enigma - planetara impinge in lateral cutia de viteze
![]() ![]() ![]() |
enigma - planetara impinge in lateral cutia de viteze
viulian |
![]()
|
||
![]() Que ? Group: Members Posts: 356 Joined: 22 March 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|||
laufery6 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 13 August 04 From: Constanta ![]() |
viulian stai cumva in inel 2 ?
Ca mi se pare cunoscut numele tau! La problema ta nu stiu raspunsul pentru ca nu le am cu reparatul masinilor. la mine tata are grija de ea:)) |
--------------------
Fiat
Albea
2007 Dynamic
|
|
B-34-SGM |
![]()
|
![]() Membru de partid Group: Members Posts: 1.397 Joined: 16 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
Posibil sa fi scapat siguratele care tin capetele de la planetara si de aia a iesit in afara. Dai doua ciocane in tripoda sa vezi cum revine la lungimea normala. Daca tragi de ea se lungeste pana la 2 cm. Partea dinspre cutie are niste bile care permite alungirea.
|
--------------------
Dacia
1310 RACING
1991 full fara piele
- B 34 SGM www.prelucrariSIRA2000.ro
|
|
viulian |
![]()
|
![]() Que ? Group: Members Posts: 356 Joined: 22 March 04 From: Bucuresti ![]() |
laufery6, nupe sorry, sunt de fel din Mangalia si de cativa ani stau in Bucuresti smile.gif
B-34-SGM, mecanicul a pipait mult la planetara si a zis decis ca nu e sarita de la locul ei. S-a uitat si la partea dinspre cutie, si la roata. Si el era la fel de intrigat precum sunt si eu.. Sigurantele acelea, daca scapa, nu ar trebui sa iasa imediat planetara ? Am mers 30 de minute cu masina inainte sa o sui pe rampa si i-am dat si nitzica talpa. Plus, comparatia am facut-o cu planetarele asezate vertical (caci orizontal ne era greu sa ne prindem). Bilele acelea care permit aluginrea, nu ar fi trebuit sa se taseze cumva si sa-si revina la lungimea initiala? Acum, ca ma gandesc mai bine: Planetara invartindu-se, in loc ca articulatia de la roata (cea cu burdufu spart) sa preia miscarea de rotatie, ea se gripa cumva, si planetara nemai avand suficiente grade de libertate, in loc sa isi pastreze forma, incepea cumva sa impinga in cutie. Oare sa fi stricat ceva in cutie ? :| |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
maryus70 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 1 September 04 From: Bucuresti ![]() |
mie mi-a montat un inteligent la un "papuc" cu tractiune fatza o planetara lunga in loc de una scurta si a mers masina asa pana s-au stricat satelitzii si s-au imprastiat prin cutie si am schimbat aproape tot sad.gif
|
-------------------- |
|
viulian |
![]()
|
:cry:
Ce simtome sunt cand se strica satelitii ? |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
maryus70 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 1 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Ramai acolo unde esti smile.gif...adica nu se mai transfera cuplul de la grupul conic (adica de la motor) la pinioanele care invartesc planetarele (adica la rotzi).Dar daca se sparg satelitzii se imparstie prin cutie si fac multe stricaciuni.Iar daca se monteaza planetare mai lungi decat trebuie sau daca apare o alta cauza care induce tensiune in salelitzi (de exemplu bascule prea scurte) satelitzii nu isi mai pot face treaba in curbe (rolul lor este ca in curbe sa lase o roata sa se invarteasca mai putzin ca cealalta) si crapa.
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 14:43 |