DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> referitor la purtarea centurii de siguranta, inclusiv pt pasageri

UZD
post 13 Apr 2007, 22:38
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut,
Ma intereseaza daca soferul pateste ceva (amenda, puncte) daca politia il opreste si pasagerul din dreapta nu poarta centura (chiar daca soferul o poarta)... huh.gif si... daca purtarea centurii e obligatorie pentru toti ocupantii locurilor prevazute cu centura... banuiesc ca acelasi regim se aplica si in cazul in care pasagerii din spate nu poarta centura... unsure.gif cineva imi spunea ca pasagerul care nu poarta centura primeste amenda... iar soferulului i se aplica puncte de penalizare... blink.gif
Din cate cunosc... in lege nu e prevazut nimic in sensul asta... sleep.gif voi ce parere aveti... blush.gif
Multumesc anticipat pentru raspunsuri si... "drive safe"... sofer1.gif

--------------------
Dacia Logan 2006 1.5 DCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 13 Apr 2007, 22:46
Post #2

Amenda e primită de pasager, punctele de penalizare nu se aplică.
Dacă mașina este prevăzută cu centuri de siguranță montate din fabrică și pentru locurile din spate, purtarea lor este obligatorie.
Mai multe informații găsești printr-o căutare pe forum.

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
UZD
post 13 Apr 2007, 23:27
Post #3

Membru incepator

a scapat.gif asa ma asteptam si eu sa fie... mi s-ar parea absurd sa-mi scada mie puncte pentru pasager... ca doar nu stau sa pazesc pasagerul sa poarte centura... laugh.gif

--------------------
Dacia Logan 2006 1.5 DCi
+
klaus
post 13 Apr 2007, 23:27
Post #4

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

QUOTE(Catalin Marinarul @ 13 Apr 2007, 23:46)
Mai multe informații găsești printr-o căutare pe forum.
Sa vezi cata informatie e in OG 195 si regulamentul de aplicare...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
adi_ar
post 13 Apr 2007, 23:40
Post #5

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Am mai scris asta pe undeva dar poate este util.
Notiunea de "puncte", in contextul legii, are 2 semnificatii:
- puncte-amenda (adica 1 punct=10% din salariul minim) iar aceste "puncte" sub forma de amenda le primesc toti participantii la trafic, pietoni, biciclisti, pasageri, etc. care incalca legea. Acest mod de calcul al amenzii contraventionale are ratiunea de a-i actualiza perpetuu cuantumul, raportat la salariul minim;
- puncte propriu-zise, cu rolul de a sanctiona complementar contravenientul, astfel incat, de teama suspendarii permisului de conducere, chiar daca nu se sinchiseste de amenda, sa fie mai prudent pentru 6 luni sau 1 an, dupa caz.
Pentru cazul in speta, pasagerul care nu poarta centura primeste o amenda contraventionala (de 2 puncte, sa zicem) iar soferul eventual un avertisment pentru a-si convinge pustiul sa-si puna centura, cu atat mai mult cu cat, in acest caz, tot el va fi cel care va achita amenda iar "recuperarea" din alocatie va fi destul de indelungata smile.gif.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
horsewhisperer27
post 14 Apr 2007, 00:38
Post #6

Membru autentic

si daca pasagerul nu are buletinul la el?
klaus, zi-ne mai exact unde e paragraful cu pricina, te rog!

--------------------
fan VAG!
+
AL
post 16 Apr 2007, 13:34
Post #7

Member

de ce trebuie sa caute cineva pentru voi cand o puteti face singuri?... sau credeti ca altii le stiu pe de rost, cu articol, aliniat si paragraf... cititi OUG195 (Codul rutier) care este postat chiar aici pe forum si va veti lamuri!

1. fiecare raspunde pentru sine, pentru centura pe care a obligat sa o poarte... daca nu ai buletinul, poti fi invitat la sectia de politie pentru indentificare sau se poate face pe loc, prin radio si, daca datele furnizate verbal corespund, se face PV-ul cu datele respective...
2. punctele sunt de amenda si de penalizare... pentru centura crede ca sunt doar puncte amenda, nu fi puncte de penalizare.... dar chiar daca sunt, nu se aplica decat soferului
3. toate astea SUNT prevazute in lege... si se si aplica! ... doar ca legea mai trebuie si citita din cand in cand icon_mrgreen.gif

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
horsewhisperer27
post 16 Apr 2007, 14:33
Post #8

Membru autentic

multumiri consistente!
in ce ma priveste, n-am gasit!
si recunosc :nu m-a preocupat suficient de mult cat sa purec ordonanta la milimetru ca sa gasesc!

nu a zis nimeni ca trebuie sa caute cineva pentru altcineva, nu-i asa?
vrei raspunzi, nu vrei, n-o faci si gata!aaa, si poti sa faci si morala, si la inceputul si la sfarsitul postului, daca iti face placere!

am raspuns putin off topic pentru ca postul precedent era al meu, si am considerat ca macar in parte raspunsul mi se adreseaza!

inca odata multumiri consistente!

--------------------
fan VAG!
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th July 2025 - 03:43
Forum Renault