie (motiv pentru care am scris "daca politia are muschi"). Spre exemplu: esti invitat sa predai "talonul" in persoana. "talonul" poate fi declarat unilateral ca fiind nul (de politie). Sunt destul de sigur ca se gasesc metode. Daca "talonul" e deja retinut, cred ca situatia e si mai grava (eu inteleg ca aceasta "retinere" echivaleaza o suspendare temporara a inmatricularii). |
--------------------
.
.
|
cristi_xp |
![]()
|
pe mine ma intereseaza aplicarea sanctiunlor.Din cate am citit in noul cod rutier
"art 91 "constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:" - alin 35 " aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu exceptia celor omologate si/sau certificate de autoritatea competenta si care sunt marcate corespunzator" Scrie ca se sanctioneaza cu amenda,nu cu retinerea certificatului de inmatriculare. Pe mine ma intereseaza in ce masura in caz ca te opreste se poate scapa cu amenda pentru ca nu prezinti actele... |
--------------------
Dacia Logan Ambition
1,6 MPI
2005
|
|
os |
![]()
|
La aste trebuie sa-ti raspunda cineva mai in tema decit mine. Eu privesc intrebarea ta ca pe o chastiune legata de FORMA; ceea ce am incercat eu a fost sa lamuresc FONDUL.
In acest spirit, povestea cu amenda vs. retinerea cerificatului eu o vad dupa cum urmeaza: daca circuli cu o masina neomologata (din cauza ca folie sau orice altceva) se aplica amenda. Cu amenda insa, situatia nu s-a remediat; cas a te stimuleze sa remediezi situatia (sa elimini chestiile neomologate) se retrage temporar dreptul de a circula, si anume pina la remedierea situatiei. Aceasta retragere temporara se manifesta prin retinerea certificatului. |
--------------------
.
.
|
cristi_xp |
![]()
|
|
--------------------
Dacia Logan Ambition
1,6 MPI
2005
|
|
os |
![]()
|
He he... de ce am raspuns, zici... in esenta ca sa expun punctul de vedere urmator: cind ceri de la altii sa respecte regulile jocului, nu strica sa le respecti si tu.
|
--------------------
.
.
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
cristi.. vezi ca te poate chema la politie sa le prezinti talonul..
adica.. te opreste.. iti cere actele la control.. tu ii spui ca nu ai talonul la tine.. si iti face o chemare la politie in 48 de ore cu talonul.. sau iti da amenda de 5 milioane (asta era dupa vechiul cod rutier.. acum cu asta nou.. nu stiu cum e) si.. nu vorbesc din inventii.. eram in masina cu un prieten cand i s-a intamplat "povestea" de mai sus.. si inca o chestie.. nu stiu de ce zici ca trebuie sa dai geamurile jos (si sa le bagi in apa calda) ca sa scoti folia.. treaba asta se face cand se monteaza folia.. altfel merge sa tragi de sus in jos de ea.. si se dezlipeste singura.. |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
cristi_xp |
![]()
|
Se dezlipeste rau,se rupe,stiu ca le-am mai dat jos ca nu mi-a placut cum era pusa.
Wow...5 mil amenda,la banii aia merg si-mi pun LLUMAR ![]() ![]() In 48 de ore le am date jos foliile ,ionizate geamurile,si omologare RAR pe ele ![]() Si in cazul in care le dai jos de fata cu ei?Nu-ti mai suspenda certificatul de inmatriculare,da amenda tot o iei? ![]() Cine stie o firma de ionizat din timisoara?Cara sa dea omologare,nu d-alea underground This post has been edited by cristi_xp: 12 Jan 2007, 16:49 |
--------------------
Dacia Logan Ambition
1,6 MPI
2005
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(cristi_xp @ 12 Jan 2007, 16:43) 1. [...] majoritatea pretenilor care au patit ziceau ca au scapat cu amenda pentru acte,majoritatea nu prezinta talonul cand se simt cu musca pe caciula ![]() 2. Si in cazul in care le dai jos de fata cu ei?Nu-ti mai suspenda certificatul de inmatriculare,da amenda tot o iei? ![]() 1. Nu ai acte la tine - te poate duce la sectie pentru identificare persoana si masina; caz in care iei amenda pentru "nu am acte" si: a) masina e a ta - iei amenda si pentru folii, in plus te pot chema cu certificatul; ![]() 2. Da, fapta este comisa, amenda se da; daca domnul "gradu' " are vreme sa stea cu tine pina scoti folia, ok, daca e "en passant" pe acolo si-si termina misiunea, pleaca si cu certificatul tau. Lui ii va fi mai simplu sa-ti dea dovada, sa nu-ti mai poarte grija. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 11:59 |