Punct de rugina
![]() ![]() ![]() |
Punct de rugina
MojoJojo |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 24 November 03 From: Poiana Lacului - Pitesti - Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- Excuse me! Can u direct me to the direction of the eggs so I can locate them and purchase them and take them home with me so I can eat them on a nutritious breakfast today...and maybe tomorrow
|
|||
ZaiR |
![]()
|
![]() Against the System Group: Members Posts: 345 Joined: 7 January 04 From: Bucuresti ![]() |
zi mersi ...tata a avut o dacie alba (cultura din 97) a ruginit pe linga stalpul din dreapata toata partea cu usa in numai 4 luni .In 2001 cand a fost vandut automobilul(daca pot sa ii zic asa) trebuia facuta toata tinichigeria masinii (precizez motorul si cutia functiona normal-nu bine-45.000Km)
In locul tau as repara si ieri masina, pt ca daca lasi sa continue o sa te trezesti ca pe aici pa'colo apar in continuu pete de rugina si nuu o vei mai repara dute si fai o polisare ... |
--------------------
DUCATI
900 SuperSport
2003
- este!
|
|
northwood |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 26 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Ai masina- ai belele...
Eu deja m-am apucat sa invat tinichigerie...primele teste- masina personala... Materiale necesare: - smirghel de 2 feluri: grunjos si mai fin - chit auto - spray vopsea in culoarea masinii - dizolvant - apa Etape: 1) se curata locul buclucas pana la tabla cu smirghelul grunjos (luceste frumos) 2) se imbiba o carpa cu dizolvant si se decapeaza zona (nu depasi marginile locului pe care l-ai curatat de vopsea) 3) se lasa sa se ususe 4) se prepara chitul. Proportia amestecului este 3 lingurite de chit la un varf de cutit de intaritor. 5) se aplica chitul in strat subtire, dar acoperitor, cu ceva asemanator unei spatule. Eu am folosit o bucata mica de textolit. Cu cat aplici mai uniform acum, cu atat ai mai putin de frecat pe urma ![]() 6) se lasa sa se usuce ( o zi, doua, noua) 7) uzi locul chituit cu apa si folosind smirghelul fin te apuci si freci..iar uzi...si freci...si iar uzi...si iar freci...pana ramane neted si lucios ca un fundulet de copil 8.) se sterge cu o carpa moale si se lasa sa se usuce bine 9) ultima faza: vopsirea. Se face la temperaturi de peste 15 grade celsius. De la o distanta de 25-30 centimetri pulverizezi pe suprafata chituita in jeturi scurte dar "energice", pentru o pulverizare optima. Nu te opri cu degetul la jumatatea cursei declansatorului, ca o sa scoata picaturi mari, care iti busesc opera de arta. Et voila... Sau varianta 2: asteapta sa apara mai multe probleme si rezolva in service ![]() |
--------------------
SKARPEA MTB
Galben_Gri
2009 Maxon CM 10 - Midland ML 145
|
|
MojoJojo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 24 November 03 From: Poiana Lacului - Pitesti - Bucuresti ![]() |
Northwood mersi de sfaturi!
Cateva nelamuriri totusi; ce fel de diluant trebuie!? ce inseamna QUOTE se decapeaza zona in sfarsit, unde gasesc si cat costa un spray de vopsea (culoarea vopselei de pe masina mea este albastru metalizat)? Multam frumos! |
-------------------- Excuse me! Can u direct me to the direction of the eggs so I can locate them and purchase them and take them home with me so I can eat them on a nutritious breakfast today...and maybe tomorrow
|
|
MojoJojo |
![]()
|
...inca ceva; la o inspectie mai atenta am observat o multime de alte puncte de rugina si multe alte zone de aprox. 1 cm diametru unde vopseaua s-a "incretit" si s-a "crapat" (pe capota de la compartimentul motorului, pe pavilion, pe usa de la portbagaj)...ce sa fac?
Raman pete dupa ce o sa folosesc metoda ta? |
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
QUOTE locatia: partea de sus a usii stanga spate, Cumva usa din fata harjaie usa din spate exact inainte de a se inchide? (asa e la mine, si zona respectiva e riginita). |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
northwood |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 26 November 03 From: Bucuresti ![]() |
MojoJojo, eu am folosit un "dizolvant" gasit intr-o sticla in debara. Ideea e sa degresezi cat mai bine tabla inainte de orice operatie, ca sa obtii aderenta maxima. Ar trebui sa functioneze cu orice diluant de vopsea care nu este pe baza de ulei.
"Decaparea " zonei consta tocmai in curatirea tablei cu diluant. Nu e nevoie sa insisti, stergi o data sau de 2 ori cu carpa umezita cu diluant si lasi sa se usuce (se evapora f. repede). Un spray de vopsea acrilica alb 13 pentru masina mea a costat 150.000 (Made in Hungary). L-am cumparat de la un magazin de piese auto din apropiere de Favorit, dar sigur astfel de vopseluri se gasesc la 75% din magazinele de piese auto. Probabil ca cea metalizata e mai scumpa. Cand te duci sa-l cumperi sa stii si codul vopselei (ar trebui sa fie scris in cartea de identitate). In legatura cu petele, pot sa-ti spun ca intre zona ruginita si aspectul de acum aleg oricand tratamentul meu. Nu arata ca si cum ar fi vopsita in fabrica, dar pentru ceva facut in fata blocului, e acceptabil. Datorita efectului razelor solare si a uzurii normale asupra vopselei, zona proaspat vopsita o sa aiba desigur un aspect mai "nou", care va incepe sa se piarda odata cu noroiul, praful si ploile acide ![]() Pentru restul de zone cu probleme ramane la alegerea ta sa hotarasti daca va arata mai bine vopsita cu spray-ul sau asa cum e acum. In cartea lui Mondiru pentru astfel de puncte de rugina este recomandat procedeul: curatare cu smirghel fin, decapare, "aplicare picatura de vopsea in aceeasi culoare cu a caroseriei" |
--------------------
SKARPEA MTB
Galben_Gri
|
|
MojoJojo |
![]()
|
multumesc mult Northwood!
|
|
|
northwood |
![]()
|
Cu placere.
|
--------------------
SKARPEA MTB
Galben_Gri
|
|
Johnny |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 20 February 04 From: Pitesti ![]() |
Salut.
Daca imi permiteti pot sa adaug si eu ceva. Dupa ce urmezi intocmai si cu strictete procedura descrisa mai sus poti sa iti faci o treaba care se numeste "polishare" la caroserie .Efectul este ca iti uniformizeaza toata vopseaua de pe masina si nu se mai vad petele pe unde ai vopsit-o recent.Poti sa o faci si singur in fata blocului dar si mai bine la o spalatorie mai dichisita. |
--------------------
Renault
Megane Estate 1,9 dci
2006, Trabant 601 S de Luxe 1988
|
|
MojoJojo |
![]()
|
multam frumos Johnny, sper sa am timp sa ma apuc de treaba cat nai curand, ca altfel...
|
|
|
Valentin |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 29 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu cateva puncte de rugina pe marginea interioara a chederului de la luneta.
Stiti cumva ce garatie ofera Dacia la vopsea? Masina mai are garatie 2 saptamani si vreau sa mai dau o fuga in service si tre sa stiu cum sa pun problema. Si inca o chestie in legatura cu ce a zis AlexV parca mai demult: sa poate face acum inaintea expirarii garantiei o ITP mai drastica sa repare ei apoi tot ce e stricat? V-as ruga sa-mi raspundeti cat mai repede ca mi se termina garantia :cry: |
-------------------- |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Garantia la caroserie si vopsea este de 18 luni. Fuga la service si daca nu vor sa-ti repare ce au de reparat, scandal!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
fanelaru |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 25 February 03 From: Bucuresti ![]() |
In loc de dizolvant se poate folosi si acid ortofosforic. Ataca rugina si o neutralizeaza (?); asa se zvoneste
![]() |
--------------------
Renault
Megane
2005 Influence 1.5 dCi Fanelaru Stelar
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Si ce-i ala acid ortofosforic si cam pe unde s-ar gasi?
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
roberth |
![]()
|
![]() Membru tamponat Group: Members Posts: 60 Joined: 1 March 04 From: spatele tau ![]() |
da, chiar, unde se gaseste ? :roll:
|
--------------------
Dacia
Nova T
1998
- B 66 COJ “Ca să înțelegi că ești prost, trebuie totuși să-ți meargă mintea. ”
(Georges Brassens) |
|
Maska |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Fratilor problema e asa: cam la toate novele de 5-6 ani vechime (a mea e din '98) apare rugina in ptimul rand la usile din spate acolo jos pe prag apoi deasupra spoilerului spate dupa care incep puncte de rugina la greu cam peste tot (aripi spate, fatza, capota, usi, etc.). Cam in aceasta faza este nova mea. Cum nu am posibilitatea sa o vand si sa-mi iau alta cel putin in urmatorii 3-4 ani, va cer sfatul in ceea ce priveste rezolvarea acestor probleme de tinichigerie. Ar trebui cumparate alte table sau lasate tot astea insa smirgheluite, chituite, alea alea, revopsit ? Unii spun din proprie experienta ca astfel de reparatii te tin cam 2 ani dupa care masina arata la fel ca inainte.
Voi cum ati proceda(t) ? |
--------------------
Citroen
C4 Coupe
2008
|
|
roberth |
![]()
|
![]() Membru tamponat Group: Members Posts: 60 Joined: 1 March 04 From: spatele tau ![]() |
eu unul am luat una SH ( numarul este SFH adica ( Second Fucking Hand
![]() Am mai avut una si a murit incet, incet.... ![]() deja am demarat actiunea ( praguri, podea ) asha ca iti spun dupa vreo doi ani ![]() In principiu e bine sa repari ce potzi si sa te fereshti, pe cat posibil de autogen, ca draku' de tamaie ! |
--------------------
Dacia
Nova T
1998
- B 66 COJ
|
|
Maska |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
La un atelier de tinichigerie mi-a spus un muncitor de acolo ca la nove, nu se pot schimba pragurile separat ci odata cu tot cadrul....
Daca este cineva care si-a schimbat pragurile la nova sau supernova- whatever- sa-mi spuna si mie cum fu. 10x |
--------------------
Citroen
C4 Coupe
2008
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Cam asta e structura la Nova?SN/SLZ. Din pacate pragul nu se scimba separat ci numai odata cu toata partea laterala. Atasez mai jos poza sa vezi ce si cum.
Attached thumbnail(s) caroserie-parte superioara.jpg ( Size: 56.4k ) Number of downloads: 348 |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
Maska |
![]()
|
Multumesc mult.
Are cineva un pistol de calibrul 9mm ? |
--------------------
Citroen
C4 Coupe
2008
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 06:06 |