patineaza ambreiajul
![]() ![]() ![]() |
patineaza ambreiajul
PH-06-BOA |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|||
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
salutari....
transcriu o nelamurire pe care am exprimat-o pe mess d-lui ph-06-boa... inca nu mi-a raspuns ca nu a intrat... dar ma gandesc ca mai multe opinii nu strica. pana la urma e prezentarea unor simptome so: buna seara... o intrebare v rog n-am apucat nici s spal ambreiaju prin ferestra volantei si nici s masor discul mi-ati spus sa incerc s plec cu ea la 3500-4000 din a 3-a brusc ,ca la demaraj si daca nu se opreste brusc atunci patineaza ambreiajul eh pleaca usor apoi se subtureaaza si se opreste ca n-are destul cuplu, dar se misca am mai slabit si cablul putin ce am mai observat: aprindere-carb sunt reglate impecabil inainte puteam pleca usor din ambreiaj doar si sa merg cu relantiul in a 1-a -2-a 3-a....fara acceleratie e, acum dardaie si face ca toti draci daca vreau s plec doar din ambreiaj si se opreste. la fel si-n in manchariere. f greu s urneste si abia se misca. tre sa o tin destul de jos pedala ca sa nu se opreasca si sa nu tremure daca o acc f putin e in ordine... dar doar din ambreiaj, extrem de greu. tot asa, dardaie si tremura tare si se opreste daca plec violent de pe loc incepe si se agita schimbatorul de parca mesteca in mamaliga.... iar de la 3000 in sus se simte ca se tureaza tare dar nu mai fuge. adica se duca usor pana in 3000 in a 1-a apoi se duce mai sus, dar la viteza ioc. astea toate sunt semne de patinare banuiesc.... gresesc cumva? multumesc 21 Feb 2009, 15:26: azi, iar show, abia sa se miste la 1000-1400 ture. trebuia sa-i dau la 2000 minim ca sa plece. am spalat si cu benz prin ferestra volantei, ca teoretic, daca as avea ulei pe disc/placa s-ar duce. n-am incercat sa mai plec dupa pt ca metaplast face capace F BUNE de delcou, si ca atare am ramas cu el in mana. a pleznit la modul in care s-a spart, nu crapat. viata 8 luni, capac transparent. pana una alta: sa mai strang sau sa mai desfac piulitele furcii? ambreiaje, Luk, Sachs, Valeo pe unde gasesc. preferabil sachs, daca nu Luk. dif. de 5 mil intre ele la kit de reparatie. alta intrebare: ce contine kitul? ca daca e sa le iau pe piese, placa, disc, rulmet costa de rupe, chiar si luk. ps: sachs se pune pe audi din fabrica. This post has been edited by tzepesch: 21 Feb 2009, 15:26 |
--------------------
Dacia
DELTA GALIDI Station Wagon
1982 - 1310 - 4VIT.
- B-xx-xxx De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele
Toyota Auris 2L D-4D Luna Plus + |
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
eu zic sa iei kit de ambreiaj nou;)
acuma depinde si de buget:) |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Dupa parerea mea PH-06-BOA e un super meserias si pentru asta toata stima . Ca unii de pe aici se cred ei mari mecanici de canal..asta e alta poveste...omu v-a zis un truc ,cum sa mai prelungesti viata discului uzat cu cateva mii de km pana ai bani si timp sa-l schimbi...Daca nu te pricepi ,in service iti ia 2 mil , 2 jumatate (manopera + disc nou) ,asa ca pana faci rost de banuti ,cu minimul de bani si timp poti amana putin problema.
|
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
3 pagini scrise in care s-au dat mai multe solutii:
1 inlocuirea kitului de ambreaj 2 carpirea sa astfel inca sa mai tina o bucata de vreme si sa poata fi rezolvat aproape gratis si in rest posturi fara valoare, ca si postul meu. De fapt vroiam sa il intreb pe ionut daca a montat monocorpul carfil pe nova si daca il ajuta la consum. din motive ce tin de o raceala crunta nu am mai fost in stare sa intru mai mult de 2 3 minute pe zi pe messenger. |
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Off Mr_Devil83 timpul asta nu te lasa sa faci nimic...dar urmeaza,sapt asta incep sa cumpar cam tot ce-mi trebuie( ca inca nu am cumparat nimic) si cand se va incalzi putin il urc pe masina sa vad ce e de capul lui,toti il lauda. Merci de sfaturi si te voi tine la curent.
|
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
RaduWra |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 477 Joined: 3 November 12 ![]() |
Am si eu o curiozitate, de curand cand bag in marsarier am o problema, si anume: Apas ambreajul pana jos, bag in marsarier, intra cam jumate tija de la schimbator (dar nu de tot), iar dupa daca dau putin drumul la ambreaj. Se aude ceva in cutie iar dupa daca il apas din nou de tot si trag putin de tija de la cutia de viteze intra...cam care ar fi problema ? Trebuie sa strang cumva piulita de la ambreaj ?
P.S: Tin sa precizez ca uneori intra perfect...si mai face probleme si la treapta 1, la fel ca la marsarier. |
--------------------
Dacia
1310
1997
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Verifica pozitia levierelor, a patinei, si nu umbla la ambreiaj, ca nu are legatura. Levierul nu duce cautatorul pe pozitia optima, de a manevra furca spre treapta 1 si M. Tu duci levierul in pozitia dorita, fortezi putin si nu primeste, eleiberezi putin ambreiajul si apesi iar (timp in care cautatorul se aseaza potrivit alunecarii spre treapta de viteza), tragi de levier si intra. Daca asta e, regleaza patina, pentru a prins joc mare la cuplaje (bucsi, sau tampoane, daca e sistemul vechi).
|
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
RaduWra |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 477 Joined: 3 November 12 ![]() |
Multumesc frumos pentru explicatie domnule Boa. Din pacate nu stiu unde este situata patina la C.V, deci va rog frumos daca aveti o poza ceva...sa pot afla si eu unde este, v-as fii recunascator.
P.S: Astazi a intrat perfect, nu mi-a facut absolut nicio problema. |
--------------------
Dacia
1310
1997
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 15:59 |