DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Informatii Test de Legislatie, In cazul suspendarii pe loc

A l e x
post 4 Jan 2007, 18:35
Post #1

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Ok, m-am decis sa deschid un topic nou referitor la testul de legislatie obligatoriu la suspendarea permisului, ca sa fie separat si sa poata fi citit de oricine e interesat. Daca am gresit, rog moderatorii sa faca un merge cu celalalt topic al meu despre permis.

Conform noului cod rutier intrat in vigoare pe 1 Decembrie 2006, soferii a caror permise au fost suspendate pe loc (deci nu din cauza cumularii punctelor de penalizare) pe o perioada de 30, 60 sau 90 de zile, trebuie sa sustina un examen de legislatie pentru a-si redobandi permisul.

1. Unde ? Cand ? Cum ?

In primul rand, testarea se face saptamanal in orasul care are in evidenta permisul vostru.

Daca permisul va este suspendat in orasul vostru, vi se va da o convocare la examen, daca o patiti in alt oras, nu veti primi convocarea. Inafara Bucuresti-ului veti fi nevoit sa dati examenul in capitalele de judet.

Pentru a afla cand, unde, si de cate ori pe saptamana se sustine testarea, sunati la brigada politiei rutiere din judetul vostru si ei va vor da informatii... Zilele si orele difera in functie de oras/judet.

2. Cum intru in examen ?

Din nou, acest lucru difera de orasul din care faceti parte. Din cate am inteles, in Bucuresti trebuie sa va programati, in alte orase (cum a fost in cazul meu), pur si simplu va prezentati acolo. Sunati la Brigada Politiei Rutiere pentru informatii...

Pentru a intra in examen, pe langa programare (dupa caz, daca e nevoie) trebuie sa mai aveti :

- Buletin / Card de identitate
- Dovada de circulatie
- Convocarea (daca ati primit asa ceva)

Fara act de identitate si dovada nu puteti intra, decat daca aveti foaie semnata de la notar referitoare la pierderea dovezii (daca e cazul). Am vazut oameni care au intrat cu pasaportul, deci daca nu aveti buletin puteti incerca.

3. In ce consta examenul ?

Examenul este diferit de cel care-l dau incepatorii. In primul rand, se da separat, numai pentru asta, deci nu veti fi amestecati cu 'bobocii'...

Examenul consta in 15 intrebari, cu cate 3 variante de raspuns fiecare la care doar una este corecta.

Durata examenului : 20 minute.

Intrebarile sunt din codul rutier nou, si majoritatea sunt legate de legislatia propriu-zisa, nu veti intalni scheme de intersectii sau semne de circulatie si intrebari legate de astfel de lucruri. Majoritatea vor fi legate de puncte-amenda, puncte de penalizare si perioada de suspendare a permisului. Aveti grija ce invatati !

Pentru a promova, trebuie sa faceti minim 13 puncte din maximul 15.

4. Ce trebuie sa mai stiu ?

Examenul se va sustine cu politia, si totul e cam la fel cu examenul de incepatori din punct de vedere al organizarii.

Corectarea se face imediat dupa terminarea examenului, si rezultatele sunt spuse cand se termina totul.

Daca dupa terminarea celor 30, 60 sau 90 de zile de suspendare, nu ati promovat examenul, nu veti putea intra in posesia permisului pana nu promovati.

Promovarea va fi trecuta pe spatele dovezii, si cu ea va puteti elibera permisul (bineinteles, dupa terminarea suspendarii)

Daca aveti alte intrebari, va stau la dispozitie.

This post has been edited by A l e x: 24 Feb 2013, 11:53

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GunX
post 4 Jan 2007, 18:45
Post #2

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Multumim. Daca ai proaspete in cap niste formulari cat mai "capcana" chiar si aproximative de intrebari cu variantele de raspuns...ar fii super, pentru ca maine probabil le vei uita

--------------------
Logan Laureate 1.4 - B-40-XXX
Never underestimate the power of human stupidity !
+
camesibiu
post 4 Jan 2007, 18:53
Post #3

Membru autentic

From: Sibiu

Da-ne te rog un exemplu de intrebare legata de puncte-amenda si/sau puncte penalizare . Multumim .

--------------------
ex Dacia Logan 1,5 dCi 2006-Preference
+
A l e x
post 4 Jan 2007, 19:02
Post #4

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Bai baieti mi-e cam greu pentru ca erau f. prost formulate... Am dat examenul acum 5 ore si sincer nici nu tin minte toate intrebarile...

Exemplu de intrebari legate de puncte-amenda/penalizare :

"Se pedepseste contraventia <orice contraventie> :
- prin puncte-amenda si puncte de penalizare
- prin puncte-amenda si suspendarea permisului pe 30 de zile
- prin puncte-amenda si suspendarea permisului pe 60 de zile"

Cam asa aratau. Deci trebuie sa stiti f. bine ce reprezinta fiecare contraventie in parte, si ce aduce dupa ea... Eu am avut noroc ca eram bine pus la punct cu acea parte a legislatiei, de unde am si capatat cele 10 puncte zic eu... Am avut vreo 5 intrebari foarte ciudate care m-au dat gata. Ideea care mi-am facut-o dupa acest examen, trebuie stiut orice coltisor al legislatiei, pentru ca altfel din intuitie nu poti raspunde la ciudateniile din testele astea.

This post has been edited by A l e x: 4 Jan 2007, 19:04

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
GunX
post 7 Jan 2007, 01:00
Post #5

Membru autentic

Intrebarile alea ciudate erau interesante.

Contraventiile, daca trebuiesc invatate toate exact din ce clasa de amenda fac parte, e jale... JALE!

--------------------
+
GunX
post 22 Jan 2007, 15:49
Post #6

Membru autentic

E adevarat ca la examenul de restituire permis, numai o singura varianta este corecta, din toate variantele de raspuns, sau este doar un zvon?

Multumesc.

P.S. N-a mai dat nimeni examenul intre timp in Buc, nu exista nimeni sa ne mai spuna cam cum sunt intrebarile, la ce perioada esti reprogramat daca nu obtii admis etc?

http://bpr.b.politiaromana.ro/Comunicate/C...ilor%20Auto.htm

This post has been edited by GunX: 22 Jan 2007, 17:39

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 22:17
Forum Renault