Ruse, calatorie pt cumparaturi
![]() ![]() ![]() |
Ruse, calatorie pt cumparaturi
nasty |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.511 Joined: 3 January 05 ![]() |
|
||
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|||
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Mergeti fara vigneta pana la Metro, nu e nici o problema
![]() ![]() |
--------------------
**
|
|
sorin69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 230 Joined: 27 June 10 From: Bucuresti ![]() |
Eu unul stiu ca, pentru Metro-Ruse nu este nevoie de vigneta avand in vedere ca, nu este in afara orasului. Acum depinde si ce vamesi intrebi. Cei bulgari probabil spun ca, este nevoie de vogneta pentru a le vinde
|
--------------------
Citroen
C-Elysee
2016 Exclusive 1,6 VTI 115 C.P.Euro 6 You"ll Never Walk Alone
|
|
luck33ro |
![]()
|
Nu vand vamesii vignete
![]() |
--------------------
**
|
|
sorin69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 230 Joined: 27 June 10 From: Bucuresti ![]() |
Eu de doua ori am cumparat de la ghiseul din vama unde vanzarea este facuta de vamesi ori politisti de frontiera bulgari aveau aceeasi uniforma si cel care a controlat buletinul si cel de la ghiseu. Atunci reformulez afirmatia raspunsului anterior, daca intrebi politistii de frontiera bulgari probabil au tot interesul sa spuna ca, este nevoie de vigneta pentru a le vinde. Oricum n-are sens sa facem atata tapaj pe acest subiect, fiecare face ce vrea si pe pielea sa.
This post has been edited by sorin69: 27 Feb 2011, 00:22 |
--------------------
Citroen
C-Elysee
|
|
george 07 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 166 Joined: 4 February 10 ![]() |
Salut! eu la intrarea la Ruse am stat la o mica coada la ghiseul unde se vinde bu-vinieta (erau 4 tir-isti) si cand am ajuns in fata ma intrebat lucratorul de la toneta pana unde merg (ma vazut cu turism) si cu echipajul langa ei m-a asigurat ca pot merge linistit pana la Metro...(stiu ca Romanii vin la Metro pt. cumparaturi , sunt ei spagari dar nu sunt ca militia Romana...)
|
--------------------
dacia
logan
2007
|
|
sorin69 |
![]()
|
Se pare ca, taxa de pod platita la Bulgari va fi de 2 euro in loc de 6, un exemplu de luat in seama si de autoritatile de la noi. Stirea am citit-o pe promterul televiziunii Realitatea.
|
--------------------
Citroen
C-Elysee
|
|
luck33ro |
![]()
|
Fomistii si mafiotii nostri nu cred ca lasa ei banetu din mana...
![]() |
--------------------
**
|
|
mardan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 18 May 06 ![]() |
Taxa de pod la bulgari e la fel ca inainte. Nu a scazut nimic. Acum 2 saptamani cand am trecut pe acolo, chiar am intrebat daca nu a scazut taxa ca asa s-a anuntat la noi si cei de la ghiseu au zis ca a fost doar un anunt facut aiurea de televiziunile romanesti. La ei nu s-a spus nimic de asa ceva...
Apropo, stie cineva ce se face cu banii aia de taxa de pod. Ca podul e groaznic, plin de gropi si cratere la imbinari... |
--------------------
Renault
Clio
2006 Renault Clio II Bicorp Campus Dinamique 1.4 16V 2006
Seat Leon 1.4 TSI Style 2010 |
|
sorin69 |
![]()
|
QUOTE(mardan @ 30 Mar 2011, 13:07) Taxa de pod la bulgari e la fel ca inainte. Nu a scazut nimic. Acum 2 saptamani cand am trecut pe acolo, chiar am intrebat daca nu a scazut taxa ca asa s-a anuntat la noi si cei de la ghiseu au zis ca a fost doar un anunt facut aiurea de televiziunile romanesti. La ei nu s-a spus nimic de asa ceva... Apropo, stie cineva ce se face cu banii aia de taxa de pod. Ca podul e groaznic, plin de gropi si cratere la imbinari... imi pare rau, cu aceasta ocazie m-am convins inca o data ca, se spun fara numar minciuni si dezinformari la Realitatea TV, cat despre bani probabil sunt ei pe undeva ...dar sigur nu la reabilitarea podului ![]() ![]() This post has been edited by sorin69: 30 Mar 2011, 13:49 |
--------------------
Citroen
C-Elysee
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Azi cand m-am intors de la Veliko Tarnovo am dat 12 leva pe taxa de pod la bulgari. Ieri la dus am dat tot cam atat, dar in lei.
Nu m-am prins pentru ce, podul ala mi-a amintit de drumurile din republica Moldova. Ce m-a mirat a fost pretul vinietei, mi-au cerut 40 ron la benzinaria de dupa vama. Acum 3 saptamani cand am fost cu Matizul la Varna de la Galati, am platit 5 euro la Silistra pentru aceeasi perioada, mi s-a dat vinieta si o coala tiparita, am vazut clar cum au bagat in calculator numarul de inmatriculare. Acum, dupa ce am ramas masca in prima faza, le-am zis ceva cum ca la Silistra e 5 euro. Raspunsul a venit in bulgareste, ceva gen "dute si ia-ti de la Silistra", dupa care mi-au dat o hartie autocopiativa scrisa de mana. Intrebarea mea acum e: unde gasesc vinieta in Ruse la un pret decent? Nu de alta, dar daca mai trec de 2 ori si platesc atata, mai bine imi iau din alta parte vinieta de 1 an si am rezolvat o treaba. Cu ocazia asta am gasit si Carrefour-ul in Ruse, e ok ca magazin, dar preturile nu sunt cine stie ce mai mici fata de noi ca sa merite drumul si taxa de pod. L-am gasit relativ simplu, urmarind indicatoarele de pe stalpi. |
--------------------
.
.
.
|
|
sorin69 |
![]()
|
Daca mai treci pe la Ruse imediat dupa controlul documentelor este o cascaraveta pe partea dreapta, pana iesi din vama si acolo gasesti vigneta la pretul oficial, 5 euro pentru o saptamana. Este adevarat ca, odata s-a intamplat sa nu aiba si am cumparat tot din benzinarie dar la acelasi pret de 5 euro. Ori te-au tepuit cu buna stiinta ori n-au inteles ce masina ai or fi crezand ca, ai camion...
|
--------------------
Citroen
C-Elysee
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.190 Joined: 29 May 06 ![]() |
La gherata care este imediat pe dreapta (pana sa iesi din vama) se intampla destul de des sa nu aibe vignete.
Din cate am inteles eu acolo este pentru camioane, avand in vedere cantarul care este langa ghereta. Vigneta se poate cumpara fara probleme de teapa de la benzinarie. Daca merrgeti spre Varna, este un OMV (pe dreapta) inainte de ai iesi din Ruse. Daca mergeti spre sud, sunt mai multe benzinarii (Shell, LukOil) de unde se poate cumapara vigneta, la fel inainte de a iesi din Ruse. Ultima data am fost anul trecut pe 01.12. spre Veliko Tarnovo. La prima benzinarie nu mai aveau decat vignete pentru o luna, dat gagica de acolo, mi-a spus in engleza, ca gasesc vigneta pentru o saptamana la urmatoarea benzinarie. Asadar, nu toti bulgarii sunt tepari. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
luck33ro |
![]()
|
Gresit formulat. Bulgarii nu sunt tepari de fel... Cred ca cel care i-a cerut 40 de ron insemnand ceva gen 15 leva avea vignete pentru 1 luna probabil
![]() |
--------------------
**
|
|
klaus09 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 1 May 07 From: Pitesti ![]() |
Referitor la buvigneta luata de la primul peco, de dupa frontiera de la Ruse, am patit-o pe pielea mea. Anul trecut, in vara , cand mergeam la greci, dimineata la ora 6, vamesul ma indruma pt buvignete la primul peco. Acolo erau si alti romani care asteptau pt buvignete. Tipa de la peco te intreba (in romana) pt o saptamana sau o luna, dupa care iti cerea pretul (numai in lei). Pentru o saptamana 50 lei , o luna 100 lei. Cand i-am cerut chitanta, mi-a aruncat banii pe jos si mi-a zis ceva (de data asta in bulgareste) cum ca daca nu imi convine sa-mi iau banii si sa plec. Asta mi s-a intamplat pt ca eram prima data cand treceam pe la Ruse, dupa mult timp.
Cu alta ocazie, cand am mai fost (acum 2 luni), tot pe la Ruse, am oprit la primul peco mare, dar surpriza, nu aveau buvignete. Abia la un Luck Oil am gasit, dar nu au vrut sa-mi dea pana nu am platit cu leva ( eu avand decat euro). Noroc cu un bulgar, pe care l-am rugat si mi-a schimbat 10 euro. Tin sa precizez ca la acest peco mi-a dat chitanta, iar pretul a fost cel normal , adica 10 leva. |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2007, 1.5 dci , 70 cp, K9K V7
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Dupa cum spune si gibonu, vigneta se poate cumpara de la orice benzinarie inainte de a iesi din Ruse. Pentru plata folosesti sau leva sau un card.. Nici in RO nu cred ca poate cineva sa plateasca intr-o benzinarie cu euro... Poate doar daca vrea sa faca vreun business cu schimbul valutar persoana de la casa...
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
luck33ro |
![]()
|
Pai normal ca nu ai voie sa cumperi in EURO din magazinele serioase
![]() ![]() |
--------------------
**
|
|
nasty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.511 Joined: 3 January 05 ![]() |
QUOTE(gibonu @ 4 Apr 2011, 09:21) Daca mergeti spre sud, sunt mai multe benzinarii (Shell, LukOil) de unde se poate cumapara vigneta, la fel inainte de a iesi din Ruse. Nu va opriti NICIODATA la benzinaria de dupa vama - sunt tepari, au numai vignete de 50 lei (de camion?) si nu dau chitanta. Odata n-am gasit nici la benzinariile serioase de pe centura orasului Ruse si dupa vreo 50 km spre Veliko Tarnovo, am dat de un Rompetrol ( ?) care aveau. |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Mda, nu mai repet greseala. Dar totusi data viitoare cand mai trec pe acolo iau la mine si chitanta de la Matiz pe care scrie 5 euro. Daca nu vor, le urez bafta si drum bun.
|
--------------------
.
.
.
|
|
luck33ro |
![]()
|
Rahatu ala de benzinarie arata de zici ca sare in aer si e plin de mutre de romales de-ai nostrii, dubiosi. Nu m-ar mira sa fie patron vre-un ciorelis roman!
![]() |
--------------------
**
|
|
luck33ro |
![]()
|
A mai fost cineva zilele astea la Ruse. Cat e kilu de miel ca la noi am vazut in supermarket 35 RON
![]() De taxa de pod mai aveti idee? Bulgari am inteles ca nu au voie sa reduca singuri taxa daca nu ii lasa ai nostri, E o intelegere valabila de pe vremea lui Ceausescu care specifica faptul ca o modificare unilaterala a taxei de pod nu este posibila ![]() |
--------------------
**
|
|
Mihai 90 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 31 January 08 ![]() |
un începător poate conduce în BG,poate intra?e vreo problemă?
|
--------------------
Dacia
Logan
2007
|
|
Steffan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 15 December 08 From: București ![]() |
Nu e nicio problema cit timp ai carnet de conducere valabil, carte de identitate, talonul masinii si vigneta de care s-a discutat mai sus. (nu strica sa ai si cartea de identitate a masinii)
This post has been edited by Steffan: 24 Apr 2011, 17:04 |
--------------------
Renault
Symbol 1.5 dCI, 85 cp
2008
|
|
luck33ro |
![]()
|
Cartea verde da - aia de identitate nu e cazul
![]() |
--------------------
**
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(luck33ro @ 15 Apr 2011, 22:54) A mai fost cineva zilele astea la Ruse. Cat e kilu de miel ca la noi am vazut in supermarket 35 RON ![]() Si-au revenit la normal cat de cat si au scazut si astia de la noi pretul, am vazut cu 20 lei. PS. Moneda nationala este LEU', de ce tot folositi ron-ul? |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
luck33ro |
![]()
|
Sa se stie ca e in Lei grei
![]() |
--------------------
**
|
|
sorin69 |
![]()
|
|
--------------------
Citroen
C-Elysee
|
|
Nicanor |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 18 May 11 ![]() |
Salutare!
Stiti cumva niste linkuri ale magazinelor din Ruse? Multumesc anticipat! |
--------------------
Volvo
940 GL
1993
|
|
luck33ro |
![]()
|
Intreaba-l pe gugal
![]() |
--------------------
**
|
|
laurian |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 466 Joined: 15 August 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
2006
- B39xxx Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145 |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 11:44 |