Bucuresti - Paris, via. Austria
![]() ![]() ![]() |
Bucuresti - Paris, via. Austria
han_1.6 mpi |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|||
cj01pel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 4 March 05 From: cluj napoca ![]() |
eu am facut azi vara ruta
cluj n-oradea-budapesta-viena-munchen-stuttgard-paris numai pe nationale in austria am platit vigneta si am mers pe autoband iar in germany e free This post has been edited by cj01pel: 28 Nov 2006, 19:45 |
--------------------
Renault
Clio 4
2013
- cj 09 ura Clio Gri de Cluj
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.667 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Cat a durat si cat combustibil ai consumat? Poate in primavara fac un drum pana la Nogaro, langa Toulouse si vreau sa estimez pretul.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
paxgallodacica |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 20 February 05 From: Germania ![]() |
drumul meu preferat :
Bucuresti-Pitesti-Sibiu-Arad-Szeged (hotel in Szeged) cam 650 km Szeged-Budapest-Viena-Linz-Regensburg (Etap-Hotel in Regensburg) cam 850 km Regensburg-Nürnberg-Heilbronn-Mannheim-Saarebruck-Metz-Reims-Paris cam 900 km am facut drumul asta de 3 ori cand am locuit in Franta, fara problema. |
--------------------
Citroën
Xantia 1.9TD
1996
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.217 Joined: 29 May 06 ![]() |
viamichelin.com. Ai acolo toate informatiile de care ai nevoie, legate de drum.
In plus, carte verde pentru masina: 60 $ 14 zile, 80$ 20 zile si 100$ o luna. Daca masina nu este pe numele tau, iti trebuie procura de la proprietar (autentificata la notar in cazul persoanelor fizice) in care sa scrie ca este de acord ca tu sa iesi cu masina din tara. S-ar putea ca politia de frontiera sa nici nu ti-o ceara, dar eu zic ca este mai bine sa o ai. Asigurarea ta de sanatate, care este vreo 30 lei. Drum bun. P.S. In Franta autostrada se plateste destul de mult, insa daca te grabesti, nu o lua pe nationale, pentru ca pierzi f. mult timp. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
adrian.paul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 23 July 06 From: Bucuresti ![]() |
un site interesant pentru calatorii: www.mp24.com
|
--------------------
Logan
Prestige
2008 1.5 Dci
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
isi mai aminteste cineva care a facut aceasta ruta cat cost autostrada in Fr. ?
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
AlinI |
![]()
|
![]() Nd 4 Spd 4 Life Group: Members Posts: 178 Joined: 13 April 06 From: Bucuresti ![]() |
da.... eu am fost de curand pana in paris... taxele de autostrada... MARI... aprox 40E de la intrare pana in paris... nu mai stiu exact pentru ca au fost mai multe payage-uri. la intoarcere a fost 38E, dar am iesit din franta mai prin sud prin italia, cam aceeasi distanta, singurul payage a fost la iesirea de pe autostrada din franta.
eu am plecat vineri seara din bucuresti, prima noapte dormit in petrosani, la bunica-mea, urmatoarea noapte in budapesta, urmatoarea la viena, si pe urma viena-paris intr-o bucata, 1200km. daca vrei sa ajungi cat mai repede, fa rezervare la viena, pleaca dis de dimineata, si dormi in prima noapte acolo, iar apoi viena-paris. sau... daca ai incredere ca poti rezista direct bucuresti-paris.. ![]() vezi ca drumul prin .ro este cel mai greu si prin ungaria pana la intrarea pe autostrada este destul de incet. megi pe Arad-Nadlac-Szeged. oricum dupa ce intrii pe autostrada nu mai iesi pana in viena.. ![]() P.S. AI MARE GRIJA UNDE PARCHEZI IN PARIS!!!!! o sa vezi ca majoritatea masinilor acolo au barile zgariate... daca stii cum se parcheaza un BMW seria 6 intre 2 jeepane cu spatiul intre ele egal cu lungimea masinii plus 15 cm, unul cu bull-bar si unul cu carlig de remorcare inseamna ca ai ghicit de ce... ![]() This post has been edited by AlinI: 29 Nov 2006, 15:50 |
--------------------
Subaru
Impreza 2.0 Hatchback
2009 '06 Dacia Logan 1.6 mpi
Whishlist Honda S2000 |
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
"un site interesant pentru calatorii: www.mp24.com "
@ adrian.paul: ce fel de site e asta? |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.667 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Da, e simplu, dar as vrea sa aflu pretul carburantului de la cineva chiar a facut drumul, nu din estimarile site-ului.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Estimarile site-ului sunt simplu de modificat ... se modifica pretul mediu per litru si consumul mediu la 100km si gata treaba ... exact exact tot nu se poate. [hmmm vad ca nu se mai poate schimba consumul hmmm aiurea ... asa cum e in exemplul de mai sus e calculat la 6,7L/100 km care este ok daca se respecta regulile de circulatie (viteza)]
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO 33.722 km - 12.2004
|
Minuteman |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 23 September 06 ![]() |
stie cineva cat costa benzina in Austria ?
|
--------------------
Dacia
Logan 1,4 MPI
1995 Laureate
- B 46 LOW
|
|
cmandrei |
![]()
|
Uite aici http://www.reno.ro/index.php?showtopic=37033 ... mai sper sfarsit cele mai noi.
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO 33.722 km - 12.2004
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.217 Joined: 29 May 06 ![]() |
Daca va ajuta cu ceva, in 08.2005 in Austria benzina (95 fara pb) era 1,17 euro litrul iar in Franta era intre 1,27-1,30 litrul.
S-ar putea sa nu se fi schimbat prea mult pretul intr-un an. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
Ai sa ai o mare surpriza, pretul la benzina se schimba si de 2 ori pe zi.......
preturile actuale sunt cam cu 15% mai mici |
-------------------- |
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
multumesc celor care au postat pana acum;voi pleca in curand(inca nu stiu data)si la intoarcere(probabil in ianuarie)revin cu un jurnal complet
![]() daca mai este cineva care poate scrie pe acest subiect (bucuresti>>>paris) il rog sa scrie. |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
paxgallodacica |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 20 February 05 From: Germania ![]() |
QUOTE francezii stau FOARTE prost cu locurile de parcare PARIZIENII, nu Francezii. Parisul nu e Franta. La Paris nu se respecta semaforul, limita de viteaza... Sunt cei mai prosti soferi din tara ![]() |
--------------------
Citroën
Xantia 1.9TD
1996
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
si cu radarele sau politistii rutieri ce fac? presupun ca este si acolo un cod rutier "dur" sau "european" cum este si in Ro. mai nou ?!?!
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
intentionezi sa incalci legea?
mergi linistit si nu iti face nimeni nimic... |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Bestial site-ul ala, cmandrei !
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
nu vreau sa calc legea.ma abtin chiar si in Bucuresti unde e tare greu sa nu dai un claxon(macar unu' mic)sau sa opresti la trecerile de pietoni ; in fine am mai iesit la volan vara trecuta si nu am avut probleme.e asa de frumos cand toti soferii sunt civilizati si calmi.este incredibil(ma refer la ungaria si austria).
ps:sa nu creada careva ca sunt genul de sofer care "doarme" la volan ![]() |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
Radu Ganescu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 101 Joined: 7 April 06 ![]() |
Salutare,
In vara am fost in Franta via Dusseldorf insa. Pana la Paris sunt 2200 km din Bucuresti. Drumul acesta poate fi facut in 2 zile, cu o oprire de o noapte in Wiena la Etap - 52EUR/noapte - daca nu cumva s-a mai scumpit intre timp (pana la Wiena fiind aprox 1200 km). Eu din Dusseldorf pana la Paris am platit autostrada, in Franta, 24 EUR (12 EUR la dus si tot atatia la intors). Legat de consumul de carburant este simplu sa ti-l faci atata timp cat stii consumul pe care il ai afara din localitati. Carburantii sunt mai ieftini in Belgia (din ce am constatat eu atunci) chiar decat cei din Germania. Insa drumul pe care il vei urma cu siguranta nu va trece prin Belgia. In Paris, vei vedea, este destul de mare aglomeratia (fara GPS nu stiu cum a-si fi gasit hotelul unde am stat). Cu parcarea este asha cum s-a scris mai sus (ptr.2h intr-o parcare subterana am platit aprox 10 EUR) iar pe strada trebuie sa fii atent unde lasi masina. Daca mai vreti detalii .... cu mare placere |
--------------------
Renault
Megane II
2005 Sedan
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
in germania e foarte scumpa benzina. mai scumpa decat in franta.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
am mers pana la Paris pe urmatoarea ruta:
Bucuresti > Sibiu > Arad-Nadlac > Budapesta > Viena > Salzburg > Munchen > Frankfurt > Karlsruhe > Strasbourg > Paris. ---drumul a durat in total 3 zile cu tot cu vizite pe la prieteni prin tarile traversate , ---consumul mediu a fost aproximativ 7 % si ceva mai mare prin germania unde am mers cu 160-180 km/h pe autostrazile fara limitare de viteza( ceea ce nu era mult acolo) . drumul se poate face si in 2 zile cu o oprire la Viena sau la Salzburg . ce este mai greu pentru cei din Bucuresti este traversarea Romaniei pana la granita ungara...cu viteza melcului furios si cu riscul de a fi lovit de zmeii care fac depasiri pentru ca au "masini" si care uita ca nu au si sosele de viteza mare. ---autostrada costa in Ungaria 6 euro pe 4 zile si Austria 7.30 euro pe 10 zile. In Germania autostrada e gratis iar Franta este ceva aparte la capitolul preturi : sunt din loc in loc bariere "payage" unde se mai plateste un tronson de autostrada parcurs. Strasbourg > Paris 31 de euro. se pare ca sunt autostrazi particulare . intrarea in Paris este superba cu o autostrada care inconjoara orasul si poduri peste aceasta autostrada. in Paris parcarea este un calvar.eu am gasit o strada unde era fara taxa si acolo am lasat masina 10 zile.altfel pretul este 1 euro pe ora si sunt zone unde e si 3 euro pe ora.iar in parcarile amenajate - subterane este cam 5 euro pe ora.un spalat de masina este 28 de euro.si benzina costa aprox. 1,250 euro pe litru. --- sunt foarte multe biciclete motorete si motociclete. probabil de asta nu prea sunt ambuteiaje. multe smarturi si as zice ca predomina reno clio.nu am prea vazut masini de teren. |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
am uitat sa spun ca in total sunt aproximativ 2500 km de parcurs .
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
sorin |
![]()
|
pilot de renault Group: Members Posts: 883 Joined: 15 November 04 From: Lebbeke,Belgia ![]() |
|
--------------------
MEGANE 2 1,9dCi
--ESTATE
--octombrie 2004
|
|
yoda |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 10 November 06 ![]() |
Am mers vara trecuta Bucuresti-Arad-Budapesta-Hegyeshalom-Regensburg-Nuernberg-Saarbruecken-Reims-Paris. Cam 2500 Km, cu consum 5,7l/100 si mers cam 140/h si ceva mai tare in Germania unde nu e limita. Am dormit o noapte la Hegyeshalom (este un motel nou deschis "foarte OK" chiar la granita - 2 persoane 50 euro camera cu mic dejun ) si una la Regensburg. Am mai facut de citeva ori drumul si este OK, se face destul de lejer cu 2 nopti dormite pina la Paris. De la Metz la Paris autostrada este cam 25 euro, dar s-ar putea foarte bine merge si pe nationale o buna bucata din distanta asta - este extrem de liber in Franta (cel putin in august cind merg eu) si mai interesant decit pe autostrada.
La Paris in luna august majoritatea parcarilor de pe strada sunt gratis (toata luna august si de asemenea, simbata, duminica si la sarbatorile legale) si cum francezii sunt in vacanta in august, daca te straduiesti putin gasesti loc. Motorina am gasit chiar si cu 1,08 euro , e drept nu pe autostrada unde este cam 1,20. This post has been edited by yoda: 15 Jan 2007, 22:06 |
--------------------
renault
laguna
2003, lux privilege 1,9 dCi 120CP
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
intradevar am vazut scris pe automatele de platit parcarea ca luna august este gratis parcarea.
@ sorin: nu spala cu parfum masinile. in Franta preturile sunt mari,mai ales in Paris.preturi FOARTE mari.doar mancarea cumparata de la supermarket mi s-a parut la fel ca in Romania(exceptie faceau legumele care erau si ele foarte scumpe). daca mergi sa stai la prieteni e ok dar daca mergi pe cont propriu trebuie sa ai ceva prieteni in portofel ![]() This post has been edited by han_1.6 mpi: 23 Jan 2007, 02:14 |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd July 2025 - 21:19 |