DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> aparate de masurat, cu ce masuram diverse piese din motor

Axll
post 3 Dec 2006, 14:04
Post #1

Membru autentic

Group: Members

am si eu o curiozitate, si mai bine zis, am nevoie sa imi spuna cineva, daca stie, cu ce pot sa masor, sau unde pot sa masor, cilindrii, pistoanele, blocul motor ( in special la axa cu came in interior).
pun aceste intrebari deoarece "desteptii" astia de la dacia au inceput safabriceniste piese de iti vine sa le dai cu ele in cap. mai precis ma refer la cuzineti axiali care nu mai au cotele din carte si nici tratamentul care trebuie. adica am farimat un arbore nou din cauza acestor cuzineti axiali, care erau foarte grosi. dupa ce l-am scos am constatat cu stupoare ca are o grosime de 3mm. in carte da ca r2 are 2,48 sau asa ceva.
problema e ca toata pilitura aia nenorocita a intrat pestetot si am numai santuri peste tot in bloc ( palier, fusuri, axa cu came, etc). sa nu mai pun ca jocul axial ajunsese la 5-6mm iar di aceasta cauza mi-a "lustruit" un pic si din capacele de la biela.
dupa toate astea vreau sa masor blocul sa vad daca mai e ceva de el sau nu. din pacate cei de la service-ul dacia-renault mi-au zis ca ei nu pot face asa ceva si ca defapt e cam inposibil. ei nu au aparatura necesara.

daca cumva stiti ceva despre subiect va rog zice-ti

respect Axll

--------------------
dacia 1300 - BZ 04 BJL
am vrut mai mult...decit normal...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
einstein1984
post 3 Dec 2006, 15:19
Post #2

fan Dacia

From: Bucuresti

Pai ai nevoie de urmatoarele: un subler de pana la 200mm, un micrometru de 50-75 mm si unul de 75-100 mm. Se mai poate adauga un ceas comparator si dispozitivul pentru alezaje, sau alternativ, un micrometru de interior de 50-75mm si un set de lere (Draper e o firma buna). Daca vrei sa fii super dotat, mai pune si un set de cale plan paralele, dar nu vrei sa aflii cat costa!
Am masurat jocurile unui mecanism motor cu set de lere, rigla metalica si micrometre.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
Axll
post 3 Dec 2006, 16:42
Post #3

Membru autentic

bun asta am inteles. dar un atelier auto, facultate, institut, etc unde as putea sa fac aceste masuratori, stie cineva???
nu de alta dar nu am salar de ministru

--------------------
dacia 1300 - BZ 04 BJL
+
einstein1984
post 3 Dec 2006, 21:26
Post #4

fan Dacia

Pai de ce nu intrebi asa? In general, daca service-ul respectiv are si atelier de prelucrari mecanice (rectificari arbori cotiti, strunjit, frezat etc) automat o sa aiba si toate sculele necesare. Eu as arecomanda service din Buc. , dar avand nu ar de BZ nu cred ca te ajuta prea mult.

--------------------
+
Axll
post 4 Dec 2006, 21:42
Post #5

Membru autentic

mai am o ntrebare: cine stie care sunt cele 7 cote care trebuie masuratela nu piston?

--------------------
dacia 1300 - BZ 04 BJL
+
einstein1984
post 4 Dec 2006, 22:21
Post #6

fan Dacia

Pai vreo 2 diametre (pe axa boltului si perpendicular pe ea), alezajul boltului, si ceva prin canalele de segmenti daca esti mai scrupulos. Da unde scrie ca sunt 7?

--------------------
+
Axll
post 5 Dec 2006, 01:13
Post #7

Membru autentic

un nene care rectifica arbori mi-a zis ca sunt 7 cote ce se masoara la un piston. stiu mie imi ies 6 (exact ce ai spus si tu). lasind asta la o parte stii care sunt cotele? eu le-am cautat in carte si nu le dau magarii. nenea asta cica nu le stie...

--------------------
dacia 1300 - BZ 04 BJL
+
diaconuliviu
post 5 Dec 2006, 13:58
Post #8

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

Distanta dintre axa boltului si cap?

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
einstein1984
post 5 Dec 2006, 22:34
Post #9

fan Dacia

Hmm, pai cum naiba sa se modifice aia in timp? Daca raschetaza cineva capul pistonului?
Ma gandeam la un diametru la capul pistonului si unul mai jos, pe manta, latimea canalului segmentului de foc. Am acasa un desen de piston de tractor si are o gramada de tolerante pe el, dar e desen de executie, si nu toatecotele intreseaza la reparatie/montaj.

--------------------
+
Axll
post 5 Dec 2006, 23:35
Post #10

Membru autentic

problema e ca ma pistoanele de ceva chilometri si dupa ultima experienta mai nefasta cu ele vreau sa stiu daca le mai tin sau nu. ar fi pacat de camasi ca sunt bune bune.
nici macar astia de la pitesti nu au vrut sa imi spuna. cica e "secret de productie".

--------------------
dacia 1300 - BZ 04 BJL
+
diaconuliviu
post 6 Dec 2006, 08:13
Post #11

Membru autentic

A, deci einstein, te referi in timp? Eu ma refeream la pistoane relativ noi sau la inlocuirile alea facute prin unele ateliere de numai un piston din 4. Nu se recomanda dar exista. Cind vrei sa verifici un set de pistoane pe linga mase si ce s-a spus as masura si acea distanta. Gindeste ca ea e in legatura directa cu PMI si cu raportul de comprimare.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
einstein1984
post 6 Dec 2006, 14:25
Post #12

fan Dacia

Asta inteleg, ca CTC la un piston nou. Dar axll cred ca se referea la pistoane uzate, sau la ajustajul intre piston si cilindru sau.....

--------------------
+
Axll
post 6 Dec 2006, 14:58
Post #13

Membru autentic

da eu ma refer la pistoanele care le-am avut pe masina (uzate), si de aceeia ma intereseaza, ca sa vad daca se merita sa le mai tin sau nu. ca nmar de km nu au mult dar ca "talpa".... au vazut destul.

--------------------
dacia 1300 - BZ 04 BJL
+
ydaniel
post 6 Dec 2006, 18:19
Post #14

Adrenaline junkie!

From: black sea

hmm draper. auzi ciocan de nituri garantat pe viata dupa cateva sute a lesinat! si a mai costat si o groaza de $

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
diaconuliviu
post 7 Dec 2006, 07:55
Post #15

Membru autentic

Era garantat pe viata lui, nu a ta.
Mergi la OPC.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
Axll
post 8 Dec 2006, 00:46
Post #16

Membru autentic

oameni buni !!!! traim in tara lui papura voda.
azi am fost la un magazin de piese auto sa masor cotele ( tot ce se poate masura la un piston), si...stupoare... difereau cotele de la un piston la altul ( precizez ca era vorba de un set nou si care l-am desfacut atunci in magazin). nici macar fantele de la segmenti nu erau la fel.
precizez ca masuratorile s-au efectuat cu un micrometru, si nu le-am facut numai eu, ci si un nene inginer.
ramasesm cu gura cascata... astia ori nu mai au CTC, ori le fabrica la baros wacko.gif

--------------------
dacia 1300 - BZ 04 BJL
+
Axll
post 10 Dec 2006, 02:17
Post #17

Membru autentic

luni sau marti ma duc la pitesti la firma "setcar" sa imi dea un nene inginer toate cotele ce trebuiesc masurate atunci cind desfaci motorul si vrei sa stii daca e nevoie de set sau nu.
apropo care sunt cotele la semicuzinetii axiali la palier mare, ca, cartea mea "a facut picioare" post-336-1110552439.gif

--------------------
dacia 1300 - BZ 04 BJL
+
volint
post 21 Jan 2007, 07:51
Post #18

membru miserupist

From: Bucuresti (44.45682;26.13879)

QUOTE(Axll @ 10 Dec 2006, 03:17)
luni sau marti ma duc la pitesti la firma "setcar" sa imi dea un nene inginer toate cotele ce trebuiesc masurate atunci cind desfaci motorul si vrei sa stii daca e nevoie de set sau nu.
apropo care sunt cotele la semicuzinetii axiali la palier mare, ca, cartea mea "a facut picioare"  post-336-1110552439.gif
*

Ai gasit ceva info despre cotele alea? M-ar coafa si pe mine, ca am ajuns si eu in situatia ta, adica am cautat prin magazine un set si cand am scos micrometrul s-au :gripat" patronii/vanzatorii. Si poate ai gasit si o sursa de piese mai de incredere, ca astia de pe-aici sunt numai comercianti, pe care-i doare-n "dosul" calitatii.

Spor!!

--------------------
Dacia / Mitzu Nova GTI / hautlandăr 2000 / 2011 - B-22-YFL /
Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 13:37
Forum Renault