DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Fitness, sala de forta si altele, Sfaturi,antrenamente, tips& tricks

VladG
post 16 May 2008, 09:05
Post #31

Membru preistoric

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(costi @ 16 May 2008, 00:10)
Bucurestenii bagati la ce sali mergeti poate ne intilnim; pe mine ma gasiti la sala din hotel Sir Orhideea linga Carrfour-ul cu acelasi nume.....
*

Eu merg la Matrixgym, langa Podul Grant. Ieftina, aparate ok, dar prea aglomerata sad.gif

--------------------
Ex Dacia SuperNova -- - --
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Andrul
post 16 May 2008, 09:12
Post #32

Membru'

Nu spun ca sunt expert in asta, insa nici incepator (pe vremea cand eram incepator aveam aceeasi idee cu abdomenul - il si facusem vreo 2-3 luni la fiecare sedinta, rezultatele destul de slabe). Ti-am dat exemplu bicepsul pentru ca a intelege ca abdomenul este un muschi ca oricare altul care se supraantreneaza la fel de usor ca oricare altul, (ti-am dat exemplu cu bicepsul oi fi gresit, poftim puteam lua lombarii era mai sugestiv).
Nu te consider "malitios" pentru ca treaba asta cu abdomenul nu am visat-o eu, nu-ti vorbesc din cercetarile mele, ideea asta s-a scris in cele cateva carti de culturism pe care le-am frunzarit in greba, scrise de culturisti profesionisti, nicidecum incepatori.
Voi reveni cu idei putin mai incolo.

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition - B-XX-XXX
+
ceribros
post 16 May 2008, 09:51
Post #33

Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par

Din propria experienta iti zic ca e bine sa faci un sport dar sa nu exagerezi cu el, sa nu te apuci sa iei tot felu de balarii gen creatina, suplimente sau alte porcarii tot ce ai nevoie gasesti in mancare. Sfatul meu dupa ce ai terminat antrenamentul incearca sa nu mananci 2 ore deoarece vei asimila foarte repede mancarea daca nu respecti aceasta pauza de 2 ore. Nici inainte de antrenament nu este indicat sa mananci cu aproximativ 1 ora dar daca nu se poate incearca sa manci ceva usor. Hidrateaza-te bine deoarece corpul are nevoie de apa, dar nu exagera si evita bauturile carbogazoase si cele care contin zahar mai ales in timpul antrenamentului (apa plata e cea mai indicata).
Inainte de antrenament fa o incalzire buna a intregului corp, e bine sa fi incalzit deoarece nu mai faci febra musculara si reduci riscu de accidentare.
Incearca sa lucrezi in echipa cu inca un coleg ajuta mai ales la evitarea accidentelor. Poarta centura la orice exercitiu mai ales la cele care solicita coloana mai bine arati ca un bosorog cu centura aia decat sa ajungi unu, si cauta-ti bandaje pentru incheieturi si eventual manusi pentru evitarea bataturilor din palma.
Daca nu poti sa faci un exercitiu corect cu o anumita cantitate de grutati mai scade din grutatea acestora, este indicat ca exercitiul sa fie facut corect si cu o cursa completa decat cu o greutate mai mare si incorect.
Eu te sfatuiesc sa faci pentru fiecare exercitiu 6 serii a cate 10 repetari fiecare (pentru fiecare grupa ar trebui sa faci cel putin 2-3 tipuri de exercitii de exemplu pentru piept faci impins la orizontal, impins la 45 de grade si fluture la 45 sau orizontal).
Este indicat sa faci separat antrenament pentru fiecare grupa musculara, de ex nu e bine sa faci brate cu picioare, daca nu ai timp si vrei sa cumulezi grupe musculare incearca sa grupezi grupe apropiate de exemplu piept cu abdomen (desi eu recomand la fiecare antrenament la sfarsit sa faci 2-3 serii de abdomen mai ales daca ai un pic de burtica).
Daca fumezi nu fuma in timpul antrenamentului sau imediat dupa, lasa o pauza de 1/2 ianinte si dupa antrenament (sau mai bine te lasi de fumant in cazul in care fumezi).
Si daca faci febra musculara recomand sa iei o aspirina si sa faci o baie calda.
Bafta si ai grija

This post has been edited by ceribros: 16 May 2008, 09:55

--------------------
Am avut Dacie Berlina 1997
In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
+
tkx
post 16 May 2008, 09:59
Post #34

Armwrestler

From: Pitesti

suplimentele nu sunt porcarii. eu folosesc de mai multi ani, inclusiv creatina.

nu gasesti tot ce vrei in mancare. teoretic da, numai daca ai ferma ta sau cumperi de la tarani, nu ce gasesti in supermarketuri.

This post has been edited by tkx: 16 May 2008, 11:36

--------------------
Dacia Logan 2007 1.4MPI Laureate
Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
+
mauru007
post 16 May 2008, 10:01
Post #35

sir

O completare, o buna incalzire te ajuta sa eviti o accidentare de genul intindere, ruptura musculara nu febra musculara. Febra oricum faci daca te antrenezi cum trebuie.

--------------------
Ford Focus 2002/Ghia - vl
Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan
+
Andrul
post 16 May 2008, 11:13
Post #36

Membru'

As vrea sa fac cateva corecturi la ce a spus ceribros, in afara de balariile despre "suplimente" sau "nu mancati 2 ore dupa" despre care nu cred ca are rost sa vorbesc.
La faza cu centura, nu va bazati pe ea, pentru ca pe langa faptul ca va da un sentiment de falsa securitate, este supraestimata. Are rolul ei la exercitiile care solicita puternic spatele, desigur. Scoateti-o dupa ce lucrati cu ea pentru ca strangerea pe care o face nu are efecte prea sanatoase asupra circulatiei spre partea inferioara a corpului.
Numarul de seturi/exercitiu difera in functie de grupa, ideea 8repetari maxim cu 3-4 exercitii nu trebuie generalizata.
Febra musculara are rolul ei, nu luati aspirina (adica antiinflamatoare de orice fel).

Un articol despre exercitii pentru abdomen si cum se lucreaza http://www.t-nation.com/findArticle.do?article=body_96ab . Gasiti pe gooogle mai multe.

Si inca un articol bun http://www.t-nation.com/article/most_recen..._mental_mastery .

--------------------
+
tkx
post 16 May 2008, 11:35
Post #37

Armwrestler

sunt de acord cu ce ai spus despre centura. intr-o vreme faceam ramat cu haltera cu 120 kg fara centura si nu am avut pb. asta in conditiile in care am avut de-a face de-a lungul timpului cu cateva accidentari la coloana, toate survenite in afara salii si toate din prostia mea. cea mai grava a fost cand am urcat o scroafa cu vecin intr-un aro. a smucit cand aveam coloana "rotunjita"

--------------------
+
costi
post 16 May 2008, 12:58
Post #38

Membru autentic

QUOTE(VladG @ 16 May 2008, 08:05)
Eu merg la Matrixgym, langa Podul Grant. Ieftina, aparate ok, dar prea aglomerata sad.gif
*

De asta am plecat si eu de acolo....
Hai la mine.... ne vedem simbata ?

--------------------
DSN/SLZ
+
einstein1984
post 16 May 2008, 13:09
Post #39

fan Dacia

Powerzone, in incinta liceului Nichita Stanescu, e destul de ieftina si vin destui culturisti seriosi (te ajuta cu un sfat sau sa faci un exercitiu).
Sfaturi: vei scapa de febra musculara dupa vreo luna de anternament, e ceva natural.
Apa multa
Nu lucra muschi din grupe aflate la mare distanta una de alta (combinatii gen spate+umeri cu picioare sunt tembele, plimbi sangele degeaba dintr-o grupa in alta)
Nu lua suplimente nutiritive la inceput, ca nu ai de ce.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
ceribros
post 16 May 2008, 13:50
Post #40

Obiectele din oglinda sunt mai apropiate decat par

QUOTE(tkx @ 16 May 2008, 09:59)
suplimentele nu sunt porcarii. eu folosesc de mai multi ani, inclusiv creatina.

nu gasesti tot ce vrei in mancare. teoretic da, numai daca ai ferma ta sau cumperi de la tarani, nu ce gasesti in supermarketuri.
*

Eu spun din propria exerienta, faci cum crezi de cuviinta dar incearca sa nu mai iei o vreme si vei vedea diferenta, mai ales daca te lasi si de sala, eu am facut destul de mult sala si ajunsesem la grutati mari cu creatina si suplimente amino si masiv masss si altele. Ma simteam super bine, nu faceam febra musculara oricat as fi lucrat ce sa zic eram un "Hercule" si faceam masa destul de repede asa de repede incat am inceput sa fac vergituri pe maini si piept. Asta este prima problema, dupa ceva timp nu am mai putut sa fac sala, ceva probleme de sanatate si dupa care lipsa de timp iar apoi lene, pot sa zic ca m-am ingrasat 30 kg in curs de 3 luni acum ma chinui sa dau jos dar am reusit sa dau decat 10 kg in 2 ani. Cresterea de masa pe baza artificiala nu este sanatoasa mai ales daca este facuta in timp cat mai scurt si crede-ma ca stiu cum e cand lucrezi zi de zi si nu vezi rezultate extraordinare. Rezultatele apar peste 6 luni si trebuie sa lucrezi cel putin 2 ani macar de 3 ori/saptamana (2 ore / antrenament sau cel putin 1,5 ore) ca sa ai un corp cat de cat antrenat. De aceea apare graba de suplimente si corpul nu face fata asa ca te vei trezi peste noapte cu vergituri sau cu staturi de gasime sau probleme de ficat (alea nu sunt nici pe hartie naturale). Atata timp cat nu faci la un nivel ridicat si nu ai de gand sa participi la concursuri eu zic ca nu sunt necesare suplimentele (si mai ales daca stii ca te vei lasa in scurt timp asta se afla dupa prima luna laugh.gif dupa ce faci febra si zici ca mori de durere).

Treaba cu centura este clara coloana = vertebre, vertebrele daca nu sunt tinute de ceva se pot deplasa mai ales cand asupra lor se exercita o forta , centura are rol de a le tine cat de cat pe loc (daca este folosita corect). Lucrul fara centura te poate duce la un singur lucru si anume hernie wink.gif . Este adevarat ca nu iti da o protectie de 100% pe orice echipament scrie asta ca nu este asigurata protectia in totalitate dar ajuta la evitarea accidentarilor. Cei care nu purtati o sa vedeti rezultatele mai tarziu cand inaintati in varsta.

This post has been edited by ceribros: 16 May 2008, 13:52

--------------------
Am avut Dacie Berlina 1997
In asteptarea gaurii negre....eu sper totusi sa fie mulatra
+
einstein1984
post 16 May 2008, 14:19
Post #41

fan Dacia

Creatina parca era periculoasa pentru rinichi.

--------------------
+
VladG
post 16 May 2008, 14:21
Post #42

Membru preistoric

QUOTE(costi @ 16 May 2008, 14:58)
De asta am plecat si eu de acolo....
Hai la mine.... ne vedem simbata ?
*

O sa trec pe acolo pe la 12:30, cu colegul cu care lucrez de obicei, sa vad cum e. De pret m-am interesat telefonic si e doar cu putin mai mult ca la sala actuala.

--------------------
Ex Dacia SuperNova -- - --
+
costi
post 16 May 2008, 14:22
Post #43

Membru autentic

@ceribros

Nu trebuie sa generalizezi cazul tau particular. Suplimentele isi au rolul lor bine stabilit in practicarea culturismului. Nu poti da organismului cantitatile necesare sustinerii efortului si cresterii doar din mincare, oricit de buna si completa ar fi ea.

Vergeturile sint o problema de metabolism al pielii, le au fi femeile dupa nastere nu sint legate de suplimente si nici macar de trasul de fiare.

Dupa ce te-ai lasat de sala te-ai ingrasat pt ca ai mincat ca inainte sau junk-food nicidecum din cauza suplimentelor.

De suplimente are nevoie orice persoana care merge la sala si vrea sa creasca. Difera doar gama si volumul lor in functie de obiective. Chiar daca mergi la sala doar pt tonus tot trebuie sa inlocuiesti macar sarurile, mineralele pierdute prin transpiratie si sa reumpli rezervele de glicogen din muschi. Daca poti s-o faci din alimente fa-o dar ma indoiesc ca reusesti.

Aici vorbim de persoane pt care sala a devenit parte din viata lor obisnuita nu de pleziristii care vin la sala sa dea bine pe strand, dupa care se lasa pina la anu'.

This post has been edited by costi: 16 May 2008, 14:24

--------------------
DSN/SLZ
+
tkx
post 16 May 2008, 14:49
Post #44

Armwrestler

costi, a scris cam ce voiam si eu sa zic.

in legatura cu creatina si eu cred ca poate deveni periculasa pt rinichi, dar numai in cantitati mari. eu nu am luat niciodata mai mult de 5gr/zi in conditiile in care am 92 kg.

citeam mai demult in revista flex ca ideal ar fi 0.03gr creatina/kilocorp, pt ca mai mult oricum nu se asimileaza.

costi... costi... e cumva acelasi costi de pe topculturism? smile.gif

This post has been edited by tkx: 16 May 2008, 14:50

--------------------
+
costi
post 16 May 2008, 15:34
Post #45

Membru autentic

"costi... costi... e cumva acelasi costi de pe topculturism? "

yap ...... blush.gif

--------------------
DSN/SLZ
+
tkx
post 16 May 2008, 15:37
Post #46

Armwrestler

stiam eu smile.gif

--------------------
+
mihai24
post 16 May 2008, 18:03
Post #47

Membru autentic

[quote=ceribros,16 May 2008, 14:50]
Eu spun din propria exerienta, faci cum crezi de cuviinta dar incearca sa nu mai iei o vreme si vei vedea diferenta, mai ales daca te lasi si de sala, eu am facut destul de mult sala si ajunsesem la grutati mari cu creatina si suplimente amino si masiv masss si altele. Ma simteam super bine, nu faceam febra musculara oricat as fi lucrat ce sa zic eram un "Hercule" si faceam masa destul de repede asa de repede incat am inceput sa fac vergituri pe maini si piept. Asta este prima problema, dupa ceva timp nu am mai putut sa fac sala, ceva probleme de sanatate si dupa care lipsa de timp iar apoi lene, pot sa zic ca m-am ingrasat 30 kg in curs de 3 luni acum ma chinui sa dau jos dar am reusit sa dau decat 10 kg in 2 ani. Cresterea de masa pe baza artificiala nu este sanatoasa mai ales daca este facuta in timp cat mai scurt si crede-ma ca stiu cum e cand lucrezi zi de zi si nu vezi rezultate extraordinare. Rezultatele apar peste 6 luni si trebuie sa lucrezi cel putin 2 ani macar de 3 ori/saptamana (2 ore / antrenament sau cel putin 1,5 ore) ca sa ai un corp cat de cat antrenat. De aceea apare graba de suplimente si corpul nu face fata asa ca te vei trezi peste noapte cu vergituri sau cu staturi de gasime sau probleme de ficat (alea nu sunt nici pe hartie naturale). Atata timp cat nu faci la un nivel ridicat si nu ai de gand sa participi la concursuri eu zic ca nu sunt necesare suplimentele (si mai ales daca stii ca te vei lasa in scurt timp asta se afla dupa prima luna laugh.gif dupa ce faci febra si zici ca mori de durere).

Prietene aberezi la greu, degeaba ai facut culturism (sau ma rog sala, la nivel de strand cred pana la urma) daca nu stii sa faci o deosebire intre steroizi si suplimente.Rolul suplimentelor , dupa cum spune si numele lor, este de a suplimenta, de a oferi organismului nutrientii necesari cresterii masei musculare, nutrienti care nu se gasesc in alimente in cantitatile care unii dintre noi le dorim, mai exact nu reusesti sa asimilezi un 35gr de proteina sa zic fara sa iei si 50gr de grasime la o masa pe langa.Pe cand, daca bei un shake de WHey 90% protein ai garantia ca ai luam cele 35gr de proteina, fara carbo sau grasime.Nu stiu daca ai inteles ceva, nici nu vreau sa ma gandesc.
Iar faptul ca ai luat in greutate 30kg dupa ce te-ai lasat de lene sau alte motive de sala nu e decat rezultatul unei alimentatii supracalorice, cu un aport mare de carbo si grasimi simultan, sau cum zice cost, fast-food.Asa ca lasa oamenii sa invete sa se antreneze corespunzator( 1h maxim) nu 2-3h ca animalele sa iasa de acolo in 4 labe, sa se alimenteze si suplimenteze corect, si ptr cultura ta generala, culturism de competitie nu inseamna suplimente radmasa.gif insemna DOPAJ.

--------------------
volvo s60 2.0T 2002 - sv-09-gkf
+
einstein1984
post 16 May 2008, 19:32
Post #48

fan Dacia

Eu cred ca va certati degeaba.... caci nu cred ca suplimentele ca un shake cu proteine dupa antrenament au mare efect pentru cel care a lansat topicul sau pentru oricine abia se apuca de antrenament. Prioritatile sunt altele....

--------------------
+
costi
post 16 May 2008, 19:38
Post #49

Membru autentic

QUOTE(einstein1984 @ 16 May 2008, 18:32)
Eu cred ca va certati degeaba.... caci nu cred ca suplimentele ca un shake cu proteine dupa antrenament au mare efect pentru cel care a lansat topicul sau pentru oricine abia se apuca de antrenament. Prioritatile sunt altele....
*

NU se cearta... asa e intotdeauna cind se discuta subiectul asta. Pina si in domeniul medical sint aceleasi controverse.
Exista o confuzie intre suplimente (in general substante care se gasesc in organism/alimente/natura) si substante interzise (steroizi, hormoni de crestere, insulina)

Mihai 24 are dreptate. Culturism la nivel pro inseamna dopaj. Ce facem noi este nivel amator si e relativ safe (cita vreme nu iei naposim radmasa.gif ).

This post has been edited by costi: 16 May 2008, 19:40

--------------------
DSN/SLZ
+
Andrul
post 17 May 2008, 09:11
Post #50

Membru'

QUOTE(einstein1984 @ 16 May 2008, 14:19)
Creatina parca era periculoasa pentru rinichi.
*

Doar daca suferi de probleme la rinichi nu este recomandat sa iei creatina. Din cauza procentului din ea care se ocnverteste in creatinina care supune rinichii la un mic stres suplimentar pentru a o elimina.
Facusera americanii un studiu in care le-au dat la un grup de sportivi profesionisti 20g creatina pe zi timp de un an. Dupa anul ala au constatat ca nici unul din acei sportivi nu a suferit vreun efect negativ asupra rinichilor sau asupra altui organ. Rezultat: zero efecte secundare. Internetul colcaie de studii ca astam ba mai mult, unele sustin chiar efectul creatinei de a scadea usor glicemia si colesterolul. Ma refer la creatina monohidrata (pura).

Acu despre shakeul dupa antrenament (sau masa dupa antrenament) eu tind sa cred ca este cel mai important shake pe care il poti lua pe parcursul zilei. In special ca in perioada de 1-2h dupa sport corpul are o capacitate de asimilare destul de mare (fereastra anabolica cum ii spun unii) si ar trebui hranit cat mai bine cu exact ce-i trebuie (zaharuri in primul rand).

--------------------
+
Lostboy
post 7 Oct 2009, 09:14
Post #51

Finding my way!

A folosit careva produse pe bază de L-Carnitina?
Exemple:
1. http://www.nutritech.hardbody.ro/proteine/...NITINE_500.html
2. http://www.nutriline.ro/index.php?page=sho...uemart&Itemid=1

This post has been edited by Lostboy: 7 Oct 2009, 09:14

--------------------
. . .
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 02:23
Forum Renault