DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> OZN-uri...

Watchful snake
post 27 Jul 2004, 15:08
Post #31

Membru

Group: Members
From: București

Ashule, eu nu pot să-mi imaginez că pot călători în viitor sau că mă pot întoarce în trecut. Tu cum îți imaginezi o întîlnire cu tine însuți mai devreme cu cinci minute sau mai tîrziu cu un an de zile? Vorbesc serios.

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
Nu conduceți mai repede decît poate zbura îngerul vostru păzitor!!!...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ashu
post 27 Jul 2004, 16:08
Post #32

Membru erectil

From: Bucuresti

Aici nu e vorba de a-ti imagina sau nu o chestie si de perceptia noastra asupra lucrurilor. Noi suntem obisnuiti sa gandim in sistemul de referinta in care ne-am format ca indivizi si chiar ca specie. Insa asta nu inseamna ca asta este singura realitate posibila. Tu nu iti poti imagina un univers quatro-dimensional, ti-e imposibil sa-l vizualizezi. Insa se pare ca dupa big-bang universul avea 9 sau 12 dimensiuni. Cul, ha? Vorbesc serios, cauta cartea de mai sus merita citita. Si e scrisa de cel mai mare om de stiinta contemporan, comparat chiar cu Einstein. Si au mai aparut acum cativa ani la Humanitas, in colectia "SCIENCE MASTERS" o serie de carti scrise de fizicieni care tratau aspectele astea. Asa ca nu sunt fabulatii de scriitor SF cu imaginatie prea bogata.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
Watchful snake
post 27 Jul 2004, 16:16
Post #33

Membru

Stephen Hawking "The Universe in a Nutshell" am notat, am s-o caut. Dar totuși, de dragul discuției, n-ai răspuns la întrebarea mea. E ușor să spui că la început universul a avut nu știu cîte dimensiuni dar, pentru că noi nu avem anumite simțuri, nu le percepem... Păi exact asta vreau eu să-mi răspunzi: descrie-mi o călătorie în timp. Altfel, eu, cu percepțiile mele și în universul meu, îți spun că este imposibilă.

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
+
EEN
post 27 Jul 2004, 17:41
Post #34

Membru

[quote]descrie-mi o călătorie în timp. Altfel, eu, cu percepțiile mele și în universul meu, îți spun că este imposibilă.[/quote]

Pai pentru varianta "dus" adica "in viitor" e relativ simplu de descris. Pui mina pe un mijloc de transport (d-asta normal, racheta, bicicleta sau trotineta), te apropii de o gaura neagra (dupa cum se stie asta atrage pana si lumina inauntru), stai un timp t1 in aproprierea ei (lucrurile sunt aproape clare ca in aproprierea gaurii negre lumina/timpul se curbeaza), dupa care te distntezi si te intorci in locul de unde ai plecat. Vei constata ca acasa a trecut timp=t2. Clar t1<t2 deci diferenta este viteza cu care ai calatorit in timp. O sa-mi spui ca sunt probleme tehnice, ca daca lumina nu se poate feri de gaura neagra atunci cum o sa iesi de acolo...astea sunt chestii mecanice rezolvabile in viitor.

--------------------
Renault Megane 1.6 16v 2007
[FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
+
Watchful snake
post 27 Jul 2004, 18:18
Post #35

Membru

Sînt dispus să admit, în teorie, ceea ce se numește "Paradoxul gemenilor". Călătoria descrisă de tine o face unul dintre frați și cînd se întoarce constată că este mai tînăr decît cel rămas acasă. Îmi amintesc că filmul "Planeta maimuțelor", seria din anii 60-70 a avut la bază ideea aceasta. Dar nu este călătorie în viitor. Pentru cei doi, timpul se scurge un pic diferit, dar tot implacabil, într-un singur sens, din trecut spre viitor. Dar cu călătoria în trecut? Să nu-mi zici că, din punctul de vedere al celui de pe navă, el călătorește în trecut la întoarcere, că nu merge...

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
+
EEN
post 27 Jul 2004, 18:38
Post #36

Membru

Nu stiu cum s-ar putea face calatoria in trecut. Cred ca ar trebui sa stiu mai mult despre legatura materie-informatie. Cred ca in realitate o calatorie in timp ar trebui sa rupa undeva lagatura de mai sus respectiv tu sa calatoresti in trecut ca si informatie dar nu si ca materie (in acest fel nu vei putea sa intervii asupra materiei si, prin urmare, sa schimbi trecutul cu consecintele deja dezbatute). Nu stiu cum se poate face asta dar nu disper: sunt numai prima generatie care foloseste computerul... biggrin.gif

--------------------
Renault Megane 1.6 16v 2007
[FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
+
Watchful snake
post 27 Jul 2004, 18:43
Post #37

Membru

Așa că, pînă una-alta, rămînem la seria "Terminator" în care se trimit solii în trecut să schimbe ceva... laugh.gif

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
+
ashu
post 27 Jul 2004, 18:45
Post #38

Membru erectil

Of, daca puteam sa-ti explic as fi scris io cartile alea :wink: Ideea e ca se poate ca la o calatorie in timp sa treci de fapt in alt univers similar, nu in al tau, deci daca modifici ceva, nu schimbi cu nimic lucrurile in universul de unde ai plecat. Insa asta nu e singura posibilitate. Deocamdata stiinta face doar speculatii si apoi incearca sa le infirme sau confirme. Ce am vrut io sa-ti zic e ca s-ar putea ca in viitor astfel de calatorii sa devina realitate, oamenii de stiinta studiaza subiectu cat se poate de serios, nu e tratat ca fabulatie ieftina.

--------------------
+
Watchful snake
post 27 Jul 2004, 19:01
Post #39

Membru

Multe lucruri care, într-un moment sau altul, au părut că sînt SF au ajuns să facă parte din viața noastră. Cine și-ar fi imaginat, la sfîrșitul secolului XIX, telefonia mobilă sau Internetul, ca să dau doar două exemple? Dar despre călătoria în timp, dă-mi voie să fiu sceptic. Îmi place și mie literatura SF, n-am pierdut nici un episod din "Star Trek", "Star Gate", "Călătorii în lumi paralele" (ăsta a fost un serial pe PrimaTV, dacă îmi amintesc bine) dar cu călătoria în timp, sau în universuri paralele nu mă împac și pace smile.gif ...

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
+
Michidush
post 27 Jul 2004, 19:04
Post #40

Membru incepator

Continuitatea spatiu timp a fost demonstrata matematic si s-a ajuns la urmatoarea concluzie. Imaginati-va timpul ca o patura intinsa de doi oameni la capete. Imaginati-va spatiul ca fiind o bila de metal sa zicem...In clipa in care pui bila pe patura sa intampla urmatorul fenomen:
Patura se curbeaza si prin aceasta drumul de la un capat la altul se scurteaza. Practic daca consideram distanta intre cei doi oameni ca fiind in linie dreapta poti ajunge de la un capat la altul parcurgand o dreapta care logic ..e mai scurta ca o curba. Astfel se explica posibilitatea de a calatori in timp. Chestia asta explicata empiric de mine a fost demonstrata in cateva sute de pagini de demonstratii matematice.

Attached thumbnail(s)
spatiu timp.jpg ( Size: 2.62k ) Number of downloads: 62

--------------------
"Nu aj dori sa pot zbura si sa nu ma creada nimeni, ci sa nu pot zbura dar sa ma creada toti"
Tetelu (Jurnalul lui Tetelu` A.C.)
+
ashu
post 27 Jul 2004, 19:12
Post #41

Membru erectil

O explicatie similara se aplica si pentru "warp speed", adica calatorii cu viteze mai mari decat viteza luminii. De-a lungul paturii (adica pe suprafata ei) nu se poate calatori decat cu viteza luminii, dar daca curbezi spatiul (adica patura) si o iei pe scurtatura, fentezi limita maxima posibila si o iei mai iute.

--------------------
+
Watchful snake
post 27 Jul 2004, 21:32
Post #42

Membru

Buuuun! Nimic de zis, matematic stăm bine, dar să nu divagăm... Mai am o întrebare pentru voi: poate cineva să demonstreze, matematic, filozofic, cum doriți, că un corp fizic, repet, fizic, poate ocupa, în același timp, două locuri diferite în spațiu? Dacă nu, atunci am dreptate, călătoria în timp este și va fi imposibil de realizat acum sau în viitor, ca și perpetuum mobile, ca și quadratura cercului și altele și altele... Pentru că dacă ai merge, să spunem, în trecut, oricînd te-ai întoarce, pe axa timpului, la un moment dat, ar însemna să exiști de două ori. În rest, v-am spus, am imaginație și simțul umorului, de aceea citesc cu plăcere literatură SF (apropo, vă recomand Florin Pîtea An/Organic și Necropolis) și mă uit cu și mai mare plăcere la seriale și filme SF pe orice suport. laugh.gif

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
+
SYL
post 27 Jul 2004, 21:50
Post #43

doc

From: IF, Balotesti

Daca tot se discuta aici pe teme care se apropie de SF sau de paranormal, as avea si eu o intrebare: ma poate lamuri si pe mine cineva ce e anti-materia ?? (cum e treaba cu materia si antimateria?)

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
BX_master
post 27 Jul 2004, 23:01
Post #44

Membru incepator

From: Lyon-FR

Intrebarea poate fi pusa si simetric fara sa stirbesti din dificultatea intrebarii: ce este materia? Asteptam raspunsuri de la initiati. smile.gif

--------------------
We tried to assemble a useful collection of tips and ideas to help our fellow Citroënthusiasts to get the most out of their cars while keeping the dreaded repair costs at bay.
+
Michidush
post 27 Jul 2004, 23:16
Post #45

Membru incepator

Nu exista o axa a timpului din cauza ca timpul se dilata. Deci o secunda de acum tine mai mult ca o secunda de acum zeci de milioane de ani. E o chestie ciudata dar si asta a fost demonstrata stiintific. Neavand structura liniara (de fapt asta inteleg prin axa) timpul este din start perceput gresit de catre oameni. Exista o gramada de carti interesante despre asta dar multe intra prea mult in matematici superioare. Ramane internetul si Discovery. Bafta!

--------------------
"Nu aj dori sa pot zbura si sa nu ma creada nimeni, ci sa nu pot zbura dar sa ma creada toti"
Tetelu (Jurnalul lui Tetelu` A.C.)
+
nvmirel
post 28 Jul 2004, 08:23
Post #46

Membru incepator

Ia ganditi-va si la asta (nu stiu cine a spus-o): daca te-ai putea transporta instantaneu la o distanta de 100 de ani lumina de Pamant si te-ai uita spre Pamant cu un telescop ai vedea ce se intampla acum 100 de ani. Cool, huh?
Explicatia: lumina calatoreste in spatiul cosmic cu, evident, viteza luminii. Daca te-ai transporta instantaneu la o distanta, fie ea si de 1 an lumina, de Pamant inseamna ca ai ajuns acolo inaintea luminii, sau in acelasi timp cu ea, si uitandu-te spre Pamant vei vedea evenimentele ce se scurg in acest interval. Poate chiar pe tine pregatindu-te de plecare :shock: Deci te poti vedea pe tine dar asta nu inseamna ca existi de doua ori, nu? Este ca si cum ai vedea o poza cu tine. Ia ganditi-va daca ai fi putut arata o poza cu tine unui om din anul 800, ce ar fi crezut? Ca tu existi si in realitate si in poza biggrin.gif

--------------------
Dacia Solenza
+
Watchful snake
post 28 Jul 2004, 09:22
Post #47

Membru

[quote]Daca te-ai transporta instantaneu la o distanta, fie ea si de 1 an lumina, de Pamant inseamna ca ai ajuns acolo inaintea luminii, sau in acelasi timp cu ea, si uitandu-te spre Pamant vei vedea evenimentele ce se scurg in acest interval. Poate chiar pe tine pregatindu-te de plecare :shock: Deci te poti vedea pe tine dar asta nu inseamna ca existi de doua ori, nu?[/quote]

Corect! Nu exiști de două ori în același timp, pentru că tu privești informația sosită în urma ta. Nu poți interveni în nici un fel în desfășurarea evenimentelor, este ca și cum ai viziona un film. Ai putea afla, eventual, anumite amănunte pe care nu le știai în momentul plecării, dar, oricum, nu ai putea să le folosești pentru influențarea unor întîmplări decît tot după întoarcerea ta. Pentru că și în locul de unde privești și în locul de unde ai plecat, timpul a trecut la fel, doar tu ai călătorit cu viteză mare între cele două puncte și ai vizionat la un capăt evenimentele deja petrecute la celălalt capăt. Nu te poți întoarce la loc pe Pămînt la o dată anterioară plecării. Radio-astronomii primesc semnale din spațiu și acestea sînt din trecutul universului, dar rămîn la convingerea mea: nu se va putea călători în timp.

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
+
gogo
post 28 Jul 2004, 10:07
Post #48

Membru

Daca aveti timp sa cititi:
"Taking advantage of Einstein's special theory of relativity, which says that time runs slow for a moving object, one of the chambers is then taken on a long, fast journey and brought back: Time would pass at different rates at the two ends of the wormhole, [and] anyone falling into one end of the wormhole would be instantly hurled into the past or the future [as they emerge from the other end].

And all this, it is worth spelling out, has been published by serious scientists in respectable journals such as Physical Review Letters (you don't believe us? check out volume 61, page 1446). Although, as you may have noticed, the technology required is awesome, involving taking what amounts to a black hole on a trip through space at a sizeable fraction of the speed of light. We never said it was going to be easy! So how do you get around the paradoxes? The scientists have an answer to that, too. It's obvious, when you think about it; all you have to do is add in a judicious contribution from quantum theory to the time travelling allowed by relativity theory. As long as you are an expert in both theories, you can find a way to avoid the paradoxes.

It works like this. According to one interpretation of quantum physics (there are several interpretations, and nobody knows which one, if any, is "right"), every time a quantum object, such as an electron, is faced with a choice, the world divides to allow it to take every possibility on offer. In the simplest example, the electron may be faced with a wall containing two holes, so that it must go through one hole or the other. The Universe splits so that in one version of reality -- one set of relative dimensions -- it goes through the hole on the left, while in the other it goes through the hole on the right. Pushed to its limits, this interpretation says that the Universe is split into infinitely many copies of itself, variations on a basic theme, in which all possible outcomes of all possible "experiments" must happen somewhere in the "multiverse". So there is, for example, a Universe in which the Labour Party has been in power for 15 years, and is now under threat from a resurgent Tory Party led by vibrant young John Major.

How does this resolve the paradoxes? Like this. Suppose someone did go back in time to murder their granny when she was a little girl. On this multiverse picture, they have slid back to a bifurcation point in history. After killing granny, they move forward in time, but up a different branch of the multiverse. In this branch of reality, they were never born; but there is no paradox, because in he universe next door granny is alive and well, so the murderer is born, and goes back in time to commit the foul deed! "

--------------------
Dacia Solenza Scala - B-32-JCJ
"Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds. "Einstein
+
gogo
post 28 Jul 2004, 10:12
Post #49

Membru

Si daca nu v-ati piedut rabdarea:
The Question
(Submitted March 26, 1997)

Can humans go back or forward in time ( in the future )? If yes then how?

The Answer
An interesting question....can humans travel back and forward in time. I presume that you are asking about travel in time like you see on television or in the movies. But let me take a more scientific (if simplified) approach.
The laws of science do not distinguish between the forward and backward directions of time -- yet they do distinguish the past from the future (time increases as disorder increases). There are some solutions to the equations of General Relativity which would allow for travel back and forth in time....(1) would require that you move faster than the speed of light, but we know that this cannot be done; (2) would require space-time to be very warped and a sort of "tunnel" between two space-time points to be present (called a "wormhole"). Such tunnels would not last long enough on their own for anyone to travel through them (unless the traveler discovered some way or built some machine which would keep the tunnel open). There are all sorts of other conditions which would have to be imposed on space-time in order for human beings to travel into the past. All of these conditions tend to conspire against time travel being more than a theoretical possibility. But, as of 1997, our understanding of physics causes the possibility of time travel to remain an open question. NOTE: What I have said here is related to big objects like humans...and my comments do not necessarily apply to very small (subatomic) objects.

Hope this helps,

Laura Whitlock
for Ask a High-Energy Astronomer

--------------------
"Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds. "Einstein
+
GeorgeB
post 28 Jul 2004, 11:09
Post #50

the 7 stars of Pleiades constellation

deci lupul a dat in strechea si marmota in benghea :twisted:

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
litza
post 28 Jul 2004, 11:45
Post #51

Membru autentic

From: Bavaria, DE

The truth is out there! laugh.gif

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
Watchful snake
post 28 Jul 2004, 12:31
Post #52

Membru

[quote]Daca aveti timp sa cititi:

...
It works like this. According to one interpretation of quantum physics (there are several interpretations, and nobody knows which one, if any, is "right") [/quote]

Rămîne cum am stabilit...

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
+
Watchful snake
post 28 Jul 2004, 12:34
Post #53

Membru

[quote]Si daca nu v-ati piedut rabdarea:
The Question
(Submitted March 26, 1997)

...
Can humans go back or forward in time ( in the future )? If yes then how?

...
There are some solutions to the equations of General Relativity which would allow for travel back and forth in time....(1) would require that you move faster than the speed of light, but we know that this cannot be done;
Hope this helps,

Laura Whitlock
for Ask a High-Energy Astronomer[/quote]

Și aici la fel...

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
+
gogo
post 28 Jul 2004, 13:16
Post #54

Membru

N-ai inteles . Nici ipoteza sustinuta de tine, dar nici cea sustinuta de altii (inclusiv de mine) nu poate fi argumentata ca fiind singura adevarata si valabila. Exista pareri contradictorii dar de aici izvoraste evolutia. Pentru ca, daca cucoana greseste si se descopera ca se poate depasi viteza luminii (se stie ca se credea ca nici viteza sunetului nu poate fi depasita), atunci exista si posibilitatea calatoriei in trecut. Anyway, mai exista posibilitatea a doua.
Pe de alta parte aceeasi sus-numita zice " But, as of 1997, our understanding of physics causes the possibility of time travel to remain an open question. ".
Deci, nu ramane nimic stabilit, orizonturile ne sunt deschise....

--------------------
+
maddan
post 28 Jul 2004, 15:11
Post #55

Speedy Gonzales

Oricum, o alta teorie cu privire la OZN-uri ar fi ca ele sunt de fapt sonde spatiale robotice (fara echipaj) venite din partea altor civilizatii.

De aici si comportamentul lor ciudat, cu oscilatii foarte mari de viteza si reactie (cam ca o musca atunci cand se sperie de ceva).

Si ca astfel de sonde pot fi trimise mult mai usor de civilizatii avansate, decat vreo nava-mama care sa strabata cativa ani-lumina cu ceva "verzisori" la bord.

O alta teorie zice ca de fapt pamantul nu este vizitat, si nici examinat indeaproape, ci mai degraba ca se afla pe traseul intamplator al unor alte civilizatii. Ca uneori li se mai strica aparatele si cad si pe la noi, asta e, ghinionul lor daca sfarsesc intr-un borcan cu formol de la CIA...

Si ca de-abia in momentul in care vom mai creste si noi maricei (i.e. fara sa ne mai luam gatzii cu atata veselie) vom fi bagati in seama.

Da' io nu cred ca asta se va intampla - daca aliens ar exista - prea devreme... :mrgreen:

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
SGN_1310
post 29 Jul 2004, 01:04
Post #56

sgn_1310

Group: Banned
From: Buftea, judetul CALIFORNIA

Bai dar ce imaginatie aveti! Borcan formol, cia, time travel, the truth is outhere... Nu stiu de pe unde va achizitionati ideile astea.... Va dau in sfat: Ramaneti la sb. masini totusi! Aveti certitudinea ca aveti habar de...

--------------------
Dacia 1310 - B-xx-XSK
Inaction it's a weapon of mass destruction.....
Agitatorul sef!
+
Watchful snake
post 29 Jul 2004, 07:48
Post #57

Membru

Eu am încercat să-i aduc cu picioarele pe pămînt, dar n-a ținut (hi! hi! hi!) laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Oricum, aici este "Cafeneaua" și lîngă cafeaua de dimineață, pe care o sorb acum, merge orice subiect care îți place...

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
+
maddan
post 29 Jul 2004, 08:20
Post #58

Speedy Gonzales

Bey, io am zis ce teorii exista in acest moment. Ma doare fix undeva daca sunt adevarate sau nu. Ba mai mult, nici nu cred ca am putea sti daca sunt adevarate sau nu. Si in general, ma doare fix undeva de alieni. Noi avem aici de aparat nevoile si neamu', nu? :mrgreen:

In rest, nu cred ca strica sa cunosti si ce opinii/teorii sunt si pe acest domeniu, indiferent daca ti se par stupide.

--------------------
+
litza
post 29 Jul 2004, 08:38
Post #59

Membru autentic

From: Bavaria, DE

Tatii, da de ce noi martienii conducem doar Toyota Yaris? laugh.gif

Na, ca am ajuns din nou la subiectul masini. Happy now? :mrgreen:

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
maddan
post 29 Jul 2004, 12:09
Post #60

Speedy Gonzales

Io cred ca martienii conduc Dacii... :mrgreen:
Aia cu Toyota Yaris este o dezinformare! laugh.gif

--------------------
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 08:09
Forum Renault