DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Preselectare banda de mers, 3-1-viraj dreapta

vijelie
post 25 Jan 2007, 16:27
Post #61

membru violet

Group: Members
From: Bucuresti

Daca e vorba de Bucuresti, no problem, le schimba Videanu cu unele de marmura... biggrin.gif

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marksman
post 25 Jan 2007, 17:33
Post #62

Post mortem nihil est

From: sat

Am vazut si eu ca in romania soferii nu au auzit de preselectarea benzii sau de asigurare la schimbarea directiei de mers. Cazuri concrete:
- drum cu doua benzi pe sens, aglomeratie (bara la bara) la plecarea de la semafor si mers de melc pana la urmatoarea intersectie. Mi-am pastrat banda (a doua) pentru ca vroiam ca in capatul intersectiei sa merg la stanga. In fata mea un Mondeo. Ajungem aproape de intersectie (mai erau 4 masini inaintea mea, inclusiv Fordul) si asta cu Mondeo abia atunci incepe sa semnalizeze dreapta. Nu-i face nimeni loc (logic, era verde, toata lumea dorea sa treaca). Asa ca inaintea lui era liber, semaforul era verde, el vroia sa mearga la dreapta, statea ca boul si semnaliza, iar eu si cei din spatele meu nu puteam trece. Ala din spatele meu s-a apucat de claxonat, ala din spatele lui la fel, eu nu claxonez decat rar - atunci am facut-o - s-a facut rosu, el tot nu trecuse. A trebuit sa se faca iar verde, sa treaca cei de pe banda 1 si cineva din spate sa-l lase sa se incadreze. Cinci, poate zece minute irosite si probabil o suta de masini blocate pe drum. Si cand te gandesti ca a avut aproape 500 m de mers in coloana bara la bara cu viteza melcului in care ar fi avut ocazia sa schimbe banda!

Si nu e un exemplu singular.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
os
post 25 Jan 2007, 17:45
Post #63

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

Ca sa spunem lucrurilor pe nume - e drept ca si presemnalizarea (cu indicatoare, ca sa stii dianinte incotro vrei s-o iei) e absenta.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
andu911
post 25 Jan 2007, 17:52
Post #64

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Multi stiu pe unde trebuie s-o ia, am amici pe care i-am vazut eu. Oamenii cunosc drumu, dar daca vad ca e mai libera banda a 2-a sau a 3-a, se baga pe acolo, chiar daca in 400 metri trebuie sa faca dreapta.

--------------------
- - -
+
os
post 25 Jan 2007, 17:55
Post #65

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

Sunt complet de acord. Mai mult, initiatorul topicului stia precis pe unde voia sa circule, asa ca argumentul meu de mai sus "nu se pune".

El (argumentul de mai sus) se voia doar o pledoarie pentru toleranta.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
hash
post 25 Jan 2007, 18:37
Post #66

calculatorist

Fost in Bucuresti, straduta cu 1 banda pe sens. Coloana de masini. Eu in coloana. Era rosu asa ca stateam cu nasul in harta - imi cautam drumul. La un moment dat, am ridicat ochii din harta - se facuse verde, in fata mea liber hat 100m, in spate buluc de masini. Nu m-a claxonat nimeni.

Mai sunt si crizati din astia in trafic care, sub pretextul a unui minut intarziere, nu te lasa sa treci. La inceput eram si eu nervos nevoie mare la volan, dar mi-a trecut. Nu se mai poate conduce fara sprijinul si intelegerea celorlalti.

Contrar ceea ce am citit aici, timp de o zi cat am condus in Bucuresti, am avut parte de un trafic foarte civilizat. N-am dat decat de vreo 2 provinciali (ca si mine) care cam faceau 'figuri', si vreo cativa 'slalomisti', dar astia n-au incurcat pe nimeni.

M-au enervat o gramada de interzisuri de virat stanga/dreapta care inainte nu erau. Se conduce mai fluent in intersectiile respective, ce e drept.

--------------------
- - -
+
marksman
post 25 Jan 2007, 22:47
Post #67

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(os @ 25 Jan 2007, 18:45)
Ca sa spunem lucrurilor pe nume - e drept ca si presemnalizarea (cu indicatoare, ca sa stii dianinte incotro vrei s-o iei) e absenta.
*

Da, e absenta, si aici o sa dau ca exemplu Constanta (sa nu se supere constantenii - da' la ei in oras am avut problema asta).

Veneam de la Costinesti si vroiam sa opresc la OMV. Am vazut un indicator: OMV, (4?)700m la dreapta. Ok, am mers aproximativ distanta aia, am luat-o pe prima la dreapta, am mai mers un pic si m-am trezit pe un bulevard. OMV-ul nicaieri. Bun, zic eu, mi-am pierdut simtul de orientare, hai sa ne intoarcem pe drumul catre casa si gasim noi alta benzinarie... Dar vezi sa nu gasesti indicatoare pe drumul ala. Ditamai bulevardul, 2 benzi pe sens, nici o directie. Am intrebat un cetatean si dupa indicatiile lui am iesit din Constanta.

Alt exemplu, Cernavoda: vroiam sa mergem prin Histria. Nicaieri indicator ca drumul intr-acolo e blocat in nu-stiu-ce localitate (alunecare de teren). Ne-am intors din drum.

Si-n Sibiu m-am ratacit, pentru ca drumul pe care trebuia s-o apuc era semnalizat a-mboulea, cu indicator fix in coltul intersectiei in care trebuia sa virez la dreapta - pana atunci nimic.

La exemplele astea se adauga faptul ca treceam pentru prima oara prin localitatile respective. Acum, spre exemplu, as sti sa ma orientez chiar si in lipsa indicatoarelor. (numai sa nu se fi schimbat radical peisajul biggrin.gif )

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
prody
post 25 Jan 2007, 22:55
Post #68

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

Si eu m-am ratacit prin Constanta in vara asta, cu ochii dupa indicatoare, m-am trezit prin Mamaia, abia la a doua intoarcere am nimerit iesirea spre vest. De atunci mi-am lipit o busola pe bordul masinii. biggrin.gif

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
Kunt
post 25 Jan 2007, 23:28
Post #69

Membru lenes

Ajungem la o alta discutie. Intr-adevar indicatoarele la noi in tara ba sunt puse in spatele pomilor, ba chiar in intersectie, ba lipsesc cu desavarsire. Daca nu cunosti cat de cat orasele prin care treci esti mancat !

--------------------
Dacia Logan Preference 1.4 MPI, 2005 - 50 VDU
"Oamenii sunt persoane umane" - ...
+
tribunul
post 26 Jan 2007, 08:57
Post #70

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

QUOTE(hash @ 25 Jan 2007, 18:37)
Fost in Bucuresti, straduta cu 1 banda pe sens. Coloana de masini. Eu in coloana. Era rosu asa ca stateam cu nasul in harta - imi cautam drumul. La un moment dat, am ridicat ochii din harta - se facuse verde, in fata mea liber hat 100m, in spate buluc de masini. Nu m-a claxonat nimeni.

*

Aaaa ... tu erai in fata mea. tongue.gif

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th July 2025 - 12:37
Forum Renault