Interceptarea e-mail-urilor de catre autoritati, perfect legala?
![]() ![]() ![]() |
Interceptarea e-mail-urilor de catre autoritati, perfect legala?
MirceaMM |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 1 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Mondeo
2007
|
|||
Arhimede |
![]()
|
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
Mesajele de pe mess se pot intercepta?
![]() |
--------------------
dacia
lgn
2005 Ambition 0% avertisment=0% divertisment
|
|
Petea |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 31 August 05 From: Iasi ![]() |
CODE Art. 16. - (1) Când sunt indicii temeinice cu privire la săvârșirea uneia dintre infracțiunile atribuite prin prezenta lege.... Eu chestia asta nu prea o inteleg. Daca sunt indicii temeinice orice judecator poate da un mandat. Daca nu, nu. Raman la impresia ca ordonanta este data pentru urmarirea anumitor persoane in scop de santaj. |
--------------------
Dacia
Logan
2006
- is Eten Glofiish x500 + iGo Romania 2006
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
@Arhimede, de catre oricine are acces la traficul de pe ruta tu -> serverele yehoo sau tu -> partenerul de conversatie in alte cazuri. Cel mai simplu este sa se duca la ISP, si in felul asta nu le trebuie nici un echipament special si au acces la tot traficul tau.
Nasol nu? ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(MirceaMM @ 17 Jan 2007, 15:05) Oricine se poate adresa Justitiei Oricand, impotriva Oricui, in Orice situatie in care se considera lezat, dezavantajat, in conditiile legii. Nu inseamna ca si castiga intotdeauna, Justitia este cea care decide. Si, atentie, uneori decide prost! ... Deci vreau sa punctez ca Legea romana este zero barat DACA se incontreaza cu cea europeana, ceea ce inseamna ca interpretarea comunisto-bolsevica poate fi contracarata. Eu am cunostiinte care au procese si stiu ce inseamna. Am avut si eu un proces, la care insa pur si simplu am renuntat pentru ca am cedat nervos. Un proces cu toate etapele lui (recurs, apel, etc) inseamna in Romania: - cheltuieli uriase - enorm de multe alergaturi - minim 10 ani (cu exceptia cazului in care e ceva foarte simplu care se poate decide repede, iar partea adversa nu este versata in procese) Iar asta cu judecarea pe la autoritatile europene probabil ca este si mai scumpa decit un proces in Romania. Deci un proces nu este o solutie, ci este in sine o mare catastrofa pentru omul care e implicat in proces, indiferent daca cistiga sau nu procesul. This post has been edited by Vlad Georgescu: 17 Jan 2007, 19:03 |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- - Athos, Porcos si Bairamis
|
|
saruman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 303 Joined: 24 September 04 ![]() |
Daca textul este cel postat de Klaus, este inca o furtuna intr-un lighean! pot fi dispuse în condițiile Codului de procedură penală ori ale legilor speciale următoarele măsuri:
Adica DOAR în condițiile Codului de procedură penală ori ale legilor speciale - care prevad necesitatea existentei unui act emis de judecator. Asa ca practic nu se schimba nimic in afara de initiatorul masurilor, care va putea fi un procuror DIICOT. Pai nu asta trebuie sa faca? This post has been edited by saruman: 17 Jan 2007, 23:32 |
--------------------
Mercedes
C 180 Kompressor
2006 Elegance De multe ori drumul este mai important decat destinatia.
|
|
Dorubarg |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 20 October 04 From: Galati ![]() |
problema este intr-adevar ca nu trebuie lasate portite la indemana procurorilor bazandu-ne exclusiv pe buna lor credinta. In mod normal orice fel de interceptare trebuie facuta cu aprobarea unui judecator.Dar din pacate in Romania nici cu judecatorii nu poti fi asa sigur ...
Prostia dupa parerea mea e termenul maxim de 4 luni , astfel chiar daca sunt indicii ferme de activitati ilegale legea nu permite prelungirea mandatului. This post has been edited by Dorubarg: 18 Jan 2007, 14:14 |
--------------------
Dacia
LOGAN 1.6
- GL 90 CAT Dacia 1310 Berlina , 1990
|
|
avathan |
![]()
|
eu. Group: Banned Posts: 586 Joined: 16 March 05 From: Buc ![]() |
QUOTE(MirceaMM @ 17 Jan 2007, 15:05) Avathan wrote: Daca actiunile celor care cer informatia indeplinesc conditiile cerute acestea se dau nu poti da in judecata pe nimeni nici administratorul nici proprietarul serverului ... Deci NU! Adica cum NU, atat de categoric? Mie mi se pare, evident, ca DA, ca poti da in judecata! Cine decide indeplinirea conditiilor, garcea cumva? Autoritatile romane de sorginte bolsevica? Oricine se poate adresa Justitiei Oricand, impotriva Oricui, in Orice situatie in care se considera lezat, dezavantajat, in conditiile legii. Nu inseamna ca si castiga intotdeauna, Justitia este cea care decide. Si, atentie, uneori decide prost! Este interesant (si asta cred ca ar trebui sa exploateze romanii in urmatoarea perioada) ca daca cetateanul - pierde la judecata de fond - pierde la recurs - pierde la apel (pierde unde mai pierde, in fine, epuizeaza posibilitatile romanesti) atunci se poate adresa "la Europa" unde legile sunt altfel, unde Drepturile omului sunt respectate, unde exista traditie democratica de sute de ani si unde are sanse sa castige! Exista deja multe cazuri dupa cum cunoasteti (ref la retrocedari dar nu numai). Deci vreau sa punctez ca Legea romana este zero barat DACA se incontreaza cu cea europeana, ceea ce inseamna ca interpretarea comunisto-bolsevica poate fi contracarata. ma scuzati da poti da in judecata pe cine consideri tu necesar asta nu inseamna ca vei castiga atata timp cat cei ce au cerut/dat informatiile demonstreaza ca au facut-o in litera legii... |
--------------------
a
Rosu
1800
- @ unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
|
|
MirceaMM |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 1 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Exact asta am spus si eu, si este evident: nu castiga intotdeauna.
Au existat insa mai sus consideratii cum ca "... nu poti da in judecata...". La asemenea formulare raspunsul este clar: poti da in judecata, oricand si pe oricine, inclusiv orice Institutie de Stat, inclusiv Statul in ansamblul sau. O caracteristica a Justitiei romane este aceea ca nu da sau nu prea da dreptate oamenilor, desi au dreptate. Inrautatirea situatiei din ultimii ani accentueaza acest lucru, anume se creeaza si adanceste o praspastie intre administratorii puterii (judecatoresti in acest caz) si cetatean. Lumea moderna are in centrul atentiei indivualul, cetateanul si drepturile lui - acest lucru nu prea este inteles in Romania. Pe de alta parte ne putem gandi ca acest lucru este de ajutor in sensul ca etapele de a pierde in mod aproape intentionat la instantele din Romania pot fi parcurse mai repede - cu scopul de a ajunge la o Instanta din afara tarii. |
--------------------
Ford
Mondeo
2007
|
|
adilehanceanu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 1 June 07 From: București ![]() |
Ăăă... discuția asta e de acu' 4 ani (18 Jan 2007, 12:54), cam tîrziu te-ai gîndit să le răspunzi.
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1,6 MPI 2007
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Intre timp sa trimita e-mail-urile in plic. La astea nu se umbla.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
MirceaMM |
![]()
|
Esti sigur ca nu se umbla la plicuri? (Traim in Romania...)
|
--------------------
Ford
Mondeo
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 18:51 |