Furt de electricitate din instalatia scarii, ce e de facut?
![]() ![]() ![]() |
Furt de electricitate din instalatia scarii, ce e de facut?
pasarel |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 83 Joined: 9 April 06 ![]() |
|
||
--------------------
dacia 1310
mls
- b.27.zlt nu te baga in tarate ca te maninca porcii!
|
|||
yO_ |
![]()
|
![]() Membru Dacia Felix Group: Members Posts: 528 Joined: 1 January 06 From: Târgoviște & Besançon ![]() |
nu prea inteleg ce ai vrut sa spui. fiecare siguranta scoasa a avut un efect separat, nu este strapata, reciteste postul meu anterior.
Marturisesc ca nu inteleg cum functioneaza instalatia in aceste circumstante, si daca e furt sau defectiune. Si in plus nu stiu ce se contorizeaza, ca numai lumina de pe scara nu-i.. E ciudat tare. In mod normal oricare dintre cele doua sigurante ar fi fost scoasa, se intrerupea atat iluminare + contor. This post has been edited by yO_: 28 Jan 2007, 22:40 |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat.
- DB-05-SLE Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Hai sa o luam logic:
QUOTE 1. cand am scos siguranta de faza contorul s-a oprit insa lumina pe scara mergea in continuare Inseamna ca lumina e pe alta faza. QUOTE 2. am bagat siguranta de faza la loc si cand am scos siguranta de nul s-a oprit iluminarea pe scara insa contorul merge in continuare. Contor umed/defect sau vecin care fura curent si ia nulul din pamant. QUOTE faza este racordata la cineva in apartament si se "intoarce" prin alt nul. Exista un singur nul de lucru in instalatie si pe acolo nu se intoarce nimic...si nici prin alta parte. Singura explicatie logica ar fi ca vecinul tau fura 380V si are alimentat vreun motor, iar asta nu prea cred.QUOTE Nu ar fi exclusa nici o greseala din partea angajatilor Electrica , care au schimbat contorul asta vara. Cel mai probabil asta e. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
yO_ |
![]()
|
![]() Membru Dacia Felix Group: Members Posts: 528 Joined: 1 January 06 From: Târgoviște & Besançon ![]() |
QUOTE(valentin.dumitran @ 29 Jan 2007, 00:51) Exista un singur nul de lucru in instalatie si pe acolo nu se intoarce nimic...si nici prin alta parte. Singura explicatie logica ar fi ca vecinul tau fura 380V si are alimentat vreun motor, iar asta nu prea cred. Am scris "intoarce" cu "". Exista un singur nul insa mai multe cabluri de legare la el. Stiam despre existenta un singur nul, dar curentul (i mic) nu trebuie sa se intoarca la nul tot prin acelasi contor pt ca acesta sa functioneze normal? Correct me if I am wrong, ca nu stiu exact cum merge un contor monofazat, doar stiu ca trebuie sa ii bagi si sa ii scoti din el atat faza cat si nulul. In alta ordine de idei, la 380 V poti sa pui si un resou modificat, nu numai motor (ipotetic vorbind ca nu cred ca e aici cazul). Oricum sunt curios ce vor zice angajatii de la Electica, pentru ca nu o sa le fie simplu de identificat/remediat indiferent daca e furt/anomalie. |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat.
- DB-05-SLE Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
depinde de tipul contorului monofazat sau trifazat (sccrie pe el ) este posibil ca iluminatul sa fie pe alta siguranta sau sa fie pur si simplu o sirma care face contact cum spuneam singurul loc pe unde se fura curent sint dozele de legatura (becuri de alimentarea scarii)
contorul monofazic are 2 bobine una cu sirma groasa si putine spire si se leaga in serie cu consumatorul prin care trece faza si una cu sirma subtire si multe spire care se leaga intre faza si nul (in paralel cu consumatorul ) This post has been edited by bygy007: 29 Jan 2007, 23:41 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 00:18 |